E.SAATÇİ Özür Diledi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Olay adam özür diledi!

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan 'Müzik Molası' programında Galatasaray'a küfür eden Hürriyet Gazetesi Spor Koordinatörü Ercan Saatçi özür diledi. Programın üç yıl önce çekildiğini ifade eden Saatçi, Hürriyet Gazetesi'nin bugün tarihli sayısında konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı.
İşte Ercan Saatçi'nin o yazısı:
"Hafta içinde Metin Özülkü'nün Fenerbahçe TV'deki programından kesip biçilen bir bölüm spor kamuoyunun en büyük (!) gündemini oluşturdu. Konuk bendim. Ama o görüntüleri "servis edenlerin"yazdığı gibi tarih 25 Ekim 2009 akşamı değildi...
3-4 yıl önce, dostum Metin Özülkü'nün"evinde"yapılan bir çekimdi. Çekimi yapan Fenerbahçe TV, montajı yapan da FB TV çalışanlarıydı...
Kendimizi güvende hissettiğimiz bir ortamdaydık... Program başlamadan önce, Metin Özülkü ile ev ortamında tamamen maç geyiği yapmıştık... Ve bize özel, mahrem bir konuşma geçmişti aramızda. İnanın ben de internette görünce hatırladım ve şok oldum... Bunun telefon dinlemeyle, gizli kamerayla kişilik mahremiyetine tecavüz etmekle hiçbir farkının olmadığını düşünüyorum.
FB TV'ye ait bu görüntüler elbette Galatasaraylılar'ı üzmüş ve kızdırmıştır. Ama bizim o konuşmalarımızın kesinlikle "aleni" olmadığının, iki arkadaş arasında kayıt dışı bir sohbet olduğunun bilinmesini isterim...

Bu nedenle, bütün samimiyetimle ve açıkca Galatasaray taraftarından özür dilerim.
Ama bir konuyu da üzülerek bildirmeliyim, artık iki arkadaş arasındaki konuşmanın bile "mahremiyeti" bitmiştir. Benim üzerimden yapılan bu olay tam anlamıyla, bir özel alan ihlali, mahremiyet ihlali ve bir çeşit telekulak olayıdır. Bütün kalbimle bu durumun beni ve ailemi çok üzdüğünü ama yine de bu olayın bel altı oyunlarının sonu olmasını istediğimi bilmenizi isterim...
Galatasaraylılar beni Fenerbahçeli olduğum için eleştiriyorlar ama bu görüntülerin de Fenerbahçe TV den sızdığını hatırlatmak isterim.... Şimdi bütün takımların taraftarlarına sormak istiyorum; Ve taraftar delikanlılığınıza güvenerek soruyorum; Siz hiç mi bir arkadaşınızla size özel bir kızdırmaca yaşamadınız, rakip takım ile ilgili müstehcen bir yorumda bulunmadınız?
Sevgili Galatasaraylı Hasan Cemal ağabey, Sen hiç bir arkadaş ortamında Fenerbahçe'ye küfür etmedim diyebilir misin? Ya da Fanatik gazetesinin müdürü Fenerbahçeli Necil Ülgen'e Beni sevmediğini söyleyen sevgili Oray Eğin, yakın bir arkadaşınla müstesna ve özel bir konuşmanı internette görmek hoşuna gider miydi? Mehmet Yakup Yılmaz ağabeyim, sen hiç Galatasaraylı bir arkadaşını kızdırmak için küfretmediğini söyleyebilir misin? Sevgili Fatih Altaylı...
Sen Fenerbahçe'ye olan hislerini bir arkadaş ortamında hiç açığa vurmadın mı? Ya sen Mehmet Ali Birand ağabeyim... Bir yemekte Fenerbahçeli bir arkadaşını böyle kızdırmadın mı hiç? Sayın Başkan Aziz Yıldırım, Sayın Başkan Adnan Polat, Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, Haldun Üstünel... Ya sizler?
Rakip takım taraftarı arkadaşlarınızı kızdırmak için ya da aynı takımı tuttuğunuz bir arkadaşınızla sevincinizi paylaşmak için buna benzer bir SMS bile çekmediniz mi?
Cevabınız hayır ise, bütün taşları benim kafama atın razıyım... Ama değilse. O zaman bir balans da"mahremiyeti önemsemeyenlere"çekin. Çekin ki, herbirimizin mahrem anları böyle internetler de, gazete sayfalarında dolaşmasın, en azından bazı anlar mahrem kalabilsin..."
FENERBAHÇE TV'DE OLAN İLK OLAY DEĞİL
Spor Koordinatörlüğü görevini Ercan Saatçi'nin üstlendiği Hürriyet Spor Servisi, internet sitesi aracılığıyla Fenerbahçe TV'de yaşanan bazı ilginç olayları derledi. İşte o anlar;
1) 2004 yılı Ağustos ayında, aynı zamanda Fenerbahçe Kongre Üyesi de olan İhsan Topaloğlu, CNN Türk'teki görevinden ayrılarak Fenerbahçe TV'de ''Genel Müdür'' olarak işe başladı. Ancak Topaloğlu büyük bir yanlış yaparak başta Hasan Tankaya (Ki kendisi bugün Galatasaray TV genel müdürüdür) olmak üzere, ama spiker, ama teknik eleman olmak üzere ''Tescilli'' Galatasaraylılar'ı da beraberinde götürdü..
2) Fenerbahçe'nin 2006 yılında Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev tarafından safdışı bırakılması o tarihte Fenerbahçe TV'de çalışan ''Galatasaraylılar'' tarafından ''Çak çak'' yapılarak kutlandı, bu olay o tarihte medyaya sızdı, Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler çalışanların kulağını çekti..
3) 23 Mayıs 2008'de Galatasaray'ın Oftaş maçı sonrası yaşadığı şampiyonluk kutlamaları gece saat 02.20'de Fenerbahçe TV'de yayınlandı.. Genel Müdür İhsan Topaloğlu montajda çalışan birinin bu olayda ihmali bulunduğunu belirterek kendisinin görevine son verildiğini açıkladı..
4) Ve bu son olayda sanatçı Metin Özülkü'nün de ileri sürdüğü gibi, Galatasaraylılığı ile bilinen bir kameraman bundan 3 yıl önce Ercan Saatçi ile yapılan çekimi kaydetti ve bugünlerde piyasaya sürdü.

Kaynak

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Helal olsun. Yapması gerekeni yaptı. Metin Özülkü'den de aynısını bekliyoruz.

Bir Galatasaraylı olarak hakkımı helal ediyorum. :) Biz de laf arasında sövüyoruz Fenerbahçe'ye, bunlar olan şeyler.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Ya ne kadar da hayati mevzular bunlar !!

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Jeaquares güzle bir noktaya değindin.Aslında spor ve siyaset camiasından tanıdığımız bütün ünlü kişiler kendi aralarında böyle küfürlü konuşmalar yapıyor.

E.SAATÇİ nin şanssızlığı bu konuşmanın internete düşmesidir.

Eleştiren kişilerin hayatında bir kez olsun küfür etmemiş kişiler olması gerekmektedir.

Ancak madem bu konuşması internete düştü istifa etmesi gerekir bence..

Bunun dışında aynı veya benzer küfürleri kullananların ercan saatçiye yüklenmesi tezat oluşturmaktadır.

Ya ne kadar da hayati mevzular bunlar !!

Bazıları vardır ,futboldan konu açıldı mı '' amaaan karnımızı mı doyuruyorlar'' ya da '' onlar oynar para kazanır bize yararı yok'' gibi söylemlerde bulunurlar.

Bu mantıkta olanlara soruyorum:

Siz hayatınızda iyi vakit geçirmek için neler yapıyorsunuz?

Yaptığınız şeyler karnınızı doyuruyor mu?

Ya da hayati derecede önemli oluyorlar mı?

tempex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nasıl özür diledi biz duymadık

hani videosu falan yok mu

öyle özür diledi demekle olmaz çıksın konussun televizyonda

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Jeaquares güzle bir noktaya değindin.Aslında spor ve siyaset camiasından tanıdığımız bütün ünlü kişiler kendi aralarında böyle küfürlü konuşmalar yapıyor.

E.SAATÇİ nin şanssızlığı bu konuşmanın internete düşmesidir.

Eleştiren kişilerin hayatında bir kez olsun küfür etmemiş kişiler olması gerekmektedir.

Bunun dışında aynı veya benzer küfürleri kullananların ercan saatçiye yüklenmesi tezat oluşturmaktadır.

Bazıları vardır ,futboldan konu açıldı mı '' amaaan karnımızı mı doyuruyorlar'' ya da '' onlar oynar para kazanır bize yararı yok'' gibi söylemlerde bulunurlar.

Bu mantıkta olanlara soruyorum:

Siz hayatınızda iyi vakit geçirmek için neler yapıyorsunuz?

Yaptığınız şeyler karnınızı doyuruyor mu?

Ya da hayati derecede önemli oluyorlar mı?

Zorhak yanlış anlaşıldım galiba. Ben kimsenin hobisini hafife almıyorum, önemsiz de görmüyorum. Elbette sen de futbolla ilgilenerek eğleniyor, vakit geçiriyorusun. Futbolu ben de severim. Beşiktaş'lıyım. Fanatik değilim ama takip ederim. Demek istediğim şey, bu konunun ülke meselesiymiş gibi abartılmasına takıldım ben. Yoksa konuşmalar tabii ki hoş değil ve elbette tepki gösterilecektir

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Özür dilemesi yetmez.

Sonuçta bunları yapan sen, ben değil koskoca bir gazetenin spor müdürü. Mutlaka oradan istifa etmesi gerek.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Zorhak yanlış anlaşıldım galiba. Ben kimsenin hobisini hafife almıyorum, önemsiz de görmüyorum. Elbette sen de futbolla ilgilenerek eğleniyor, vakit geçiriyorusun. Futbolu ben de severim. Beşiktaş'lıyım. Fanatik değilim ama takip ederim. Demek istediğim şey, bu konunun ülke meselesiymiş gibi abartılmasına takıldım ben. Yoksa konuşmalar tabii ki hoş değil ve elbette tepki gösterilecektir

Tamam..Açıklama yaptığın için teşekkür ederim.

Senin bu açıklamandaki cümleleri Ercan saatçi de kullanmış yazısında.

Ben ilk mesajı yanlış anladığım için özür dilerim.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Tamam..Açıklama yaptığın için teşekkür ederim.

Senin bu açıklamandaki cümleleri Ercan saatçi de kullanmış yazısında.

Ben ilk mesajı yanlış anladığım için özür dilerim.

Eyvallah :yes:

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ülkemizde öyle bir gelenek yok ne yazık ki. Yaptığı işi yüzüne gözüne bulaştıranlar, hiçbir şey olmamış gibi devam etmekte sakınca görmüyorlar. Bu basında, siyasette, eğitimde hemen her alanda geçerli ne yazık ki.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Hadi oradan ! Sıkıyosa istifa etsene ...

Herkez küfür ediyor etmiyorum diyen yalan söyler. Bende kaydırıyorum Fenere Beşiktaşa vs. Ama benden başka kimse duymuyor görmüyor !

Topluma mal olmuş birinin böyle davranması vahim bi durum. Ama ondan böyle şeyler bekelenebilir. Çünü o ÇAKMA spor yazarı !

Haysiyetsiz !

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Özür dileyipte kapamak olmak Gazeteden İstifa bekliyoruz...

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Olaya tepki göstermeyen mazur gösteren kokuşmuş medyaya yakışan özür dileyip işi kapatmaktır...
Onlar öyle sanmaya devam etsinler...

Birand haberlere çıkıp ağzından kaçırsın küfür etsin bir daha haber sunabilir mi?
Bir daha ekranlara çıkmasına izin verirler mi?Vermezler...

Ama bu Fenerbahçeli ne olmuş canım arkadaş arası küfür etmiş...

Kendinde sorun arayacağına yoksun ahlak ve edep değerlerini sorgulayacağına sizlerde küfür etmediniz mi diyerek paylaşımda bulunmuş...İnsan müsvettesi...

"Başkasını yenilgiye uğratmak değil, kendini yenilgiye uğratmak başarıdır, ve en büyük başarı susmayı bilmektir. "

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben ilk mesajda herkes küfürlü konuşur ercanın şanssızlığı bunun internete düşmesidir dedim.

Bu ,davranışı savunuyorm anlamına gelmez.Elbetteki istifa etmesi gerekir.

rheumon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ercan Saatçi kıvırmış.
Diyor ki: Siz hiç arkadaş çevresinde bu tarz konuşmadınız mı? Arkadaşınızı kızdırmak için bu tarz muhabbette bulunmadınız mı?
1.si: Yapılan hatanın gerekçesi bu olamaz, bu şekilde affedileceğini zannediyorsa yanılıyor. Ortada küfür var ve ben bir Galatasaraylı olarak asla ve kat'a kabul etmiyorum, iade ediyorum.
2.si: Camianın içinden bir taraftar bile onun dediği gibi küfürlü konuşmuyorsa, ne fb ye ne de diğer rakiplere küfür etmiyorsa, E.Saatçi haksız demektir. Ben bu yaşıma kadar hiç bir rakibimiz hakkında küfürlü konuşmadım, konuşulmasından da ar ederim.
Köşe yazısında özür dileyerek kapanabilecek kadar basit bir durumdan bahsetmiyoruz. Her takım taraftarı elini vicdanına koysun ve öyle düşünsün.

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Yaptığı terbiyesizliği ne kadar özür dilesede temizliyemez. Her ne kadar koyu bir taraftar olursan ol ilk olarak sanatçı olduğunu unutma ama görülüyorki unutmu.

İmajını fena zedeledi.

secret_girl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu adam şimdi gs kötü oynadı dese tarafsız bakmıyo denir o yüzden ya sadece fb yorumu yapacak ya da istifa edecek

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hadi yaparsın da canlı yayında, kayıt altında yapılır mı bu ya? Çok ayıp vallaha. Boşluğuna gelmiş herhalde.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
İş işten geçti milyonlarca galatasaray taraftarında hayatında duymadığın kadar küfür yedin, eminim bunu biliyorsundur.

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Özür dilemesi yetmez.

Sonuçta bunları yapan sen, ben değil koskoca bir gazetenin spor müdürü. Mutlaka oradan istifa etmesi gerek.

adamı ekmeğinden de ettin helal olsun küçücük kıvılcımı yangına cevirdin adam taa 3-4 sene önce geyik yapmışlar o zaman bütün taraftarları hapise atalım ettikleri bütün küfürler televizyona duyuluyor neticede onlarda insan ercan saatçi yaratık değil ya

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
adamı ekmeğinden de ettin helal olsun küçücük kıvılcımı yangına cevirdin adam taa 3-4 sene önce geyik yapmışlar o zaman bütün taraftarları hapise atalım ettikleri bütün küfürler televizyona duyuluyor neticede onlarda insan ercan saatçi yaratık değil ya
O adam oradan istifa edecek!

Başka yolu yok bunun. Ercan Saatçi yaratık değil, binlerce okuru olan büyük bir gazetenin spor müdürü.

Küçücük bir kıvılcımmış. Bırakın bu işi ya. Aynı şeyi bu konumdaki ünlü bir Galatasaraylı Fenerbahçe'ye yapsaydı yakar yıkardınız ortalığı.

Savunmayın şu adamı. Biz ezeli rakip edebi dostuz diyoruz adam küfür ediyor 104 yıllık büyük bir camiaya.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131

Başka yolu yok bunun. Ercan Saatçi yaratık değil, binlerce okuru olan büyük bir gazetenin spor müdürü.

Küçücük bir kıvılcımmış. Bırakın bu işi ya. Aynı şeyi bu konumdaki ünlü bir Galatasaraylı Fenerbahçe'ye yapsaydı yakar yıkardınız ortalığı.

Savunmayın şu adamı. Biz ezeli rakip edebi dostuz diyoruz adam küfür ediyor 104 yıllık büyük bir camiaya.

Etmiyecek 2 Arkadaşın Bant Dışı Konuşması Bundan Bu Kadar Yaygaranında Anlamı Yok Zaten . Kendi Aralarında Herkes Konuşuyor Bu Tarz Şeyleri

Canlı Yayında Söylese Tamam Kasıtlı dır Deriz İstifasını Bizde İsteriz
Ama Kayıt Dışı Bir Konuşma Ve 2 Arkadaş Kendi Arasında Konuşuyor

Birileride Bunu Kamuoyuna Servis Ediyor .
Gerçi Ercan Saatçinin Koltuğunu İsteyen veya Onu Orda İstemeyen Birinin Yapmış olmasıda Muhtemel.!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yazık, vallahi yazık.

Siz devam edin böyle şeylere...

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
mehmet ali birand derbiden sonra cnntürkte sabah toplantısı konuşmasında bizim eşşekler gene yenemedi verdiğimiz paralar haram olsun dedi bi de galatasaraylı olacak siz önce kendi adamınızın durumuna bakın onu önemseyen yok neticede bu da küfüre giriyor...

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Tıpış tıpış edecek o kadar GS li taraftarı karşısına almaz herhalde bu gazate zaten almıyordum şimdi sitesine dahi girmiyorum.
Bu adam sanatçıysa bu adam her nekadar ÇAKMA da olsa yazarsa kayıt dışı içi farketmez belli bir toplum içinde çalışma arkadaşları dahi olsa yaptıklarına söylediklerine dikkat edecek arkadaş. Sanatçı bu Topluma mal olmuş birisi.
Bunun hiç bi bahanesi olamaz!

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Kızdırmayın AliA'yı Uleaynnnnn :D

AliA Bir Cimbomlu Olarak Arkandayım

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Ya istifa etmesi çok kolay bir çözüm olur. Asıl çözüm şöyle birşey olabilir.
Ercan Saatçi'ye Galatasaray'dan kombine bilet ve Mor forma gönderilir. O da her Galatasaray maçına forması ile iştirak eder. Böylece de öyle bir camianın içinde bulunma duygusunu da tatmış olur. Tabii ki bu sırada tribünden gelecek küfürler ruh sağlığını biraz bozabilir ama olsun canım "Herkes arada böyle kaydırıveriyor" değil mi?