E-Okul Öğretmen Girişi Nasıl Yapılır? E Okul Öğretmen Giriş Sayfası

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
E-okul öğretmen girişi nasıl yapılır E okul öğretmen giriş sayfası


E okul öğretmen girişi yoğun ilgi görüyor. Karne notunu giren öğretmenler e-okul öğretmen giriş ekranını araştırıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl çalışma takvimini yayınlıyor. Bu takvime göre okulların tatil tarihleri belli oluyor. 2018-2019 eğitim öğretim takvimine göre okullar 14 Haziran’da kapanacak. Öğrenciler bu tarihte karnelerini alacaklar ve yaz tatili başlayacak. Öğretmenler e-okul sistemi üzerinden öğrencilerin notlarını giriyorlar. E-okul giriş ekranı haberimizde sizlerle.
E okul öğretmen giriş ekranı karne notu girmek isteyen öğretmenler tarafından araştırılıyor. E okul öğretmen girişi nasıl yapılır? 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Pazartesi günü başladı. İkinci kanaat döneminin ardından yaz tatili için kısa bir süre kaldı. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, 14 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatili başlayacak. Karne notlarını girmek isteyen öğretmenler e-okul giriş ekranına yoğun ilgi gösteriyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sistem öğrencilere, velilere ve öğretmenlere büyük kolaylık sağlıyor. Sistem içerisinde birçok farklı uygulama var. E-okul giriş ekranına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.
E OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
E-Okul sisteminde veliler çocuklarının Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, gibi bilgileri sistemden kolay bir şekilde takip edebiliyor.
Yönetim sisteminde ise okul yöneticileri, MEB'in ihtiyaç duyduğu bilgileri sisteme girecek ve okulları adına gerekli işlemleri sistem aracılığıyla yapabilecek.
Sistemde e-okul öğretmen girişi de mevcuttur. Sistemdeki öğretmen girişi uygulaması sayesinde öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracak birçok işlemi yapabilmesi mümkündür. Öğretmenler için bu sistem ise koordinasyonu sağlamak için önem arz edecek.
290520190935346823433.jpg

E-OKUL'DAN HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?
E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.
E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.
290520190937156826310.jpg

E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER YER ALIYOR?
Duyurular: Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır Bireysel bazda ya da toplu duyurular
Ders Programı: Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,
Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar
Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar
Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler


Kaynak: Akşam
 

Son mesajlar

Üst