Dvd ROM...?

Reaksiyon puanı
31
Selam üstatlar şöyle bir sorunum var dvd rom kapağım açılmıyor ancak o önündeki küçük yuvarlak girişe iğne ucunu girdirerek açabiliyorum sizce sorun ne olabilir...?

unutulmazx

Doçent
Reaksiyon puanı
14
evet bende de oldu dvd-rom değiştirdim içinde cd varken tuşa basıyorum açılıo içinde cd yokken açılmıodu iğneyle açılıodu

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Kapağı hareket ettiren aparat bozulmuş olabilir.Bir zaman sonra her dvd okuyucunun başına geliyor bu durum.

İçini açabilirsen, inceleme fırsatın olur, ben bir kaç kez çözmüştüm sorunu ama genelde düzelme olmuyor.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
evet vidaları söküp içini açabilirsin. garantisi dolmuştur zaten. elinde eski dvd rom falan varsa belki bozulan aparatı değiştirebilirsin.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
içinde dişli grubunda yada o mekanizmayı harekete geçiren motor üstündeki lastik gevşemiş olabilir mümkünse içini açıp kontrol et çok zahmetli diye düşünürsen yenilemen daha kolay olur C=

Reaksiyon puanı
31
Teşekkür ediyorum hepinize ayrı ayrı içini açıp bir lastiği kontrol edeyim.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Teşekkür ediyorum hepinize ayrı ayrı içini açıp bir lastiği kontrol edeyim.

Lastikle alakalı değil, içerisinde bir mekanizma var. düğmeye basınca açılmasını sağlayan. oda küçüçük bir telle sağlanıyor, yay gibi bişey. o tel ya çıkmıştır yuvasından. onuda tekrar oturtmak işkenceden farksız. dvd romu sökmeden çözemiyecek gibisin ama çok dikkatli ol

Reaksiyon puanı
31
Lastikle alakalı değil, içerisinde bir mekanizma var. düğmeye basınca açılmasını sağlayan. oda küçüçük bir telle sağlanıyor, yay gibi bişey. o tel ya çıkmıştır yuvasından. onuda tekrar oturtmak işkenceden farksız. dvd romu sökmeden çözemiyecek gibisin ama çok dikkatli ol
Umarım becerebilirim hocam içinde cd varken açılıp kapanıyor lakin boş olunca kapak açılmıyor ancak iğne yardımıyla.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Umarım becerebilirim hocam içinde cd varken açılıp kapanıyor lakin boş olunca kapak açılmıyor ancak iğne yardımıyla.

Valla benimde aynı sorundan olmuştu. ben dediğim yayı yerine oturttum ama nefesi neremden aldım bilemedim. Çok küçük parçalarla çalışmak için özel aletlerin olmalı yoksa el yordamı ile çalışırsan sende nefesini şaşırırsın. :D

Reaksiyon puanı
31
Valla benimde aynı sorundan olmuştu. ben dediğim yayı yerine oturttum ama nefesi neremden aldım bilemedim. Çok küçük parçalarla çalışmak için özel aletlerin olmalı yoksa el yordamı ile çalışırsan sende nefesini şaşırırsın. :D
Pek sabırlı bir insan değilim aslında alıp yerden yere çalmamam için dişlerimi epey sıkacam anlaşılan :D:D

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence yenisini alpahalı bişey diil zaten ki düzetsen bile çok kullanamzsın dvd lerin belli bir kullanım ömrü var

onurkeskin1998

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu dvd rom larin icini acsak bisey olurmu bi parcayi ellemeden tekrar kapatsak :-D merak ettim acsam bozulabilirmi