yavuz_4106
Dekan
- Katılım
- 17 Aralık 2008
- Mesajlar
- 6,118
- Reaksiyon puanı
- 51
- Puanları
- 228
Yabancı ülkelerde saygı var insanların kılık kıyafetine ; kendi ülkende uğradığın duruma bak
Memurun başı ağrırdı diyen arkadaşlar; demek ki siz Kurtuluş Savaşı döneminde yaşasaydınız Atatürk'ün yakalanma emrinden dolayı onu öldürmeye çalışır, başınız ağrımasın diye İngiliz askerlerine karşı gelmez ve kanunları uygulamak için (yani başınız ağrımasın diye) Fransızların emrinden çıkmazdınız?
Atatürk Bursa nutkunda diyor ki, "bu ülkenin gençleri karşılarında ben bile olsam kanun dinlemeyecek ve görevlerini yerine getirecekler".
Kanunları uygulayanlar, yani o memurlar bizleriz. O memurun kendi eşine, kızına zorla bir kıyafet biçilseydi eminim o zaman kanunlardan önce başka şeyleri, gerçek değerleri düşünecekti.
Ne gariptir, işlerine gelmeyince İslamcı diyerek kanunları yerden yere vuranlar, işlerine gelince de "eee kanun böyle ne yapalım" deyip çıkıyorlar işin içinden. Acaba size her haksızlık yapıldığında devletin kestiği parmak acımaz deyip oturuyor musunuz? Yoksa sağda solda sadece hükümete değil onlara oy veren milyonlarca vatandaşa da küfür mü ediyorsunuz?
Evet kanun böyle diyor, fakat kanunlar milleti, mahkemeler de milletin vicdanını temsil etmekten çok uzak olmuş; demek ki öz dedemizi ziyaret edemeyeceğiz şehitlikte başımız örtülü diye. Halbuki o başı örtülü nene siperde kurşun yemişti. O siperler ne zaman dedelerimizin, nenelerimizin elinden çıktı da bir kaç yılda ortaya çıkan bu kişiler tarafından sahiplenilmeye başlandı?
Bu yasaklamanın adı laiklik değil. Bu yasakların nedeni mevcut yasalarımız. Eğer siz bu yasakların kalkmasını istiyorsanız yasaları değiştirmelisiniz. Mevcut yasaları çiğneyerek kendi yasalarınızı koymaya kalkarsanız Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıkar ve kaosa sürüklenir. Bunun tespitini yapmak bu kadar kolayken neden hep konuları çarptırıyorsunuz? Sizin gibi insanlar bu tutumlarına devam ettiği sürece milletimizin bir kısmının sahip olduğu irtica tehlikesi endişesini arttırıyorsunuz. Bu da çözüme değil çözümsüzlüğe neden oluyor. :thumbdown:Bu yasaklamanın adı ne şimdi Laiklik mi?
Bu gün Ülkemizde, nedense bu laiklik sadece Müslümanlara uygulanıyor! Neden Türkiye deki Hıristiyan ve Yahudilerin devlet din işlerine karışamıyor? Laiklik bu demek değildir, Laiklik dinsizlik değil, Dini en güzel şekilde yaşatmaktır. Ancak Turkiyedeki laiklik sıvıdır, içine koyulduğu kabin sekline giriyor
Şu an Türkiye’de laikliği uygulatmaya çalışan sahte Atatürkçüler Türkiye’nin demokratikleşmesini, tam ve eksiksiz laikliğe geçmesini istememektedirler. Çünkü o zaman, o soyguncuların, darbecilerin, despotçuların, banka hırsızlarının, sahte Atatürkçülerin yıllardır, sürdürdükleri soygun, vurgun, hortum saltanatlıkları son bulacaktır.
Atatürk hiç bir zaman laikliği kendi öz halkına karsı bir baskı aracı olarak kullanmamıştı. Ama bu soyguncular koltukları uğruna, laikliğin tanımını daraltmış, kendilerine uygun bir kurallar yumağına çevirmişlerdir.
O sahte laikçiler halkın uyanmasını, değerlerine sahip çıkmasını da istemezler. O yüzden ortamı sürekli gerip, kargaşadan yararlanmak, bankaları yıllardır yaptıkları gibi, soymak isterler, halkı uyutmak isterler.
Sözlerimi, Sami Selçuk’un kitabından alıntı ile noktalamak istiyorum;
"Türkiye’de demokrasinin temeli laikliktir derler, ki bu yanlıştır çünkü demokrasinin temeli çoğulculuktur. Kendilerini laik yanlısı ilan edenlerin işine çoğulculuk gelmediği için çoğulculuğu kaldırıp yerine laikliktir diye yazmışlardır. Halbuki bu insanlar laikliğin de gerçek anlamını bilmezler."
Kocaçınarım daima doğruları söyler.
Bu yasaklamanın adı laiklik değil. Bu yasakların nedeni mevcut yasalarımız. Eğer siz bu yasakların kalkmasını istiyorsanız yasaları değiştirmelisiniz. Mevcut yasaları çiğneyerek kendi yasalarınızı koymaya kalkarsanız Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıkar ve kaosa sürüklenir. Bunun tespitini yapmak bu kadar kolayken neden hep konuları çarptırıyorsunuz? Sizin gibi insanlar bu tutumlarına devam ettiği sürece milletimizin bir kısmının sahip olduğu irtica tehlikesi endişesini arttırıyorsunuz. Bu da çözüme değil çözümsüzlüğe neden oluyor. :thumbdown:
Tepkilerinizi gayet iyi anlıyorum fakat yapacak birşey yok o otobüste görevli memur olsaydınız aynı şeyi yapacaktınız.
sorumsuz lüzümsüz zıhnıyet yarın da radıkal dıncıler gelır yönetime başı acıklar gıremessınız derlerse sonuna kadar haklıdırlar
İlk olarak şehitliğe başörtülü girilir. Hatta biz gittiğimzde yanımızdaki bir kaç kişi açık diye onlara başörtü ve uzun etek falan vermiştik. Yani böyle gayet güzel atalarımıza ziyarete gittik. Bir kaç kişi başörtülüler atalarını göremeyecek mi gibi laflar ediyorlar. Eğer giderlerse görürlerBurdaki uygulama o kızın öğrenci olmasından dolayı kaynaklanmıştır. Neyse laikliği kaldırmak isteyen bir kaç istekli kişi var. Buyursunlar değiştirmeye çalışsınlar. O günü merakla bekliyoruz.
hallah hallah yok ya başka ezanlarıda susturalım, ibadethaneleride kapatalımmı nedersiniz provakatif beyyy.Türkiye'de insanların inanç özgürlüklerinin olmadığını düşünüyorum. İlköğretim ve Ortaöğretim'de öğrencilere Sünni inancı dayatılmaktadır. Alevi inancına bağlı insanlarımız sanki yokmuş gibi davranılıyor. Kendisini Müslüman olarak görmeyen insanlar ayrıştırılıyor. Zorunlu Din Eğitimi Dersi kadar saçma bir ders yoktur ve kaldırılması gerekmektedir. Ama mevcut hükümet kendi tabanından korktuğu için bu konularda hiçbir girişim yapamamaktadır. Aslında kendileri de bu konuda niyetsizdir. AKP'nin gerçek zihniyetini anlamanız için şu haberi okumanızı öneriyorum:
AKP'li Mustafa Özbayrak Aleviliği satanistlikle aynı kefeye koydu
Bu AKP'li milletvekilinin söyledikleri AKP'nin maskesini düşürmüştür. AKP demokrat değildir, liberal hiç değildir, AKP zihniyeti faşisttir.
şu anda alevi kardeşlerimiz sünnilerden daha rahattır en azından ibadet özgürlükleri dernek kurma özgürlükleri tekke kurma özgürlükleri vardırTürkiye'de insanların inanç özgürlüklerinin olmadığını düşünüyorum. İlköğretim ve Ortaöğretim'de öğrencilere Sünni inancı dayatılmaktadır. Alevi inancına bağlı insanlarımız sanki yokmuş gibi davranılıyor. Kendisini Müslüman olarak görmeyen insanlar ayrıştırılıyor. Zorunlu Din Eğitimi Dersi kadar saçma bir ders yoktur ve kaldırılması gerekmektedir. Ama mevcut hükümet kendi tabanından korktuğu için bu konularda hiçbir girişim yapamamaktadır. Aslında kendileri de bu konuda niyetsizdir. AKP'nin gerçek zihniyetini anlamanız için şu haberi okumanızı öneriyorum:
AKP'li Mustafa Özbayrak Aleviliği satanistlikle aynı kefeye koydu
Bu AKP'li milletvekilinin söyledikleri AKP'nin maskesini düşürmüştür. AKP demokrat değildir, liberal hiç değildir, AKP zihniyeti faşisttir.
Ben böyle birşey önermedim, saçmalamışsınız. :thumbdown:hallah hallah yok ya başka ezanlarıda susturalım, ibadethaneleride kapatalımmı nedersiniz provakatif beyyy.
Ben böyle birşey önermedim, saçmalamışsınız. :thumbdown:
@quasimodo
Ben kimsenin kimliğine bürünmedim. Kendi yaşadıklarımı ve Alevi insanlarımızın yaşadıklarını empati kurarak aktardım.
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne telefon ve mail yoluyla ulaşarak konu hakkında bilgi istedik. Bir açıklama gönderildiği takdirde haberimizde açıklamaya da yer verilecektir.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'den yapılan açıklama şöyle:
BİLGİ NOTU
Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi” kapsamında 21 � 24 Ekim 2009 tarihleri arasında İlimizden Çanakkale İli’ne düzenlenen gezide; Bakanlığımız Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünün Eylül/2009 tarihli emirlerinin 20. maddesinde; “Geziye katılan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Kılık�Kıyafet Yönetmeliğinin okul forması hariç diğer hükümlerine uymaları gerekmektedir” denilmektedir.
Fethiye İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Cemile Büşra PİRCİ’nin geziye katılmak üzere yukarıda bahsedilen yönetmeliğe aykırı kıyafetle geldiği Bakanlıkça görevlendirilen rehber tarafından tespit edilmiş ve kendisine yolculuk boyunca bu kıyafetle gidilebileceği ancak; programın resmi bölümlerinde Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun olunacağı hatırlatılmış, bunun üzerine öğrenci geziye katılmak istemediğini belirterek araçtan ailesini arayarak ve ailesinin de onayını alarak inmek istemiştir. Bu nedenle de araçtan inen öğrenci ailesine gönderilmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne ait araçla alınmıştır.
Geziye katılacak öğrencinin seçimi ve uyacağı kurallar Bakanlık emri gereğince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Yönetiminin sorumluluğunda olup, bu yönde öğrencinin bilgilendirilmediğinin tespiti halinde Okul Yöneticileri hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır...
Memura kızan yok düzene bizim lafımız
Gerçekten de işleri güçleri provoke etmek. :thumbdown:Aslında gerçek böyle, konuya bakmayacaktım ama, uzayınca merak etim okudum.Çünkü Çanakkaleye neredeyse her yıl giderim.Gittiğimde çarşaflılar bile olur orada, hiç kimseye girme denmiyor, diyecek bi personelde ortalıkta yok zaten.Haber gayet provakatif bir şekilde hazırlanmış.Sanki bir vatandaş gitmiş, şehitliklere, anıtlara alınmamış gibi.Herkes te galeyana gelmiş ya da bu konuda galeyana gelmek için özyurdunda parya gibi hazırda bekletilen çemkirmeler hemen kullanılmış.
Onlar sadece kendileri için özgürlük isterler. Başkalarının özgürlükleri onları rahatsız ettiğinden asla tahammül bile edemezler. Hatta seni linç etmeye bile çalışırlar. Çünkü özgürlükleri, demokrasiyi ve insan haklarını savundukları falan yok. Onlar sadece bu kavramları suistimal ederek kendi amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Özgürlükler, demokrasi ve insan hakları onlar için sadece birer araç asla amaç değil. :thumbdown:Düzen hayatından memnun düzülen ne zaman değişecek.
İsteyen istediği yere istediği kıyafetle gidebilmeli. Özgürlük istiyorsan sınır koymamalısın. Türban takmış, mayo giymiş yada hiçbirşey giymemiş, umurumda bile değil. Umurunda olanlarda bunu umursamadığı anda sorun kalmaz. Şimdiki yazacağıma Ohaaa demeden önce ne kadar özgürlük istediğinizi düşünün. Gerekirse ibadethanelere bile her kıyafetle girilebilmeli Yada devletin en üst mertebesine çarşafla.
Gerçekten de işleri güçleri provoke etmek. :thumbdown:
Onlar sadece kendileri için özgürlük isterler. Başkalarının özgürlükleri onları rahatsız ettiğinden asla tahammül bile edemezler. Hatta seni linç etmeye bile çalışırlar. Çünkü özgürlükleri, demokrasiyi ve insan haklarını savundukları falan yok. Onlar sadece bu kavramları suistimal ederek kendi amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Özgürlükler, demokrasi ve insan hakları onlar için sadece birer araç asla amaç değil. :thumbdown: