Dur yolcu! Başörtülüsün

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan prof.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Yabancı ülkelerde saygı var insanların kılık kıyafetine ; kendi ülkende uğradığın duruma bak

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu yasaklamanın adı ne şimdi Laiklik mi?

Bu gün Ülkemizde, nedense bu laiklik sadece Müslümanlara uygulanıyor! Neden Türkiye deki Hıristiyan ve Yahudilerin devlet din işlerine karışamıyor? Laiklik bu demek değildir, Laiklik dinsizlik değil, Dini en güzel şekilde yaşatmaktır. Ancak Turkiyedeki laiklik sıvıdır, içine koyulduğu kabin sekline giriyor
Şu an Türkiye’de laikliği uygulatmaya çalışan sahte Atatürkçüler Türkiye’nin demokratikleşmesini, tam ve eksiksiz laikliğe geçmesini istememektedirler. Çünkü o zaman, o soyguncuların, darbecilerin, despotçuların, banka hırsızlarının, sahte Atatürkçülerin yıllardır, sürdürdükleri soygun, vurgun, hortum saltanatlıkları son bulacaktır.

Atatürk hiç bir zaman laikliği kendi öz halkına karsı bir baskı aracı olarak kullanmamıştı. Ama bu soyguncular koltukları uğruna, laikliğin tanımını daraltmış, kendilerine uygun bir kurallar yumağına çevirmişlerdir.
O sahte laikçiler halkın uyanmasını, değerlerine sahip çıkmasını da istemezler. O yüzden ortamı sürekli gerip, kargaşadan yararlanmak, bankaları yıllardır yaptıkları gibi, soymak isterler, halkı uyutmak isterler.

Sözlerimi, Sami Selçuk’un kitabından alıntı ile noktalamak istiyorum;

"Türkiye’de demokrasinin temeli laikliktir derler, ki bu yanlıştır çünkü demokrasinin temeli çoğulculuktur. Kendilerini laik yanlısı ilan edenlerin işine çoğulculuk gelmediği için çoğulculuğu kaldırıp yerine laikliktir diye yazmışlardır. Halbuki bu insanlar laikliğin de gerçek anlamını bilmezler."

Kocaçınarım daima doğruları söyler.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Memurun başı ağrırdı diyen arkadaşlar; demek ki siz Kurtuluş Savaşı döneminde yaşasaydınız Atatürk'ün yakalanma emrinden dolayı onu öldürmeye çalışır, başınız ağrımasın diye İngiliz askerlerine karşı gelmez ve kanunları uygulamak için (yani başınız ağrımasın diye) Fransızların emrinden çıkmazdınız?

Atatürk Bursa nutkunda diyor ki, "bu ülkenin gençleri karşılarında ben bile olsam kanun dinlemeyecek ve görevlerini yerine getirecekler".

Kanunları uygulayanlar, yani o memurlar bizleriz. O memurun kendi eşine, kızına zorla bir kıyafet biçilseydi eminim o zaman kanunlardan önce başka şeyleri, gerçek değerleri düşünecekti.

Ne gariptir, işlerine gelmeyince İslamcı diyerek kanunları yerden yere vuranlar, işlerine gelince de "eee kanun böyle ne yapalım" deyip çıkıyorlar işin içinden. Acaba size her haksızlık yapıldığında devletin kestiği parmak acımaz deyip oturuyor musunuz? Yoksa sağda solda sadece hükümete değil onlara oy veren milyonlarca vatandaşa da küfür mü ediyorsunuz?

Evet kanun böyle diyor, fakat kanunlar milleti, mahkemeler de milletin vicdanını temsil etmekten çok uzak olmuş; demek ki öz dedemizi ziyaret edemeyeceğiz şehitlikte başımız örtülü diye. Halbuki o başı örtülü nene siperde kurşun yemişti. O siperler ne zaman dedelerimizin, nenelerimizin elinden çıktı da bir kaç yılda ortaya çıkan bu kişiler tarafından sahiplenilmeye başlandı?

Brova yani olayı kurtuluş savaşına bağlamışsınız eee haklı olun bari kesin satardım ben ülkemi siz öyle diyorsanız öyledir...
O otobüste memur olsaydınız kesin kız türbanlı gezemiyor diye istifanızı basar memurluğunuzu yakardınız bundan da eminim. Eee siz büyük insansınız ya kanun nizam size vız gelir nasıl olsa delikanlı insansınız inşaatlarda amellelik yaparsınız paranızı taştan çıkarırsınız nasıl olsa...
Kanunlara karşı gelmeyi okadar basite indirgemişsiz ki sanki canı isteyen istediği gibi davranıyor gibi alğılıyorsunuz sanırım.
Sokakta evinizde komşunuzda türbanlı gezmeyin denmiyor hatta çarşaf cübbe giymek yasak olmasına rağmen artık özgürlüğe zarar verici alğılandğı için devlet organları görmezden geliyor ; kılık kıyafet konusunda 2 gruba yaptırım var 1 devlet memurları 2 öğrenciler bunu unutmayın lütfen...
Bence kılık kıyafet düzenlemesi Türbana endeksli yapıldığı için hiçbirzaman çözüme kavuşmayacak, şahsi fikrim isteyen mayoyla gezsin isterse çarşafla olmuşken tam özgürlükçü bir düzenleme olsun ama sorun burdada var birileri mayo kısmını kabul etmez birileri çarşaf... Mesela siz asla mayo kısmını kabul etmezsiniz.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
yuuh diyorum başkada bişy demiyorum
adam öldüren bebek katledenler affedilip insan içine karışıyolar açılım adı altında affedilmesine ses çıkmıyo demekki bi başörtülü kız bunlardan daha kötü ki şehitliğe bile gidemiyo neyle gitseydi mayo ile mi ?
adı üstünde gezi bu meclisemi çıkmışlar sanki
rezaletki ne rezalet
iman gücü ile alınmış topraklarımızda hinler cirit atarken imanını doyasıya yaşamaya çalışan kızlarımız insanlarımız ikinci sınıf muamelesi görüyo yüzlerine tükürmek geliyo içimden ama anlıcaklarını sanmıyorum

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu yasaklamanın adı ne şimdi Laiklik mi?

Bu gün Ülkemizde, nedense bu laiklik sadece Müslümanlara uygulanıyor! Neden Türkiye deki Hıristiyan ve Yahudilerin devlet din işlerine karışamıyor? Laiklik bu demek değildir, Laiklik dinsizlik değil, Dini en güzel şekilde yaşatmaktır. Ancak Turkiyedeki laiklik sıvıdır, içine koyulduğu kabin sekline giriyor
Şu an Türkiye’de laikliği uygulatmaya çalışan sahte Atatürkçüler Türkiye’nin demokratikleşmesini, tam ve eksiksiz laikliğe geçmesini istememektedirler. Çünkü o zaman, o soyguncuların, darbecilerin, despotçuların, banka hırsızlarının, sahte Atatürkçülerin yıllardır, sürdürdükleri soygun, vurgun, hortum saltanatlıkları son bulacaktır.

Atatürk hiç bir zaman laikliği kendi öz halkına karsı bir baskı aracı olarak kullanmamıştı. Ama bu soyguncular koltukları uğruna, laikliğin tanımını daraltmış, kendilerine uygun bir kurallar yumağına çevirmişlerdir.
O sahte laikçiler halkın uyanmasını, değerlerine sahip çıkmasını da istemezler. O yüzden ortamı sürekli gerip, kargaşadan yararlanmak, bankaları yıllardır yaptıkları gibi, soymak isterler, halkı uyutmak isterler.

Sözlerimi, Sami Selçuk’un kitabından alıntı ile noktalamak istiyorum;

"Türkiye’de demokrasinin temeli laikliktir derler, ki bu yanlıştır çünkü demokrasinin temeli çoğulculuktur. Kendilerini laik yanlısı ilan edenlerin işine çoğulculuk gelmediği için çoğulculuğu kaldırıp yerine laikliktir diye yazmışlardır. Halbuki bu insanlar laikliğin de gerçek anlamını bilmezler."

Kocaçınarım daima doğruları söyler.
Bu yasaklamanın adı laiklik değil. Bu yasakların nedeni mevcut yasalarımız. Eğer siz bu yasakların kalkmasını istiyorsanız yasaları değiştirmelisiniz. Mevcut yasaları çiğneyerek kendi yasalarınızı koymaya kalkarsanız Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıkar ve kaosa sürüklenir. Bunun tespitini yapmak bu kadar kolayken neden hep konuları çarptırıyorsunuz? Sizin gibi insanlar bu tutumlarına devam ettiği sürece milletimizin bir kısmının sahip olduğu irtica tehlikesi endişesini arttırıyorsunuz. Bu da çözüme değil çözümsüzlüğe neden oluyor. :thumbdown:

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
411 el bu sorunu çözmek için kalktı ama, k*** kafasından büyük hantal devletimizin bu organları tarafından sanal kaosa dönüştürülmüştür.

Milletin seçtiği 411 elin gücü yetmemektedir. Anayasa Mahkemesi, son darbe yapan paşamızın koyduğu kurallara uygun olmadığını belirtmiştir. Nerde demokrasi? Nerde Cumhuriyet? Bakıyorum da asıl Cumhuriyet mitinglerini biz düzenlemeliyiz. öyle ya, cumhuriyet ile yönetildiğimizi düşünüp oy veriyoruz ama sonuç sıfır. Buna Muz cumhuriyeti diyorum ben. Ve dünyanın en kötü yönetim biçimidir. Kraliyet, monarşi, teokrasi aklınıza ne gelirse gelsin şu an içinde bulunduğumuz sözde cumhuriyetten çok daha iyidir.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Bu yasaklamanın adı laiklik değil. Bu yasakların nedeni mevcut yasalarımız. Eğer siz bu yasakların kalkmasını istiyorsanız yasaları değiştirmelisiniz. Mevcut yasaları çiğneyerek kendi yasalarınızı koymaya kalkarsanız Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıkar ve kaosa sürüklenir. Bunun tespitini yapmak bu kadar kolayken neden hep konuları çarptırıyorsunuz? Sizin gibi insanlar bu tutumlarına devam ettiği sürece milletimizin bir kısmının sahip olduğu irtica tehlikesi endişesini arttırıyorsunuz. Bu da çözüme değil çözümsüzlüğe neden oluyor. :thumbdown:

mevcut yasaları kim neye göre koymuş
başörtüsü kime ne zarar verirki eger zaarar veriyo olsaydı diğer devletlerin okullarında kızlar okumazdı okutulmazdı
bu anayasa haşaa allah emri değilki değiştirlmesin her yazanda dğrumu bu anayada yazılanlar

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Nasıl olurda bir insan inancını yaşayamaz ...
Gittikleri yer şehitlik.
Başörtüsüyle şehitliğe girilemezmi??? Bumudur laiklik?

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Birde ayrımcılık yapılıyor bize diyenlere en güzel örnek bu olsa gerek, kime ayrımcılık yapılıyor alanen ortada.

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tepkilerinizi gayet iyi anlıyorum fakat yapacak birşey yok o otobüste görevli memur olsaydınız aynı şeyi yapacaktınız.

Kimse o memura sen o kızı götürdün diye bir şey demezdi Kamusal alana mı giriyor sanki Ülkeden bende nefret etmeye başlıyorum

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne telefon ve mail yoluyla ulaşarak konu hakkında bilgi istedik. Bir açıklama gönderildiği takdirde haberimizde açıklamaya da yer verilecektir.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'den yapılan açıklama şöyle:

BİLGİ NOTU
Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi” kapsamında 21 � 24 Ekim 2009 tarihleri arasında İlimizden Çanakkale İli’ne düzenlenen gezide; Bakanlığımız Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünün Eylül/2009 tarihli emirlerinin 20. maddesinde; “Geziye katılan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Kılık�Kıyafet Yönetmeliğinin okul forması hariç diğer hükümlerine uymaları gerekmektedir” denilmektedir.
Fethiye İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Cemile Büşra PİRCİ’nin geziye katılmak üzere yukarıda bahsedilen yönetmeliğe aykırı kıyafetle geldiği Bakanlıkça görevlendirilen rehber tarafından tespit edilmiş ve kendisine yolculuk boyunca bu kıyafetle gidilebileceği ancak; programın resmi bölümlerinde Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun olunacağı hatırlatılmış, bunun üzerine öğrenci geziye katılmak istemediğini belirterek araçtan ailesini arayarak ve ailesinin de onayını alarak inmek istemiştir. Bu nedenle de araçtan inen öğrenci ailesine gönderilmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne ait araçla alınmıştır.
Geziye katılacak öğrencinin seçimi ve uyacağı kurallar Bakanlık emri gereğince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Yönetiminin sorumluluğunda olup, bu yönde öğrencinin bilgilendirilmediğinin tespiti halinde Okul Yöneticileri hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
sorumsuz lüzümsüz zıhnıyet yarın da radıkal dıncıler gelır yönetime başı acıklar gıremessınız derlerse sonuna kadar haklıdırlar

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
zaten oraya örtülü girilir benim bildiğim kadarıyla, orası tatil cenneti çanakkale şehitliği değil, orası çanakkale şehitliği fuarı değil, orası çanakkale şehitliği müzesi değil, orası çanakkalede hayatını kaybeden şehidiize dua etmek için oraya gidilir, örtüsünü örtüp duasını esirgemiyen oraya gider, avusturalyalı anzaklar delerini dua etmek için geliyorlar ama ellerinde bira şişelerini taşımalarınıda ihmal etmiyorlar, yani örtü ile girmek yasak, bira şişesi ile girmek serbest, bundan 4,4 sene önce böyle bir kural yoktu benim bildiği kadarıyla.

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne,
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne.

M.Akif.ERSOY

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Orada Sehit olanlarin, Anasi, Avradi , Bacisi , bas ortuluydu, bunu nasil gormezden geliyorlar.

Tek Başına

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk olarak şehitliğe başörtülü girilir. Hatta biz gittiğimzde yanımızdaki bir kaç kişi açık diye onlara başörtü ve uzun etek falan vermiştik. Yani böyle gayet güzel atalarımıza ziyarete gittik. Bir kaç kişi başörtülüler atalarını göremeyecek mi gibi laflar ediyorlar. Eğer giderlerse görürler:) Burdaki uygulama o kızın öğrenci olmasından dolayı kaynaklanmıştır. Neyse laikliği kaldırmak isteyen bir kaç istekli kişi var. Buyursunlar değiştirmeye çalışsınlar. O günü merakla bekliyoruz.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
İlk olarak şehitliğe başörtülü girilir. Hatta biz gittiğimzde yanımızdaki bir kaç kişi açık diye onlara başörtü ve uzun etek falan vermiştik. Yani böyle gayet güzel atalarımıza ziyarete gittik. Bir kaç kişi başörtülüler atalarını göremeyecek mi gibi laflar ediyorlar. Eğer giderlerse görürler:) Burdaki uygulama o kızın öğrenci olmasından dolayı kaynaklanmıştır. Neyse laikliği kaldırmak isteyen bir kaç istekli kişi var. Buyursunlar değiştirmeye çalışsınlar. O günü merakla bekliyoruz.

Burdaki uygulama o kızın öğrenci olmasından dolayı kaynaklanmıştır.

biz hicabla ilgili her ayrıntıyı din kültüründe vermiştik herhalde atladığımız bir yer oldu
o zaman bu uygulamayı yapanlar islamda çığır açmıştır
verilen hükme göre kızın öğrenci olması mesuliyeti kaldırmıştır????
hayır efendim edile-i şeriyede böyle bir uygulama yok zaten hicabın geçtiği 3 sure gayet açıktır
Neyse laikliği kaldırmak isteyen bir kaç istekli kişi var. Buyursunlar değiştirmeye çalışsınlar.
ne demek efendim biz gerçek laikliği yeniden tesis etmeye uğraşıyoruz
-devletle din işleri ayrılsın devlet ellerini din üzerinden çeksin sadece devlet değil nasiplenenlerin hepsi
ülkemizde müslüman kesime azınlık hakları dahi tanınmamaktadır
zımmı statüsündeki gayrimüslim vatandaşlarımız en azından inançlarına uygun olarak giyinebiliyorlar kendi din adamlarını seçebiliyorlar hastahane açabiliyorlar hatta o derece özgürlerki ..mutanlarla ..niyet müdürleriyle kilisede toplantı yapıp darbeye bile teşebbüs edebiliyorlar
laikliği bir araştır önce fransadan başla bak bakalım devletin dine olan düşmanlığı varmıdır
ülkelerin çoğunda mahkemelerde kutsal kitap üstüne yemin ediliyor ve sadece dini yayın yapan kanallar var
şimdi beyzade laikliği kaldırmak isteyen diye başlamış
ne haddimize efendim
laiklikten sülük misali kene misali faydalanan bunca insan varken

yazdığın ifadeleri bir daha oku
hani bir tabir vardır ne gelirse insanın başına ya meraktan.....

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Türkiye'de insanların inanç özgürlüklerinin olmadığını düşünüyorum. İlköğretim ve Ortaöğretim'de öğrencilere Sünni inancı dayatılmaktadır. Alevi inancına bağlı insanlarımız sanki yokmuş gibi davranılıyor. Kendisini Müslüman olarak görmeyen insanlar ayrıştırılıyor. Zorunlu Din Eğitimi Dersi kadar saçma bir ders yoktur ve kaldırılması gerekmektedir. Ama mevcut hükümet kendi tabanından korktuğu için bu konularda hiçbir girişim yapamamaktadır. Aslında kendileri de bu konuda niyetsizdir. AKP'nin gerçek zihniyetini anlamanız için şu haberi okumanızı öneriyorum:
AKP'li Mustafa Özbayrak Aleviliği satanistlikle aynı kefeye koydu

Bu AKP'li milletvekilinin söyledikleri AKP'nin maskesini düşürmüştür. AKP demokrat değildir, liberal hiç değildir, AKP zihniyeti faşisttir.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Türkiye'de insanların inanç özgürlüklerinin olmadığını düşünüyorum. İlköğretim ve Ortaöğretim'de öğrencilere Sünni inancı dayatılmaktadır. Alevi inancına bağlı insanlarımız sanki yokmuş gibi davranılıyor. Kendisini Müslüman olarak görmeyen insanlar ayrıştırılıyor. Zorunlu Din Eğitimi Dersi kadar saçma bir ders yoktur ve kaldırılması gerekmektedir. Ama mevcut hükümet kendi tabanından korktuğu için bu konularda hiçbir girişim yapamamaktadır. Aslında kendileri de bu konuda niyetsizdir. AKP'nin gerçek zihniyetini anlamanız için şu haberi okumanızı öneriyorum:

Bu AKP'li milletvekilinin söyledikleri AKP'nin maskesini düşürmüştür. AKP demokrat değildir, liberal hiç değildir, AKP zihniyeti faşisttir.
hallah hallah yok ya başka ezanlarıda susturalım, ibadethaneleride kapatalımmı nedersiniz provakatif beyyy.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57

şu anda alevi kardeşlerimiz sünnilerden daha rahattır en azından ibadet özgürlükleri dernek kurma özgürlükleri tekke kurma özgürlükleri vardır
her kim alevilik ile satanistliği aynı kefeye koyarsa bu faşistlikten öte bir durumdur
okullardaki zorunlu din dersine gelince
şahsen imamhatipolerede karşıyım ama hiç yoktan iyidir
medreselerimiz imammı bırak alim yetiştirecek düzeydedir hamdolsun
devlet dinden elini çeksin ve herkeze eşit davransın
islamı yaşayan hanım kardeşlerimiz tam vatandaşlık uygulamalarına tabi olsun
mdbk bu cevap sana yakışmadı ona göre
bizin istediğimiz herkeze eşit muameledir senin işaret ettiğin ayrımcılıktır
ama
sen alevi değilsin olamazsın
yeri geldiğinde onlara gelen ithamları eleştirileri ve zann leri ben karşılıyorum
lütfen kimse bir başkasının kimliğine bürünmesin yakışık almıyor:hammer::hammer:

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
hallah hallah yok ya başka ezanlarıda susturalım, ibadethaneleride kapatalımmı nedersiniz provakatif beyyy.
Ben böyle birşey önermedim, saçmalamışsınız. :thumbdown:

@quasimodo
Ben kimsenin kimliğine bürünmedim. Kendi yaşadıklarımı ve Alevi insanlarımızın yaşadıklarını empati kurarak aktardım.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
şimdi o geri döndürülen çocuklardan ne demelerini beklersiniz. birde üstüne türkiye malezya olurmu? haberi izletin tam olsun. burada görebildiğim tek maksat ülkeden nefret ettirme.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ben böyle birşey önermedim, saçmalamışsınız. :thumbdown:

@quasimodo
Ben kimsenin kimliğine bürünmedim. Kendi yaşadıklarımı ve Alevi insanlarımızın yaşadıklarını empati kurarak aktardım.

Bazı söylemlerinizde haklı bulduğum yönleriniz olmasına rağmen burada hatanız var, çünkü aleviler sünnilerden daha rahat bu ülkede, kapalı insanlarımız heryerde dışlanıyor, okuyamıyor, ibadet hakları yok, çalışma hakları yok, toplum içinde dışlanıyorlar, yakında bu vatandaşlarımızı terörist yapacaklar sonunda o olacak!!!

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne telefon ve mail yoluyla ulaşarak konu hakkında bilgi istedik. Bir açıklama gönderildiği takdirde haberimizde açıklamaya da yer verilecektir.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'den yapılan açıklama şöyle:

BİLGİ NOTU
Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi” kapsamında 21 � 24 Ekim 2009 tarihleri arasında İlimizden Çanakkale İli’ne düzenlenen gezide; Bakanlığımız Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünün Eylül/2009 tarihli emirlerinin 20. maddesinde; “Geziye katılan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Kılık�Kıyafet Yönetmeliğinin okul forması hariç diğer hükümlerine uymaları gerekmektedir” denilmektedir.
Fethiye İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Cemile Büşra PİRCİ’nin geziye katılmak üzere yukarıda bahsedilen yönetmeliğe aykırı kıyafetle geldiği Bakanlıkça görevlendirilen rehber tarafından tespit edilmiş ve kendisine yolculuk boyunca bu kıyafetle gidilebileceği ancak; programın resmi bölümlerinde Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun olunacağı hatırlatılmış, bunun üzerine öğrenci geziye katılmak istemediğini belirterek araçtan ailesini arayarak ve ailesinin de onayını alarak inmek istemiştir. Bu nedenle de araçtan inen öğrenci ailesine gönderilmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne ait araçla alınmıştır.
Geziye katılacak öğrencinin seçimi ve uyacağı kurallar Bakanlık emri gereğince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Yönetiminin sorumluluğunda olup, bu yönde öğrencinin bilgilendirilmediğinin tespiti halinde Okul Yöneticileri hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır...

Aslında gerçek böyle, konuya bakmayacaktım ama, uzayınca merak etim okudum.Çünkü Çanakkaleye neredeyse her yıl giderim.Gittiğimde çarşaflılar bile olur orada, hiç kimseye girme denmiyor, diyecek bi personelde ortalıkta yok zaten.Haber gayet provakatif bir şekilde hazırlanmış.Sanki bir vatandaş gitmiş, şehitliklere, anıtlara alınmamış gibi.Herkes te galeyana gelmiş ya da bu konuda galeyana gelmek için özyurdunda parya gibi hazırda bekletilen çemkirmeler hemen kullanılmış.

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Memura kızan yok düzene bizim lafımız

Düzen hayatından memnun düzülen ne zaman değişecek.

İsteyen istediği yere istediği kıyafetle gidebilmeli. Özgürlük istiyorsan sınır koymamalısın. Türban takmış, mayo giymiş yada hiçbirşey giymemiş, umurumda bile değil. Umurunda olanlarda bunu umursamadığı anda sorun kalmaz. Şimdiki yazacağıma Ohaaa demeden önce ne kadar özgürlük istediğinizi düşünün. Gerekirse ibadethanelere bile her kıyafetle girilebilmeli Yada devletin en üst mertebesine çarşafla.

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aslında gerçek böyle, konuya bakmayacaktım ama, uzayınca merak etim okudum.Çünkü Çanakkaleye neredeyse her yıl giderim.Gittiğimde çarşaflılar bile olur orada, hiç kimseye girme denmiyor, diyecek bi personelde ortalıkta yok zaten.Haber gayet provakatif bir şekilde hazırlanmış.Sanki bir vatandaş gitmiş, şehitliklere, anıtlara alınmamış gibi.Herkes te galeyana gelmiş ya da bu konuda galeyana gelmek için özyurdunda parya gibi hazırda bekletilen çemkirmeler hemen kullanılmış.
Gerçekten de işleri güçleri provoke etmek. :thumbdown:
Düzen hayatından memnun düzülen ne zaman değişecek.

İsteyen istediği yere istediği kıyafetle gidebilmeli. Özgürlük istiyorsan sınır koymamalısın. Türban takmış, mayo giymiş yada hiçbirşey giymemiş, umurumda bile değil. Umurunda olanlarda bunu umursamadığı anda sorun kalmaz. Şimdiki yazacağıma Ohaaa demeden önce ne kadar özgürlük istediğinizi düşünün. Gerekirse ibadethanelere bile her kıyafetle girilebilmeli Yada devletin en üst mertebesine çarşafla.
Onlar sadece kendileri için özgürlük isterler. Başkalarının özgürlükleri onları rahatsız ettiğinden asla tahammül bile edemezler. Hatta seni linç etmeye bile çalışırlar. Çünkü özgürlükleri, demokrasiyi ve insan haklarını savundukları falan yok. Onlar sadece bu kavramları suistimal ederek kendi amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Özgürlükler, demokrasi ve insan hakları onlar için sadece birer araç asla amaç değil. :thumbdown:

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Gerçekten de işleri güçleri provoke etmek. :thumbdown:
Onlar sadece kendileri için özgürlük isterler. Başkalarının özgürlükleri onları rahatsız ettiğinden asla tahammül bile edemezler. Hatta seni linç etmeye bile çalışırlar. Çünkü özgürlükleri, demokrasiyi ve insan haklarını savundukları falan yok. Onlar sadece bu kavramları suistimal ederek kendi amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Özgürlükler, demokrasi ve insan hakları onlar için sadece birer araç asla amaç değil. :thumbdown:

Demokrasi ve İnsan hakları nasıl amaç olabilir ki? Bunlar insanların daha huzurlu ve refah yaşamaları için geliştirilmiş araçlar veya olgular değil mi?

Ayrıca hırsız herkesi hırsız sanırmış. Şimdi siz kendinizden başkasının özgürlüğünü engellemenin özgürlük olduğunu düşündüğünüz için, zulmettiklerinizin kontrol ettiği bir dünyada da özgür olamayacağınızı düşünüyorsunuz. Aslında haklısınız herkes ektiğini biçer. Ama gel gör ki, o başörtüsünden okula sokmadıkların, şu okulu okudun diye üniversiteye almadığın ama dipsiz vadilerde askerlik yaptırdığın Asım'ın gençliği, attığın taşa gül ile karşılık verecek kadar aziz ve şereflidir.

Bir gün şeytanını değilde bizi dinlemeye başlarsan, bu okuduklarından bir şey anlamaya başlarsın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...