Dünya'da 2 Çeşit İnsan Vardır Siz Hangisininiz ?

Tuğ-han

Doçent
Reaksiyon puanı
482
Arkadaşlar dünyada iki çeşit insan vardır.
1-Playstation 5 çıkacak hemen almalıyım diyen.
2-Playstation 5 çıkacak kesin PS4'ün fiyatı düşer hemen para biriktirmeye başlayalım diyen.
Siz hangisisiniz aşağıda belirtmeyi unutmayın !

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
3. çeşit olan, umrumda değil, ben PC oyuncusuyum diyenim ben bir de 4. çeşit olan ben oyun oynamıyorum ... nedenden dolayı diyenler var. Ben de 4. çeşide dönüyorum sanırım :P

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
ikisinide düşünemem :) xbox cıyım diyenleri unutmayın

Tuğ-han

Doçent
Reaksiyon puanı
482
ikisinide düşünemem :) xbox cıyım diyenleri unutmayın
Hayatımda hiç Xbox kullanmadım ama isterim bir kaç sene sonra belki alırım :)

---- Mesajlar birleştirildi ----

3. çeşit olan, umrumda değil, ben PC oyuncusuyum diyenim ben bir de 4. çeşit olan ben oyun oynamıyorum ... nedenden dolayı diyenler var. Ben de 4. çeşide dönüyorum sanırım :p
Peki siz neden oyun oynamıyorsunuz o ... nın yerine ne geliyor :P

Son düzenleme:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Peki siz neden oyun oynamıyorsunuz o ... nın yerine ne geliyor :p
1- PC donanımları çok pahalandı
2- Oyun fiyatları çok pahalandı
3- Her yerde oyun donanımın fetişleri başladı
4- Oyunlar eskisi kadar kaliteli yapılmıyor, bug gibiler
5- Göz boyama, marka bilinci oluşturma, beyin yıkama ve popülere yönlendirme hakim oyun dünyasında, eğlenceli içerik yaratma PS2 ile bitti.
6- Oyunlar çok fazla güncelleme alıyor
7- Zamanım fazla yok
8- Paramı harcayabileceğim daha ucuz eğlenceler var ve sadece internet bağlantısıyla elde edebileceğim bir dünya eğlence var.
9- Elbette hala beleş oyun edinebilirim ve sistemim çalıştırdığı sürece oynarım ama artık donanıma para vermem
10- Vergiler baya arttı.
11- A oyununun serisini seversin ama o oyunun B platformuna özel bir sürümünü oynamak için B platformunun donanımını satın almak zorundasın
12- Bir platformda satın aldığın oyunu diğer platformda oynamak için o platform üzerinde ayriyeten satın almalısın. Steam-Orgin-PSN-Xbox-adını sen koy. Aynı platformun bile farklı servislerinde ayrı satın alman lazım.
Daha sayayım mı ? :P

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
O kadar para veremem telefonda pcde oynardım eskiden diyen ama zamanında atari oynamayı çok seven grubuna giriyorum:)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
O kadar para veremem telefonda pcde oynardım eskiden diyen ama zamanında atari oynamayı çok seven grubuna giriyorum:)
VG Person gibi bağımsız yapımcıları seviyorum. Mad Father, Crooked Man, Misao, Hanged Man gibi bir sürü şaheser gibi oyun yaptılar. Beni en derin vuranlardan biri Misao ve Mad Father idi. İki kıza da baya üzülmüştüm :( MoonLight Ghost var sonra, hikayesi beni benden almıştı. Yani böyle oyunları XP laptop'ta bile oynarsın ve beleşler. O yüzden bunları severim. GBA emulatörünü seviyorum misal, güzel oyunlar var. Nintendo emulatörleri, PSX emulatörleri falan. Silent Hill serisi fazla sistem yemiyor ve güzel oyunlar. Resident Evil serisi fazla sistem istemiyor son oyunlar hariç. Ne bileyim beleş dağıtılan oyunlar oldu zamanında. Frictional Games'in oyunları (Amnesia, Penumbra) fazla sistem istemiyor. LoL fazla sistem istemiyor. Üstelik bunlar hep ulaşılabilir, ucuz oyunlar. İndirim zamanını bekle, kap türü :) Yani oyun oynamak isteyen her sistemde oynar. Eski, yeni, ne fark eder ? Eski olması artık daha az eğlenceli mi demek ? :)

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
VG Person gibi bağımsız yapımcıları seviyorum. Mad Father, Crooked Man, Misao, Hanged Man gibi bir sürü şaheser gibi oyun yaptılar. Beni en derin vuranlardan biri Misao ve Mad Father idi. İki kıza da baya üzülmüştüm :( MoonLight Ghost var sonra, hikayesi beni benden almıştı. Yani böyle oyunları XP laptop'ta bile oynarsın ve beleşler. O yüzden bunları severim. GBA emulatörünü seviyorum misal, güzel oyunlar var. Nintendo emulatörleri, PSX emulatörleri falan. Silent Hill serisi fazla sistem yemiyor ve güzel oyunlar. Resident Evil serisi fazla sistem istemiyor son oyunlar hariç. Ne bileyim beleş dağıtılan oyunlar oldu zamanında. Frictional Games'in oyunları (Amnesia, Penumbra) fazla sistem istemiyor. LoL fazla sistem istemiyor. Üstelik bunlar hep ulaşılabilir, ucuz oyunlar. İndirim zamanını bekle, kap türü :) Yani oyun oynamak isteyen her sistemde oynar. Eski, yeni, ne fark eder ? Eski olması artık daha az eğlenceli mi demek ? :)
Ne yalan söyleyeyim üstteki oyunlardan pek haberim yok o yüzden onlara bir şey diyemeyeceğim benim oyun hayatım ataride ninja kaplumbağalar,street fighter,kuş kovalamaca oyunu falan oynamakla başladı sonraları bilgisayar öğrenmeye başladıkça yeni oyunlar keşfettim eskiden oyun cdleri vardı onlardan alırdı babam spider man, shrek falan oynardım ayrıca bilgisayara kaydedilen oyunlar vardı nfs gibi:) Biraz büyüdükçe gta,fifa, counter oynamaya başladım sonrada birkaç online oyundan sonra bitti oyun hayatım şimdi sadece telefondan oynuyorum :D kız olarak hep erkek oyunlarını beğenmiş oynamış olsamda hala oyuna o kadar para veren erkekleri anlamıyorum dediğiniz gibi ucuzada eğlenilebilinir:)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
ben ne pc de ne de tel de oyun oynayabiliyorum, canımı sıkıyolar. o yüzden çocukluğumda kullandığım gameboy ile başlayan atari - konsol dönemi benim için kapanmış diyebilirim :D zaten iş güçden zaman da kalmıyor.