Haber Dronlar sinyal parazitlerini aşabiliyor

ahmetalışık

SDN
SDN
24 Haziran 2024
176
10
18
24
Yeni çalışmayla, dronlar sinyal parazitlerini aşarak savaş bölgelerinde daha yüksek doğrulukta çalışabilecek hale geliyor.

1719829156329.png

Oyunu değiştiren askeri drone teknolojisi, yüzde 90 doğrulukla paraziti aşabiliyor. Sürü kontrolü, tam otonom uçuş ve parazite karşı bağışıklık özellikleri sunan ilk uçak olma özelliğini taşıyor. İsviçre merkezli bir işletim sistemi sağlayıcısı, dronların sinyal karıştırma gibi elektronik savaş karşı önlemlerini atlatmasına olanak tanıyan teknolojiyi açıkladı.

Dronlar sinyal parazitlerini geçebiliyor​

Auterion, tehlikelere karşı savunma yapmak isteyen demokrasilere desteği artırmak amacıyla kinetik askeri kullanıma yönelik, oyunun kurallarını değiştiren yeni bir drone teknolojisi olan Skynode S’yi tanıttı. Auterion’a göre Skynode S tamamen otonom uçuşun yer hedeflerine önemli bir doğrulukla ulaşıp onları yok etmesine olanak tanıyor.

Şirket, Skynode S’nin çok çeşitli ticari ve askeri araçlarla entegre olacak ilk düşük maliyetli, NDAA uyumlu teknolojiyi sunan hepsi bir arada bir bilgisayar ve uçuş kontrolörü olduğunu belirtiyor. Ukrayna’daki muharebe görevlerinde kanıtlanmış olan sistem, Kiev kuvvetlerine elektronik savaşta GPS ve radyo frekansı hedefleme işlevlerinin kaybına karşı koymak ve bunları aşmak için gelişmiş bilgisayar görüşü sunuyor. Şirkete göre, sürü kontrolü, tam otonom uçuş ve parazite karşı bağışıklık sunan ilk uçak, benzeri görülmemiş bir doğruluk sağlıyor ve başarı oranlarını yüzde 20’den yüzde 90’ın üzerine çıkarıyor.

Auterion’un kurucusu ve CEO’su Lorenz Meier: “Teknolojimiz, demokrasilerin kendilerini savunmasına yardımcı olmak için savaş alanını dönüştürüyor. Ukraynalıların saldırganları püskürtmek için giderek daha büyük ölçekte insansız hava araçlarını kullanmalarına olanak tanıyan daha akıllı, daha isabetli ve daha uygun maliyetli teknolojiyle çabalarına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Auterion’un yazılımının bir akıllı telefonla karşılaştırılabilir fiyatla yüksek teknolojili savaş dronlarını demokratikleştirdiği iddia ediliyor. Şirkete göre bu, ABD’li üreticilerin ve tedarikçilerin Çinli rakiplerini geride bırakmasını sağlayabilir. Ayrıca normal bilgisayarlarla uyumlu hedefleme uygulaması da bulunuyor ve bu da onu hem savunma hem de ticari sektörler için oyun değiştirici kılıyor.

ABD, AB ve Ukrayna’daki hükümet ve endüstri ortaklarıyla geliştirilen Skynode S, Auterion’un Ukraynalı müşterileri tarafından yüzlerce test uçuşuna ve başarılı ön cephe etkileşimine tabi tutuldu. Skynode S, sivil operatörlerin küçük, düşük maliyetli drone’ları örneğin sınırlı hava sahasında veya iç mekanlarda konuşlandırmasına ve tüm kamera, radyo ve araç içi uygulamaları platforma entegre etmesine olanak tanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!
 
Üst