Dreamweaver sorunu

canpaz01

Asistan
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar. bir web sitesi yapmaya başlıyorum, bu aralar sık sık yardımınıza ihtiyacım olacak gibi :)
neyse konuya geleyim :)
dreamweaver cs5 ile html uzantılı bir site yapmaya başlıyorum, bu sitenin arka planının rengini 2 farklı renk yapmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum ve yardımınızı bekliyorum :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ikı farklı renk derken ? Yarısı kırmızı yarısı beyaz gıbı mı ? Css mı kullanıyorsunuz table tasarımı mı ?

canpaz01

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yardım edecek kimse yok mu ?

immortim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin verdiğin sitenin arka plan resmi bu
http://a1209.hizliresim.com/11/8/ct3nu.gif

bunu dreamweaver da alttakki properties panelinden "page properties" butonuna tıkla oradan Appearance de ve oradaki backgraund image yazan yere bu resmi ekle. Bu sistem resmin sürekli tekrar edilerek yanyana ve alt alta konulmasını sağlar ve arka planı doldurur aynı zamanda siten daha hızlı açılır. sen gri kısmı birazdaha uzatırsın paintte veya photoshopta, istediğin gibi olur. bende daha yeni sayılırım ama elimden geldiğince bildiklerimi anlatmaya çalışırm.

canpaz01

Asistan
Reaksiyon puanı
1
senin verdiğin sitenin arka plan resmi bu
http://a1209.hizliresim.com/11/8/ct3nu.gif

bunu dreamweaver da alttakki properties panelinden "page properties" butonuna tıkla oradan Appearance de ve oradaki backgraund image yazan yere bu resmi ekle. Bu sistem resmin sürekli tekrar edilerek yanyana ve alt alta konulmasını sağlar ve arka planı doldurur aynı zamanda siten daha hızlı açılır. sen gri kısmı birazdaha uzatırsın paintte veya photoshopta, istediğin gibi olur. bende daha yeni sayılırım ama elimden geldiğince bildiklerimi anlatmaya çalışırm.

dostum öncelikle teşekkür ederim. yalnız bi sorum daha olacak bu gri yerleri paintten yapmadan yapamaz mıyız ? her sayfanın boyutu farklı olacak sonuçta tek tek uğraşmak zahmetli olacak .s

canpaz01

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tamam dostum hallettim çok teşekkürler :)

immortim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş web siteni benimle paylaşırsan bakabilirmiyim. hem kişisel yorumlarımı yaparım.hemde sana grafik konusunda (photoshop bilgim ileri düzeydir)ve yazılım (eh idare eder) konusunda yardımcı olurum. bilmediğim yerleride senin tecrübelerinden faydalanırım. benimde şuan web sitesi konusunda çalışmam var.Yalnız ben ücretsiz blog veren bi siteyi kullanıyorum. sitem 7 gün içinde açılacak inş.

canpaz01

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeş web siteni benimle paylaşırsan bakabilirmiyim. hem kişisel yorumlarımı yaparım.hemde sana grafik konusunda (photoshop bilgim ileri düzeydir)ve yazılım (eh idare eder) konusunda yardımcı olurum. bilmediğim yerleride senin tecrübelerinden faydalanırım. benimde şuan web sitesi konusunda çalışmam var.Yalnız ben ücretsiz blog veren bi siteyi kullanıyorum. sitem 7 gün içinde açılacak inş.
valla kardeş daha paylaşım yapılacak kadar bile bi site yok ortada daha başlamadım diyebilirim. biraz ilerledikten sonra paylaşırım ama, bu işte bende yeni sayılırım o yüzden sık sık sizlere danışacak gibiyim, mesela bir sorum daha var :) tablo oluşturdum dreamveawer 5.5 te ama bu tablonun kenarlıklarını nasıl gizlerim ?

immortim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üstte "code", "split", "design" diye butonlar vardır. eğer sende yoksa View menüsünde toolbars diyoruz oradan document e tıklıyoruz. evet burada "split" butonuna tılayıp code panelini açıyoruz code paneli açıkken tablonun üzerine tıklıyoruz. yanda bir miktar kod rengi değişmiş olmalı. evet işte oradan border="1" yazan yere border="0" yapıyoruz. yani 1 i 0 yapıp tekrar üsten "design" butonuna tıklıyoruz. işte bukar.

canpaz01

Asistan
Reaksiyon puanı
1
üstte "code", "split", "design" diye butonlar vardır. eğer sende yoksa View menüsünde toolbars diyoruz oradan document e tıklıyoruz. evet burada "split" butonuna tılayıp code panelini açıyoruz code paneli açıkken tablonun üzerine tıklıyoruz. yanda bir miktar kod rengi değişmiş olmalı. evet işte oradan border="1" yazan yere border="0" yapıyoruz. yani 1 i 0 yapıp tekrar üsten "design" butonuna tıklıyoruz. işte bukar.
çok sağol kardeş buda tamam SAYENDE :)

immortim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok kardeş ben sadeçe bidiğim ufak bi bilgiyi paylaştım benim saymde falan değil.
ben yardıma herzaman varım.

canpaz01

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yok kardeş ben sadeçe bidiğim ufak bi bilgiyi paylaştım benim saymde falan değil.
ben yardıma herzaman varım.
bir sorum daha olacak :)
Fireworks ile yaptığım butonları dreamveawer e attım herşey iyi hoş ama butonların üstüne geldiğimde, butonları tıkladığımda butonların şekli falan değişmiyor onu nasıl ayarlaya bilirim .s