Donanıma Ayrılmış Bellek

hsnhsyn.ra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Merhaba arkadaşlar, abiler.
Umarım açtığım konu doğru kısımdadır. Aksi hali için şimdiden özür dilerim.
Bilgisayarım HP. Gerekli bilgileri resimlerde. Bu bilgisayarda daha önce Windows 10 kullanıyordum. Ama daha önce Windows 8.1 kullandığım ve sevdiğim için bu bilgisayara da usb bellek yardımı ile Windows 8.1 yükledim. Doğru mu yükledim yanlış mı yükledim bilmiyorum ama bilgisayar açıldı. Kullanıyorum halen ama 4gb ram kısmından 2.1 gb kısmı donanıma ayrılmış durumda. Bilgisayarım özellik bakımından pek iyi değil. Bir de üstüne bu sıkıntı olunca kasmalar sıklaştı. Sorunun kaynağı bu ayrılan bellek mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Üstün körü bir araştırma yaptım ama emin olamıyorum. Nasıl düzeltebilirim ya da düzeltilebilir mi ?

Ekli dosyalar

• Anakart.PNG
    Anakart.PNG
    28.5 KB · Görüntüleme: 171
  • Bilgisayar.PNG
    Bilgisayar.PNG
    14.4 KB · Görüntüleme: 169
  • CPU.PNG
    CPU.PNG
    43.5 KB · Görüntüleme: 160
  • Kaynak İzleyicisi.PNG
    Kaynak İzleyicisi.PNG
    54.5 KB · Görüntüleme: 213
  • Özellikler.PNG
    Özellikler.PNG
    38.9 KB · Görüntüleme: 164
  • SPD.PNG
    SPD.PNG
    28.9 KB · Görüntüleme: 175

hsnhsyn.ra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
32Bit kurmuşsunuz. Muhtemelen 64 bit kurunca düzelecektir.
Hocam iyi günler. Sorun sanırım söylediğiniz gibi. Belirttiğiniz işlemleri gerçekleştirdim. Tam verim alamasam da bir önceki performansına göre iyi. Artık SDD ve ek RAM ile daha iyi hale getirebilirim.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    71.1 KB · Görüntüleme: 179
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    12.8 KB · Görüntüleme: 206

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Hocam iyi günler. Sorun sanırım söylediğiniz gibi. Belirttiğiniz işlemleri gerçekleştirdim. Tam verim alamasam da bir önceki performansına göre iyi. Artık SDD ve ek RAM ile daha iyi hale getirebilirim.
UEFI mi Legacy mi? Donanıma ayrılan bellek miktarı UEFI ve Legacy de farklı olur. msinfo32 den resim atar mısınız?

hsnhsyn.ra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Yukarıda bahsetmiştim. İlk önce Win10 du ben Win8.1 yükledim.Ama şuan Win10. Win8 de ekran kartı sürücüsü yoktu, yani Görüntü Bağdaştırıcılarında sadece İntel(R) Graphics vardı. Ama şimdi ikisi de görünüyor. Güncelleme veya herhangi bir şey gerekiyor mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yukarıda bahsetmiştim. İlk önce Win10 du ben Win8.1 yükledim.Ama şuan Win10. Win8 de ekran kartı sürücüsü yoktu, yani Görüntü Bağdaştırıcılarında sadece İntel(R) Graphics vardı. Ama şimdi ikisi de görünüyor. Güncelleme veya herhangi bir şey gerekiyor mu

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    14.8 KB · Görüntüleme: 193
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    15.5 KB · Görüntüleme: 156
Son düzenleme:

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD sürücünüz tarihine bakın birde AMD'nin sitesinden bakın. Demek istediğim güncel değilse güncelleyebilirsiniz.