- Reaksiyon puanı
- 12,506
Kurun 2 lira olduğu zaman 1 sene taksitle zar zor bilgisayar alıyordum. Şimdi kur yüzünden hiç alamıyorumAlım gücüm şuankinden fazlaydı bağımsız örnek olarak kurun 2 tl olduğu zamanda tüm maaşınla 8 çeyrek altın alabiliyorsan şuan 3 alabiliyorsun.
Keşke biz de üretsek de dolar = tl olsaKurun 2 lira olduğu zaman 1 sene taksitle zar zor bilgisayar alıyordum. Şimdi kur yüzünden hiç alamıyorum
Doların hakkı şuan 3-4 TL dir. Daha düşük olması zaten tembel olan toplumumuzu iyice üretimi bırakıp direk ithal ürünlere çevirecektir.
7.9103
kurun 2 lira olduğu zamanlar teknoloji hayatımızın 1 numaralı parçası değildi insanlar üzerinde durmuyordu. Çok net hatırlıyorum o zamanları İphone 5 /5s 'i telefon faturama ek zorlanmadan ödemiştim isteyen (çalışan kesim) ulaşıyordu yani teknolojiye.Şimdi istesende ulaşamıyorsun yada ulaşmak istersen 5-6 sene öncenin teknolojisine bakıyorsunKurun 2 lira olduğu zaman 1 sene taksitle zar zor bilgisayar alıyordum. Şimdi kur yüzünden hiç alamıyorum
Doların hakkı şuan 3-4 TL dir. Daha düşük olması zaten tembel olan toplumumuzu iyice üretimi bırakıp direk ithal ürünlere çevirecektir.
Düştü. Mesela ekran kartı.Peki alacağımız şeylerin fiyatları düştü mü?
- Hayır.
Benim için gene öncelikliydi hocam. Maaşım o zamanın asgarisine yakındı. Ev kiram oğlanın yeni doğması temel ihtiyaçlar vs ay sonunu zor getiriyordum. Şimdi o maaşın kat ve katı elime geçiyor fakat alım gücüm gene düşük gene ay sonu zor geliyor. Aslında hiç bir şey değişmiyor...kurun 2 lira olduğu zamanlar teknoloji hayatımızın 1 numaralı parçası değildi insanlar üzerinde durmuyordu. Çok net hatırlıyorum o zamanları İphone 5 /5s 'i telefon faturama ek zorlanmadan ödemiştim isteyen (çalışan kesim) ulaşıyordu yani teknolojiye.Şimdi istesende ulaşamıyorsun yada ulaşmak istersen 5-6 sene önenin teknolojisine bakıyorsun
Eğer refahınızın artmasını istiyorsanız daha iyi maaş ile çalışabileceğiniz iş bulmanız lazım. Çünkü ülke olarak refahımızın artması bu politikalar ile çok zor.Benim için gene öncelikliydi hocam. Maaşım o zamanın asgarisine yakındı. Ev kiram oğlanın yeni doğması temel ihtiyaçlar vs ay sonunu zor getiriyordum. Şimdi o maaşın kat ve katı elime geçiyor fakat alım gücüm gene düşük gene ay sonu zor geliyor. Aslında hiç bir şey değişmiyor...
Allah bağışlasın. Aynı şeyden bahsediyoruz aslında ancak ayrımı görebilmek adına paraya birim olarak bakmak gerekir. O dönem yıllık asgari gelirinle ne yapabiliyordum şimdi ne yapabiliyorum. Bence detaylı kaleme alsak şuanki yapabildiklerin o dönemin yarısına tekabül etmez. Alım gücümüz hiç bir zaman arşa çıkmadı ama şuanda ciddi anlamda kötü durumdayız.Benim için gene öncelikliydi hocam. Maaşım o zamanın asgarisine yakındı. Ev kiram oğlanın yeni doğması temel ihtiyaçlar vs ay sonunu zor getiriyordum. Şimdi o maaşın kat ve katı elime geçiyor fakat alım gücüm gene düşük gene ay sonu zor geliyor. Aslında hiç bir şey değişmiyor...
Hadi politikalar gelip geçici değiştirebiliriz. Kansız insanları ne yapacağız? Kafasına göre her malda fiyat arttıranları?Eğer refahınızın artmasını istiyorsanız daha iyi maaş ile çalışabileceğiniz iş bulmanız lazım. Çünkü ülke olarak refahımızın artması bu politikalar ile çok zor.
9TL'ye aldığım bira artık 13tl en çok beni vurdu bu işDevletin burada ciddi denetim yapması gerekir. Örneğin Almanlar neden kuralla uyarlar ? Son derece kurallara uymak için yaratıldıklarından mı ? Hayır. Pazar sabahı saat 08:00'da cam şişelerinizi sokaktaki şişe toplama istasyonuna atarsanız ve hafta sonları saat 10:00 öncesi şişe atmak yasak yazısı varsa bir komşunuz sizi şikayet eder. Kapınıza polis gelir. Bunu yaptınız mı diye sorar. Yaptım derseniz ilk seferinde uyarır ama ikinci seferde ceza keser. Yapmadım derseniz ve yaptığınızı tespit ederse ilk seferde cezayı yapıştırır.
Devletin kansızlara göz açtırmaması gerekir.
Sambucol adlı efervesan tablet 40 TLden 110 TLye çıktı 1 sene içinde. Ve pekçok malda benzer artışlar var.
LAN 7.89 OLDU OLM LA YAZMAYIN LAAAMAŞALLAH 7.88!!
Lağn ne kızıyon ayol.LAN 7.89 OLDU OLM LA YAZMAYIN LAAA
Vallaha Hitler'i salacam he(!)
7,89 oldu.LAN 7.89 OLDU OLM LA YAZMAYIN LAAA
Vallaha Hitler'i salacam he(!)
O Belalı Kel V2 zatenBen de Hitman'ı salarım bak o zaman.
Anlık 7.87
Bu sistemin bizde olduğunu düşünsenize hocam. Milletimiz birbirini gömmeye dünden hazır biliyorsunuz. Durmadan şikayet, komşusuna mı kızdı şikayet, arkadaşına mı kızdı şikayet, kocasına karısına çocuğuna mı kızdı şikayet. Bu konu için özel birim kursan gene altından kalkamazsın. Bizim temelden çocuklarımızın eğitiminden başlamamız lazım. Ve ciddi bir şekilde eğitimde reformlar yapılması lazım. Valla ben ilkokula giderken aldığım basma kalıp eğitimle bugün çocuğumun aldığı basma kalıp eğitim aynı. Hep aynı şeyleri dayatıp duruyorlar. Toplum bilincini yakalayıp ben merkezli yaşamdan kurtulmamız lazım. Yoksa 40 nesil geçse hep aynı şeyleri yaşayıp duracak bu millet...Devletin burada ciddi denetim yapması gerekir. Örneğin Almanlar neden kuralla uyarlar ? Son derece kurallara uymak için yaratıldıklarından mı ? Hayır. Pazar sabahı saat 08:00'da cam şişelerinizi sokaktaki şişe toplama istasyonuna atarsanız ve hafta sonları saat 10:00 öncesi şişe atmak yasak yazısı varsa bir komşunuz sizi şikayet eder. Kapınıza polis gelir. Bunu yaptınız mı diye sorar. Yaptım derseniz ilk seferinde uyarır ama ikinci seferde ceza keser. Yapmadım derseniz ve yaptığınızı tespit ederse ilk seferde cezayı yapıştırır.
Devletin kansızlara göz açtırmaması gerekir.
Sambucol adlı efervesan tablet 40 TLden 110 TLye çıktı 1 sene içinde. Ve pekçok malda benzer artışlar var.
7.85Anlık 7.87
Onu biz bilemeyiz. Birden yükselebilir de, düşebilir de. Ama şimdilik düşüyor.su 1 ay icinde neler beklemeliyiz arkadaslar? dusus yapay mi yoksa kalici etkisi olacak mi?
Bunu hükümetin yapacakları belirler. Şuanda bir sessizlik var buda dolar - tl ilişkisine yarıyor. Gerilim yok , askeri atılım mesajları son zamanlarda olmadı. Yada Örneğin yeni seçilen Amerikan başkanının Türkiye aleyhine açıklamasıda yok . Bunlar olursa artacaktır. ( Bir yaz gecesi Trump ın Türkiye ekonomisini mahvedeceğim tvitiyle doların 1.5 TL arttığı günü unutmayalım)su 1 ay icinde neler beklemeliyiz arkadaslar? dusus yapay mi yoksa kalici etkisi olacak mi?
tabii ki imkansiz bilmemiz. Degerli yorumlarinizi merak ettigimden sordumOnu biz bilemeyiz. Birden yükselebilir de, düşebilir de. Ama şimdilik düşüyor.