Dolar 8TL altında

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
26da3233283166cf3b8710673e42ce9d.jpg

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Alım gücüm şuankinden fazlaydı bağımsız örnek olarak kurun 2 tl olduğu zamanda tüm maaşınla 8 çeyrek altın alabiliyorsan şuan 3 alabiliyorsun.
Kurun 2 lira olduğu zaman 1 sene taksitle zar zor bilgisayar alıyordum. Şimdi kur yüzünden hiç alamıyorum :D

Doların hakkı şuan 3-4 TL dir. Daha düşük olması zaten tembel olan toplumumuzu iyice üretimi bırakıp direk ithal ürünlere çevirecektir.

SelimAkoguz

Asistan
Reaksiyon puanı
267
Kurun 2 lira olduğu zaman 1 sene taksitle zar zor bilgisayar alıyordum. Şimdi kur yüzünden hiç alamıyorum :D

Doların hakkı şuan 3-4 TL dir. Daha düşük olması zaten tembel olan toplumumuzu iyice üretimi bırakıp direk ithal ürünlere çevirecektir.
Keşke biz de üretsek de dolar = tl olsa

Targaryen

Asistan
Reaksiyon puanı
269

kurun 2 lira olduğu zamanlar teknoloji hayatımızın 1 numaralı parçası değildi insanlar üzerinde durmuyordu. Çok net hatırlıyorum o zamanları İphone 5 /5s 'i telefon faturama ek zorlanmadan ödemiştim isteyen (çalışan kesim) ulaşıyordu yani teknolojiye.Şimdi istesende ulaşamıyorsun yada ulaşmak istersen 5-6 sene öncenin teknolojisine bakıyorsun

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Peki alacağımız şeylerin fiyatları düştü mü?
- Hayır.
Düştü. Mesela ekran kartı.
Dolar 8,50 falanken 3300 TL'lerdeydi dolar düştükçe 3064 TL oldu.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
kurun 2 lira olduğu zamanlar teknoloji hayatımızın 1 numaralı parçası değildi insanlar üzerinde durmuyordu. Çok net hatırlıyorum o zamanları İphone 5 /5s 'i telefon faturama ek zorlanmadan ödemiştim isteyen (çalışan kesim) ulaşıyordu yani teknolojiye.Şimdi istesende ulaşamıyorsun yada ulaşmak istersen 5-6 sene önenin teknolojisine bakıyorsun
Benim için gene öncelikliydi hocam. Maaşım o zamanın asgarisine yakındı. Ev kiram oğlanın yeni doğması temel ihtiyaçlar vs ay sonunu zor getiriyordum. Şimdi o maaşın kat ve katı elime geçiyor fakat alım gücüm gene düşük gene ay sonu zor geliyor. Aslında hiç bir şey değişmiyor...

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Benim için gene öncelikliydi hocam. Maaşım o zamanın asgarisine yakındı. Ev kiram oğlanın yeni doğması temel ihtiyaçlar vs ay sonunu zor getiriyordum. Şimdi o maaşın kat ve katı elime geçiyor fakat alım gücüm gene düşük gene ay sonu zor geliyor. Aslında hiç bir şey değişmiyor...
Eğer refahınızın artmasını istiyorsanız daha iyi maaş ile çalışabileceğiniz iş bulmanız lazım. Çünkü ülke olarak refahımızın artması bu politikalar ile çok zor.

Targaryen

Asistan
Reaksiyon puanı
269
Allah bağışlasın. Aynı şeyden bahsediyoruz aslında ancak ayrımı görebilmek adına paraya birim olarak bakmak gerekir. O dönem yıllık asgari gelirinle ne yapabiliyordum şimdi ne yapabiliyorum. Bence detaylı kaleme alsak şuanki yapabildiklerin o dönemin yarısına tekabül etmez. Alım gücümüz hiç bir zaman arşa çıkmadı ama şuanda ciddi anlamda kötü durumdayız.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,231
umarım şu euro en azından bi 8tlyi görür.finlandiyadan bilgisayar almayı düşünüyordum bu yaz fakat olmadı.önümüzdeki yaz eğer düşerse alacağım.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Eğer refahınızın artmasını istiyorsanız daha iyi maaş ile çalışabileceğiniz iş bulmanız lazım. Çünkü ülke olarak refahımızın artması bu politikalar ile çok zor.
Hadi politikalar gelip geçici değiştirebiliriz. Kansız insanları ne yapacağız? Kafasına göre her malda fiyat arttıranları?

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Devletin burada ciddi denetim yapması gerekir. Örneğin Almanlar neden kuralla uyarlar ? Son derece kurallara uymak için yaratıldıklarından mı ? Hayır. Pazar sabahı saat 08:00'da cam şişelerinizi sokaktaki şişe toplama istasyonuna atarsanız ve hafta sonları saat 10:00 öncesi şişe atmak yasak yazısı varsa bir komşunuz sizi şikayet eder. Kapınıza polis gelir. Bunu yaptınız mı diye sorar. Yaptım derseniz ilk seferinde uyarır ama ikinci seferde ceza keser. Yapmadım derseniz ve yaptığınızı tespit ederse ilk seferde cezayı yapıştırır.
Devletin kansızlara göz açtırmaması gerekir.
Sambucol adlı efervesan tablet 40 TLden 110 TLye çıktı 1 sene içinde. Ve pekçok malda benzer artışlar var.

Reaksiyon puanı
425
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devletin burada ciddi denetim yapması gerekir. Örneğin Almanlar neden kuralla uyarlar ? Son derece kurallara uymak için yaratıldıklarından mı ? Hayır. Pazar sabahı saat 08:00'da cam şişelerinizi sokaktaki şişe toplama istasyonuna atarsanız ve hafta sonları saat 10:00 öncesi şişe atmak yasak yazısı varsa bir komşunuz sizi şikayet eder. Kapınıza polis gelir. Bunu yaptınız mı diye sorar. Yaptım derseniz ilk seferinde uyarır ama ikinci seferde ceza keser. Yapmadım derseniz ve yaptığınızı tespit ederse ilk seferde cezayı yapıştırır.
Sambucol adlı efervesan tablet 40 TLden 110 TLye çıktı 1 sene içinde. Ve pekçok malda benzer artışlar var.
9TL'ye aldığım bira artık 13tl en çok beni vurdu bu iş :D

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Bu sistemin bizde olduğunu düşünsenize hocam. Milletimiz birbirini gömmeye dünden hazır biliyorsunuz. Durmadan şikayet, komşusuna mı kızdı şikayet, arkadaşına mı kızdı şikayet, kocasına karısına çocuğuna mı kızdı şikayet. Bu konu için özel birim kursan gene altından kalkamazsın. Bizim temelden çocuklarımızın eğitiminden başlamamız lazım. Ve ciddi bir şekilde eğitimde reformlar yapılması lazım. Valla ben ilkokula giderken aldığım basma kalıp eğitimle bugün çocuğumun aldığı basma kalıp eğitim aynı. Hep aynı şeyleri dayatıp duruyorlar. Toplum bilincini yakalayıp ben merkezli yaşamdan kurtulmamız lazım. Yoksa 40 nesil geçse hep aynı şeyleri yaşayıp duracak bu millet...

masum1koylu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
su 1 ay icinde neler beklemeliyiz arkadaslar? dusus yapay mi yoksa kalici etkisi olacak mi?

Targaryen

Asistan
Reaksiyon puanı
269
su 1 ay icinde neler beklemeliyiz arkadaslar? dusus yapay mi yoksa kalici etkisi olacak mi?
Bunu hükümetin yapacakları belirler. Şuanda bir sessizlik var buda dolar - tl ilişkisine yarıyor. Gerilim yok , askeri atılım mesajları son zamanlarda olmadı. Yada Örneğin yeni seçilen Amerikan başkanının Türkiye aleyhine açıklamasıda yok . Bunlar olursa artacaktır. ( Bir yaz gecesi Trump ın Türkiye ekonomisini mahvedeceğim tvitiyle doların 1.5 TL arttığı günü unutmayalım)