Dolandırıldım mı?

EmreDur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Site kapatıldı BTK ya şikayetten. Şuan da çalışmıyor.

etagro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Donanımhaber den konuları nasıl sildirmişler, epey organizeler gibi.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
İkindileyin aldığım ekran alıntıları var. Lazım olan varsa yarın göndereyim. Ama URL kısmının ekran alıntısı yok. İşyerindeki bilgisayarda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Donanımhaber den konuları nasıl sildirmişler, epey organizeler gibi.

Aynen, ben de şaşırdım. Bence DonanımHaber'e e-posta gönderip; şirket sahibiyiz, şirketimizi karalıyorlar, mahkemeye vereceğiz, yalan haber, biz dolandırıcı değiliz, konuyu silin, muhabbeti falan yaptılar.

Bu arada dolandırıcılar bizim forumu da takip ediyor. Çünkü şirket isimleri ile ilgili bir sayfadaki çelişkiyi buradan yazdım, akabinde çelişkiyi hemen düzeltmişler. Adamlar organize çalışıyor.

Site kapatıldı BTK ya şikayetten. Şuan da çalışmıyor.

Siteye Opera VPN ile girmeye çalıştım ama yine açmadı. Türkiye'den BTK engeli olsa VPN ile açması gerekirdi. Siteyi kapatmış galiba dolandırıcı çetesi.

Bu arada bir sorum olacak:

Teknolojifix.com sitesine nasıl ulaştınız? Yani bu siteye sizi kim yönlendirdi? Bu siteyi nereden buldunuz? Çünkü site 9 Şubat 2020'de açılmış.

Eğer dolandırıcıların sizin verdiğiniz cevabı bu forumda gördükten sonra bu açığı kapatabileceklerini düşünüyorsanız cevap vermeyebilirsiniz. Ama başkalarına faydalı olacağını düşünüyorsanız bizimle paylaşabilirsiniz ya da adli birimler ile.

@EmreDur @etagro @Fstkç şhp

Son düzenleme:

cecenselcuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bende dun saat 10 da aradim bir erkek çıktı dedim ki size guvenemedim istanbul bilişim gibi bir şirket olabilirsiniz başıma geldi dedim dediki evet beyefendi bizede şikayet ediyorlar o siteyi birde kaç kere aradiysam acti elimde urun var dedi hemen kargo dedi acayiplik var di aslında havale ile alışveriş o kadar deneyimim var diyorum bana birşey yapamazlar kendi elim ile dustum 1344 tl gönderdim aradım meşgule atıyor beni sistem akşamda site kapandı zaten asıl konu ne yapabiliriz cimere sikayet ettim tüketici haklarina şikayet ettim savcılığa da gitsem diyorum yardımcı olursaniz sevinirim parayi alabilirmiyiz yoksa gitti mi

etagro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Teknolojifix.com sitesine nasıl ulaştınız? Yani bu siteye sizi kim yönlendirdi? Bu siteyi nereden buldunuz? Çünkü site 9 Şubat 2020'de açılmış.

Eğer dolandırıcıların sizin verdiğiniz cevabı bu forumda gördükten sonra bu açığı kapatabileceklerini düşünüyorsanız cevap vermeyebilirsiniz. Ama başkalarına faydalı olacağını düşünüyorsanız bizimle paylaşabilirsiniz ya da adli birimler ile.

@EmreDur @etagro @Fstkç şhp

Geçtiğimiz hafta model numarası ile google araması yaparak ulaştım, linkleri oldukça üstte çıkıyor. Siteyi arattığımda olumsuz bir referansa rastlamadım. Kredi kartıyla ile de alınabiliyor izlenimi edindim. Ürün yerli marka ve havale indirimi olmadan fiyat karşılaştırma yaptığım siteye göre aşırı ucuz değildi. Siteyi inceledim tutarlı geldi. Siparişi geçen hafta oluşturdum. Pazartesi fiyatın değişmemesinden biraz şüphelendim ama referans aldığım sitede de fiyat değişmemişti. Aynı şahsa ait 4 ayrı hesap görünce bir miktar güvenim arttı. Sipariş verdim. Fatura emaili boş gelince ve yoğunluktan dolayı sipariş alamıyoruz yazısını sitede görünce tekrar şüphelendim ve arama yapıp forumdaki konuyu buldum.

CihanT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar, aynı şekilde ben de dolandırıldım. Dün yapmış olduğum alışverişten sonra siteye ulaşılamadığını fark ettim. Çalışmış olduğum bankadan bu kişinin bütün parayı bugün çektiğini, hesaplarına bloke koydurabilmek için suç duyurusunda bulunmam gerektiğini öğrendim. Şu anda adliyedeyim. cimere de şikayette bulundum. Bir sonuç çıkacağını sanmıyorum, pahalı bir ders oldu bize sanırım. Geçmiş olsun.

Savcılıktan para çekildiği esnada kamera kayıtlarının incelenerek teşhisinin ve banka şubesinde inceleme yapılması kararı çıktı. Mağdur olan arkadaşların bir dilekçe hazırlayarak başvuruda bulunmasını tavsiye ederim. Dileyenlere dilekçe örneğini gönderebilirim.

Son düzenleme:

etagro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dilekçe örneğini almak isterim. Dilekçeyi bulunduğumuz ildeki savcılığa mı veriyoruz?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Mağdur olan tüm arkadaşlara tekrardan geçmiş olsun.

Dolandırıcılar bu sayfayı %100 takip ediyor. Tecrübe ile sabit. Daha önce yazdım bunu.

Dolandırıcıların kendilerini yakalatacak yöntemleri öğrenip önlem almasına sebebiyet verecek herkese açık paylaşım yapmamanızı tavsiye ederim.

Nektar16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba şikayet dilekçesini gönderebilme şansınız var mı?

cecenselcuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Diyelim ki takip ediyorlar diyelim ki biz birşey yapamadık onlarda Allah kitaba inanmıyor ki bunu yapıyorlar biz inanıyor muyuz ? Bu parayı yiyemeyecekler bizi hatırlasınlar başlarına ne gelirse bu paralar bizi öldürmez çok sukur surundurmezde ama onlar ahiretini yakiyor ki vay haline onların ben hakkimi helal etmiyorum bunu bilsinler bakalim mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler

CihanT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba, e-posta'da göremedim tekrar gönderme şansınız var mı ilaveten savcılıktan çıkan sonuç nedir?
savcılık inceleme başlattı. Çeşitli yollardan teşhis mümkün. Buradan daha fazla bilgi vermeyeyim şimdilik. Sizler de dilekçeyi iletirseniz elimiz o kadar güçlü olur.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Diyelim ki takip ediyorlar diyelim ki biz birşey yapamadık onlarda Allah kitaba inanmıyor ki bunu yapıyorlar biz inanıyor muyuz ? Bu parayı yiyemeyecekler bizi hatırlasınlar başlarına ne gelirse bu paralar bizi öldürmez çok sukur surundurmezde ama onlar ahiretini yakiyor ki vay haline onların ben hakkimi helal etmiyorum bunu bilsinler bakalim mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler

Allah onların belasını verecek bir gün. İnancımız tam.

İnşallah en kısa zamanda yakalanırlar da farklı siteler kurup başkalarını mağdur edemezler.

Son düzenleyen moderatör:

53u53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sikayetvar.com daki sikayetler de silinmis. Sadece bu site kaldı.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Şikayetvar'daki şikayetler halen duruyor. Belki sistemsel bir sıkıntı olmuştur siz baktığınız zamanda.
@53u53

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Sitenin isminde hayır yok ki zaten neyse tekrardan geçmiş olsun

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bu adamlar bu işi meslek haline getirmis belli takip etmek lazım başkalarını da dolandırmasınlar baska bir isim altında

Senkar.net ve Nilavm.com da şühpeli geldi bana. Fiyatlar normalden ucuz. Bayağı da şikayet var.
En iyi ihtimalle -dolandırmıyorlarsa bile- milletin parasını 1-2 ay işleyip geri iade ediyorlar.

53u53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben de siber suclara ihbarda bulundum, haber verecez dediler. Bir gelisme var mı?

Nektar16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir gelişme yaşayan varsa özelden yazabilir mi?

Nektar16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir gelişme yaşayan varsa özelden yazabilir mi?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Dolandırıcı site olduğu belki de böyle anlaşılabilir:

Ekran Görüntüsü (123).png

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Dolandırıcı site olduğu belki de böyle anlaşılabilir:

Ekli dosyayı görüntüle 89247

Site kapanalı bayağı oldu zaten. Hatta site kapanmadan önce tespit etmiştik dolandırıcı olduklarını.

Aslından bundan sonra odaklanmanız gereken şu:
Parayı kurtarabilme şansımız var mı?
Dolandırıcılar yakalanabilir mi?
Mevcut adli durum ile ilgili bir gelişme var mı?
Bu dolandırıcılar yeni bir site açtı mı? (Bu da çok önemli)