Doktor mu Pilot mu?

Bu konuyu okuyanlar

CCD

Asistan
Katılım
6 Aralık 2019
Mesajlar
453
Reaksiyon puanı
217
Puanları
43
Futbolcular da iyi kazanıyor. Ve dünyayı geziyor. Fazla bir riski de yok.
Oldukça riski var ve belli bir yaşa kadar yapabiliyorsun. 31-32 dedi mi bitiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Plotluk çok riskli bir iş. En ufak hatanızda meslepinizfen oluyorsunuz. Bu yüzden pilotlar genelde birden çok diplomaya sahip olmaya çalışıyorlar.


Ayrıca pilotun alacağı maaşı hemen hemen okuyacağı üniversite belirliyor. Türkiye de bildiğim en yüksek maaşı THY veriyor ve THY ninde yanlışım yoksa Eskişehir de bir üniversite ile anlaşması var. Ki bunun için 2 milyon öğrenci arasından ilk 7 bine girmeniz gerekiyor.


Tıp plotluğa göre az daha risksiz ve kazanması daha kolay ancak yorucu. Üniversitede kalıp prof olmakta pek kolay değil. Çok düzenli çalışmak gerek.
Kesinlikle doktorluk daha riskli bir meslektir çünkü pilotlukta gerekli prosedürler uygulandıktan sonra sorun yaşanmaz ama cerrahlıkta prosedürler sürekli değişkendir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kolay mı.. valla tercihleri yaptık ama (düz) memurluk matematik öğretmenliğine tercih edeceğim. bi süürür sıkıntısı var. bilmiyorum tam olarak yeri mi bunu söylemenin ama sanırım davulun sesi uzaktan hoş gelir (yakından sağır olursun emin olabilirsin).
cerrah ünvanını alabilmek için 6 yıl tıp eğitimi 5 yıl uzmanlık eğitimi gerekli şu an türkiyede.(yalnız uzmanlık eğitiminde iyi maaşları oluyor bildiğim)
benim cevabım tıp mı pilotluk mu derseniz (arkadasım ve öğrencim olan kişi de aynı soruyu sormuştuda) , hangisine ilgi duyuyorsanız onu seçin derdim.(yalnız mesleği bir de yapan kişilerden dinleyin diye de eklerim)
Bu ülkede öğretmenlikte zor. Atanamıyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence hayallerinin peşinde koşmak mutluluk getirir.
Zaten her ikisinde de iyi bir yaşam standardına ulaşıyorsun.
Ne olmak istediği anlamak gerekir. İleri de pişmanlık yaşamaman için, bahsedilen 2 meslektende arkadaşlarım ve yakınlarım var.
dediğim gibi pişman olmamak önem olan.
Daha fazla sorumluluk gerektiren meslekler.. Selamlar
Kısacası ne olursan ol ama mutlu olduğun meslekte ol.
Mesaj otomatik birleştirildi:

açık ara cerrah kardeşim çünkü hem maaşı fazla hemde pilot gibi fazla vücudunu kullanmıyorsun biraz daha zihin odaklı
Mesaj otomatik birleştirildi:

tabi tercih senin ben fikrimi belirttim :)
Doktorluk pilotluktan daha zordur çünkü;
Fizikende kullanıyorsunuz elbette, bazı ameliyatlar 10-15-20-25-30 saat bile sürüyor. Hastanı kaybettiğin zaman o psikolojiden çıkamıyorsun falan falan...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangisi sana daha çok uyarsa.
:DMutlu olduğu işi yapsın.
 
Son düzenleme:
Üst