DNS Önbelliği İle Bir Sorum vaR.Bir eL Atsanız..

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle Sa.Bnm sorum DNS önbelliğinin silinmesinde bir sakınca var mıdır şeklinde ..Ben ccleaner kullanıyorum ve orda seçenekler arasında DNS önbelleğide yer alıyor.Bunu silmek bir zarar verir mi ?Bilen arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.İyi Forum ` La.R..

falcao

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımızın web tarayıcısına yazdığımız ve gitmek istediğimiz url adresleri DNS sunucusunda orgulanır. Sorgu doğrulandığında web sitesine ulaşırız. Doğrulanmaz ise sayfa görüntülenemiyor uyarısı ile karşılaşırız.DNS Sunucusuna gönderdiğimiz sorguların kaydı bilgisayarımıda DNS önbelleği denilen geçici bir hafızada depolanır. Tarayıcımızdan ulaşmak istediğimiz URL adresleri DNS Sunucusunda sorgulanmadan önce DNS önbelleğinde denetlenir.Eğer bilgiler Dns önbelleğinde var ise DNS sunucusuna sorgu gönderilmez ve bu kayıtlar kullanılır.Bu durum bazen sitelerin güncel hallerini görmemizi
engeller. Çünkü DNS önbelleğimizde site ile ilgili kayıtlar eski olabilir. DNS önbelleğini temizleyerek bu negatif durumu ortadan kaldırabilirsiniz.

Alıntıdır.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Öncelikle bütün mesajı kalın yazmayın, yasak çünkü.

DNS önbelleğini temizlemek zarar vermez. Temizlemek için Başlat > Çalıştır'a "cmd" yaz, açılan siyah ekrana da "ipconfig /flushdns" yaz. Başarıyla temizlendi mesajını görürsen temizlenmiştir.

Not: Tırnak işaretlerini yazma tabi ki :)

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bütün mesajı kalın yazmayın, yasak çünkü.

DNS önbelleğini temizlemek zarar vermez. Temizlemek için Başlat > Çalıştır'a "cmd" yaz, açılan siyah ekrana da "ipconfig /flushdns" yaz. Başarıyla temizlendi mesajını görürsen temizlenmiştir.

Not: Tırnak işaretlerini yazma tabi ki :)

Öncelikle uyardığın için teşşekürler bir daha dikkat ederim.Olayımıza gelecek olursa çok teşekkür..Bu arada ne kadarlık bir alan açar bana ? Bilmem kaç yıldır hiç temizlemedim bilmediğim için .. :)

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
3 yıldır silip duruyorum henüz sorunla karşılaşmadım :)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Öncelikle uyardığın için teşşekürler bir daha dikkat ederim.Olayımıza gelecek olursa çok teşekkür..Bu arada ne kadarlık bir alan açar bana ? Bilmem kaç yıldır hiç temizlemedim bilmediğim için .. :)

senin pc yi kullanım sıklığına ve girdiğin yerlerdeki veri miktarına göre değişir sanıyorum

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14

Gözle görülür derecede büyük bi alan kazandıracağını sanmıyorum ama net bi bilgim de yok. Aynı yere "ipconfig /displaydns" yazarak dns önbelleğinin içeriğini de öğrenebilirsin istersen.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Zararı yok aksine temizlik imandan gelir ve faydası vardır :)