- Reaksiyon puanı
- 25,522
Bu konumda sizlerle dizüstü bilgisayarlarda nasıl BIOS güncellemesi yapılır bunu göstereceğim. 3-5 farklılık olacaktır ama aşağı yukarı bu yöntem hepsinde yer Neden bu konuyu açma ihtiyacı duydum çünkü insanlar genelde bu olayı pek bilmiyor ve bilgisayarda BIOS kaynaklı sorun varsa hemen başka yollara başvuruluyor.
Öncelikle bilgisayarımızın modelini öğrenmeliyiz. Benim bilgisayarımın modeli Dell Inspiron 7567. Google'a Dell Inspiron 7567 drivers yazıyorum. Siz bu durumda marka ve modeliniz neyse onu yazmalısınız. Lenovo Y720 drivers gibi. Sıralamamız marka-model-drivers şeklinde olacak. Google da arattıktan sonra markanın kendi sitesine giriyoruz aşağıdaki resimde olduğu gibi.
Daha sonra siteye girip işletim sistemimizi seçtikten sonra BIOS ile ilgili bölüme gidiyoruz ve en güncel sürümü indiriyoruz. İnen dosya .exe dosyası gibi bilgisayara otomatik kurulacaktır.Daha sonra bilgisayar bir yeniden başlatma sürecinden geçecek ve bilgisayarınızın BIOS sürümü güncellenmiş olacak.
Dikkat : BIOS güncelleme esnasında olması zor ama herhangi bir sıkıntı oluşursa bundan siz sorumlusunuz ve servis kullanıcı hatası olarak kabul eder(Anakart yanması gibi).Bu tür durumlarla karşılaşmamak için teknik servisinizle önceden bu güncellemeyi yapacağınıza dair bilgilendirmede bulunun.Ayrıca elektrik gitme ihtimaline karşı bataryanızın tam dolu olduğundan emin olun.
Öncelikle bilgisayarımızın modelini öğrenmeliyiz. Benim bilgisayarımın modeli Dell Inspiron 7567. Google'a Dell Inspiron 7567 drivers yazıyorum. Siz bu durumda marka ve modeliniz neyse onu yazmalısınız. Lenovo Y720 drivers gibi. Sıralamamız marka-model-drivers şeklinde olacak. Google da arattıktan sonra markanın kendi sitesine giriyoruz aşağıdaki resimde olduğu gibi.