Dizideki Mantık Hataları

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
KURTLAR VADİSİ: Polat, sırtına saplanan tırtıllı bıçağı on saniyelik bir hamleyle kapı aralığına sıkıştırıp çıkarttı. Ardından sırtından ameliyat olan Polat, hastaneden kaçırılırken sırtüstü sedyede taşındı.

EZO GELİN: Nurgül Yeşilçay'ın başrolünü oynadığı dizinin bir bölümünde hava daha aydınlıkken iftar topu patladı. İftardan sonra bahçeye çıktıklarında ise hâlâ günlük güneşlik bir hava vardı...

KÖPRÜ: Dizide komutan, askerle konuştuktan sonra emir veriyor. Kafasında kep bulunan asker ise başını eğip uzaklaşıyor. Oysa kafada kep varken el ile selam verilmesi askerlik kuralıdır.

BIÇAK SIRTI: Dizinin bir bölümünde Murat'ın öğretmeni iftara davet ediliyor. Oysa hava daha aydınlık. Daha da komiği iftar dönüşü öğretmen eve bırakılırken havanın hâlâ aydınlık olması.

BİNBİR GECE: Şehrazat'la Bennu'nun sabah kahvaltısı yaptıkları dakikalarda eş zamanlı olarak Onur Aksal'ın yasak aşkı Yasemin'le akşam yemeği yemesi gözlerden kaçmadı. Bir başka çekim hatası da Yasemin'in kaza sahnesiydi. Yasemin aracıyla bir hayvana çarptı. Arabanın farı bile kırılmadı.

DOKTORLAR: Doktor Zenan alt katta, Doktor Suat üst katta hastanenin camından dışarıya bakıyorken kamera aşağıdan yukarı çekim yapıyordu. Ancak bu sırada kamerayı çeken vincin gölgesi de aynen ekrana yansıdı.

HATIRLA SEVGİLİ: Rüya 1961' d e doğmuştu. Dizi şimdilerde 1969'u anlatıyor. Ancak Rüya'nın hâlâ Ahmet ile Yasemin'in 1966'daki tren yolculuğunda karşılaştığı günkü gibi olması yani hiç değişmemesi dikkat çekiyor

KAVAK YELLERİ: Efe, sevgilisi Su ile tartışırken "Adını bile benden sakladın" diye bağırdı. Diziyi kaçırmayanlar Su ile Efe'nin ilk tanışmalarında "Adım aslında Sultan, Su isim olarak daha iyi oluyor" dediğini de çok iyi biliyor.

MENEKŞE İLE HALİL: Dizinin 3'üncü bölümünde, ağabeyi ve kocası tarafından Menekşe'nin elleri önden bağlanıyor. Elleri rahatça hareket ettiğine göre ağzındaki bez parçasını çıkarıp, neden yardım istemediği ise hâlâ merak konusu.

ALlıntıdır..

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
dizi saatteri uzayınca yönetmenler ne yapcağnıı sapıttı :)

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bunların arasında Binbir Gece yi izlerim arasıra.. Kavak Yelleri ve Menekşe ile Halili full takip ederdim. :D Ama öyle hatalar olduğunun farkına varmamıştım. :) Diğerleride diziden sayılmaz zaten..(KvP hariç)

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence alıntı değil bunlar sen oturup paşa paşa izliyorsun sonrada alıntı diyorsun oreiso gizleyemezsin açıkca söyle çekinme :D :D :D :D

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
evet kesinlikle sourisle aynı fikirdeyim. sen bunların hepsini izliyorsun reis.. :D alıntı diyerek bizi uyotube, youtubeda tekrar tekrar izliyorsun

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
"DOKTORLAR: Doktor Zenan alt katta, Doktor Suat üst katta hastanenin camından dışarıya bakıyorken kamera aşağıdan yukarı çekim yapıyordu. Ancak bu sırada kamerayı çeken vincin gölgesi de aynen ekrana yansıdı."

Bu Dizi "Grey's Anatomy" 'nin kopyası zaten Kadro olaylar herşey fotokobi gibi yaa :D

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Mantık hatası mı arıyor ama bulamıyor musunuz ? Smallville izleyin :D Her tür mantık hatası arayışına son ! :) Tek bir bölümde onlarca hata bulabilirsiniz o yüzden aşırı dikkatli biriyseniz o kadar çok hata buluyorsunuzki diziyi izleyemiyorsunuz :)

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
"DOKTORLAR: Doktor Zenan alt katta, Doktor Suat üst katta hastanenin camından dışarıya bakıyorken kamera aşağıdan yukarı çekim yapıyordu. Ancak bu sırada kamerayı çeken vincin gölgesi de aynen ekrana yansıdı."

Bu Dizi "Grey's Anatomy" 'nin kopyası zaten Kadro olaylar herşey fotokobi gibi yaa :D
Bunu bir arkadaşımdan daha duydum. Üşenmedim, her iki dizinin de birkaç bölümünü izledim. Hakikaten kopyası :mrgreen:

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bence alıntı değil bunlar sen oturup paşa paşa izliyorsun sonrada alıntı diyorsun oreiso gizleyemezsin açıkca söyle çekinme :D :D :D :D

Yanılıyorsun Hayatımda Dizi izlemiş deyilim İzlemem de Şabanı İzlerim bu dizileri izlemem bana saçma geliyor bunlar :)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
evet kesinlikle sourisle aynı fikirdeyim. sen bunların hepsini izliyorsun reis.. :D alıntı diyerek bizi uyotube, youtubeda tekrar tekrar izliyorsun

kaynak

Dizideki Mantık Hataları

Hayatımda Dizi izlemem çünkü izlemeye zamanım yok olsada izlemem benim izleyeceğim flimler macera aksiyon yani cüneyt arkın gibi şaban gibi davaro kutsal damacana maskeli beşler ve bunları daha yeni yeni 5 trabyte flim dizi ne istersen arşivim var oturup izlemiş deyilim Ve son olarak son lafın kafama takıldı youtubede hayatımda video izlemem Neden diceksin çünkü yeni çıkan albümleri klipleri anında indiriyorum rapid sağolsun Kurtlar vadisi yayınlandığı gün indiriyorum müşteriler izlesin diye bölümleri kaçıran gelip bende izliyor buda arşivim:)

526.jpg

528.jpg

530.jpg

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Senin şu dizideki mantık hataları konun bir yana arşiv olayın daha ilgi çekici sen istanbulda nerde oturuyorsun bakalım ??

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
:D istemem zaten bende de var o kadar arşiv eksik film varsa vereyim diyecektim ben onun için sormuştum :yes: