Diyanet'ten Ekşi Sözlük'e tepki!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
551_1bbb2.jpg

İstanbul’da katıldığı iftar programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Ben bu topraklarda inanmayan bir ateistin bile Sevgili Peygamberimize bu tür hakaretleri sanal ortamda dahi olsa bilerek yazacağına ihtimal vermek istemiyorum. Bu, Ramazanın manevi iklimini bozmaya yönelik bir provokasyondur. Herkesi sağduyuya davet ediyorum” dedi.

Söz konusu hakarette Uluslararası İslamofobi Endüstrisinin katkısı olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Görmez şöyle devam etti; “Ramazan'ın manevi iklimini bozmaya yönelik bir provokasyondur…” “Üzerinde düşünülerek tertip edilmiş bir şey olarak düşünmek istemiyorum. Daha çok araya sızmış korsan bilgiler olabilir diye yorumluyorum. Ama eğer düşünülerek hazırlanmış bir tertip varsa bu, Ramazanın manevi iklimini provoke etmeye yönelik bir şeydir. Onun için herkesi sağduyuya davet ediyorum.

“Cehenneme giden trenin arkasına takılmaktan ibarettir…”

Bu tür provokasyonlar olsa olsa Uluslararası İslamofobi Endüstrisinin cehenneme düzenlediği bir tren seferinin arkasına takılmaktan ibarettir. Bu doğru değildir. Bu trenin dört yakıtı vardır. Kin, öfke, nefret ve cehalet… Ben bu topraklarda inanmayan bir ateistin bile Sevgili Peygamberimize bu tür hakaretleri sanal ortamda dahi olsa bilerek yazacağına ihtimal vermek istemiyorum. Bu provokasyonun bir tek yorumu vardır. O da Uluslararası İslamofobi Endüstrisinin heybesini katarlarını nefretle, kinle, öfkeyle, cehaletle doldurarak cehenneme gönderdiği bir trenin arkasına takılıp gönüllü yolcu olmaktan ibarettir.”

“İmsak tartışmalarıyla Ramazan’ı sabote etmek doğru değildir…”

Basın mensuplarının son günlerde çokça tartışılan imsak konusundaki sorularını cevaplandıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Tarihinde kıyısında köşesinde kalmış şaz ve marjinal görüşleri tartışarak Ramazan’ı heba etmek doğru değildir” ifadelerini kullandı. İmsak tartışmalarıyla Ramazanın manevi iklimini sabote etmenin doğru olmadığını kaydeden Başkan Görmez şunları söyledi;

“Son üç yıldır Ramazan ayında her gece imsak vakti şu saat mi başlar, bu saat mi başlar tartışmasıyla manevi iklimini sabote etmek doğru değildir. Büyük bir haksızlıktır. Ben açıkça ifadeedeyim. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hiçbir zaman tarihin kıyısında köşesinde kalmış şaz ve marjinal görüşlerle amel etmeyiz. Biz topluma bilgi verirken, toplumu bilgilendirirken tarih boyunca bütün İslam toplumlarında bütün İslam bilginleri ne demiş, bugün bütün İslam coğrafyasında bütün İslam bilginleri hangi kriterleri esas almış ise biz tarihin imbiğinden süzerek toplumla paylaşırız. Dolayısıyla sadece böyle tarihinde kıyısında köşesinde kalmış şaz ve marjinal görüşleri tartışarak Ramazan’ı heba etmek doğru değildir.”

Anka - Medyafaresi

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ekşi Sözlük de çok sallar ya, diyanetin bu açıklamasıyla dalga geçmeye başlamışlardır.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Diyanet cılız bir tepki vermiş, Haşmetlu devletimiz kudretini gösteremedikten sonra, artarak devam eder bu tür densizlikler.
Atatürk için yotube senelerce kapatanlara duyurulur.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu açıklamayı yapmalarının sebebi nedir ?

Umutcuğum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sözlükçüler bu olayı peygamber efendimize değil Ebu Leheb'e açtıklarını söylüyorlar..

Ebu leheb'de

Ebu Leheb; Ebu Leheb bin Abdulmuttalip veya asıl adıyla Abduluzza (Uzzanın kulu), (ö. 624), İslam dininin peygamberi Muhammed'in amcasıdır.
Yaşamında İslama ve Muhammed'e muhalif bir tavır almıştır.
Kuran'da Tebbet sûresi Ebu Leheb'den bahseder ve bu sure Ebu Leheb'e ve karısına beddua niteliğindedir. Bedir Savaşı'nın sonunda, 624 yılında ölmüştür ve cesedi Kalib Kuyusuna bırakılmıştır. Müslümanlar tarafından verilen bir lakap olan Ebu Leheb alevlerin ya da alevli ateşin babası anlamına gelir. Muhammed'e hem gizli davet hem de açık davet döneminde engel olmuştur. Yaptığı zulümlerden sonra kendisi ve eşi hakkında 111. sure olan Tebbet suresi inmiştir.

Şimdi gel çık işin içinden. Nasıl diyebilirsin ki yok siz peygamber efendimize yazdın bunu diye.. :blink:

http://www.haberself.com/h/2168/ bakın bu siteye olayı açıklıyor..

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ekşi Sözlük'ün aldığı tepkiyi,yediği hakaretleri,küfürleri,tehditleri Amerika-İsrail alsa geri adım atar be !

Zihinsel engelli bir kızcağız tecavüze uğradığında yarısı kadar bile tepki almadı,
kadınlara uygulanan şiddetler 10'da 1'i kadar bile tepki almadı.
tepki gösterilmesi gereken yüzlerce şey varken 3-5 densizin yazdıklarına tepki göstermek...

Bu arada başlık 2 ay önce kapanmıştı zaten.(1 gün bile durmamış.)
Niye şimdi gündeme geldi ?

Bthnkdgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eksi Sözlük Küfür icerikli mesajlar kullanmadikca özgür modern bir platformdur. sizin peygamberiniz inanmiyan icin bir insandir. ve insanin insani hakaret etmeden elestirme hakki vardir. kimse sizin kutsal saydiginiz bir kimseyi kutsal saymak zorunda degildir. islam peygamberine küfre kaldiki insana küfre karsiyim fakat müslümanlarin inancsizlara ettigi küfürleri toplasak inansizlarin islam hakkindaki hakaretlerinin milyonda birine denk gelmez. artik sdn de bu msj yayinlar sanirim. küfür yok hakaret yok.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Eksi Sözlük Küfür icerikli mesajlar kullanmadikca özgür modern bir platformdur. sizin peygamberiniz inanmiyan icin bir insandir. ve insanin insani hakaret etmeden elestirme hakki vardir. kimse sizin kutsal saydiginiz bir kimseyi kutsal saymak zorunda degildir. islam peygamberine küfre kaldiki insana küfre karsiyim fakat müslümanlarin inancsizlara ettigi küfürleri toplasak inansizlarin islam hakkindaki hakaretlerinin milyonda birine denk gelmez. artik sdn de bu msj yayinlar sanirim. küfür yok hakaret yok.

Kutsal say diyen mi var?
Saygı duy, karışma diyen var.

Küfür konusunda da az salla, dünyada kaç müslüman var da onların ettiği küfür yediğinden fazla olsun.
Ayrıca çoğu zaman müslümanın ettiği küfür, dinsiz ya da başka dine inananların ettiği küfürden sonra geliyor.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Ekşi Sözlük'ün aldığı tepkiyi,yediği hakaretleri,küfürleri,tehditleri Amerika-İsrail alsa geri adım atar be !

Zihinsel engelli bir kızcağız tecavüze uğradığında yarısı kadar bile tepki almadı,
kadınlara uygulanan şiddetler 10'da 1'i kadar bile tepki almadı.
tepki gösterilmesi gereken yüzlerce şey varken 3-5 densizin yazdıklarına tepki göstermek...

Bu arada başlık 2 ay önce kapanmıştı zaten.(1 gün bile durmamış.)
Niye şimdi gündeme geldi ?

Güzel noktaya değinmişsin.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23

İnançsızların İslama ve islam peygamberine attıkları iftiraların videoları çarşaf çarşaf ateist sitelerinde,aşağılamalar küfürler,alaylar forumlarında bulunurken nerde milyonda bire denk geliyor dersiniz anlamadım.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Hz. Mevlana gel ne olursan gel demiş ancak çok uzaklaşma ki seni bekleyebilsin...

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Diyanet cılız bir tepki vermiş, Haşmetlu devletimiz kudretini gösteremedikten sonra, artarak devam eder bu tür densizlikler.
Atatürk için yotube senelerce kapatanlara duyurulur.
aynen öyle geçen youtubede gördüm kız diyor justin afişini odama assam nolur diyor adam inşallah daha iyi şeyleri seversin diyor

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kutsal say diyen mi var?
Saygı duy, karışma diyen var.

Küfür konusunda da az salla, dünyada kaç müslüman var da onların ettiği küfür yediğinden fazla olsun.
Ayrıca çoğu zaman müslümanın ettiği küfür, dinsiz ya da başka dine inananların ettiği küfürden sonra geliyor.

"Saygı duy, karışma diyen var.", bu lafı müslümanlardan duymak benim için ne kada antipati oluşturuyor tahmin edemezsiniz. Yıllarca bunu dinledim ama ben aynı kelamları Türkiyedeki müslüman kesime söylediğimde neler duyduğumu, nelere maruz kaldığımı siz de çok iyi biliyorsunuz, belki de hep ılıman yerlerde söyledim, yanlış bir yerde söylesem kafama sıkarlar çekinmeden sopalarla kafamı gözümü patlatırlar. Saygı duymakta zorlanıyorum hocam bazen kusura bakmayın. Ha herkes için aynı değil benim annem 5 vakit namaz kılar komşum da aynı şekil 10 numara insanlar ama genel olarak Türkiyede ateist kesimin müslüman kesime saygı duymaması için müslüman kesim elinden gelen herşeyi yapıyor. Sonra çıkıp "saygı duy" diyorsun. Olmuyor malesef olmuyor..

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
"Saygı duy, karışma diyen var.", bu lafı müslümanlardan duymak benim için ne kada antipati oluşturuyor tahmin edemezsiniz. Yıllarca bunu dinledim ama ben aynı kelamları Türkiyedeki müslüman kesime söylediğimde neler duyduğumu, nelere maruz kaldığımı siz de çok iyi biliyorsunuz, belki de hep ılıman yerlerde söyledim, yanlış bir yerde söylesem kafama sıkarlar çekinmeden sopalarla kafamı gözümü patlatırlar. Saygı duymakta zorlanıyorum hocam bazen kusura bakmayın. Ha herkes için aynı değil benim annem 5 vakit namaz kılar komşum da aynı şekil 10 numara insanlar ama genel olarak Türkiyede ateist kesimin müslüman kesime saygı duymaması için müslüman kesim elinden gelen herşeyi yapıyor. Sonra çıkıp "saygı duy" diyorsun. Olmuyor malesef olmuyor..

Siz bence müslümanları deniyorsunuz, hiç görmüyoruz hadi müslümanlar toplanın birşey diyecem gibilerinden başlıkları. Ondan sonra girerler Kur'an ayetlerinden, çıkarlar Peygamberimizden. Birşey deyince de nerde hoşgörü diye dalga geçerler.
Onlar sırf dalga geçmek, eğlenmek için uğraşırken sabır mı kalır adamlarda?
Ateistse ateistliğini bilsin otursun oturduğu yerde karışmasın müslümanın yaşayışına da Peygamberine de Kitabına da.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Bir insanın ateist diye kafası gözü patlatılmaz ancak islama davet edilir. Ama islama karşı cephe alan,savaş açan,peygam efendimizi,kuranı aşağılamaya çalışan insanlar kusura bakmasın kişisel özgürlüğüm zırvalığından vazgeçsin.
Açın bakın herhangi bir ateist sitesini ondan sonra söyleyin saygı duymaktan kim bahsetmeli.

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Siz bence müslümanları deniyorsunuz, hiç görmüyoruz hadi müslümanlar toplanın birşey diyecem gibilerinden başlıkları. Ondan sonra girerler Kur'an ayetlerinden, çıkarlar Peygamberimizden. Birşey deyince de nerde hoşgörü diye dalga geçerler.
Onlar sırf dalga geçmek, eğlenmek için uğraşırken sabır mı kalır adamlarda?
Ateistse ateistliğini bilsin otursun oturduğu yerde karışmasın müslümanın yaşayışına da Peygamberine de Kitabına da.

Hadi ateistler bunu da açıklayın konuları mı daha fazla gelin müslümanlar mı daha fazla hocam, farklı bir cevap bekliyordum siz objektif olmaktan öte herkes gibi fanatik cevaplar verdiniz kusura bakmayın. Ateist ateistliğini bilsin demeniz bile saldırgan kişilik örneğidir ateist ateistliğini bilmese gidip saldıracaksınız. Belki de yapıyorsunuz sağda solda biz görmüyoruz. Ben kimseye karışmam, isteyen istediği gibi yaşasın ama sen ona buna engel olmaya çalışırsan, karşındaki kişi inanmıyor diye onu alçaltıp kendini yüceltilsen orda dur derim. Genellikle müslüman kesimin yaptığı şeyi söyleyeyim sana, kişi inanmıyor diye ondan utanç duyuyorsun belki de onun yerine üzülüyorsun. Niye? Çünkü o cehennemde yanacak sen yanmayacaksın değil mi? Hadi küçümsedin diyelim içinden küçümse be kardeşim yahu. Yapılan şey şöyle oluyor,
A kişisi ateisttir inanmaz, B kişisi bunu bilir yanında sürekli İslami konulardan bahseder zorla din konuları anlatır anlatır da anlatır. A kişisi bunalır bi laf söyler, B kişisi şşşşş terbiyeli ol saygı duy der. Yapılan şey bu kabullenmek zorundasınız. Ateist adam dini irdelemek zorundadır zaten bunu sizin algılama şekliniz saldırı olarak. Ha ilkokul liseli çocuklarını ciddiye alıyorsanız suç sizde. Ben yukarda yazdıklarımı aklı başında insanları hedef alarak yazıyorum.

[MENTION=79673]shadow2[/MENTION] Siz heralde pembe bulutlar aleminde yaşıyorsunuz, kusura bakmayın biz Türkiyede yaşıyoruz da!

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hadi ateistler bunu da açıklayın konuları mı daha fazla gelin müslümanlar mı daha fazla hocam, farklı bir cevap bekliyordum siz objektif olmaktan öte herkes gibi fanatik cevaplar verdiniz kusura bakmayın. Ateist ateistliğini bilsin demeniz bile saldırgan kişilik örneğidir ateist ateistliğini bilmese gidip saldıracaksınız. Belki de yapıyorsunuz sağda solda biz görmüyoruz. Ben kimseye karışmam, isteyen istediği gibi yaşasın ama sen ona buna engel olmaya çalışırsan, karşındaki kişi inanmıyor diye onu alçaltıp kendini yüceltilsen orda dur derim. Genellikle müslüman kesimin yaptığı şeyi söyleyeyim sana, kişi inanmıyor diye ondan utanç duyuyorsun belki de onun yerine üzülüyorsun. Niye? Çünkü o cehennemde yanacak sen yanmayacaksın değil mi? Hadi küçümsedin diyelim içinden küçümse be kardeşim yahu. Yapılan şey şöyle oluyor,
A kişisi ateisttir inanmaz, B kişisi bunu bilir yanında sürekli İslami konulardan bahseder zorla din konuları anlatır anlatır da anlatır. A kişisi bunalır bi laf söyler, B kişisi şşşşş terbiyeli ol saygı duy der. Yapılan şey bu kabullenmek zorundasınız. Ateist adam dini irdelemek zorundadır zaten bunu sizin algılama şekliniz saldırı olarak. Ha ilkokul liseli çocuklarını ciddiye alıyorsanız suç sizde. Ben yukarda yazdıklarımı aklı başında insanları hedef alarak yazıyorum.

@shadow2 Siz heralde pembe bulutlar aleminde yaşıyorsunuz, kusura bakmayın biz Türkiyede yaşıyoruz da!
Bir kişi ben müslümanım diye cenneti garantilemez herşeyden önce. Herkese Allah son nefesine kadar ne cenneti ne cehennemi vermiştir.
Ataistlerin İslam dinine attıkları iftiraları yok sayıyorsanız sizi muhatap alıp tartışmaya hiç gerek yok Daha geçen gün adamın biri dünya düzdür kuramının videosunu koymuş kuran böyle diyor diye bahsediyor. Her şeyden önce Ateistler Kuran'dan,islamdan bihaber olup Kuran,islam hakkında ahkam kesmeyi bıraktıkarında sorun aslında temelinden çözülecek.
Ama bir bilmişlik,bir ukalalık bir küçük görme gidiyor. E ozaman eden bulur demişler.

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence biz Ateistlere bişey demeyelim, onlarda bize birşey demesin. Biliyorsunuz online oyunlarda türklerin çoğu(hepsi değil, üstüne alınan alınsın) tüm oyun boyunca seni gavur diyip anana babana küfür ediyorlar. Hemde bu dediklerim Battlefield 3'te oldu. :thumbdown: Dayanamadım ve şunları söyledim:
-Bıktım sizden artık. Dediklerinizi onlar anlamıyor olabilir ama ben anlıyorum ve yaptığınızdan utanmanızı gerektiğini düşündünüyorum. Onlara laf söylemeden önce kendindeki hataları bir araştır. Gavur dedeğin kişi oynadığın oyunu yapmış, kolaysa sen yap ve son olarak hiç kimseyi dinine göre yargılayamassın, insanları ancak yaptığı haraketlerden yargılayabilirsin ve sana insan demek yanlış olur.
Not: Ben de müslümanım.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33

Ateistler bunu açıklayın diyenler genelde espiri amaçlı oluyor, içeriği bile dinle ilgili olmuyor siz neyden bahsediyorsunuz.
Ben mi saldırgan davranıyorum, tamam davranayım. Dinime Peygamberime söz söyleyene tabi ki saldırırım.
Sizin inanmamanıza saldırmam ama.
Ateist ateistliğini bilsin demem de salgırganlık oluyorsa, müslümanların ateist için höh demesi neler olur Allah bilir.
Kim kime saldırıryormuş belli oluyor, boşuna laf kalabalığı yapmayın müslümanlar önüne gelen ateiste felan saldırmıyor. Saldırıya karşılık veriyor.
Nerde görüldü müslümanlar ateistleri yaktı diye nerde görüldü müslümanlar ateistleri aşağılayıcı karikatürler yaptı diye??
Aklı başında müslüman hiçbir zaman ateisti kendisinden küçük görmez, hele de ben cennete o cehenneme diye asla!
Kendisi nerden biliyormuş cennetine gideceğini de ötekini küçümsüyor, var mı böyle birşey?
Son olarak, müslüman ateiste ders felan vermez. Ateist zaten seçimini kendisi yapmıştır, onların derdi bize saygı duy olur.

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ateistler bunu açıklayın diyenler genelde espiri amaçlı oluyor, içeriği bile dinle ilgili olmuyor siz neyden bahsediyorsunuz.
Ben mi saldırgan davranıyorum, tamam davranayım. Dinime Peygamberime söz söyleyene tabi ki saldırırım.
Sizin inanmamanıza saldırmam ama.
Ateist ateistliğini bilsin demem de salgırganlık oluyorsa, müslümanların ateist için höh demesi neler olur Allah bilir.
Kim kime saldırıryormuş belli oluyor, boşuna laf kalabalığı yapmayın müslümanlar önüne gelen ateiste felan saldırmıyor. Saldırıya karşılık veriyor.
Nerde görüldü müslümanlar ateistleri yaktı diye nerde görüldü müslümanlar ateistleri aşağılayıcı karikatürler yaptı diye??
Aklı başında müslüman hiçbir zaman ateisti kendisinden küçük görmez, hele de ben cennete o cehenneme diye asla!
Kendisi nerden biliyormuş cennetine gideceğini de ötekini küçümsüyor, var mı böyle birşey?
Son olarak, müslüman ateiste ders felan vermez. Ateist zaten seçimini kendisi yapmıştır, onların derdi bize saygı duy olur.
O zaman müslümanlar bunuda açıklayın deseler espiri amaçlımı olcak. Benimde hoşuma gitmez eğer öyle birşey yazarlarsa.

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Gerçekten pembe gözlüklerle yaşıyorsunuz hayatı :) Başka birşey diyemicem size. Karışan eden yok, her işi rastgidiyor ohoo daha ne isterim ki ben. Hani konu biraz müslüman ateist tartışmasına döndü ama Türkiyede düşünce özgürlüğü sıfır koskocaman SIFIR. Poposu sıcakta olan yayıyor gere gere konuşuyor burda, ağzı olanın konuştuğu ülkede yaşıyoruz(!) zaten. Empati yeteneğiniz hiç yok malesef. Kendiniz rahat olduğunuz için tüm insanların rahat olduğunu sanmayın sakın. %99 u müslüman olan ülkede azınlık olmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz, laf kalabalığı yapan sizlersiniz malesef.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
O zaman müslümanlar bunuda açıklayın deseler espiri amaçlımı olcak. Benimde hoşuma gitmez eğer öyle birşey yazarlarsa.

Öyle yazsalar hoş olur demedim. Zaten saldırdıkları yetmiyor gibi bir de öyle yazsınlar tam olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bazı oyunlarda ve filmlerde müslümanlar terörist olarak da gösterildi benim bildiğim. Her türlü yerden aşağılayıcı tavırlar geliyor.
Siz hâlâ ateiste saygı deyin, hani müslümanların hoş görüsü deyin...

Bu forumda da az görmedim Allah Peygamberle ilgili karikatürleri.

Burdan az karikatür girmedi foruma.
Bir inceleyin bakalım nelerle dalga geçilmiş!

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
inanmadığın şeyi eleştirmene kafa yormana da gerek yok bence sen kendi işine bak sanamı kaldı islam peygamberini eleştirmek

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öyle yazsalar hoş olur demedim. Zaten saldırdıkları yetmiyor gibi bir de öyle yazsınlar tam olur.

Bazı oyunlarda ve filmlerde müslümanlar terörist olarak da gösterildi benim bildiğim. Her türlü yerden aşağılayıcı tavırlar geliyor.
Siz hâlâ ateiste saygı deyin, hani müslümanların hoş görüsü deyin...

Bu forumda da az görmedim Allah Peygamberle ilgili karikatürleri.

Burdan az karikatür girmedi foruma.
Bir inceleyin bakalım nelerle dalga geçilmiş!

Öyle bir genelleme yapmışşınız ki görende sizin ateist gördüğünüzü sancak. Ben tüm dinlerden insan gördüm ve hiçbiri benle dalga geçmedi türk yada müslüman olduğum için. Hatta bazen tüm amerikalıları salak olarak görenlere kızıyorum her milletin öyle bir vatandaş vardır. Bizim de var. Bazıları kültürlüdür, bazıları değildir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ekşi sözlüğe üye olurken çok bariz birkaç kural vardır. Bu kuralların en önemlisi ise yazar yazdıklarından sorumludur. Ekşi sözlük bu başlık açıldıktan çok kısa bir süre sonra yayından kaldırmıştır. Ben burada bi hata göremiyorum. Bunca şeyden sonra ssg'yi suçlamak aptallık olur.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Öyle bir genelleme yapmışşınız ki görende sizin ateist gördüğünüzü sancak. Ben tüm dinlerden insan gördüm ve hiçbiri benle dalga geçmedi türk yada müslüman olduğum için. Hatta bazen tüm amerikalıları salak olarak görenlere kızıyorum her milletin öyle bir vatandaş vardır. Bizim de var. Bazıları kültürlüdür, bazıları değildir.

Öyle yaptıranlar sağolsun.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ateist dediğin nadide bir bitki türü herhalde zor görüldüğüne göre? Güldürmeyin insanı:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Öyle yaptıranlar sağolsun.

Kendi yaptığın genellemeden başka insanları suçlaman ne kadar doğru. Kafa kesen müslümanlara bakarak müslümanlar katil desem ne olacak o zaman ? Müslümanlardan, Hristiyanlardan, ateistten katil çıkmıyor mu? Bir insanın yaptığı hatayı onun bağlı olduğu inanca, sözlüğe yüklemek ne kadar doğru.