Disk Kullanımı %100

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar HDD'im birkaç gündür böyle system.exe geliyor ve 20-35 mb arası disk kullanıyor benim diskim zaten mekanik disk ssd değil.
oQ0qyX.png
[/URL][/IMG]
Resimde görüldüğü gibi system.exe çalışıyor bazen hiç kullanılmaz hale geliyor reset atmak zorunda kalıyorum.Iobit'in porgramları denedim yardımı olmadı.
59LE0A.png
[/URL][/IMG]
Resimler tam gözükmüyorsa:
http://i.hizliresim.com/oQ0qyX.png
http://i.hizliresim.com/59LE0A.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şuan pc felç.

Carmelo Anthoni

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam pc acildiginda oluyor bazen gorunmeyen uygulamalar calisio arkada gerksizleri kapat bazende bi uygulamayi olumlu sonuclandirabilmek icin max performans duzeyine cikio bi format cozum olabilir

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Hocam pc acildiginda oluyor bazen gorunmeyen uygulamalar calisio arkada gerksizleri kapat bazende bi uygulamayi olumlu sonuclandirabilmek icin max performans duzeyine cikio bi format cozum olabilir
Hocam sağolunda format at at canım çıktı artık her seferinde format. Pc açıldığında problem yok açıldı 1 saat geçiyor birde programlarla yarış yapıyormuş gibi disk harcıyor. Bir tür virüs olabilir. Bu virüsü nasıl silebilirim ?

deaftarzan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. 15 günlük premium süresi var. gereksiz ama cpuyu yoran programları bulup temizler.

adresini de vereyim: http://downloads.malwarebytes.org/file/mbam/

temizledikten sonra
tuneup yükleyin. registry ve dosya sistemi hatalarını bulup temizleyin. Tuneup'ın 15 günlük süresi var. http://www.tune-up.com/download/

Bu arada Iobitten uzak durmanızı tavsiye ederim. Programları indir, download gibi sitelerden değil kendi resmi sitelerden indirirseniz daha az sıkıntı çekersiniz.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. 15 günlük premium süresi var. gereksiz ama cpuyu yoran programları bulup temizler.

adresini de vereyim: http://downloads.malwarebytes.org/file/mbam/

temizledikten sonra
tuneup yükleyin. registry ve dosya sistemi hatalarını bulup temizleyin. Tuneup'ın 15 günlük süresi var. http://www.tune-up.com/download/

Bu arada Iobitten uzak durmanızı tavsiye ederim. Programları indir, download gibi sitelerden değil kendi resmi sitelerden indirirseniz daha az sıkıntı çekersiniz.
Teşekkürler hocam deneyeceğim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım, son resim için konuşacak olursam ya rar'dan çıkarım yapıyorsun ya da bir dosya kopyalıyorsun o yüzden disk kasıyor. Çok normal bir durum bence. Foxit PDF Reader kullanıyorsun birlikte kurulan bir eklenti tarzı birşey vardı onu bi araştır bak bilgisayarında varmı, varsa kaldır. Foxit tek başına çalışabiliyor. Bir diğer konu. Windows 8.1 galiba bilgisayarın. Ev Ağı tarzı birşey var ve kullanmıyorsan kaldır. Onun servisinden kaynaklanan bir problem var o da yapıyor olabilir. Kullanıyorsanda yapılandır eksik bırakma işlemlerini. Bendede aynısı olmuştu. Görev yöneticisindede gözükmüyor maalesef. Bulması zor. Kolay gelsin.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşım, son resim için konuşacak olursam ya rar'dan çıkarım yapıyorsun ya da bir dosya kopyalıyorsun o yüzden disk kasıyor. Çok normal bir durum bence. Foxit PDF Reader kullanıyorsun birlikte kurulan bir eklenti tarzı birşey vardı onu bi araştır bak bilgisayarında varmı, varsa kaldır. Foxit tek başına çalışabiliyor. Bir diğer konu. Windows 8.1 galiba bilgisayarın. Ev Ağı tarzı birşey var ve kullanmıyorsan kaldır. Onun servisinden kaynaklanan bir problem var o da yapıyor olabilir. Kullanıyorsanda yapılandır eksik bırakma işlemlerini. Bendede aynısı olmuştu. Görev yöneticisindede gözükmüyor maalesef. Bulması zor. Kolay gelsin.
Son resimde windows explorer görünüyor zaten orada dosya kopyalama yapıyordum system.exe onlarla birlikte yazma hızı artıyor yarış yapıyormuş gibi. İlgilendiğiz için teşekkürler.

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar bende bir tavsiyede bulunayım :) bi başlangıçtaki bütün programları devre dışı bırakıp pc yi yeniden başlatıp denermisiniz.Çünkü bazen başlangıçta sorun çıkaran programlar sistemin disk kullanımını arttırmasını sağlıyor.Hepsini devre dışı bırakın bi.Eğer düzelirse başlangıçta çalışan sorunlu programı bulmak gerekicek.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Merhabalar bende bir tavsiyede bulunayım :) bi başlangıçtaki bütün programları devre dışı bırakıp pc yi yeniden başlatıp denermisiniz.Çünkü bazen başlangıçta sorun çıkaran programlar sistemin disk kullanımını arttırmasını sağlıyor.Hepsini devre dışı bırakın bi.Eğer düzelirse başlangıçta çalışan sorunlu programı bulmak gerekicek.
Hocam benim başım beladan kalkar mı ? şimdi de windows 8.1 Pro işletim sistemine erişemiyorum :D çok komik bir durum Allah'dan dual boot varda win 7 den giriyorum win 8'i seçiyorum simsiyah ekran karşımda :D.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
İşletim sisteminiz orjinal mi ? Etkinleştirmek için karanlık taraflardan birşeyler kullandınız mı (loader, patch vb. ) ?
Malsef karanlık tarafı kullandım. Son Resimde görüldüğü gibi Mcirosoft Toolkit var. Windows 8 kullanmak istemiyorum artık bıktırdı bilgisayarı bazen güç kaynağından kapatmak istiyorum hemen yok başlangıç kurtarma , yok siyah ekran , yok windows working ekranları falan.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Malsef karanlık tarafı kullandım. Son Resimde görüldüğü gibi Mcirosoft Toolkit var. Windows 8 kullanmak istemiyorum artık bıktırdı bilgisayarı bazen güç kaynağından kapatmak istiyorum hemen yok başlangıç kurtarma , yok siyah ekran , yok windows working ekranları falan.

Öncelikle geçmiş olsun.

O zaman hiç boşuna uğraşmayın, vakit kaybı olur. Zararlı bulaşmış ve farklı davranışlar sergileyerek sistemde aktif halde çalışıyordur.

Size önerim Linux dağıtımlarından bir tanesini kullanmanız.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Öncelikle geçmiş olsun.

O zaman hiç boşuna uğraşmayın, vakit kaybı olur. Zararlı bulaşmış ve farklı davranışlar sergileyerek sistemde aktif halde çalışıyordur.

Size önerim Linux dağıtımlarından bir tanesini kullanmanız.
İlgelendiğiz için teşekkürler.

Bu bilgisayara windows 8 yüzünden 4-5 kere format attım. Bunun herhangi bir çözüm yolu yok mu ?

Birdahaki alacağım pc'de aynı porblem meydana gelir mi ?

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
[MENTION=141421]iss[/MENTION]
Hcoam birşey daha eklemek istiyorum bu windows'un açılmamasından önce kaspersky'ı kaldırmış olup bilgisayarı güç kaynağından kapatmıştım.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
@iss Hocam ben Kaspersky Rescue Disk'i bootable edip sistemi tarattım.Sonuç 2 tane dosya için 5 saat bekledim. Sonuç aynı hala sistem çalışmıyor.Resimler aşağıda;
nPWNy5.jpg
[/URL]
qqWNyB.jpg
[/URL]

İsterseniz rapor dosyasını upload ettim Buyrun. Buda VirüsTotal.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:dirol:Çözüm basit windows 8.1 veya 8 işletim sistemi pc yi hızlandırma için yapılmış bir sistemdir ssd kartınız yoksa windows7 ye dönün zaten yoksa disk sorunu herzaman pc nizin kasmasına sebep olacaktır. Çözüm SSD kart varsa kur 8 i yoksa 7 ye dön.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam aynı sorun bendede var %100 calısıyor ama pcde herhangı bır donma kasma yavaslama yok pc acıldıgında ılk 5 dk calısıyor sonra gıdıyor ama o bıle benı rahatsız edıyor cozumu bulduysanız yazarmısınız