Disk Güç Kablosu

joulneyder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
HDD takılı bilgisayarıma SSD takacağım psu dan disk için gelen kablolarla ilgili aklıma birşey takıldı.

Burda gözüktüğü gibi boşta olan güç kablosu ucu hdd ye bağlı olan güç kablonun ucundan geliyor bu iki uçta eşdeğer mi ? Hani neden direkt 4 kablo 4 kablo iki ayrı uca gitmiyorda bir uca 8 kablo gidip ordan ikiye ayrılıyor bunun normali böyle midir ?
Birde şunu soracaktım benim dvd-rom okuyucum bozuk onun sata kablosunu ssd ile anakart arasındaki bağlantıda kullanacağım.Anakartım sata 2 destekliyor bu kablo iş görür mü yoksa sata 3.0 kablosu falan almam gerekir mi ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
o ikiye ayrılan kablonun diğer boştaki kısmını SSD ye takacaksınHiç bi sorun yok.

Anakartın sata 2 destekliyorsa, kablo olayı hiçbi şekilde çözüm değil Hangi kabloyu takarsan tak, ssd ,sata 2 hızında çalışır.

joulneyder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
o ikiye ayrılan kablonun diğer boştaki kısmını SSD ye takacaksınHiç bi sorun yok.

Anakartın sata 2 destekliyorsa, kablo olayı hiçbi şekilde çözüm değil Hangi kabloyu takarsan tak, ssd ,sata 2 hızında çalışır.
o zaman dvd-rom için olan sata kablosunu kullanıyorum direkt hocam . Anakartta 4 sata girişi var hangisine taktığımın bir önemi var mı ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Kullan. Hangisine taktığının hiç bi önemi yok.