Dinciler bizi zom ederek ülkeyi ele geçirecekler

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Dinciler bizi zom ederek ülkeyi ele geçirecekler

Gençlere çok tuhaf geliyor, algılayamıyorlar... Nasıl bir önceki kuşak "televizyon olmadan nasıl yaşıyordunuz" diye sorduysa, sonra gelen kuşak da "cep telefonu olmadan, Internet olmadan nasıl yaşayabildiniz" diye sormaya başladı... Evine telefon bağlatmak için dilekçe verip tam on yıl sıra beklemek, masallarda bile kabul edemeyecekleri bir zırva gibi geliyor onlara. Eski Türkiye'de "radyo için ruhsat almak" gerektiğini öğrenince ne diyecekler acaba? Radyo, bildiğiniz radyo, ruhsata bağlıydı...
Hiçbir genç, bir Türk vatandaşının "yılda ancak bir kez yurtdışına çıkış hakkı" olmasını havsalasına sığdıramıyor. (Yetmişli yılların sonlarında o hakkın önce iki yılda bire, sonra da üç yılda bire indirildiğini söyleyelim de, daha da şaşırsınlar.)
"Pasaport alamamak" diye bir kavramla da tanışmadılar.
Eski Türkiye'de "cebinde döviz taşımanın suç olmasını" anlamaları mümkün değil. Hele "yabancı içki ve sigara yasağı", hiçbirinin kabul edebileceği bir saçmalık değil artık.
Hadi, hangi babayiğit Türkiye'ye yeniden dünyaya sırtını çevirtecek, onu kendi içine kapayabilecek, görelim bakalım bundan böyle! Hangi arslan bürokrat, hangi bitirim ulusalcı "otarşi" politikası uygulayabilecek, görelim! "Google'ın bile kapatılmasını isteyenler" kendilerini öyle bir ele verdiler ki, yoruma gerek kalmadı. Sonra da "miting yaptık, katılım az oldu, herhalde sıcaktan" diye ağlıyorlar.
Bilirsiniz, önceleri viski, votka, likör gibi damıtılmış içkilerin ithalatı serbest bırakıldı, fakat şarap uzun süre yasak kaldı. Amaç "korumacılık" mıydı yoksa sebep ahmaklık mı, bilmem.
Sonra, Fransız şarapları, İtalyan şarapları, İspanyol şarapları, hatta Şili, Arjantin, Avustralya, Güney Afrika şarapları bile geldiler...
Ne zaman? Kendisine edilmedik hakaret bırakılmayan "İslamcı iktidar" döneminde!
Beğenmedikleri "Kasımpaşalı imam" devrinde Migros'tan Chianti de alır olduk, Sangre de Toro da, Chateauneuf du Pape da...
Hiçbir "laik" hükümetten görememiştik bunu ne hikmetse...
Evet, bunlar "orta halli masa şaraplarıdır", ülkemize henüz büyük markalar, önemli "küveler" gelemiyor, ama hiç olmazsa bunları içebiliyoruz. Pahalı değil mi? Görece olarak pahalı. Kesesine göre isteyen bunu içer, isteyen Köpeköldüren... Uçak da pahalı, isteyen Almanya'ya üç saatte zırt diye gider, dileyen üç günde tıkır mıkır...
"Emekçi halkım içemiyor, öyleyse yasaklansın" mantığı, budala mantığıdır.
Peki, acaba iktidar bu şarap ithalini, "Türk şarapçılığını öldürmek" amacıyla mı serbest bıraktı? Böyle düşünenler de var. Dinci ya bunlar, mutlaka bir dümen peşindedirler...
Yedi yılda çok güzel öldürmüş ki, işte Güngör Uras yazıyor, ülkemizde bira tüketimi 812 milyon litreden 924 milyon litreye çıkmış.
Bu, tüketim... Peki, üretime bakalım... Şarap üretimi 27 milyon litreden 36 milyon litreye çıkmış!
Votka üretimi de 4 milyon litreden 7 milyon litreye yükselmiş.
Güngör ağabey, yazısına "alkollü içkide üretici sayısı da, üretim de artıyor" başlığını atmış.
İslamcı iktidar içkiyi yok edecek ha? Meğerse tam "akşamcı hükümetiymiş" bu yahu...
Böyleyse, yar bize daha da İslamcı bir iktidar medet ki, içelim açılalım!...
Kafayı bulursak belki zihnimiz de açılır, hükümetin yeminli düşmanlarının avantaları kesildiği için körlemesine attığı çamurları anlarız.

ENGİN ARDIÇ - SABAH
sp.gif

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sonra da "miting yaptık, katılım az oldu, herhalde sıcaktan" diye ağlıyorlar.

Sıcaktandır sıcaktan :D

Laikliği siyasete alet edenleri anladılar acı ama gercek

Olay ne kadar da farklıymış değilmi

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yalakalığın bu kadarına da pes doğrusu! Engin Ardıç'ı hiç sevmezdim, hepten nefret ettim!

Ama neden nefret ettim biliyormusunuz? Yalan yanlış bilgilerle insanları yönlendiriyor.

Türkiye'nin şarap üretimi 7 milyon litreye yükselmiş... İyi de dibimizde ki minicik Bulgaristan'ın şarap üretimi ne kadar? 2006 yılında tam 230 milyon litre ve bu üretimi ihraç ederek ciddi bir ekonomik katkı sağlıyorlar.

Üzüm de, şarap da bu toprakların hediyesi... Dar kafalar engel olmadığında bu ülke dünyaya yılda 500 milyon litre şarap satar ve gözü ne bor görür ne de petrol!

Karşında cevap veren yokken köşenden ahkam kesmek ne güzel! Forumları bu yüzden seviyorum zaten.

not: Bu yazı ekonomik anlamda değerlendirilmelidir.

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Adama haklı bence ne zaman bir kendini laik diye tanıtan hükümet başa gelse hep kıtlık olmuştur. Ama o kendine laik diyen hükümetin sevmediği hükümetler türkiyeyi dünyaya açmışıtr ve ufkunu genişletmiştir.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
bu adamı sabah gazetesinden atmaları lazım, gitsin vatan gazetesinde yazsın bu kadar cahil cühela bir yazı olurmu, kendisi müslüman değilim derse yazılarını doğal karşılarım ama bir müslüman bunu, bu sözü söyleyemez kendisine yakıştırmamda

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yalakalığın bu kadarına da pes doğrusu! Engin Ardıç'ı hiç sevmezdim, hepten nefret ettim!

Ama neden nefret ettim biliyormusunuz? Yalan yanlış bilgilerle insanları yönlendiriyor.

Türkiye'nin şarap üretimi 7 milyon litreye yükselmiş... İyi de dibimizde ki minicik Bulgaristan'ın şarap üretimi ne kadar? 2006 yılında tam 230 milyon litre ve bu üretimi ihraç ederek ciddi bir ekonomik katkı sağlıyorlar.

Üzüm de, şarap da bu toprakların hediyesi... Dar kafalar engel olmadığında bu ülke dünyaya yılda 500 milyon litre şarap satar ve gözü ne bor görür ne de petrol!

Karşında cevap veren yokken köşenden ahkam kesmek ne güzel! Forumları bu yüzden seviyorum zaten.

yazıyı tekrar oku istersen...

AKP hükümeti döneminde üretim artmış...
AKP dönemi başka ülkelerle kıyaslanmaz...
AKP dönemi kendisinden önceki hükümetler ile kıyaslanır...

AKP kendinden önceki dönemdeki hükümetlerin yasaklandırdığı sınırlandırdığı Alkollü içecek üretimini serbest bıraktı...

Ama yazıyı bir anlamak gerek...

CHP neden yapmadı senin dediğini?
CHP hadi iktidar gelmedi...
Ya DİNCİ olmayan MHP, DSP, D(Y)P, ANAP neden arttırmadı?

Arkadaşım ekonomik olarak değerlendirelim...

Önceden üretim yasaktı ve sınırlandırılmıştı bu gün serbest...

Önceden AKP koymamıştı o sınırı...

Arkadaşım Bu gün Devlet ekonmide üretim den çekilmekte denetleyici konumuna gelmektedir...

Sen nasıl Devlet Şarap üretsin dersin?
Bu devletin ekonomi planlarına aykırı...
Devlet zaten Özel Sektörü serbest bıraktı...
Özel sektör Üretirse İster Bulgaristandan fazla üretir isterse hiç üretmez... O onların kazanacağı parayla ilgili yapacağı bir çalışmadır...

Özel sektörün yapması gereken şeyler ile hükümet e saldırmak da eski komunist düzen deki herşeyin devletin olduğu zamanalrdan kalma bir alışkanlık olsa gerek...

Arkadaşım şunu artık kavrayın... Ekonomide Devletin görevi sadece denetlemedir... Üretim pazarlama hizmet gibi kavramlar artık özel sektör eliyle verilmektedir...

Eğer AKP alkollü içeceklerin üretimiyle ilgili bir sınırlandırma getirse o zaman sen haklı olursun Bulgaristanla karşılaştırma konusunda ancak böyle bir sınırlandırma yokken Hükümete saldırmak çok yersizdir...
Ne yani Başbakan kendisi mi şarap fabrikası kursun Bulgaristanı geçmek için... :hammer:

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Laik hükümetlerin döneminde yapılan icraatları göz önüne sermiş Dinci hükümetlere bakarsak tam tersleri yapmış anlamadım hangisi laik hangisi dinci :D Bana göre bu 2 kavramda Saçmalıkdan ibaret Ben Hem atatürkü sevip hemde dinimi sevemiyormuyum işte türk gençleri hep bir yere çekmeye çalışıyorlar CHP'li olursan Dinsiz AKP'li olursan laiksiz oluyorsun Bu kadar saçma mantığı hangi akıl üretti ?

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Atv ve sabah zaten akape yanlısı. bunu sağır sultan bile biliyor ne beklersin ki?

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3

katılıyorum sana arkadaş:thumbup:

abhr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türkiyede birilerinin iktidarda (illegal bir şekilde)olabilmesi için mutlaka dışa kapalı-kafası kuma gömük-eğitimsiz ve amaçsız /idealsiz bir halk olması gerekir . Kafesteki kaz = bizim halk misali) 7 yılda bir ekonomik darbe -10 yılda bir siyasi darbe - oda olmadı 2-3 ayda bir , bir aydın veya siyasetçi/ düşünür suikasti bu işin sosu olur. Sonra halk şöyle der '' bunlar milletimizi koruyor.Bunlar olmasa türkiye batar herhalde''!.Eskiden neymişiz be. Sıkıysa şimdi yapın....

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
türkiyede birilerinin iktidarda (illegal bir şekilde)olabilmesi için mutlaka dışa kapalı-kafası kuma gömük-eğitimsiz ve amaçsız /idealsiz bir halk olması gerekir . Kafesteki kaz = bizim halk misali) 7 yılda bir ekonomik darbe -10 yılda bir siyasi darbe - oda olmadı 2-3 ayda bir , bir aydın veya siyasetçi/ düşünür suikasti bu işin sosu olur. Sonra halk şöyle der '' bunlar milletimizi koruyor.Bunlar olmasa türkiye batar herhalde''!.Eskiden neymişiz be. Sıkıysa şimdi yapın....

+80

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu yazar her hükümetin her devrin adamıdır. o yüzden yazdıkları kaale alınmamaıldır.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92

Yazarın dediklerini iyice okusan Aslında senin anlağınla hiçte ilgisi olmadığını çok iyi anlardın. Yazar "türkiyede içki üretimi az ve ya çoktur" tartışmaı yapmıyor. "islamcı bir iktidar" zamanında daha da artığını söylüyor. diğer ülkelerde bu oranın fazla olması ise bir büyüklük değildir.Zira şarapın bilinen zararların açtığı hastalıklara, yada sahoş edici etkisinden dolayı meydana gelen kazalardan ötürü milyonlarca dolar para harcanmaktadır.

Yazarı köşesinden "ahkam kesmekle" suçlamılşsınız.Ve forum sitelerin bu kişilere cevap verme fırsatı tanıdığından daha çok sevdiğinizi söylemişsiniz. Oysa forum sitelerinde cevaplar daha çok "biliçsiz" ve bir okadarda "sloganik" kelimelerle konuşan kişi/kişiler tarafından verilir.

Köşe yazaılarına verilen cevaplar ise daha "usta kalemler" tarafından ve yine köşe yazılarında cevap bulur.. yani bu yönüyle bakıldığında köşe yazıları forum siteleriyle karşılaştırılmayacak kadar önemlidir.(Burdan forum sitesileri gereksiz sonucu çıkmasın sadece yazarın aslında köşesinden ahkam kesmediğini bunu yazarak aslında büyük bir sorumluluk aldığını vurgulamak istedim.Yani yazarın kaşısında cevap veren bilinçli bir kitle var. )

Atv ve sabah zaten akape yanlısı. bunu sağır sultan bile biliyor ne beklersin ki?
Bu yazar her hükümetin her devrin adamıdır. o yüzden yazdıkları kaale alınmamaıldır.

Eğer konulara "kimin tarafından söylendiği" şeklinde bakarsanız bir sonuca varamasınız.Elbete sözün kimim tarafındn söylendiğinin önemi var. Ama ağızdan çıkan kelimenin doğruluk ölçüsünü kişiye indirgersek bir sonuca varmamz epey güç olacaktır.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
respector´isimli üyeden Alıntı

Niye Hiç mi aleyhte Konusmayacak bu adam

Senin objektif çağdaşlık kriterin bu zaten :wink:

İyi şey söylerse Çağdaş :hammer:

Kötü şey söylerse Yalaka :hammer:

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Yazı'nın en önemli yeri :"hükümetin yeminli düşmanlarının avantaları kesildiği için körlemesine attığı çamurları anlarız."

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Çok güzel bir yazı harika bir yazı ayakta alkışlıyorum

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
ENGİN ARDIÇ
Sürekli Sallar böyle zaten Daha önceki yazıları okuyun . Sanki Sürekli Sarhoş kafaya yazıyor adam

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Engin Ardıç gazete yazarları arasında okuduğum ilk kişidir ama bugüne kadar hiçbir zaman gazetenin bağlı olduğu yanlı politikadan dolayı bağlı olduğu kimseleri asla ve asla eleştirmemiştir

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
1. si ne dediğini bilmeyen bir tip.
2. si yazarda, yazarın gazeteside zaten akp ye ait bir kuruluş. Tamamen milleti ikna etme politikası.
3. sü miting dolmadı diye dolu göstermek adına photoshop yapan akp değil miydi ?

Şu bi gerçek kişisel olarak akp den nefret ediyorum, ancak ne koyu chp ciyim, ne mhp ci.. Ama akp kadar rezilinide görmedim. Başbakan bugünlere beraber geldik diyor... İnsanın utanması lazım gerçekten çok iyi bir yerlere geldik sanki ? Ülkenin yarısı satıldı, fabrikalar kapandı, işsizlik arttı...

Anti-fener gibi işledi içime lanet olsun :D

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yazıyı tekrar oku istersen...

AKP kendinden önceki dönemdeki hükümetlerin yasaklandırdığı sınırlandırdığı Alkollü içecek üretimini serbest bıraktı...

Arkadaşım ekonomik olarak değerlendirelim...

Önceden üretim yasaktı ve sınırlandırılmıştı bu gün serbest...

Önceden AKP koymamıştı o sınırı...

Arkadaşım Bu gün Devlet ekonmide üretim den çekilmekte denetleyici konumuna gelmektedir...

Sen nasıl Devlet Şarap üretsin dersin?
Bu devletin ekonomi planlarına aykırı...
Devlet zaten Özel Sektörü serbest bıraktı...
Özel sektör Üretirse İster Bulgaristandan fazla üretir isterse hiç üretmez... O onların kazanacağı parayla ilgili yapacağı bir çalışmadır...

Özel sektörün yapması gereken şeyler ile hükümet e saldırmak da eski komunist düzen deki herşeyin devletin olduğu zamanalrdan kalma bir alışkanlık olsa gerek...

Arkadaşım şunu artık kavrayın... Ekonomide Devletin görevi sadece denetlemedir... Üretim pazarlama hizmet gibi kavramlar artık özel sektör eliyle verilmektedir...

Eğer AKP alkollü içeceklerin üretimiyle ilgili bir sınırlandırma getirse o zaman sen haklı olursun Bulgaristanla karşılaştırma konusunda ancak böyle bir sınırlandırma yokken Hükümete saldırmak çok yersizdir...
Ne yani Başbakan kendisi mi şarap fabrikası kursun Bulgaristanı geçmek için... :hammer:
++++
arkadaşlar akp yanlısıymış yansızıymış bırakın bi kez bunları da yazılanları değerlendirin. direk yanlış yazmış demeyin doğrusunu söyleyin sebebini söyleyin. boş keseden atmanın luzumu yok

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3

neden arttırmadı demişsin,
bence sadece AKP hükümeti değil hiçbir hükümet "üretim" ve "tüketim" artış miktarları ile kıyaslanamaz çünkü hükümetler arası zaman farkı vardır ve zamanın getirmiş olduğu nüfus,teknoloji ve ekonomi gibi üretim ve tüketimi etkileyen faktörler durmadan değişir. şu şu zamanda "üretim artmış" demek bu hükümetin başarısını göstermez. belki iş adamları çok iyi yatırımlar yapmış zamanında gelişmiş, belki iş adamlarının elindeki makinanın kat kat iyisi çıktı ve yıllar geçtikçe çok ucuza alıyo, belki iş adamı zekiymiş iyi hamleler yapmış pazarda daha çok müşteri bulmuş, belki de hükümet teşviklerle yardım etmiş ama bunu kesin bir hükümet başarısı olarak görmek bence yanlış biton varyansı var sonuçta..

ben şahsen akp'nin içki üretimini arttırmak için uğraştığını sanmıyorum.. sonuçta içki üretimini serbest bırakıp vergiyi ikiye katladımı yada satışını, pazarlamasını, reklamını yasakladımı yada sınırladımı ne anlamı kaldı?

...
sadece denetlemeye katılmıyorum, teşvikte bence önemli görevlerinden biri olmalı.

üretim olayında bende devlete eğer kar getirecek bir iş varsa devletin üretmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü kar elde etmeyip kendini karşılasa bile istihdam sağlar yada baktı zarar ediyo özelleştirir kurtulur.. hani devletin kazanacağı ekstra bir gelir kapısını alıp başka sektörlere indirim olarak yansıtması hoş olur bence..

bu arada ekonomik açıdan değerlendiriyosunuz buyrun veriler işinize yarayabilir. :) : Avrupa Birliği Türkiye Şarap raporu.. http://www.abgs.gov.tr/tarama/tarama_files/11/sorular_cevaplar_files/cevaplar/Sarap.pdf

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Not: Adam zaten ekonomik olarak yazmamış ki yazıyı sadece bir bakış açısını değiştirmek için yazmış islamcı deiğiniz hükemet zamaında bile içki üretimi ve tüketimi artmış demek istiyor ama anlaşılan o ki yargılar değişmiyor değişmeyecek okuduğunu bile anlayamayacak seviyeye gelmişiz artık

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
"akşamcı hükümeti" süper olmuş.

ayrıca şarap üretimi geleneksel olarak yerleşmemiş birşey yani bu işin devlet eliyle öğretilmesi ve satılması lazım fakat çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede(ağırlıklı olarak kırsalda) buna ne kadar insanın razı olacağı şüpheli.

üzümü şarap yerine reçel yapıp ekmeğe banarak yemeği tercih edeceklerdir.

ekonomik olarakda belli bir ismi olmayan türk şarabının dünya piyasasında ne kadar tutundulabileceği de şüpheli. yüksek kârlar için ürettiğimiz şaraplar reklam ve isim nedeniyle elimizde kalabilir ve düşük kâr ile satmak zornda kalabiliriz.

türkiyenin şarap üretimi artsa artsa yabancı bir şarap firmasının yatırımı ile artar