Din kültürü bölümüne aşina katılımcıların dikkatine.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan risale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Spor ve din bölümünde aşırıya kaçan gereksiz tartışmalar var. Bu sebeple kaldırılması talep ediliyor. Bence kaldırılmasın ama siyaset bölümünde uygulanan yasaklar uygulanıp bu tartışmalar önlensin.

karcx, din kültürü ve ahlak bilgisi kimseye lazım değil. Tanıdığım tüm ateist ve agnostikler teistlerden daha ahlaklı ve dürüstler. Dünyayı sizden daha çok düşünen insanlar.

Post kasmaya(?) çalışılan konulardan mesajın eksik olmuyor.

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Spor ve din bölümünde aşırıya kaçan gereksiz tartışmalar var. Bu sebeple kaldırılması talep ediliyor. Bence kaldırılmasın ama siyaset bölümünde uygulanan yasaklar uygulanıp bu tartışmalar önlensin.

karcx, din kültürü ve ahlak bilgisi kimseye lazım değil. Tanıdığım tüm ateist ve agnostikler teistlerden daha ahlaklı ve dürüstler. Dünyayı sizden daha çok düşünen insanlar.

Tamam din sana lazim degilse sen ilgilenme. Ilgilenmek isteyende zaten ilgileniyor. Burda sana yada senin gibilere din anlatmakta bi fayda vermiyor gordugum kadari ile. O zaman girmezsiniz din bolumune. Hem inanmayip hem din hakkinda yorum yapinca elbette tepki toplarsin.

Kimse bilmedigi ilgilenmedigi konuya yorum yapmazsa bu tur tartismalarda cikmaz. Ogrenmek isteyende zaten kiskirtici yorumlar yapmaz.

Obur turlu tartisip birbirimizi kirip duruyoruz. Son gunlerde takip ediyorum bu konulari. Birileri kiskirtiyor dogal olarakta onlara cevap verme hakki doguyor. Haliyle tatsizlik oluyor. Biktirdi artik bu durum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Arkadaş ben anlamıyorum daha birkaç yıl önce bu ülkenin %95'i müslüman değil miydi
Bazı konularına bakıyorum, hep islamı kötüleyen adamlar kol geziyor. Sadece burası değil tüm internet aleminde
Hayır bunların sanal alemde mi sesi çok çıkıyor, yoksa biz müslümanlar azalmaya mı başladık?

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39

Evet ne kadar ahlaklı !! olduğunu belli ettin.Ahlak nedir?Örf adet ve gelenekler ve bunların getirdikleri (ceza ;yaptırım;övgü;kıvanç...) hep inançla olan şeyler.İnancı olmayan birisinin ahlaklı olması gerçekten komik:D:D

Demekki daha tanıman gereken ÇOOOOOOOOk kişi var
+Bonus
Sizlere tavsiyem ataistlerle tartışmaya girmeyin.Çünkü tartışacağın şahısta inanç olamlı.Doğru yada yanlış bir şeylere inanmalı.
Hiç bir amacı gayesi olamayan bu şahıslarla ilgilenmek yerine daha faydalı işlerle uğraşmak lazım.

Dediğim gibi İslam dini ile ilgili konular sadece Müslümanları ilgilendirir.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
DİN neden sevilmez ? Neden Ateistlik bu kadar çoğalmıştır dünyada ? Neden Dine karşı hep bi önyargı ve istememezlik vardır ?

Hiç bı soruları sordunuz mu kendinize ?

DİN zordur (kimileri için) , ibadet etmeniz gerekir , mesela alkol alamazsınız , zina yapamazsınız , yalan söyleyemezsiniz , gününüzü gün edemezsiniz , Bu akşam bir barda sabaha kadar kızlarla alkol alarak geçirecem diyemezsiniz.

vs vs vs

Din gerçek manada yaşayanlar saygı duyulacak insanlardır , dini yaşamak değil ismini duymaktan bile hazetmeyenler ise bu dünyadaki zevklerden vazgeçememiş , Kendi mutluluğunu diğer insanların mutluluğundan üstün tutan insanlardır diye düşünüyorum

DİN HERKESİN HARCI DEĞİLDİR , BAZI İNSANLARA 5 BEDEN BÜYÜK GELİR . :)

sonmodel06

Profesör
Reaksiyon puanı
4

(Hakaret içeren mesaj silinmiştir)

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16

Boyle mesajlar yazipta inanc sahiplerine ahlaksiz dersen tepki toplarsin. Hem bu hareketinle kendi ahlakini gozler onune seriyorsun.

Once hakaret edersiniz sonrada yok efendim neden soyle yok efendim neden boyle dersiniz. Milletin iyi niyetini de yikip atiyosunuz. Hakaret edeceksen yazma. Neden yaziyorsun? Sen boyle yaptikca tepkiler yagacaktir...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65

Bir git kardeşim ya ateistsen ateistsin biz senin sapkınlıklarını dinlemek zorunda mıyız git başka yerde kendini tatmin et!!!

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
İlla ateistin biri gelip ortalığı karıştırmasa hiçbir sorun kalmayacak. Nedense bir eziklik var içlerinde onu da saldırarak bastırmaya çalışıyorlar.

mert__

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Benim tanıdığım "ben Müslümanım" diyenlerin
9 da 1 i namaz kılar
9 da 2 si kılmaya başlıcam der inşallah der
9 da 3 ü ne gerek var benim içim temiz der
9 da 4 si lafta Müslim özde ateisttirler.

şimdi pek çoğu kendini 2. gruba koyucak ,bende öyle .şimdi bize soruyorum
dinini burda savunan herkes her gün 5 vakit kılıyor mu yoksa 5 vakit ezan sesine "AzizAllah" diye karşılık mı veriyor.

diceksiniz ki "üssteki kesirlerin paydalarının toplamı 10 etti"
tanıdığım öyle insanlar var ki iki yüzlüdür kendileri , onu tanıyorum .

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
@karcx

Cahil cesareti olsa gerek bu. Ahlak inanç değildir. İnançsız insanlar ahlaklı olabilir. Birisi senin kafana silah dayadığında sen dua etmeye başlarsın. Bu dualar seni kurtarmaz ama sen dua edersin. Bu inançtır. O adam kötü bir şey yaptığını anlayıp vicdanına yenik düşer ve kurtulursun. İşte ahlak budur.

Tüm inançlı insanlar ahlaklı değil. Adamla tartışmaya girersin, islamı öyle anlatır ki... Tartışmadan 2 saat sonra, küfretmeye, alay etmeye başlar. Kendim yaşadım bunları.

inanç=ahlak değildir. Benim düşüncelerime inanmıyorsanız araştırın. İnternete bile araştırabilirsiniz araştırın.

@xerox3435

Tüm inançlı insanların ahlaklı olduğunu mu sanıyorsun? Müslüman şöyledir, böyledir anca...

"Düşünmemenin en kolay yolu dindir."

@ Nordkapp

Tartışmalar, gereksiz tartışmalar diyorum... Bu forumun bir üyesi olarak beni de ilgilendirir.

@ sonmodel06

Bundan sonra özelden hakaret et. Bak burada siliniyor :D

@y_ates

Söylediklerinin üzerine ne denebilir ki? Etiketçiler sizi...

@ 7.42

Yolladığım mesajın neresinde saldırmışım? Yoksa mesajıma verilen cevaplarda mı bana saldırılmış?

Ezbere konuşuyorsun. Yazıktır...günahtır...

@mert__

Katılıyorum.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
dinini burda savunan herkes her gün 5 vakit kılıyor mu
Ne alakası var ?

Birşeyi tenkit etmek ayrıdır , gerekliliklerini yerine getirmek veya getirmemek ayrıdır ?

Okulda size ne öğretiliyor ? Alkol vücuda zararlıdır deniyor . Ama içenede kimse bişey demiyor .

Birşeyin doğru veya yanlış olması ayrıdır ,, Onu yapıp yapmamak ayrıdır :)

K-C

Tüm inançlı insanların ahlaklı olduğunu mu sanıyorsun? Müslüman şöyledir, böyledir anca...

"Düşünmemenin en kolay yolu dindir."
Tüm inançsız insanları ahlaklı olduğunu mu sanıyorsun?

Biz sana müslümanın nasıl olması gerektiğini söylüyoruz , illaki içlerinde çürük elmalarda olabilir . Zaten Kurandada yazar gösteriş için ibadet yapanların vay haline diye , açıp bi baksaydın görürdün

bu cümleyide kurmazdın

-

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
K-C
Birisi senin kafana silah dayadığında sen dua etmeye başlarsın. Bu dualar seni kurtarmaz ama sen dua edersin.

Nerden biliyorsun kurtarmayacağını? Allah kime yardım etmemiş şimdiye kadar?

Size cevap yazıldıkça siz amacınıza ulaşıyorsunuz.Sizin amacınız ortalığı germek.

Ben magazin bölümüyle ilgilenmiyorum fakat oraya saldırıyormuyum?

İnanmıyorsanız başkalarının dinine saygı gösterin.Önce saygı bekliyorum sizden.

İStemiyorsanız girmeyin kardeşim Din Kültürü bölümüne.

Neden bukadar rahatsız ediyor sizi?

Bu millet islam inancıyla,Allah'ın yardımıyla bu günlere geldi.

İnsanları kızdırmaktan vazgeçin.

Hiçbirini yapmıyorsanız biraz saygılı olun.

İlla inanan insan saygılı olacak diye birşey yok değil mi ?

Glaxo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
din kültürü ve spor bölümleri kaldırılsın :)

bu konuyu açan kişinin ısrarı devam ederse yani devamlı böyle tartışma çıkaran konular açarsa ve milleti birbirene horoz dövüştürürse korkarım dediğiniz olacak

bakın bu konuyu açan arkadaşın(risale) vesilesiyle yeni mesajlar kategorisindeki konular filtrelendi halbuki önceden böyle bir uygulama yoktu talepte bu şekilde yoğun değildi ne zaman risale adlı kişi ısrarlı dayatmalara başvurdu bu sefer bu kısıtlama geldi

risale adlı kişi nasıl bir vebalin altına girdiğini biliyormu yaptığı ayıp ve yaşına yakışmıyor çünkü yaşı 50. belki yeni mesajlarda bir dini konuyu bir kişi okuyup faydalanacaktı

sdn forumda dini hassasiyeti olan arkadaşlar lütfen risale adlı kişinin tartışma çıkaran bu konularına itibar etmeyiniz yorum yazmayınız. çünkü kimseye faydası olmayan ve gerçekleşmeyecek şeyleri istiyor.

her tartışma çıkardığında dindar arkadaşlar burada daha fazla sıkışıp, savunma yapma ihtiyacı hissediyor, bu da sert tartışmalara yol açıyor, yine zarar buradaki DİNDAR ARKADAŞLARA oluyor bilginize

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
bu konuyu açan kişinin ısrarı devam ederse yani devamlı böyle tartışma çıkaran konular açarsa ve milleti birbirene horoz dövüştürürse korkarım dediğiniz olacak

bakın bu konuyu açan arkadaşın(risale) vesilesiyle yeni mesajlar kategorisindeki konular filtrelendi, halbuki önceden böyle bir uygulama yoktu, talepte bu şekilde yoğun değildi, ne zaman risale adlı kişi ısrarlı dayatmalara başvurdu bu sefer bu kısıtlama geldi

risale adlı kişi nasıl bir vebalin altına girdiğini biliyormu yaptığı ayıp ve yaşına yakışmıyor, çünkü yaşı 50. belki yeni mesajlarda bir dini konuyu bir kişi okuyup faydalanacaktı

sdn forumda dini hassasiyeti olan arkadaşlar lütfen risale adlı kişinin tartışma çıkaran bu konularına itibar etmeyiniz, yorum yazmayınız. çünkü kimseye faydası olmayan ve gerçekleşmeyecek şeyleri istiyor.

her tartışma çıkardığında dindar arkadaşlar burada daha fazla sıkışıp, savunma yapma ihtiyacı hissediyor, bu da sert tartışmalara yol açıyor, yine zarar buradaki DİNDAR ARKADAŞLARA oluyor bilginize

Katılıyorum, yarar yerine zarar getirmiştir.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
onda tartışma çıkıp çıkmadığını bilmiyorum bir şey diyemem :)

Peki sence tartışma yaratan nickler hep aynı nickler değil mi ?

dikkat ettin mi ? Ben ezberledim artık nickleri :D

Din dediğin anda hop ne oluyor diye konuya dalan ve kendini savunma ihtiyacı hisseden bazı tek boyutlu arkadaşlar var ,

Sürekli Din konusu açanlara karşı eleştiri yapma gereği hissediyorlar kendilerinde

Bu nickler banlanırsa sorun ortadan kalkmış olmazmı ?

Belli üyeler tartışma çıkarıyorsa Konuların ne suçu var ?

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
Peki sence tartışma yaratan nickler hep aynı nickler değil mi ?

Din dediğin anda hop ne oluyor diye konuya dalan ve kendini savunma ihtiyacı hisseden bazı tek boyutlu arkadaşlar var ,

Sürekli Din konusu açanlara karşı eleştiri yapma gereği hissediyorlar kendilerinde

ama tekrar tekrar gelip üye olabilir o kişiler. keşke banlamayla çözülse ama çözüleceğini pek sanmıyorum

<<kim kardashian HQ>> ,bunu kaldırsak isyan edersin dostum

kimlik problemi ülkemizde pek yaygın. pek çoğu kendini zenci zanneder "lanet olası pislik" ve popo/kafa oranını yorumlar bu onun hayattaki en büyük sorunudur. bazısıda kim kardashian olur gölgesinden poposunu seyreder beğenmez pek çoğu beğense de... Hayır çünkü daha büyük olmalıdır , en büyük , işte burda "insanın en büyük rakibi kendisidir" sözünü örnek almış bir dünya vatandaşı. kendisiyle yarışır.

NOT: Usain Bolt da bir zenci örnek alanı görmedim daha.
M.Akif in bahsettiği "Asım ın nesli" bu değil

dediğinden hiç bir şey anlamadım

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Tüm inançsız insanları ahlaklı olduğunu mu sanıyorsun?

Biz sana müslümanın nasıl olması gerektiğini söylüyoruz , illaki içlerinde çürük elmalarda olabilir . Zaten Kurandada yazar gösteriş için ibadet yapanların vay haline diye , açıp bi baksaydın görürdün

bu cümleyide kurmazdın

-

Peki tüm inançsız insanlar ahlaksız mıdır? Ateistlerin içinde de çürük elmalar vardır. Ama bazılarınız tüm ateistlerin ahlaksız olduğunu söylüyor.

1.Nerden biliyorsun kurtarmayacağını? Allah kime yardım etmemiş şimdiye kadar?

2.Size cevap yazıldıkça siz amacınıza ulaşıyorsunuz.Sizin amacınız ortalığı germek.

3.Ben magazin bölümüyle ilgilenmiyorum fakat oraya saldırıyormuyum?

4.İnanmıyorsanız başkalarının dinine saygı gösterin.Önce saygı bekliyorum sizden.

5.İStemiyorsanız girmeyin kardeşim Din Kültürü bölümüne. Neden bukadar rahatsız ediyor sizi?

6.Bu millet islam inancıyla,Allah'ın yardımıyla bu günlere geldi. İnsanları kızdırmaktan vazgeçin. Hiçbirini yapmıyorsanız biraz saygılı olun.

7.İlla inanan insan saygılı olacak diye birşey yok değil mi ?

Ezbere konuşuyorsun.

1. Seni kurtaran şey Allah mıdır adamın vicdanı mıdır bilemiyorum.

2. Her girdiğim tartışmada aynı şeyi söylemeyin yahu. Bunların karşılıklı olduğunu söylüyorum. Senin dini içerikli mesajın, bir ateistin cevabıyla tartışmaya dönebilir. Ya da tam tersi.

3. Ben din bölümüne saldırmıyorum. Kendi fikirlerimi kimseye hakaret etmeden paylaşıyorum. Siz bana saldırıp hakaretler ediyorsunuz.

4. Karikatür durumu özetliyor.

addiscartoon.jpg

5. Buradaki tartışmalar sebebiyle forum gergin bir hal alıyorsa bu beni de ilgilendirir.

6. İslam inancı ve Allah yardımıyla nereye geldiği çok açık. Dünyanın en refah ülkesinde yaşıyoruz biz canım... :D :D

7. İki taraftanda saygı bekliyorum. Bir sayfa önceki hakaretleri düşününce...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Din kültürü bölümüne aşina katılımcıların dikkatine konu başlığı bilinçli olarak açıldığı ortada... Adam resmen tartışma pozisyonu için konu açmış, bu apaçık ortada...

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümü halen aktif durumda ve forum kurallarınca dileyen herkes dini konular, bilgiler açıp paylaşabilir. Bunda bir sıkıntı olmadığına göre konuyu açan kişin amacı ortaya çıkıyor işte.

Not: Jetonu köşeli olanlar bunu umarım anlayabilir.

Not:@risale'nin dini konularda dürüst olmadığını hissettiğim o an kendisinden hoşlanmadığımı belirtmiştim. Bonus olarak özel mesaj ile de söyledim.

mert__

Doçent
Reaksiyon puanı
4
dediğinden hiç bir şey anlamadım

özetlersek diyeyim arada oluo böyle düşük cümleler: Biraz öze dönmek lazım. bu kadar dışa vurmamalı insan kendini. Belki bu düşünceme katılırsın demiştim .seni eleştirmek ne haddime :blush:

O konulara bende bakarım arada bir "Hangimiz sütten çıkmış ak kaşığız?" demek geldi içimden şimdi.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar çoğu kişinin mutlaka ya önerisi var yada hakaret ediyor....Yapmayalım arkadaşlar burda birbirimizi tanımasakta konular yüzünden tanımadığımız insanlar hakkında yorum yapmayalım....Bi sorun varsa mod arkadaşlar zaten çözer....Yada yapılacak birşey varsa yaparlar...Şimdi ricam admin arkadaşım zaten demiş sabırlı olun karar verilir diye bizlerde bekleyelim....Oratamıda germeyelim arkadaşlar....

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Tartışma ortamına çekmek belkide site için iyi bişey ,

Gözlemlediğim kadarıyla Tartışmaya bilerek ses çıkarılmıyor (fazla aşırıya kaçılmadığı sürece ), Çünkü tartıştıkça sitede kalma süreniz artar ve sitenin reytinglerini yükseltirsiniz . Google siteyi derecelendirirken siteyi ziyaret sürelerine filan bakar buda sitenin işine gelir

Siz boş yere nefes tüketin site kazansın :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Findukfaresi merak etme bu forumda tartışma çıkmayan bölüm hemen hemen yok gibi :D
O yüzden her tartışma çıkan bölüm kapatılsın mantığı yanlış ben açıkcası din bölümüne fazla uğramam ama uğramamam benim ateist olduğum anlamına gelmez her forumda din bölümü vardır olmalıdırda sonuçta din bölümünde el kaide militanları yetişmiyor.

senin din bölümü kapatılsın isteğinin içinde herhangi bir art niyet yok sadece tartışma çıktığı için böyle bir istekte bulunuyorsun bunu doğul karşılıyorum ben ise her bölümde tartışma çıkıyor kapatılmasın diyorum :)

Arkadaşın biri adı bilimeyen hatunlar bölümüde kapatılsınmı demiş bence o konuyu araştırın yok bu kadın esmermi bacakları çarpık vs türünden tartışmalar çıkmıştır.
çünkü söz konusu SDN ise tartışma muhakkak vardır:)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Şu mesaj denetleme kaldırılırsa çok iyi olur. Herkes istediği gibi düşüncesini sansüre uğramadan belirtebilir. :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@karcx

Cahil cesareti olsa gerek bu. Ahlak inanç değildir. İnançsız insanlar ahlaklı olabilir. Birisi senin kafana silah dayadığında sen dua etmeye başlarsın. Bu dualar seni kurtarmaz ama sen dua edersin. Bu inançtır. O adam kötü bir şey yaptığını anlayıp vicdanına yenik düşer ve kurtulursun. İşte ahlak budur.

Tüm inançlı insanlar ahlaklı değil. Adamla tartışmaya girersin, islamı öyle anlatır ki... Tartışmadan 2 saat sonra, küfretmeye, alay etmeye başlar. Kendim yaşadım bunları.

inanç=ahlak değildir. Benim düşüncelerime inanmıyorsanız araştırın. İnternete bile araştırabilirsiniz araştırın.
Vicdan ne oluyor?Yahu sen önce kendinle çelişiyorsun.
Bol cosmoslu günler...Ahlak nedir? git kendin araştır.
Neden bir yaratıcıya inanmıyorsun?

@mert__:
Sen hangi gruptasın?
Adam namaz kılmıyorsa o onun günahıdır.Günahının cezasını çeker.
Ancak İslam dinine yapılacak saldırıyı engellemek Müslümanım diyen herkesin asli görevidir.
Peki sence tartışma oluşturan nickler hep aynı nickler değil mi ?

Banlamak çözüm değildir.Yeni bir nick alıp yeniden devam eder.
@Glaxo: Yerinde tesbit.
Haklı olabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...