mahmut ince
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 171
Allah ın varlığını kabul etmiyor iseniz, İslam üzerinden gidecek olurasak Kuran'da Allah ın varlığının delilleri olarak bahsedilen yerlerde sizin Allah olmadan da olabileceğini açıklayabilmeniz gerekir.
Altta geçen olaylara sizin Allah olmadan açıklamanız ne? (Ayet olarak yazamadım kusura bakmayın)
Güneşin doğması
Bitkilerin büyümesi
İnsanların doğması, gelişmesi
Vs. vs. Bunlar gibi bütün olayların Allah tarafından yapıldığı daha spesifik örnekleri ile kuran da geçiyor.
Ve Kur'an bunları Allah ın akla uygun mantıklı delileri olarak ortaya atarken sizin bunlara daha mantıklı cevaplar bulmuş olmanız gerekir ki büyük ihtimal çocukken inandığınız yaratıcıdan inanmama tarafına geçmiş olabilesiniz.
Sizin düşüncenizi öğrenebilirsem bizim için daha iyi olabilir.
Bir çok farklı görüş uygulanabilirliğe çok daha uygun ki bunlar bir anda akla gelen fikirler değil.
Altta geçen olaylara sizin Allah olmadan açıklamanız ne? (Ayet olarak yazamadım kusura bakmayın)
Güneşin doğması
Bitkilerin büyümesi
İnsanların doğması, gelişmesi
Vs. vs. Bunlar gibi bütün olayların Allah tarafından yapıldığı daha spesifik örnekleri ile kuran da geçiyor.
Ve Kur'an bunları Allah ın akla uygun mantıklı delileri olarak ortaya atarken sizin bunlara daha mantıklı cevaplar bulmuş olmanız gerekir ki büyük ihtimal çocukken inandığınız yaratıcıdan inanmama tarafına geçmiş olabilesiniz.
Sizin düşüncenizi öğrenebilirsem bizim için daha iyi olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kadir şeker olayında bu netliği ben göremedim.Bir topluluğa t.c anayasasını versek maddeler çok net ve ayrıntılı olduğu için aynen uygulama ihtimalleri neredeyse %100 dür ama kuran ve hadisleri bir topluluğa verince 100 farklı görüş ve mezhepin çıkması gerçekte olduğu gibi olağandır çünkü anayasa gibi net ve açıklayıcı değildir dili nedeniyle yoruma açık herkesçe farklı anlamlar çıkarılabilen şeylerdir. Taberinin tefisirini okuyorum bir konu var mesela birçok hadis ve birkaç ayet veriliyor 3-4 müseffir görüşü ve kabul edilen edilmeyen şeyler ortaya konuluyor ve bir konuda birçok farklı görüş oluşuyor bü yüzden mezhepler çok ve aralarında ciddi farklar var. Kuran bir anayasa kadar net olsaydı inanç bu kadar budaklanmazdı.
Bir çok farklı görüş uygulanabilirliğe çok daha uygun ki bunlar bir anda akla gelen fikirler değil.