Din insanları yonetmek icin olusmuş bir şey midir

xxqwesdfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Din insanları kontrol altına alabilmek icin için icat edilmiş olunabilir mi? Bildiginiz üzere peygamberler hep kontrolden çıkmış toplumlara gönderilmiş.Neden Çine,Amerikaya vs peygamberler gönderilmemiş

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,538
Din insanları kontrol altına alabilmek icin için icat edilmiş olunabilir mi? Bildiginiz üzere peygamberler hep kontrolden çıkmış toplumlara gönderilmiş.Neden Çine,Amerikaya vs peygamberler gönderilmemiş
Çünkü son peygamber efendimiz sav den sonra yeni bir peygamber gönderilmeyeceği söylendi ve Amerika yeni bir ülke

Mertb42

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Bencede bu pazar gününün %50 sini dinleri deizmi ateizm düşünerek geçirdim nasıl olduda forumda şansa bu konu açıldı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü son peygamber efendimiz sav den sonra yeni bir peygamber gönderilmeyeceği söylendi ve Amerika yeni bir ülke
Amerika ülkesine değil amerikalı halka mesela araplar değilde diğer insan ırklarına

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,538
Bencede bu pazar gününün %50 sini dinleri deizmi ateizm düşünerek geçirdim nasıl olduda forumda şansa bu konu açıldı

Amerika ülkesine değil amerikalı halka mesela araplar değilde diğer insan ırklarına
Tüm Irklara daha önceden peygamber gönderildi bu kuran da yazıyor, ancak hepsinin adı kuran da geçmemekte

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Amerika'ya neden peygamber gönderilmemiş lafı bir defa çok SIĞ bir söylem :) Amerika keşvedileli şurada kaç yıl oldu zaten. Ayrıca Amerika kıtasında olan insanların eski medeniyetlerinde kendince bir inanç sistemi ve tanrı inancı vardı. Şuan halen Maya ların veya diğer medeniyetleri tapınakları duruyor oralarda.

Din insanları yönetmek için tabiliri biraz yanlış iyiye yönlendirmek iyi insan olmak için desen bir nebze. Ama din ile siyaset pek alakalı değil. Yönetim ile ilgili ne gibi madde var mesela Kutsal kitaplarda geçen ?

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
bu bazaen benimde aklıma geliyor neden bütün dinler neredeyse aynı coğarafyada çıktı ?

bu bazaen benimde aklıma geliyor neden bütün dinler neredeyse aynı coğarafyada çıktı ?
ama dinimizede inanıyorum ikilemde kalmak istemiyorum

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,538
Amerika'ya neden peygamber gönderilmemiş lafı bir defa çok SIĞ bir söylem :) Amerika keşvedileli şurada kaç yıl oldu zaten. Ayrıca Amerika kıtasında olan insanların eski medeniyetlerinde kendince bir inanç sistemi ve tanrı inancı vardı. Şuan halen Maya ların veya diğer medeniyetleri tapınakları duruyor oralarda.

Din insanları yönetmek için tabiliri biraz yanlış iyiye yönlendirmek iyi insan olmak için desen bir nebze. Ama din ile siyaset pek alakalı değil. Yönetim ile ilgili ne gibi madde var mesela Kutsal kitaplarda geçen ?
Ben de aynısı anlatıyorum, 10 parmak yazıyorsunuz galiba, ben yetişemiyorum

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
İnanmayanlara hayret ediyorum ben başıma gelenleri görselerdi keşke.

xxqwesdfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11

Bildiğiniz uzere amerika keşfedilmeden oncede orada insanlar yaşıyordu.O insanlar Allah ın umrunda değil miydi de oraya hiçbir peygamber gönderilmedi oradaki insanların sucu ne

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bildiğiniz uzere amerika keşfedilmeden oncede orada insanlar yaşıyordu.O insanlar Allah ın umrunda değil miydi de oraya hiçbir peygamber gönderilmedi oradaki insanların sucu ne

Belki orada ki insanlar çok iyidi nerden biliyorsun ? Çok adil ve iyi insanlarda içlerinde cinayet tecavüz işkence vb işler yoktu mutlu mesut insanlardı ? Gerek olmadı veya gönderildi ama yazı olmadığı için sen bilmiyorsun ?

Kutsal kitaplarda hep peygamberler kötü durumdaki ve azgın şekildeki kavimlere topluluklara gelmiştir. Dirlik ve düzen olsun diye.

xxqwesdfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Her ırka gönderildi, bazıları bildiklerini yaptı bazıları uydu
Yahu neden tüm peygamberler orta doğuya gönderilmiş ben bunu merak ediyorum

Belki orada ki insanlar çok iyidi nerden biliyorsun ? Çok adil ve iyi insanlarda içlerinde cinayet tecavüz işkence vb işler yoktu mutlu mesut insanlardı ? Gerek olmadı veya gönderildi ama yazı olmadığı için sen bilmiyorsun ?

Kutsal kitaplarda hep peygamberler kötü durumdaki ve azgın şekildeki kavimlere topluluklara gelmiştir. Dirlik ve düzen olsun diye.
Allah ın emrettiği namaz oruç ve daha bir sürü şey o insanlardan muaf mı tutuldu yani allah onlara izin mi verdi siz benim emirlerime uymasanızda olur mu dedi anlayamadım bu adilsizlik değil mi

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,538
Kuran da geçmeyen peygamberlerimizin oralara gönderildiği yazan bi kitap kaynak vesayre varmı merak ettim
En doğru kaynak kuran eğer orada isimleri yazılmamışsa bunu öğrenemeyiz

simdi Amerika'da yaşayanlar nereden geldi uzaydan filan mı
Amerikalılar hz Muhammedi bilmiyor mu, Amerika da da Müslüman var farkındaysan

xxqwesdfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
En doğru kaynak kuran eğer orada isimleri yazılmamışsa bunu öğrenemeyiz

Amerikalılar hz Muhammedi bilmiyor mu, Amerika da da Müslüman var farkındaysan
Sen çok yanlış anlamışsın

İnsanların filmlerini korkarak izlediği varlıkları en derinden en yakından yaşadım sebepleri bana kalsın biraz.
O fimler genelde şaklabanlık dolu ama

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Dinler insanları kontrol altına alma ve yönlendirme konusunda çok başarılı bu dinler tanrıdan olsada böyle olur olmasada. 3 büyük kitapta ademden bu yana birçok peygamber ismi ve kavimden bahsedilmiştir hepsi mekke kudüs mısır Mezopotamya çemberi içinde bulunmaktadır Amerika kıtasına gelen avusturalyaya gelen falan bir peygamberden bahsetmez. Neden böyle dersen bence semavi dinler insanlığın başından beri olduğunu iddia etsede sadece ortadoğu kabileleri içinde sınırlı olduğu için böyle.

Son düzenleme:

xxqwesdfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Dinler insanları kontrol altına alma ve yönlendirme konusunda çok başarılı bu dinler tanrıdan olsada böyle olur olmasada. 3 büyük kitapta ademden bu yana birçok peygamber ismi ve kavimden bahsedilmiştir hepsi mekke kudüs mısır Mezopotamya da bulunmaktadır Amerika kıtasına gelen avusturalyaya gelen falan bir peygamberden bahsetmez. Neden böyle dersen bence semavi dinler insanlığın başından beri olduğunu iddia etsede sadece ortadoğu kabileleri içinde sınırlı olduğu için böyle.
Olayı çok güzel betimlemişsin

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Tüm yorumları okuyup aklıma gelen tek şey:

Dinler insanları kontrol altına alma ve yönlendirme konusunda çok başarılı bu dinler tanrıdan olsada böyle olur olmasada. 3 büyük kitapta ademden bu yana birçok peygamber ismi ve kavimden bahsedilmiştir hepsi mekke kudüs mısır Mezopotamya da bulunmaktadır Amerika kıtasına gelen avusturalyaya gelen falan bir peygamberden bahsetmez. Neden böyle dersen bence semavi dinler insanlığın başından beri olduğunu iddia etsede sadece ortadoğu kabileleri içinde sınırlı olduğu için böyle.
Haklı olabilirsin. Bende bazen böyle düşünüyorum. Ya tamam bir yaratıcı var ama ne bileyim farklı meshepler falan. Nereden gelmekte ? Yani aklımda çok soru var. Kafam çok karışık. Din çok karışık gerçekten. Bazen öyle şeyler okuyorumki Böyle hayatı sorguluyorum.
Bir yaratıcı var onda hem fikiriz. Peki meshepler, islamiyet Bunları cidden bilmiyorum.
Kimse adam akıllı cevap veremiyor. Yani insanın ne olduğuna nede olmadığına ikna edecek cevap alamıyorsun. Ben şahsen inanıyorum ibadetimide yapıyorum ama kafamda bir sürü soru yok diyemem.

Son düzenleme:

mahmut ince

Asistan
Reaksiyon puanı
171
1-islamda 124 bin peygamberden bahsediliyor oralara da gönderilmiş olunabilinir( büyük kitleleri etkilenmemiş olabilirler)
2-gönderilmemiş ise sorumlulukları yok (bazı mesheplerde kendi başlarına Allah ı bulmaları gerekiyor)
3-toplumlar daha çok etkileşime girdikten sonra bir peygamber tüm topluma yetebilir.
4-evet dinler toplumları yönetmek içindir ama Allah ın koyduğu kurallara göre.

Bunlar mantığa uygun açıklamalar. Bundan sonrası inanma eylemine giriyor şahsen ben İslam'dan konuşacak isek bunun mümkün olamayacağını düşünüyorum çünkü toplumları yönetme isteği bir amaç, çıkar uğruna olur ama ben Hz. Muhammed in sonunda bir çıkar elde ettiğini göremiyorum dahası kendimize şu soruyu sormak içten olduğumuzu gösterir: ben Hz Muhammed in yaşadıklarını yaşamak ister miyim? Şahsen ben şuanki ekonomik durumda yaşamktan bu kadar nefret ediyorsam 3 yıllık bir boykotta aç susuz yaşamayı hiç istemem.

Bukadarlık bir yazıyla bunun sizi ikna edecek bir cevabını bulmak pek mümkün değil(eğer bunun üzerine kafa yoruyor iseniz)

xxqwesdfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Yarat

Haklı olabilirsin. Bende bazen böyle düşünüyorum. Ya tamam bir yaratıcı var ama ne bileyim farklı meshepler falan. Nereden gelmekte ? Yani aklımda çok soru var. Kafam çok karışık. Din çok karışık gerçekten. Bazen öyle şeyler okuyorumki Böyle hayatı sorguluyorum.
Bir yaratıcı var onda hem fikiriz. Peki meshepler, islamiyet Bunları cidden bilmiyorum.
Kimse adam akıllı cevap veremiyor. Yani insanın ne olduğuna nede olmadığına ikna edecek cevap alamıyorsun. Ben şahsen inanıyorum ibadetimide yapıyorum ama kafamda bir sürü soru yok diyemem.
Yaratıcının kesin olduğunu nerden biliyosun banada söyle

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Yarat

Yaratıcının kesin olduğunu nerden biliyosun banada söyle
ne yani madem yaratıcı yok. Sen neysin ?
Seni kim yarattı ?
Şans eserimi oldun ?
Yaşam amacın ne ?
Daha bir sürü soru var bunların hiçbirine adam akıllı cevap veremezsin. Çünkü bir sanat varsa onun illaki yaratıcısı, yapanı vardır.

xxqwesdfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
1-islamda 124 bin peygamberden bahsediliyor oralara da gönderilmiş olunabilinir( büyük kitleleri etkilenmemiş olabilirler)
2-gönderilmemiş ise sorumlulukları yok (bazı mesheplerde kendi başlarına Allah ı bulmaları gerekiyor)
3-toplumlar daha çok etkileşime girdikten sonra bir peygamber tüm topluma yetebilir.
4-evet dinler toplumları yönetmek içindir ama Allah ın koyduğu kurallara göre.

Bunlar mantığa uygun açıklamalar. Bundan sonrası inanma eylemine giriyor şahsen ben İslam'dan konuşacak isek bunun mümkün olamayacağını düşünüyorum çünkü toplumları yönetme isteği bir amaç, çıkar uğruna olur ama ben Hz. Muhammed in sonunda bir çıkar elde ettiğini göremiyorum dahası kendimize şu soruyu sormak içten olduğumuzu gösterir: ben Hz Muhammed in yaşadıklarını yaşamak ister miyim? Şahsen ben şuanki ekonomik durumda yaşamktan bu kadar nefret ediyorsam 3 yıllık bir boykotta aç susuz yaşamayı hiç istemem.

Bukadarlık bir yazıyla bunun sizi ikna edecek bir cevabını bulmak pek mümkün değil(eğer bunun üzerine kafa yoruyor iseniz)
Bana yaratıcının varlığının akla yatkın bi kanıtını yaz konuyu kapatcam

Seni kim yarattı ?
Şans eserimi oldun ?
Yaşam amacın ne ?
Daha bir sürü soru var bunların hiçbirine adam akıllı cevap veremezsin. Çünkü bir sanat varsa onun illaki yaratıcısı, yapanı vardır.
Soruyu neden bana yönelttin bunları bilsem burda konuyu açmam zaten

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Bana yaratıcının varlığının akla yatkın bi kanıtını yaz konuyu kapatcam

Soruyu neden bana yönelttin bunları bilsem burda konuyu açmam zaten
yahu arkadaşım sen bana kanıtla demedinmi ?
Demekki Allahın varlığına inanamıyorsun. Bende senin sorduğun soruyo yönelik cevap olarak inanman için birkaç sebep gösterdim.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013

Bir topluluğa t.c anayasasını versek maddeler çok net ve ayrıntılı olduğu için aynen uygulama ihtimalleri neredeyse %100 dür ama kuran ve hadisleri bir topluluğa verince 100 farklı görüş ve mezhepin çıkması gerçekte olduğu gibi olağandır çünkü anayasa gibi net ve açıklayıcı değildir dili nedeniyle yoruma açık herkesçe farklı anlamlar çıkarılabilen şeylerdir. Taberinin tefisirini okuyorum bir konu var mesela birçok hadis ve birkaç ayet veriliyor 3-4 müseffir görüşü ve kabul edilen edilmeyen şeyler ortaya konuluyor ve bir konuda birçok farklı görüş oluşuyor bü yüzden mezhepler çok ve aralarında ciddi farklar var. Kuran bir anayasa kadar net olsaydı inanç bu kadar budaklanmazdı.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,179
Seni kim yarattı ?
Şans eserimi oldun ?
Yaşam amacın ne ?
1-)Kuarklar ve gluonlardan ibaret olan bir şey.
2-)Yaratıcı yoksa birini herhangi bir şey yaratamaz.
3-)Evet eğer bir yaratıcı yoksa öyle sayılır.
4-)Eğer bir yaratıcı yoksa kesin bir şekilde yoktur olsa bile bu temellendirilemez.
5-)Sanat varsa onun yaratıcısı,yapanı vardır mantığına göre yaratıcınında bir yapanı olması lazım çünkü yaratıcı çok harika bir varlıktır ama onunda bir yaratıcısının olması lazım ki bu böyle sonsuza kadar gider yani eğer öyle olsaydı biz yaratılamazdık çünkü bizi yaratacak olan yaratıcının yaratılması için sonsuz zaman geçmesi gerekir.