Devlet dairelerinde neden pardus kullanılmaz

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
devlet dairelerinde hala tüplü monitör var.
hala xp kullanılıyor :)

önce daha çok tasaruf ve dahja iyi bir görünüm sunan lcd monitörlere, sonra da sorunsuz bir sisteme ihtiyaç var. (memurların kaytarmasına da izin vermesin bu sistem)

bir çok sistem web üzerinden işliyor. bu yüzden windowsa aslında pek de ihtiyaç yok.
ama memurların büyük bir bölümü pardus a alışana kadar (hala masaüstünü yenileyince bilgisayarın hızlandığını düşünüyorlar) pardus 4 5 versiyon atlar :)

:D

bende çalışırken memur sürekli masaüstü yenile yapıyordu.o zaman anlam veremedim.yenile yapınca bilgisayar mı hızlanıyormuş.:)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Exploreri yeniliyordur onlar :D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bende çalışırken memur sürekli masaüstü yenile yapıyordu.o zaman anlam veremedim.yenile yapınca bilgisayar mı hızlanıyormuş.:)
bazı memurların bilgisayarına: "masaüstünü yenileyince hızlanmaz boşa deneme" yazan duvar kağıdı koymak gerekir :)

burada suç memurda değil. adam bilgiyi uzaydan alacak değil ya.
ona işini tam yapabilmesi için gerekli eğitim verilmeli. en çok da postanelerdeki memurlara. o kadar sıra bekliyorsun tam sıra sana gelince "adam sistem gitti" diyor dükkanı kapatıp gidiyor. :D sen kalıyon öyle ortada.

microsoft belki de xp nin desteğini 2014 e kadar belki de bizdeki devlet çalışanları için uzattı :D
bir kaç seneye kadar zaten mecburen xp den vazgeçilecek.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
rq5aCtJ.jpg

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
pardus projesi zaten bitirildi. Artık devlet hiç geçmez. hatta geçen yerlerde geri döndürülür. Yürütülemedi proje. geliştiriciler dağıtıldı. kısacası yalan oldu

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Makine soğuktur belki
[video=youtube;YbJ9NZn-bIM]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YbJ9NZn-bIM#t=249[/video]

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Mr. Elm, Windows programlarını çalıştıran, Windows muadili bir ürün teoride ve pratikte yapılır ama Windows API'lerini bu amaçla yazman gerektiğinden o da Windows koduna girdiğinden telif hakları nedeni ile bunun korsan Windows kullanmaktan bir farkı olmaz.

Bu arada siz devletteki Microsoft ürünlerinin lisanslı olduğunu mu zannediyorsunuz? :-) Client bazında mecburen alınan lisanslar dışında devletin lisans ücreti ödediğini hiç zannetmiyorum.

Devlet eğer lisans ücreti ödeseydi, yapılan işin niteliğine göre bilgisayarların çoğu mecburen Linux türevi ve OpenOffice kullanır hale getirilirdi merak etmeyin...

semekdar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabı kendin vermişsin. "geliştiriyor". windows yıllardan beri kurumsal ihtiyaca cevap verebilecek şekilde gelişmiş ve belli bir standarta stabiliteye ulaşmış bir platform.
pardus ise hala gelişimini sürdüren bir işletim sistemi. Kullanım alışkanlıkları, ortaya çıkacak yazılımsal sorunlar, sürücü sorunları ve bu sorunlara anında müdahale edebilecek kurum içi bilgi işlem merkezi eksikliği.. Hangi kurumun pardus konusunda uzman bilgi işlem çalışanı vardır ve kaç tanedir.
Kendin için düşürsek muhtemelen windows kullanıyorsundur. hadi tamamiyle pardusa geç bakalım neler yaşıyorsun :)
Alışkanlıklar meseleside apayrı konu. Ama tabi gönül ister ki tamamiyle pardusa dönelim. Ben de istiyorum.
Unutmadan kurumlar için alınan bilgisayarlarda windows oem olarak yüklü geliyor zaten. neden insanlar pardusa yönelsin?

Kesinlikle katılıyorum.

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Çok Zor Olur Bence Yazılım Bakımından Çıkan Yazılımlarun Büyük Bir Çoğunluğu Windows İçin Çıkıyor Buna Benzer Yazılımlarda Geliştirmeleri Gerekicek