Derslerim iyi ama bilgisayar alamıyorum!

Sizce bilgisayar almayı hakediyor muyum?

• Evet

Kullanılan: 3 60.0%
  • Hayır

Kullanılan: 1 20.0%
  • Bilemem

Kullanılan: 1 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

oyeboy123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Derslerim iyi okulda ilk üçteyim.Durumumuz da iyi Allaha şükür.Ama 3 yıldır babam bilgisayar sözünü tutmuyor.Bu yıl kesin alacağını söyledi ama iki gün önce seneye sınavım olduğundan ve benim kendimi tutamayıp bağımlı olacağımdan korkuyor.Ben kendimi kaptırmayacağımdan eminim ama o ikna olmuyor ne yapmam lazım?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Derslerim iyi okulda ilk üçteyim.Durumumuz da iyi Allaha şükür.Ama 3 yıldır babam bilgisayar sözünü tutmuyor.Bu yıl kesin alacağını söyledi ama iki gün önce seneye sınavım olduğundan ve benim kendimi tutamayıp bağımlı olacağımdan korkuyor.Ben kendimi kaptırmayacağımdan eminim ama o ikna olmuyor ne yapmam lazım?
Bana da kedi alacağına söz verdi daha yeni alacak bakalım ne olacak :D

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Olumlu yada olumsuz etkilerini zaman gösterir. Genelde olumsuz sonuçlar olduğu için baban istememiş.
Bilgisayar istiyorsan babana ne için sana lazım olacağı hakkında açıklamalar yapman gerekir. İkna olursa karne hediyesi alabilir. Zaten ucuz da olur o zaman.
Belki de baban kendisi başına geçip bağımlı olmaktan korkuyor olabilir...

oyeboy123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Olumlu yada olumsuz etkilerini zaman gösterir. Genelde olumsuz sonuçlar olduğu için baban istememiş.
Bilgisayar istiyorsan babana ne için sana lazım olacağı hakkında açıklamalar yapman gerekir. İkna olursa karne hediyesi alabilir. Zaten ucuz da olur o zaman.
Belki de baban kendisi başına geçip bağımlı olmaktan korkuyor olabilir...
Umarım son dediğin gerçekleşmez

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Baban alacağım diyor ancak sözünü tutmuyor ise ebeveyn olarak çok yanlış yapıyor.

Babanın kaygılarını anlamaya çalış. O elbette senin geleceğin için kaygılanıyordur.

Ne yazık ki sosyal medya ve oyunların etkisi ile bilgisayar, internet başında gerçek dünya ile ilişkisin koparan gençlerin sayısı o kadar fazla oldu ki aileler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Aileni kendine güvendirmelisin. Bunu da onlara söz vererek yapabilirsin ama sen babanın sözlerini tutmadığı gibi davranma.

oyeboy123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Baban alacağım diyor ancak sözünü tutmuyor ise ebeveyn olarak çok yanlış yapıyor.

Babanın kaygılarını anlamaya çalış. O elbette senin geleceğin için kaygılanıyordur.

Ne yazık ki sosyal medya ve oyunların etkisi ile bilgisayar, internet başında gerçek dünya ile ilişkisin koparan gençlerin sayısı o kadar fazla oldu ki aileler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Aileni kendine güvendirmelisin. Bunu da onlara söz vererek yapabilirsin ama sen babanın sözlerini tutmadığı gibi davranma.
Teşekkürler dediğini yapmaya çalışacağım

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192

Babanın yaptığı bence yanlış.Banada böyle yaptılar üniversite sınavının geçmesini bekliyorum ama üniversiteye hazırlanıcaksan şimdiden bilgisayar almanı tavsiye etmem her ne kadar kendine vakit ayırman gereksede hedefin yüksekse zamanın çoğunu ders çalışarak geçiriceksin. Sınav bittiğinde zaten daha iyi bir sistem alabilirsin bu sefer almiycaklarını düşünmüyorum.

oyeboy123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Babanın yaptığı bence yanlış.Banada böyle yaptılar üniversite sınavının geçmesini bekliyorum ama üniversiteye hazırlanıcaksan şimdiden bilgisayar almanı tavsiye etmem her ne kadar kendine vakit ayırman gereksede hedefin yüksekse zamanın çoğunu ders çalışarak geçiriceksin. Sınav bittiğinde zaten daha iyi bir sistem alabilirsin bu sefer almiycaklarını düşünmüyorum.
“Beklenen geç geliyor, geldiği zaman da insan başka yerde oluyor.” Oğuz ATAY

---- Mesajlar birleştirildi ----

2 gün önce, .... korktuğunu söyledi.* BÜYÜK ANLATIM HATASI YAPMIŞIM

Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Baban müslüman ise (ki büyük ihtimal öyledir sanırım)
Şu hadisi at gerisini akışına bırak.
“Münafığın alameti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, emin görüldüğü zaman/kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder, söz verdiğinde ise sözünden cayar.”(Buharî, İman, 24).
Söz vermek büyük bir iş. Ya söz vermeyeceksin ya da sözünü tutacaksın.

mrdeltoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Baban haklı bu bilgisayar denen illete bir kere bulaştın mı kurtulması zor. Akademik kariyerine odaklanmalısın.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bilgisayar ve internet kullanmasını bildiğin, ölçüsünü kaçırmadığın vakit çok yararlı şeyler. Toptan çöpe atamayız.