Ders Çalışıyorum Ama...

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Salı günü sınavlarım başlıyor. Bugün fiziğe çalışmaya başladım. Çalışıyorum ama kafam uyuşuyor gibi oluyor. Psikolojik olabilir mi acaba? Böyle olunca sanki boşuna çalışıyorum gibi oluyor. Ne yapmalıyım?

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Benim sana tavsiyem aklındaki herşeyi unut düşünme zihnini dinlendir öncelikle canın ne istiyorsa onu yap bitir sonra rahat kafayla bir adet Türk kahvesi içip ders çalışmana bak arada 10dk lığına dinlen sonra devam et çok gürültülü ortamda ders çalışma

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Benim sana tavsiyem aklındaki herşeyi unut düşünme zihnini dinlendir öncelikle canın ne istiyorsa onu yap bitir sonra rahat kafayla bir adet Türk kahvesi içip ders çalışmana bak arada 10dk lığına dinlen sonra devam et çok gürültülü ortamda ders çalışma
Ama çalışmam lazım çünkü yetişmez konular. Aynı şekilde daha kimya ve tarih var ki bunlara özellikle iyi çalışmam lazım en zorlandıklarım bunlar çünkü. Bir de şu aralar psikolojim çok berbat insanlardan dolayı. Bu yüzden de olabilir diye düşünüyorum.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Kendini neşelendir moralin yerine gelsin öyle ders çalış

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Evet Pazartesi okul yok sonuçta

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Salı günü sınavlarım başlıyor. Bugün fiziğe çalışmaya başladım. Çalışıyorum ama kafam uyuşuyor gibi oluyor. Psikolojik olabilir mi acaba? Böyle olunca sanki boşuna çalışıyorum gibi oluyor. Ne yapmalıyım?
Merhaba;

Önce elini yüzünü yıka. Daha sonra olabiliyorsa bir uyu kafanı dinle. Daha sonra rahat rahat çalış.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Anlamamamın sebebi aklını başka şeykerle meşgul etmen olabilir. Herseyi bi kenara bırakmayı dene. Ancak o şekilde konsantre olabilirsin.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
İlk hangisine çalışayım? Salı kimya çarşamba tarih perşembe fizik var.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Arkadaşlar kafayı yiyecem ya. Fiziğe çalışacak zaman kalmadı. Sabahtan beri kimyaya bakıyorum fizikten de hiç bir şey bilmiyorum. Çalışıyorum anlamıyorum da off.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
İlk kimyala fiziği hallet zaten tarih haftada 2 ders. Derste hocayı dinlediysen çıkacak soruları vurguluyor.
Bizim tarihçi zor soruyor. Derste anlattıklarından bir şey anlamıyorum. Herkesin uykusu geliyor. Yani tarihten bir şey bilmiyorum. Sınavdan 1 gün önce çalışsam yeter mi?

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Bir şeyleri zamanında ters yapmışsın ki şuan böyle sorunlar yaşıyorsun, birden çok ders var çalışman gereken ve eminim bir sürü de konuları var hepsi sıkıştı tabiki, ee sonuç muhtemelen verimsiz bir çalışma aktiviten var şuanda bence hepsine çalışmak yerine kafanı bir boşalt gerçekten sınavların olduğunu kafandan çıkart ve sürenin ne kadar çok olduğunu fark et :D 1 günde neler yapıyor insanlar yahu 2 derse çalışamayacak mısın? kendine güven lütfen hocalar genelde ne anlattıysa o konular ağırlıklı soru sorar önce hocalarının ne anlattığını fark et yaz çiz, daha sonra sakin bir şekilde çalış hepsine çalışabilirsin ve hocaların gerçekten öğretmen ise (burası önemli günümüzde pek yok malesef) senin çalıştığını fark edip inan yardımcı olacaklardır.

ders çalışmak zor değil, onu zorlaştırma yeter.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Bir şeyleri zamanında ters yapmışsın ki şuan böyle sorunlar yaşıyorsun, birden çok ders var çalışman gereken ve eminim bir sürü de konuları var hepsi sıkıştı tabiki, ee sonuç muhtemelen verimsiz bir çalışma aktiviten var şuanda bence hepsine çalışmak yerine kafanı bir boşalt gerçekten sınavların olduğunu kafandan çıkart ve sürenin ne kadar çok olduğunu fark et :D 1 günde neler yapıyor insanlar yahu 2 derse çalışamayacak mısın? kendine güven lütfen hocalar genelde ne anlattıysa o konular ağırlıklı soru sorar önce hocalarının ne anlattığını fark et yaz çiz, daha sonra sakin bir şekilde çalış hepsine çalışabilirsin ve hocaların gerçekten öğretmen ise (burası önemli günümüzde pek yok malesef) senin çalıştığını fark edip inan yardımcı olacaklardır.

ders çalışmak zor değil, onu zorlaştırma yeter.
Yani sadece fizik ve kimya mı çalışayım?

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Hangisi kolay geliyorsa üstüne düş çalış en azından onları kafanda çalışılmış olarak yerleştir ki sınavlarına rahatça gir. bunu üniversite de yapacaksın inan bana :) karamsar olma hepsi kolay, kısa yolu bul yeter :)

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Yarın erken kalkmam lazım.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Fizikten çalışmaya başladım bakalım.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Sabahtan beri çalışıyorum artık beynim yandı. 2 konu kaldı ne yapmamı önerirsiniz?