Derbi öncesi sürpriz karar

Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
7,862
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
Tarihinde ilk kez bir derbiye ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'da, Cemal Gürsel adıyla bilinen ve 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde 'Yeni Erzurum' olarak değiştirilen stadyumun adı Fenerbahçe - Galatasaray maçı öncesi sürpriz bir kararla Kazım Karabekir olarak değiştirildi.

u43EE.jpg

Yapıldığı 1968 yılında Türkiye'nin dördüncü Cumhurbaşkanı olan Erzurumlu Cemal Gürsel'in adı verilen 17 bin seyirci kapasiteli stadyumda Erzurumspor 42 yıl maçlarını oynadı. 2011 Dünya Üniversitiler Kış Oyunlarında 26 milyon liraya yenilenerek tribünleri kapatılarak yukarıdan üflemeli olarak yukarıdan ısıtılan ve adı 'Yeni Erzurum' olarak değiştirilen stadyumda Kış Oyunlarının açılış- kapanış törenleri gerçekleştirildi.
Derbi maça ev sahipliği yapacak olan 23 bin 700 koltuklu Yeni Erzurum Stadyumun ismi önceki gün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürpriz bir şekilde yeniden değiştirildi. Yeni Erzurum ismi tutmadığı için halkın büyük bir bölümü ve yerel gazeteler hala 'Cemal Gürsel Stadı' olarak adlandırdığı stata, bu kez Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarından Kazım Karabekir'in adı verildi.

BAKAN KILIÇ TALİMAT VERDİ
Stadyumun tabelasının Galatasaray- Fenerbahçe maçı öncesi değiştirileceğini anımsatan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, şunları söyledi:
"Biliyorsunuz Universiade'den sonra stadın ismi 'Yeni Erzurum' olarak değiştirilmişti. Yeni Erzurum stadyumunun ismi, Bakanımız Suat Kılıç'ın verdiği talimat ile 'Kazım Karabekir Stadyumu' olarak değiştirildi. Müsteşar yardımcımız ve bakanlığımız talimatı doğrultusunda bununla ilgili yazışmaları yaptık. Böylece Yeni Erzurum stadyumunu Kazım Karabekir stadyumuna çevirmiş olduk. Yetiştirebilirsek tabelayı süper kupadan önce değiştirmiş olacağız. Bundan sonra isim öyle kalacak."

Haber Kaynağı:
 

mustafa22

Asistan
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
165
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
gayet güzel seçim olmuş.. kazım karabekir paşamızın da ismi yaşatılmalı...
 

Militarist

Dekan
Katılım
4 Mayıs 2008
Mesajlar
7,620
Reaksiyon puanı
130
Puanları
63
Kazım karabekirin ismi yaşatılacak diye Cemal Gürsel'in ismi öldürülmemeli. Bugün her ilde Kazım Karabekir cad. veya sokağı zaten var. Bence bu olay tamamen siyasi. Önce Kenan Evren'in adı silindi tabelalardan şimdi de Cemal Gürsel'in. Sırada Atatürk var. İstikamet o yönde.
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
Cemal Gürsel'in anısına ayıp edilmiş bence. Yazık.

sevgili renkdaşım, haklı olduğunuz bir nokta var, o da kişilerle özdeşleşmiş yer ve mekan isimlerinin ideolojik sebeplerle değiştirilmesi...
bir ihtilalin cumhurbaşkanı yaptığı kişiler hakkında pek iyi düşünmem, ama cemal gürsel paşayı kendisini oraya getirenlerden ayrı tutmuşumdur hep...

devrim arabası yarı yolda kalınca gözleri buğulanan ve "biz birşeyi doğru dürüst başaramayacak mıyız?!" diye hüzünlenen vatanperver bir şahsiyet olarak tanımışımdır onu.

ne ki, stada ismi verilen büyük asker kâzım karabekir paşa emin ol ki, cemal gürselden çok daha oraya ismi verilmesine layık olan kişidir. keşke bu isim ilk baştan verilmiş olsaydı, çok daha güzel ve şık olurdu. geç de olsa hak yerini bulmuş, ama dediğiniz gibi cemal gürsel paşa adına da üzülmedim değil!
 
Üst