Universiade Erzurum 2011 - 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Konuyu boş yere sabit yapmadık. Karman çorman olacak bir durum da yok. Zaten açılışltan bahsedilmiş birleşen konuda da.
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Konuyu sabit yaptında ,

konuya giren adam bugünün açılış resimlerini ve yorumları bulmak için konunun ortasına kadar sayfa atlamak zorunda mı Kalacak ?
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Sayfa atlamayacak, konuyu takip edecek.

Var ki bir bildiğimiz uyguluyoruz.
 

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
3,243
şu açılış gösterisini bulan koysun buraya Allah aşkına yaa çok merak ettim gebericem meraktan :D
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
İlk mesaja ekledim videoyu.
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
şu açılış gösterisini bulan koysun buraya Allah aşkına yaa çok merak ettim gebericem meraktan :D

Valla darkness adlı mod video ve resim koydu ama Alia adlı modun yeniden düzenleme girişiminden sonra Senin gibi konuyu bulmakta zorlananlar çıkıyor

arada bir yerlerde kaldı , Konuyu takip edecekmişsin Alia Öyle dedi :)
 

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
3,243
Valla darkness adlı mod video ve resim koydu ama Alia adlı modun yeniden düzenleme girişiminden sonra Senin gibi konuyu bulmakta zorlananlar çıkıyor

arada bir yerlerde kaldı , Konuyu takip edecekmişsin Alia Öyle dedi :)


Yok ben o videoyu buldum konudan izledim zaten, ki konuların sonradan birleştirildikleri de başlıklardan belli oluyor, neyse ben bu videoyu kastedmemiştim hani o muhteşem gösteriler olmuş ya onları kastedmiştim.
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
onlar daha haber sitelerinde filan yayınlanmadı

Ben izledim ama sabırsızlıkla bekliyom tekrar görmek için :D
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
yarım yarım izlersen bişey anlaşılmaz , baştan izlemeni tavsiye ederim , :mrgreen:
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,953
Reaksiyon puanı
351
Puanları
3,263
Geldi arkadaşlar video buyurun :)

[video=youtube;IXrhPlcq78w]http://www.youtube.com/watch?v=IXrhPlcq78w[/video]
 

REDFOKS

Rektör
Emektar
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,032
Reaksiyon puanı
201
Puanları
243
Erzurum Kış Oyunları Açılış Töreni (full 45dk.) ilk mj eklerseniz sevinirim :)

[video=youtube;8gYgKoHSnBo]http://www.youtube.com/watch?v=8gYgKoHSnBo&feature=player_embedded#[/video]
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Tamamdır. :)
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Herkes Oradaydı ama Nedense Ülkemizin tanıtıldığı Bu önemli günde Muhalefet yoktu .... :sleep:
___________________________________

Muassır Medeniyetin üstüne çıkmak işte böyle organizasyonlarla olur. :thumbup1:

Kuru lafla değil :)
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Siyasete çekme işi.

Curling'de de fark yedik!

curling_turkiye34095.jpg


25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları erkekler curlingde Türkiye, ilk müsabakasında Çek Cumhuriyeti'ne 9-2 yenildi.

Curling Arena'da yapılan karşılaşmada milli takım, Oğuzhan Dikmen, Çağrı Bayraktar, Yusuf Bayraktutan ve Oğuz Zengin'den oluşan kadrosuyla rinkte yer aldı. Rakip Çek Cumhuriyeti ise Lukas Klima, Jiri Candra, Tomas Paul ve David Jirounek dörtlüsüyle karşılaşmaya başladı.

Türkiye, Çek Cumhuriyeti önünde ringten 3. ve 6. rauntlarda 1-0'lık skorla galip ayrılmayı başardı. Konuk ekip ise 2., 4., 5. ve 7. rauntları 4-0, 2-0, 1-0 ve 2-0 üstün tamamladı. 8. raunttan sonra oyuna devam etmeme hakkını kullanan milliler rinkten 9-2'lik skorla mağlup ayrıldı. Erkek Milli Takımı da bayanlarda olduğu gibi yarışmalara kötü bir başlangıç yaptı.

Sporx



---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:46 ----------

Buz hokeyi eleme turunda ABD'ye yenildik: 15-0

buz.jpg


Türkiye, ABD karşısında oyun kurmakta başarılı olamadı. Karşılaşmaya daha ilk periyottan etkili başlayan konuk ekip, maçın ilk dakikalarında Reihl'ın golüyle 1-0 öne geçti. Hücumun yanı sıra savunmada da yetersiz kalan milli takım, kalesinde üst üste goller gördü. ABD takımı, Ducie'nin asistiyle golü bulan Payne ve Weaver'ın asistini değerlendiren Redick ile durumu 3-0 yaptı. Maçın kaderini belirleyen bu periyotta ABD'nin diğer golleri ise Crawford'dan, Wynn'den (2), Young'dan ve Nelson'dan geldi ve ilk periyot 8-0 sona erdi.

ABD takımı, ikinci periyoda da golle başladı. Dördüncü dakikada Ducie'den gelen golle durumu 9-0 yapan ABD'liler, onuncu golü, Redick'in asistini değerlendiren Rumsey'den buldu. Hemen akabinde Weaver'ın pakı kaleye göndermesiyle durumu 11-0 yapan ABD takımı, kalesini gole kapattı ve bayan millilere sayı şansı vermedi. Art arda gelen gollerle motivasyonu düşen milli takım, periyodun bitmesine 4 dakika kala, 12. golü kalesinde gördü. Bu golü, ikinci golünü kaydeden Nelson attı. Nelson'ın hemen ardından da ABD takımı, Rohlik'in golüyle durumu 13-0'a getirdi ve periyot, bu skorla tamamlandı.

Üçüncü periyotta toparlanan bayan milliler, gol şansı bulamadı, ancak kalesinde de fazla gole izin vermedi. İlk iki periyottaki oyununu sürdüremeyen ABD, kaleci Merve'nin güzel kurtarışlarıyla periyodun bitimine 6 dakika kalana kadar skorunu artıramadı. ABD'nin bu periyottaki iki golü, Arcibal ve Juha'dan geldi.

Bayanlarda beşinci maç, aynı salonda saat 15.00'de Finlandiya-Büyük Britanya arasında oynanacak.

-MAÇTAN NOTLAR-

Maça, aralarında sporcuların ailelerinin de bulunduğu vatandaşların ve basının ilgisi yine yüksekti. Türk taraftarlar, yaptıkları tezahüratla takımlarına destek verdi.
ABD takımını da aralarında ABD'li sporcuların bulunduğu kalabalık bir taraftar topluluğu izledi.

Karşılaşma, salona kurulan dev ekrandan da aynı anda yayınlandı.

Sporx


---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:48 ----------

Türk sporcuya büyük alkış!

20110128-142406_erz192.jpg


25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) kuzey kombine gundersende erkekler bireysel altın madalyayı İsviçre'den Tommy Schmid kazandı. Tek Türk sporcu Mustafa Öztaşyonar ise sonuncu olmasına karşın, gösterdiği azimle izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kuzey kombinenin bireysel gundersen dalında öğleden önce Kiremitliktepe'deki Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri'nde K95 atlayışları yapan sporcular, öğleden sonra da Erzurum'un kayak merkezlerinden Kandilli'de 10 kilometre kayaklı koşuda yarıştı.
Sporcular, kayaklı koşu yarışına K95 atlayışlarında elde ettikleri derecelerine göre sıralanarak başladı.

Rusya'dan Ivan Panin'in ilk sırada çıktığı yarışa, Türk sporcu Mustafa Öztaşyonar, artı 5 dakika ile 30. ve son sırada başladı.

Universiade kapsamına ilk kez Erzurum'da alınan ve yüksek dayanıklılık, performans gerektiren kuzey kombine gundersen branşında kayaklı koşuya üçüncü sıradan başlamasına karşın İsviçre'den Tommy Schmid, bu bölümde birinciliği elde etti ve genel sıralamada zirveye yerleşerek altın madalyaya ulaştı.

Almanya'dan Steffen Tepel ise gümüş madalya alarak sürpriz yaptı. Atlamada 15. sırada yer bulabilen bu sporcu, kayaklı koşuda birinciliği elde ederek genel sıralamada ikinci oldu. Bronz madalyayı ise atlayıştaki avantajını kayaklı koşuda sürdüremeyen Rus sporcu Ivan Panin elde etti. K95 atlayışı sonrası ikinci sırada yer alan Japon Shun Yamamoto da genel sıralamada 6. sıraya gerileyerek, avantajını kullanamayan bir başka sporcu oldu.

TÜRK SPORCUYA BÜYÜK TEZAHÜRAT

Tek Türk sporcu Mustafa Öztaşyonar'ın yarışa başlaması ve bitirme çizgisine yaklaşması sırasında izleyiciler, alkış ve ıslıklarla tempo tutarak moral tezahüratı yaptılar.
Yarışmanın birincisi Schmid'in 27:31.8'lik derece yaptığı 10 kilometre kayaklı koşuda Öztaşyonar, mücadeleyi artı 18:03.3 ile sonuncu sırada tamamlamasına karşın gösterdiği azimle izleyicilerden büyük alkış aldı.

17 yaşındaki Türk sporcu Öztaşyonar, AA muhabirine, koşuya Erzurum'a yeterli kar yağmaması nedeniyle yeterince hazırlanamadığını belirterek, ''Bu dalda ilk kez yarışıyorum. Ancak, hazır olmasam da kuzey kombinede yarışan tek Türk sporcu olarak yarışı bitirmek için elimden gelen gayreti gösterdim. Bundan sonraki hedefim daha çok çalışarak, Avrupa, dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda derece elde edebilecek duruma gelebilmek'' dedi.

Öztaşyonar'ın antrenörü Erhan Dursun da yeterince hazırlanma imkanı bulamadıklarını ifade ederek, ''Mustafa'nın bu kadar kısa sürede, bu dalda kayması bile büyük başarıdır'' diye konuştu.

Yarışmanın ardından düzenlenen seramonide madalya alan sporculara çiçek verildi. Madalya töreni daha sonra yapılacak.

Sporx
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Şu Önemli konu ana sayfada çıkmalıydı , Burada ilgisiz kaldı resmen.Yorum yapan bile yok . Keşke Başka bölüme açılsaydı ve SDN üyeleri yakından takip etseydi önemli bir organizasyonu


Sonuçlara gelince;

Çok tecrübesiziz , ve alt yapısı olmayan sporcularımız var

aldığımız sonuçlar çok normal ,

Ülkemizde Spor sadece FUTBOL ve BASKETBOL olduğundan alınan neticelerde doğru orantılı
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Bizim ülke bu sporlara çok yabancı. Doğal sonuçlar bunlar.
 

ZorhaK

Rektör
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
243
Bu büyük organizasyondaki bütün haberlerin ,maçların vs tek başlık altında verilmesi haksızlık oluyor.

kaş yapayım derken göz çıkartılıyor
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bu büyük organizasyondaki bütün haberlerin ,maçların vs tek başlık altında verilmesi haksızlık oluyor.

kaş yapayım derken göz çıkartılıyor

Aynen zorhak ,

Açılış töreni başlı başına ayrı bir konu olmalıydı mesela ....

Çok karışık bir konu oldu


Spor sevmeyenler , açılış töreni spor bölümünde olduğundan ve anasayfada çıkmadığından dolayı göremediler videoları ve resimleri
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Tüm konular buradan devam edecek.

Gördüğünüz, duyduğunuz haberleri ekleyiniz...

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Sürat pateni erkekler 5000 metre ile bayanlar 3000 metre bayrak yarışlarında türk sporcularımız elemeleri geçemedi.

su3454.jpg


25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda kısa mesafe sürat pateni erkekler 5000 metre ile bayanlar 3000 metre bayrak yarışları elemeleri tamamlandı. Türk Milli Takımı elemeleri geçemedi.

Kiremitliktepe bölgesinde bulunan Kısa Mesafe Buz Salonu'nda düzenlenen erkekler 5000 metre bayrak elemelerinde, Önder Aslan, Selim Tanrıkulu, Mükerrem Top ve Özgür Yeşilöz'ün oluşturduğu milli takım, Çin, Rusya ve Belarus'a karşı yarıştı. Grubunda 7:33,528'lik derecesiyle son sırada yer alan milli takım, yarı final hakkını elde edemedi.

Bayanlar 3000 metre bayrak elemelerinde ise Zeynep Erkılıç, Duygu Kan, Ela Kara ve Leyla Yılmaz'dan oluşan milli takım, Kanada ve Japonya'ya karşı mücadele etti. Grubunda 5:01,387'lik derecesiyle son sırada yer alan bayan milliler de yarı final hakkını kaybetti.

Bu dalda yarı final ve final müsabakaları, yarın düzenlenecek.

Sporx
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
25’inci Üniversiteler Kış Oyunları ‘nın ikinci gününde yapılan erkekler ve bayanlar 1500 metre Kısa Mesafe Sürat Pateninde madalya almaya hak kazanan sporcular madalyalarını aldılar.

madalyaa.jpg


Erzurum’da düzenlenen 25’inci Üniversiteler Kış Oyunları’nda 1500 metre Kısa Mesafe Sürat Pateninde madalyalar sahiplerini buldu.

25’inci Üniversiteler Kış Oyunları ‘nın ikinci gününde yapılan erkekler ve bayanlar 1500 metre Kısa Mesafe Sürat Pateninde madalya almaya hak kazanan sporcular düzenlenen seremoniyle madalyalarını aldı. Madalya törenine FISU yönetim Kurulu Başkanı George E. Killian, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Koç, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut katıldı.

Bayanlar 1500 metre Kısa Mesafe Sürat Pateninde ilk üç sırayı paylaşan Koreli oyuncular Eun Byul Lee, Ba Ra Jung ve Jianrou LI’nin madalyasını FISU yönetim Kurulu Başkanı Killian verdi.

Eerkekler 1500 metre Kısa Mesafe Sürat Pateninde ilk üç sırayı paylaşan Koreli Hwan Ee Kim ve vatandaşı Tae Hoon Kim ile Çinli Seoung II’nin madalyalarını aldılar.

Sporx


25'inci Dünya Üniversiteleler Kış Oyunlarının ikinci gününde yapılan yarışlarda 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz olmak üzere en fazla madalyayı Ruslar aldı.

20110128-154948_erz269.jpg


Erzurum'da yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda dereceye giren sporculara Tarihi Çifte Minareli Medreseler'de ödül töreni düzenlendi.

Bando ekibinin çaldığı müziklerle başlayan törende daha sonra halk oyunları ekibi 'hançer barı' oynadı.

Palandöken kayak merkezinde yapılan Serbest Stil Kayak Tümsek Kayağında (Mogul) erkeklerde 13 sporcu arasından 23.05 puanla Rus Alexandr Kerner altın madalya kazandı. Erkeklerde yine Rus Evgeny Mikhaylov'un 22.15 puanla gümüş,Kazak Denis Moiseyev 21.57 puanla bronz madalyanın sahibi oldu. Bayanlarda yedi sporcunun yarıştığı oyunlarda Kazak Darya Rybalova 21.48 puanla altın, Rus sporculardan Irina Pisarevskaya 20.62 puanla gümüş, Alena Zueva ise 19.47 puanla bronz madalya almaya hak kazandı.

Kiremitliktepe'de yapılan kayakla atlama bireysel yarışlarında K-95 kulesinden atlayan bayan sporculardan İtalyan Elena Runggaldıer 105.5 metre derece yaptı. Japonya'dan yarışlara katılan Yurika Hırayama 102. metrede ikinci, yine İtalyan sporcu Demetz Lisa 99.5 metre ile üçüncü oldu.

Kandilli Kuzey Disiplini Kayak Merkezi'nde düzenlenen kayaklı koşu bireysel bayanlar 5 kilometre yarışına 60 sporcu katıldı. Kayaklı koşuda Rus sporcu Alia Iksanova 14 dakika 45 saniye ve 7 salise'lik derecesiyle birinci oldu. Rus Sporcu Alia Iksanova kış oyunlarının ilk altın madalyasını alırken, 15 dakika 3 saniye ve 1 saliselik dereceyle Ukraynalı Kateryna Gryrenko gümüş,15 dakika 12 saniye ve 8 salise dereceyle koşuyu tamamlayan İtalyan sporcu Viginia de Martin Topranin bronz madalyasını sahibi oldu. Erkekler bireysel 10 kilometre kayaklı koşu yarışlarında ise 66 sporcu kıoyasıya mücadele etti. Rus sporcu Vladislav Skobelev 25 dakika 43 saniye 1 saliselik dereceyle altın madalya kazanırken, 55 dakika 3 saniyelik dereceyle Japonya'dan Akira Samuel Lenting gümüş madalya aldı. Kazakistan'dan Gennady Matviyenko ise 58 dakika 5 saniyelik dereceyle üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında Rusya'nın madalya 7 madalya almasının sporcular sloganlarla kutladılar. FISU Başkanı George Killian son madalya töreninin ardından Rus sporcuları tebrik etti.

Sporx



25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ının ikinci gününde Erkekler Buz Hokeyi klasmanında, Slovakya İspanya’ya karşısında zorlanmadı.

slovakya_ispanya989459.jpg


25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda Erkekler Buz Hokeyi klasmanında, Slovakya İspanya’yı 8-1 yendi.

Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın ikinci gününde Erkekler Buz Hokeyi klasmanında Slovakya ve İspanya karşı karşıya geldi. 3 bin kişilik Buz Hokeyi Salonunda yapılan maçta Slovakya ilk periyoda iyi başlayan taraf oldu. Müsabakadaki etkili oyunuyla ilk periyodu 2-0 önde kapatan Slovakya, oyundaki üstünlüğünü ikinci ve üçüncü periyotta da sürdürdü ve karşılaşmayı 8-1 önde tamamladı. Maçı yenik bitiren İspanya, bir sonraki maçını aynı salonda Kazakistan’la 30 Ocak Pazar günü yapacak. Rakibini 8-1 gibi net bir skorla yenen Slovakya ise bir sonraki maçını yine aynı salonda ABD’yle 30 Ocak Pazar günü yapacak.

Sporx
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) buz hokeyi erkekler (A) Grubu sekizinci maçında Türkiye, Japonya'ya 18-0 yenildi.

hokey3495793.jpg


Türkiye, Japonya karşısında oyun kurmakta başarılı olamadı. Karşılaşmaya ilk periyottan itibaren etkili başlayan konuk ekip, maçın 5. dakikasında Ebata ile 1-0 öne geçti. Hücumun yanı sıra savunmada da yetersiz kalan milli takım, kalesinde üst üste goller gördü. Terao'nun golüyle durumu 2-0 yapan Japon milli takımı, hemen ardından Gorai ve İkeda'nın asistini değerlendiren Takami ile üçüncü golüne ulaştı.

Periyodun bitmesine 4 dakika kala Japonya, Mizuuchi'den gelen golle durumu 4-0 yaptı. Başka gol olmayınca, birinci periyot bu skorla sona erdi. Japon takımı, ikinci periyotta da atağını sürdürdü ve kalesini gole kapattı. İkinci golünü atan Mizuuchi'yle 5-0 öne geçen konuk takım, Ebata, Motono ve Sakagami'den art arda gelen gollerle de durumu 8-0 yaptı. Periyodun bitmesine 2,5 dakika kala Japonya'nın son golünü ise Akimoto'nun asistiyle Hozumi kaydetti: 9-0.

Üçüncü periyot başladıktan hemen sonra, Türkiye kalesinde 3 gol daha gördü. Sato'dan sonra Takami, ondan sonra da Terao, pakı kaleye gönderdi ve durum 12-0 oldu. Art arda gelen gollerle motivasyonunu yitiren milli takım, periyodun bitmesine 5 dakika kala kalesinde 3 gol daha gördü. Japonya'nın 13'üncü ve 14. golü Hatura'dan geldi. 15. golü ise İkeda kaydetti. Üçüncü golünü kaydeden Ebata da Haruta ve Sakagami'nin asistiyle gole ulaştı ve durum 16-0 oldu. Karşılaşmanın tamamlanmasına 4 dakika kala Japonya 2 gol daha kaydetti. Bu golleri ise Mizuuchi ile Terao attı. Karşılaşma, 18-0 Japonya'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Erkeklerde oyunların dokuzuncu maçı, aynı salonda saat 20.00'de Kanada ile Belarus arasında oynanacak.

MAÇTAN NOTLAR

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün de izlediği maça, aralarında sporcuların ailelerinin de bulunduğu vatandaşların ve basının ilgisi oldukça yoğun oldu. Salonun girişinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, koltukların hemen hepsini doldurdu.

Maç boyunca tezahüratı eksik etmeyen Türk taraftarlar, ikinci periyodun ortalarında Burak'a çarparak yere düşmesine neden olan rakip takımın bir oyuncusunu, uzun süre yuhaladı.

Karşılaşma, salona kurulan dev ekrandan da aynı anda yayınlandı.

JAPONYA: 18 - TÜRKİYE: 0

Salon:
Cemal Gürsel Spor Kompleksi (3000 Kişilik)

Hakemler: Mike Pearce (Kanada), Andreas Malmqvist (İsveç), Benoit Martineau (Kanada)

Japonya: Kobayashi, Ebina, Sato, Ebata, Sakagami, Haruta, Shinohara, Kotaro Yamada, Kaneko, Mizuuchi, Terao, Motono, Ushu, Gorai, Ikeda, Takami, Akimoto, Junya Yamada, Iwatsuki, Hozumi, Murakami Türkiye: Erol, Gökhun, Gürkan, Batin, Emre, Alper, Doğa, Özgür, Orhan, Buğra, Ufuk, Tuğcan, Burak, Kerem, Emrah, Burkay, Kaan, Mevlüt, Egemen, Niyazi, Sefa

Goller:
Ebata (3), Terao (3), Takami (2), Mizuuchi (3), Motono, Sakagami, Hozumi, Sato, Haruta (2), İkeda (Japonya)

2 dakika cezası alanlar: Murakami (2), Hozumi, Mizuuchi (2), Takami (Japonya), Gökhun (2), Doğa, Ufuk, Egemen, Gürkan (2), Buğra, Alper, Emre, (Türkiye)

1. periyot: (4-0 Japonya lehine)
2. periyot: (9-0 Japonya lehine)

AA-Sporx


25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları erkekler curlingde Türkiye, 3. maçında İsviçre'ye 8-2 yenildi.

curling45.jpg


Curling Arena'da yapılan mücadelede Türk Milli Takımı rinke Oğuzhan Dikmen, Çağrı Bayraktar, Yusuf Bayraktutan ve Oğuz Zengin dörtlüsüyle çıktı. İsviçre ise Pascal Hess, Stefan Meienberg Jean-Francois Mayoraz ve Bastian Brun'dan oluşan ekiple Türkiye'ye karşı mücadele verdi.

Son 2 raundu oynanmayan müsabakada Türkiye sadece 3. ve 7. setlerde rakibine 1-0'lık skorlarla üstünlük sağlamayı başardı.

Konuk ekip İsviçre ise 2., 4., 5., 6. ve 8. rauntlarda, 1-0, 3-0, 2-0, 1-0 ve 1-0'lık skorlarla galip geldi. Türkiye bu sonucun ardından 3. maçını da kaybetmiş oldu.

ABD, ÇEK CUMHURİYETİ, GÜNEY KORE VE BÜYÜK BİRTANYA GALİP

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları erkekler curlingde, ABD, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore ve Büyük Britanya 2. günü galibiyetle tamamladı.

Curling Arena'daki karşılaşmalarda, ABD, Norveç'i 6-5, Çek Cumhuriyeti, Kanada'yı 7-4, Güney Kore, İsveç'i 9-4, Büyük Britanya da Slovenya'yı 10-3 yendi.

Öte yandan, erkekler ve bayanlar curlingde yarın toplam 15 müsabaka yapılacak.

AA-Sporx


25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın üçüncü gününde çeyrek finale yükselen ilk sporcumuz belli oldu.

erkanorhan1000p.jpg


Erzurum'da düzenlenen 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın üçüncü gününde, Erkekler ve Bayanlar Serbest Stil Kayaklı Koşuda eleme müsabakalarında 03:10.29'luk derecesiyle 4'ncü sırada yarışı bitiren Türk sporcu Erkan Orhan, çeyrek finale yükselen ilk Türk sporcu oldu.

Kandilli Kuzey Disiplini Kayak Merkezi'nde bugün yapılan Erkekler ve Bayanlar Serbest Stil Kayaklı Koşu yarışlarında, büyük bir başarı gösteren Erkan Orhan, Türkiye'nin kış sporları tarihinde çeyrek finale çıkan ilk sporcusu olma başarısını gösterdi. Yapılan eleme yarışlarında 15'inci sırada yer alarak çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazanan milli sporcumuz Erkan Orhan, çeyrek finalde elenerek genel sıralamada 26'ncı oldu.

DHA-Sporx


Kayakla atlamada dereceye giremedik!

katlama6620p.jpg


Erzurum’da devam eden 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Türk Telekom Kayakla Atlama Kulelerindeki resmi deneme atlayışlarıyla devam ediyor. Üç raunt olarak gerçekleştirilen atlayışıların ilk raundunda birinciliği Slovakyalı sporcu Matej Dobovsek 139.5 metrelik derecesiyle aldı. İkinci rauntta Polonyalı Maciej Kot 138.0 metreyle birinci sıraya yerleşti. Üçüncü raundu ise Avusturyalı Daniel Lackner 133.5 metreyle birinci olarak tamamladı.

Deneme yarışlarında en uzun dereceyi yapan sporcu 142.0 metreyle avusturyalı Daniel Lackner oldu. Erzurumluların yoğun ilgi gösterdiği deneme yarışlarında Türk sporcu Faik Yüksel dereceye giremedi.

Sporx


Buz hokeyinde günün sonuçları...


hokey398495.jpg


25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda, buz hokeyinde üçüncü gün müsabakaları tamamlandı.

Bayanlarda mücadelenin olmadığı buz hokeyinde, Cemal Gürsel Spor Kompleksi'ndeki 3000 kişilik arenada erkeklerde 3 müsabaka yapıldı.

Erkeklerde (A) Grubu'nda 2, (B) Grubu'nda ise 1 maç oynandı. Bu maçlarda alınan sonuçlar ve oluşan puan durumları şöyle:

(A) Grubu
----------
Rusya-Çek Cumhuriyeti: 5-0
Japonya-Türkiye: 18-0

TAKIMLAR O G M A Y P
---------------------------------------------------
1.Rusya 2 2 0 8 2 6
2.Japonya 2 1 1 20 3 3
3.Çek Cumhuriyeti 2 1 1 16 5 3
4.Türkiye 2 0 2 0 34 0

(B) Grubu
----------
Kanada-Belarus: 2-3 (penaltı atışları sonucunda)

TAKIMLAR O G UG UM M A Y P
---------------------------------------------------------
1.Belarus 1 1 1 0 0 11 3 5
2.Kanada 1 1 0 1 0 11 3 4
3.Güney Kore 1 0 0 0 1 1 8 0
4.Slovenya 1 0 0 0 1 0 9 0

(Not: Buz hokeyinde normal süresi berabere biten müsabakalarda uzatma bölümünde veya penaltı atışlarında galip gelen takım 2, diğer takım 1 puan
kazanmaktadır. UG: Uzatmada galibiyet, UM: Uzatmada mağlubiyet)

Buz hokeyinde yarın oynancak maçların programı şöyle:

Erkekler
---------
(B) Grubu: Güney Kore-Slovenya (Saat: 12.00)
(C) Grubu: Slovakya-ABD (Saat: 16.00)
Kazakistan-İspanya (Saat: 20.00)

Bayanlar
---------
Kanada-Büyük Britanya (Saat: 11.00)
Finlandiya-ABD (Saat: 15.00)
Türkiye-Slovakya (Saat: 19.00)

Sporx
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
18-0 nasıl yeniliyor anlamadım

Bir takım yenilir yenilmesinede, 1 tanede sayısı olur. :)

1 sayı bile atamamak hakkaten tarihe geçecek bir başarı valla bravo
 

adrasa

Dekan
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6,512
Reaksiyon puanı
37
Puanları
228
yeni yeni sporlara başlıyoruz bence yenilmelerdende ders çıkarmamız lazım çünkü şuanda maç kazansak kendimizi iyi sanacağız bence böyle daha iyi oldu ama aşırıyada kaçmasa iyi olur :)
 

wd1001fals

Asistan
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
yeni yeni sporlara başlıyoruz bence yenilmelerdende ders çıkarmamız lazım çünkü şuanda maç kazansak kendimizi iyi sanacağız bence böyle daha iyi oldu ama aşırıyada kaçmasa iyi olur :)

Yenilmelerine dediğimiz bişey yok zaten

18 sayı karşısında 1 tane daha sayı atılmaz mı yav ?

Merak ettim bizimkiler buzda kaymayı biliyorlarmıymış bari :D
 

adrasa

Dekan
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6,512
Reaksiyon puanı
37
Puanları
228
Yenilmelerine dediğimiz bişey yok zaten

18 sayı karşısında 1 tane daha sayı atılmaz mı yav ?

Merak ettim bizimkiler buzda kaymayı biliyorlarmıymış bari :D

bence bizimkiler hem bilmiyo hemde rakiplerimiz en iyisini biliyor :mrgreen: birkaç yıla inşallah bütün spor dallarımız iyiye gidicek :)
 

topalsolucan

Rektör
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,663
Reaksiyon puanı
555
Puanları
293
522920110131071525615.jpg



Sadece iki yıllık geçmişine rağmen 100 yıllık tecrübesi olan takımlara karşı Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda mücadele eden Buz Hokeyi Erkek milli takımımız grubundaki son maçını da gol atamadan tamamladı.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda buz hokeyi erkekler (A) Grubu son maçında Türkiye, Rusya'ya 26-0 yenildi.

GRUBU GOL ATAMADAN BİTİRDİ

Organizasyonda Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Japonya ile (A) Grubu'nda yer alan Türkiye, grubu gol atamadan bitirdi.
Grupta ilk maçında Çek Cumhuriyeti'ne 16-0 yenilen Türkiye ikinci maçında da Japonya'ya 18-0 mağlup oldu. Bugün de Rusya karşısında 26-0'lık skorla salondan yenik ayrılan ay-yıldızlılar, böylece kalesinde toplamda 60 gol gördü.
Türkiye, organizasyonda (B) ve (C) Grubu'nu son sırada tamamlayan takımlarla klasman maçları yapacak.





komik bir yorum :)
hokey takımı kalecimiz adını tarihe altın harflerle yazmış, kutluyorum kalecimizi.ayrıca hakemlere teesüflerimi sunuyorum insan bir penaltı felan verir))
 

adrasa

Dekan
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6,512
Reaksiyon puanı
37
Puanları
228
aynen yeni yeni başlıyoruz :D
 
Üst