Deniz Feneri'nde suç unsuru bulunmadı

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
CHP lideri Deniz Baykal'ın siyasi malzeme yaparak iftira ve asılsız iddialarda bulunduğu Deniz Feneri Derneği'nde yapılan inceleme sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Türkiye Deniz Feneri Derneği’ne yönelik adli soruşturma kapsamında istediği, derneğe ait denetim raporlarını başsavcılığa gönderdi

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın geçen yıl eylülde verdiği onay üzerine Deniz Feneri Derneği’nde başlatılan denetim tamamlandı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi denetçilerinin yaklaşık 6 aydır derneğin İstanbul‘daki merkeziyle Ankara’daki şubesinde yaptıkları denetimler sonucu derneğin yürütme organlarınca yapılan iş ve işlemlerde herhangi bir suç unsuru bulunamadı.

(Milliyet)

airy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaynak linki? milliyet ana sayfada böyle bir haber yok.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kaynakta haberdeki kalın harflerle belirtilmiş cümle yok...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Yüzü kızarmaz ki o adamın. Öbür dünyada hesabını veremez dersen onun hesabı zaten çok ağır olur. En çok da partisine hesap veremez.

darbeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
patronları türk tabiki burda suçsuz buluncaklar bu ülke hırsızların tecavüzcülerin katillerin memleketi artık ;)
10 da 10 kusurlu fabrikatör çocugu ünlü bi sanatçının klibinde oynayan dansçı kızı öldürdü 30 günde serbest kaldı ;)
devlet şehit parası ödediği 70 yaşın üstünde iki yaşlı ana babaya 20 sene fazla para ödendiği için 20 milyar borç çıkardı ...
hüseyin üzmez gibi ş*refsizler dışarda
başbakanının oğlu milyar dolarlık pırlantaya vergi ödemio bizim 3 kuruşluk ekmeğimizden vergi alınıo
vb......
ya düşünsenize
başbakanın çocuklarını çarpıp öldürdüğünüzü tecavüz ettiğinizi neler yaparlar adama bütün sülalemizi mit kurşun manyağı yapar neden = ONLAR PADİŞAH ÇOCUGU BİZ ONLARIN GÖZÜNDE HAYVAN ÇOCUGU (KOYUN)

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yazık baykala :s

ona buna yüklenerek o koltuğu koruyamayacığını öğrenir artık !!

Bu ülkede demokrasinin ilk adımı baykalın gitmesidir. Yoksa tek partili dönem olacak Türkiye için. Baykal böyle olduğu sürece CHPliler bile chp ye oy vermicek.

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
madem aklanmış sizin ya da yakınlarınızın paralarını da bir güzel cebe indirdikten sonra görürsünüz artık aklanmışlar mı paklanmışlar mı yoksa tüyü bitmemiş yetim paralarını indirmişler de bi güzel batırmışlar mı?Hala devam edin siz at gözlüklerinizi takmaya.yazık günah bu kadar milletin parasını yutmuş adamlar Alman mahkemeleri tarafından tüm bağlantıları açıklanmış bizim RTE ve yandaşları nasıl aklasak diye düşünüyorlar bu kalpazanları.Siz de gelmiş buralarda sanal çığırtkanlık yapıyorsunuz.Valla ne diyim size her türlü kalpazanın yaptığı müstehak...

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
madem aklanmış sizin ya da yakınlarınızın paralarını da bir güzel cebe indirdikten sonra görürsünüz artık aklanmışlar mı paklanmışlar mı yoksa tüyü bitmemiş yetim paralarını indirmişler de bi güzel batırmışlar mı?Hala devam edin siz at gözlüklerinizi takmaya.yazık günah bu kadar milletin parasını yutmuş adamlar Alman mahkemeleri tarafından tüm bağlantıları açıklanmış bizim RTE ve yandaşları nasıl aklasak diye düşünüyorlar bu kalpazanları.Siz de gelmiş buralarda sanal çığırtkanlık yapıyorsunuz.Valla ne diyim size her türlü kalpazanın yaptığı müstehak...
deniz fenerine bende yardım yaptım, kimsey ilgilendirmez yardım yapar, yapmam kimsede bundan şikayetçi değil, kimse deniz fenerine şikayetçiler diye gösterilmezsin, deniz feneri hırsızlık yapmadığına da eminim.

deniz feneri sıkı takipçisi değilseniz şimdi aşağıda saydıklarımın size deniz fenerine güveni artıracaktır.

#deniz feneri bisikleti olmayan 1001 çocuğa bisiklet hayalini gerçekleştirmiş oldu
# Evi yananlara evleri onarılana kadar ev verildi
# önlüğü, kalemi, ayakkabısı olmayan çocuklara yardım eli uzatıldı, okullara bilgisayar yardımı yapıldı.
# depremde, sellerde yaralı olanlara gıda, ilaç yardımı yapıldı
# işsiz olanlara küçük de olsa bir iş imkanı yaratılıyor, yardımlar yapılıyor
# kanser olan, hasta olana yardım eli uzatılıp yardım eli uzatılıyor

daha ne olsun deniz feneri bunları yapabiliyorsa yapılan yrdımların ak sütü gibi helal olsun.

Deniz Feneri davasında Baykal çark etti

Deniz Feneri Derneği tarafından, CHP ile Baykal aleyhine açılan 1 milyon TL'lik manevi tazminat davasının görülmesine başlandı. CHP'nin karşı dilekçesinde tam bir çark etme var.

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, ''Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği ile ilgili iddiaları kullanarak'', tüzel kişiliklerine saldırıda bulundukları iddiasıyla CHP ile Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine açılan 1 milyon TL'lik manevi tazminat davasının görülmesine başlandı.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, derneğin avukatı Mehmet Yalçınkaya ile CHP ve Baykal'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu katıldı.

Avukat Çörtoğlu, duruşmada dava dilekçesine karşı hazırladıkları dilekçeyi mahkemeye sundu.
Dilekçede, Baykal ve diğer CHP yöneticilerinin, kamu yararı çerçevesinde, Deniz Feneri e.V. hakkında Almanya'da açılan davanın iddianamesi, dosya içindeki resmi belgeler ve kesinleşen gerekçeli mahkeme kararına dayanarak açıklamalarda bulundukları ifade edildi.

''Deniz Feneri e.V. ile ilgili sözlerin, Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği için söylenmiş gibi aktarılmasının dayanaksız olduğu'' kaydedilen dilekçede, şu değerlendirmelere yer verildi:

''Davacı, Almanya Deniz Feneri e.V. için söylenen sözleri, açıklanan görüşleri, kamuoyunu aydınlatma amaçlı verilen bilgileri tamamıyla kendisine söylenmiş gibi üzerine almakta ve kendisini Almanya Deniz Fenerinin yerine koyarak, onunla özdeşleşerek cevap vermektedir.

Almanya'daki Deniz Feneri e.V, davacı dernekle eş zamanlı kurulmuş ve 1999'da faaliyete geçmiştir. Tüm tanıtımlar ve reklamları Türkiye'deki Deniz Feneri gibi Kanal 7'den yayınlanmış, ortak reklam spotları kullanılmıştır. Dahası, logosu ve ismi Türkiye'deki Deniz Feneri ile aynıdır. Türkiye'deki dernek, isim hakkıyla ilgili Almanya'daki derneğe karşı hiçbir işlem yapmamıştır. Vatandaşların kafasında kargaşa varsa bu isim ve markayla ilgili bir sorundur.''

Almanya'daki dernek için söylenen sözlerin, Türkiye'deki Deniz Fenerini çağrıştırmasından Baykal ve CHP'nin sorumlu olamayacağı ifade edilen dilekçede, Almanya'daki dava sonucunda, ''mahkeme tarafından asıl suçluların ve arka plandakilerin Türkiye'de olduğu, yardım için toplanan paraların Türkiye'ye aktarıldığının tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma başlatıldığı'' kaydedildi.

Almanya'da açılan davada yer alan belgeler ve gerekçeli karardan alıntılar da yapılan dilekçede, Almanya'daki Deniz Feneri e.V. dava dosyası, gerekçeli kararı, iddianamesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması ve Alman basınında davaya ilişkin olarak çıkan haberler delil olarak bildirildi.

Yargıç Hüseyin Ünaldı, duruşmada taraf avukatlarına, davalı ve davacıların Türkiye çapında bilindiklerine dikkati çekerek, sosyal ve ekonomik durumları için müzekkere yazılıp yazılmaması konusundaki beyanlarını sordu.

Derneğin avukatı Yalçınkaya, talep edilen manevi tazminat tutarının yüksek olduğunu belirterek, müzekkerenin yazılmasını istedi ve ''Bu şekilde mal varlıkları da ortaya çıkar'' dedi.
Bunun üzerine CHP ve Baykal'ın avukatı Çörtoğlu, Yalçınkaya'ya, ''Bu miktarı alacağınızı mı zannediyorsunuz?'' ifadesini kullandı.

Tarafların sosyal ve ekonomik durumlarının araştırılması için müzekkere yazılması, Deniz Feneri Derneği avukatlarına son dilekçeye karşı beyanda bulunmaları için süre verilmesi kararlaştırılan duruşma ertelendi.

AA

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
alman büyükelçisi baykalın elindeki dosyaların alman makamlarındaki dosyalar olmadığını açıklamıştı. baykal neresinden çıkardı acaba bu dosyaları.

serin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bütün dünya suçlu dese biz bulamıyabiliriz. Bizim Türk adetlerinden birimidir anlayamadım????