Deniz Feneri Derneği'nden CHP ve Baykal'a milyonluk tazminat davası

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Deniz Feneri Derneği'nden CHP ve Baykal'a milyonluk tazminat davası

denizfeneri.jpg

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, ''Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği ile ilgili iddiaları kullanarak'', tüzel kişiliğe saldırıda bulundukları iddiasıyla CHP ile Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açıldı.

Dernek Genel Başkanı Engin Yılmaz, davayı açmadan önce Ankara Adalet Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra 50 dolayında ülkede faaliyet gösterdiklerini, yardımlarının 2 buçuk milyon kişiye ulaştığını anlattı.

''Böyle bir yardım kuruluşunun, 6 aydır pervasızca bir saldırıyla karalama kampanyasıyla linç edilmek istendiğini'' savunan Yılmaz, ''Türkiye'nin en önemli siyasi partilerinden biri olan CHP ile Genel Başkanı Baykal, sanki başka hiçbir rakibi yokmuş gibi, Deniz Fenerini siyasi rakip olarak görüp, seçim malzemesi yapmakta. Dernek, sanki kalpazanmış, kapkaççıymış, üçkağıtçıymış, sahtekarmış gibi itham edilmekte'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Almanya'daki derneğin, Deniz Fenerinin adını kullanarak dolandırıcılık yapması nedeniyle dava açıp açmayacaklarını'' sorması üzerine Yılmaz, Almanya'daki derneğin, Alman yasalarına göre kurulmuş ayrı bir dernek olduğunu ifade etti.

''10 yıllık süre içinde, Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği ile proje bazlı bazı faaliyetler yürüttüklerini, bunların bankalar aracılığıyla ve İçişleri Bakanlığının izniyle gerçekleştirildiğini'' anlatan Yılmaz, bunu ilk günden itibaren dile getirdiklerini anlattı.

Yılmaz, hiçbir çağrı almamalarına rağmen, Alman basınındaki bazı haberler üzerine, 2007 yılı Haziran ayında Almanya'ya giderek yetkililere, Deniz Feneri e.V'nin, derneklerinin bir şubesi olmadığını, kendilerine gelen 7 milyon avronun yardım için kullanıldığını anlattıklarını ifade etti.

Türkiye'de de konuyla ilgili soruşturma yürütüldüğüne işaret eden Yılmaz, ''Yargıya güveniyoruz. Her kuruşun hesabını veririz'' dedi.

-''DERNEĞE YARDIMLAR KISMEN AZALDI''-

''Gözü yaşlı, gönlü kırık insanlara yardıma engel olunduğunu'' savunan Yılmaz, bütün siyasi partilere eşit mesafede olduklarını kaydetti.

''CHP Genel Başkanı Baykal'ın sizinle ilgili açıklamalarını neye bağlıyorsunuz'' sorusuna ''Onu kendisine sorun'' karşılığını veren Yılmaz, ''Davayı kazanırsanız, Sayın Baykal vereceği 1 milyon TL ile kaç kişiye yardım etmiş olacak?'' şeklindeki soruyu, ''Bunun hesabını yapmadık'' diye yanıtladı.

Yılmaz, bir başka soru üzerine de derneğe yardımların kısmen azaldığını ifade etti.

Yılmaz ile derneğin Ankara Şube Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, daha sonra dilekçelerini vererek davayı açtılar.
aa
03 Mart 2009, Salı​

KaynaK

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Deniz Feneri Türkiye çok güzel hizmetlere imza attı.

Eğer yanlış yapan varsa şahsidir, cezası da şahsi olmalıdır.

Bir kurum, özellikle de insanlara bu şekilde hizmet eden bir kurum yıpratılmamalıdır.

İnşaallalh deniz feneri davayı kazanır ve baykalın paraları da bir hayır işine yarar.

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
en iyisini yaptılar. inşallah muaffak olurlar..

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
İnşaallah deniz feneri bu davayı kazanır ve deniz baykalın paraları da fakire, yoksula nasip olur.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Deniz Feneri Türkiye çok güzel hizmetlere imza attı.

Eğer yanlış yapan varsa şahsidir, cezası da şahsi olmalıdır.

Bir kurum, özellikle de insanlara bu şekilde hizmet eden bir kurum yıpratılmamalıdır.

İnşaallalh deniz feneri davayı kazanır ve baykalın paraları da bir hayır işine yarar.

şahsi kısmına katılıyorum. ama eğer şahısların pozisyonu yükselmeye başlarsa bu durumda kurumun içinde bir bozulma olduğunu da "şahsen" kabul etmek gerekir. Umalım ki yoktur.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Haklılar .. ülkeye yapılan yardımları kesmek için bu karalamalar...

PRaNGA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnşallah Köküne Kadar Alırlar Baykaldan...

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
deniz baykal oğluna gemicik almış onu vercekmiş fakire... açıklama yaptı dün sevinin...:excl:

Gemicik alanda versin hesabını bir yanlışlığı varsa başkası da.

Niye konuyu siyasete endekliyorsunuz.

Deniz feneri türkiye derneği çok güzel hizmetler yaptı. Bunu hiç mi görmüyorsunuz?

Bu tür Kurumlar ve kuruluşlar yıpratılmamalı diyorum.

Yanlışlık yapan varsa herkes cezasını çeksin diyorum.

Ama siz ısrarla konuyu siyaset sahasına çekiyorsunuz.

Bana ne gemi alandan, bana ne felandan filandan.

Kim suç işlemişse cezasını çeksin, elinde belge bilgi olupda sadece siyaset yapın götürüp mahkemelere vermeyenlerde cezalarını çeksin diyorum.

İyi günler.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
en iyisini yapmışlar şahsi hataların bedelini kurumlara ödetmeye bunun üstünden siyasi rant elde etmeye çalışan yıllardır muhalefet koltuğuna kök salan Dennis baykal efendi yırtınıp duruyordu sesi kesilir inşallah anlamadı herif hala bu halkın onu seçmeyeceğini hala oturuyor..

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İnşaallah deniz feneri bu davayı kazanır ve deniz baykalın paraları da fakire, yoksula nasip olur.

yazıklar olsun ya.. adamlar hayır işi diye topladığı paralarla neler yaptılar.. sen hala burda yalakalık yapıyosun ayıp sana... eğriye eğri doğruya doğru demesini öğreneceksin! bir yola baş koyup ta dğmdüz gitmeyeceksin,yanlışsa yanlış kardeşim. deniz feneri derneği yanlışın kralını yapmıştır.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kana d ve stara da açmaları gerek benolsam onlarınd aanasını ağlatırdım
r. tayyip erdoğan nı yerin dibine geciricez diye habercilikten başka herseyi yapıyolar
başbakan bi tarafta aydın doğan bi tarafta stv ve kana7 b tarafta bunlar bitarafta resmen kapışıyolar amma özellikle kanal d işi batıırıyo kardeşim tamam senin kanalın ama bukadarda olmazki aydın bey senin **********

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
yazıklar olsun ya.. adamlar hayır işi diye topladığı paralarla neler yaptılar.. sen hala burda ******* yapıyosun ayıp sana... eğriye eğri doğruya doğru demesini öğreneceksin! bir yola baş koyup ta dğmdüz gitmeyeceksin,yanlışsa yanlış kardeşim. deniz feneri derneği yanlışın kralını yapmıştır.

Deniz Feneri Türkiye derneğinin yanlış yaptığına dair, yolsuzluk yaptığına dair BİR TEK KANIT GETİR SENDEN ÖZÜR DİLEYİM...

Getiremezsin sen özür diler misin?

Ayrıca yazınızda kullandığınız ****** tabirini de öncelikle size iade ediyor., sonra da forum yönetiminin takdirine bırakıyorum.