Dell 5110 almayı düşünüyorum

Reaksiyon puanı
2,148
Ne dersiniz arkadaşlar kullananların yorumlarını alayım, fiyat/performans olarak nasıldır, i7 işlemcili almayı düşünüyorum, ekran kartı bütün modellerinde Nvidia GeForce GT 525M 1gb paylaşımsız, bu ekran kartı nasıldır kaç bitliktir.

ram belleği 6gb harddiski 750 gb olan model 1,588.26 TL
ram belleği 8gb harddiski 500 gb olan model 1,590.32 TL

aynı neredeyse fiyatları, sizce ram mi yoksa harddisk mi?

başka sitelerden daha ucuza biliyorum diyorsanız lütfen söyleyin, ya da pcdepo güvenilmez diyorsanız onu da belirtin.

ayrıca donanım bölümünün fahri moderatörü [MENTION=43929]rtsbora[/MENTION]'yı konuya davet ediyorum :)

teşekkürler saygılar :)

--- Mesaj Güncellendi ---

yorumlarınıza hemen cevap veremeyebilirim arkadaşın bilgisayarından yazıyorum bilgisayarsız kaldım buralarda :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
ben 2.sini tercih ederdim :) ben de merak ediyorum pcdepo güvenilir mi acaba?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Ekran kartına NVIDIA nın sitesinden bakayım dedim bu olsa gerek Veri Yolu Genişliği 128 bit.

http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gt-525m-us.html

Alttaki menülerde Specifications sekmesine tıklarsın. Ayrıntıları var.

Genel olarak özellikleri güzel. Eğer oyun oynayan biri değilsen her türlü yeter zaten. Ayrıca RAM' ı 8 GB olanı öneririm. İnternetten alışveriş yapmadığım için pcdepo hakkında hiç bir bilgim yok maalesef.

Reaksiyon puanı
2,148
vatan bilgisayarda 1900 diyor ya :/

pcdepo'yu nette bi araştırayım yorumlarına bakayım ben.

128 bit az mı acaba ya, 512lik kartlar var sanırım

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
8 gb ram olanı alın bence. Hayırlı olsun.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
2 gb ram farkı bir şey kaybettirmez ama bir iki ay sonra hdd dolmaya başladığında ( Film arşivi vs. ilgileniyorsan eğer ) o aradaki 250 gb lık farkı ararsın :) Ben olsam 1. cihazı alırdım.

ibozer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
vatan bilgisayarda 1900 diyor ya :/

pcdepo'yu nette bi araştırayım yorumlarına bakayım ben.

128 bit az mı acaba ya, 512lik kartlar var sanırım

Oyun merağınız var ise laptop önermem parayı gömmüş olursunuz fakat illede ben laptop alacağım diyorsanız bence yeterlilik konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.Kendim aldığım laptopu 5-6 senedir kullanıyorum aşarı yüksek kalite istemedikten sonra halen yeni çıkan oyunlara göz atabiliyorum ;) Fakat bit yükseldikçe fiyatlar konusunda zorluk yaşayabilirsiniz.

2 gb ram farkı bir şey kaybettirmez ama bir iki ay sonra hdd dolmaya başladığında ( Film arşivi vs. ilgileniyorsan eğer ) o aradaki 250 gb lık farkı ararsın :) Ben olsam 1. cihazı alırdım.

Kullanım amacına bağlı sanki =D

Reaksiyon puanı
2,148
teşekkürler herkese

hocam ben de aslında güzel bir masaüstü toplamayı düşünüyordum da, yüksekovaya atandım ben sakaryadaydım, bilgisayarı taşıyabilmek önemli o yüzden masaüstü alamıyorum

oyun delisi değilim pes fifa 12 13 14 oynatsın yeter :D ama assassins creedde gözüm var :)

film dizi arşivi de yapmıyorum yüksek kalite indirip izleyip siliyorum, 2.yi alacağım sanki

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
teşekkürler herkese

hocam ben de aslında güzel bir masaüstü toplamayı düşünüyordum da, yüksekovaya atandım ben sakaryadaydım, bilgisayarı taşıyabilmek önemli o yüzden masaüstü alamıyorum

oyun delisi değilim pes fifa 12 13 14 oynatsın yeter :D ama assassins creedde gözüm var :)

film dizi arşivi de yapmıyorum yüksek kalite indirip izleyip siliyorum, 2.yi alacağım sanki

Kadiköy almışken full hd ekranı olan bir şey al, yüksek kaliteli video izlemeyi de seviyormuşsun, hiç pişman olmazsın :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ikisinin de özellikler aynı sayılır. iki modelin de hddsi 5400 rpm. 7200 olsa daha verimli olurdu. 6 gb ram de lapto için fazlasıyla yeterli. 8 gb rame gerek yok bence. ddr3 ramler çok ucuzladığı için firmalar alıcıyı cezbetmek adına fazla fazla ram koyuyorlar. profesyonel grafik, modelleme yazlımı kullanmıyorsan 4 gb ram günlük kullanım ve oyun için ideladir.

ekran kartı da gts 250 kıvamında birşey. sonuçta monitörün 1366x768 çözünürlüğü desteklediği için oyunları da max bu çözünürlükte oynayacaksın. bu çözünürlükte de ekran kartı güncel oyunlar için yeterli. :)

Reaksiyon puanı
2,148
Kadiköy almışken full hd ekranı olan bir şey al, yüksek kaliteli video izlemeyi de seviyormuşsun, hiç pişman olmazsın :)

1920x1080 mi yani? O kadar çözünürlüğü olan laptop var mıdır yahu :) ama hdmi ile bağlasak bi full hd televizyona ekran kartı oynatmaya yeter heralde filmi değil mi?

ikisinin de özellikler aynı sayılır. iki modelin de hddsi 5400 rpm. 7200 olsa daha verimli olurdu. 6 gb ram de lapto için fazlasıyla yeterli. 8 gb rame gerek yok bence. ddr3 ramler çok ucuzladığı için firmalar alıcıyı cezbetmek adına fazla fazla ram koyuyorlar. profesyonel grafik, modelleme yazlımı kullanmıyorsan 4 gb ram günlük kullanım ve oyun için ideladir.

ekran kartı da gts 250 kıvamında birşey. sonuçta monitörün 1366x768 çözünürlüğü desteklediği için oyunları da max bu çözünürlükte oynayacaksın. bu çözünürlükte de ekran kartı güncel oyunlar için yeterli. :)

güncel oyunları oynatır diyorsan ilerde çıkacak pes ve fifa oyunlarını da oynatır o zaman, iyi oldu bu :)

pcdepo'yu da araştırdım genelde güvenilir demişler, ama kimlik fotokopisi istedikleri için işkillenenler var.

Reaksiyon puanı
2,148
ikisi de i7 hocam 4 çekirdek değil mi ikisi de?

ekran kartları farklı biri ATI HD6570M, biri GeForce GT 525M, ati olan daha mı iyi?

senin verdiğin modelle benim verdiğim modeli karşılaştırırsak artıları eksileri nelerdir?

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
i7'ler 4 çekirdek olduğu için i5 modellerde vardı onun için sordum :)

HD6570, GT525M'e göre daha iyidir. Oyun performansları sayfanın en altında;

GT 525M : http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-525M.43889.0.html
HD 6570 : http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6570M.41479.0.html

Linux kullanacaksanız Nvidia daha az problemli (sürücü bakımından). Bunun dışında Nvidia'nın bazı teknolojileri var.(Physx, CUDA) Modelleme ve 3D animasyon yapmıyorsanız Lenovoyu tercih edebilirsiniz. (ki yapıyorsanız bu modeli seçmek biraz abes kaçardı :))

sikayetvar.com'da cihazlarda kronik bir problem var mı almadan önce bir bakın kesinlikle.(ben bakmadım)

Tasarım olarak bence Lenovo daha iyi duruyor.
Dell'in işlemcisi Lenovo'ya göre biraz daha güçlü (Dell 2.2 ghz - 3.1 ghz, Lenovo 2.0 ghz - 2.9 ghz)
Dell'in numpad'i var Lenovoda yok. (Benim için tercih sebebidir. Sadece numpad için Lenovoyu elerim :))
Lenovo'nun ekranı LED. Dell'de bir bilgi vermemiş Widescreen yazıyor. Galiba LCD.
Dell de 2GB daha fazla ram var Lenovoya göre.
Lenovo'nun ekran kartı Dell'den çok daha iyi :)
Kısaca böyle :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
1920x1080 mi yani? O kadar çözünürlüğü olan laptop var mıdır yahu :) ama hdmi ile bağlasak bi full hd televizyona ekran kartı oynatmaya yeter heralde filmi değil mi?

Tabi o şekilde kullanabiliyorsun. Hatta bende Lenovo Y560 var, hdmi ile televizyona bağlayıp full hd pes 2011 oynamışlığım var. :)

Full HD ekranlı laptop olmaz mı hiç? Bence gerçekten önemli bir ayrıntı, kendisini çağ atlamış hissettiriyor insana. :)

http://www.sadecenotebook.com/main/products.asp?cat_ID=99&oz=5_45&syf=1&ob=1

Reaksiyon puanı
2,148
lenovonun ekran kartı cezbetti beni :)

oyunlar daha çok ekran kartı istiyor sanırım rame oranla, 2gb ram yerine ekran kartının üstün olması daha iyidir diye düşünüyorum

dellde vatan ile pcdepo arasında çok fark var, ama lenovoda vatan ile pcdepo arasında pek fark yok nedense

pcdepoda 6gb ram 500gb harddisk olanı var, bu bana 4gb ram 750gb harddiske göre daha iyi geldi

o zaman şu ikisi arasında seçim yapacağım demektir
http://www.pcdepo.com/lenovo-y560p-59-306380-notebook-urun6613.html
http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-n5110-b67f67-notebook-urun7014.html

[MENTION=25391]keyloger[/MENTION]'a soralım o zaman onda da varmış aynı modelden :)

bi sıkıntısı var mı laptopun hocam? :D

[MENTION=137871]v0ld3m0rt1s[/MENTION] dellde ekran tipi HD WLED demiş pcdepoda, ledden daha mı iyidir acaba?

bir de kamera olayını anlamadım, lenovoya 2 mp demiş, dell'e 1mp demiş ama Widescreen HD (1280 x 720) demiş, şimdi hangi kamera daha iyi?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
lenovonun ekran kartı cezbetti beni :)

oyunlar daha çok ekran kartı istiyor sanırım rame oranla, 2gb ram yerine ekran kartının üstün olması daha iyidir diye düşünüyorum

dellde vatan ile pcdepo arasında çok fark var, ama lenovoda vatan ile pcdepo arasında pek fark yok nedense

pcdepoda 6gb ram 500gb harddisk olanı var, bu bana 4gb ram 750gb harddiske göre daha iyi geldi

o zaman şu ikisi arasında seçim yapacağım demektir
http://www.pcdepo.com/lenovo-y560p-59-306380-notebook-urun6613.html
http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-n5110-b67f67-notebook-urun7014.html

@keyloger'a soralım o zaman onda da varmış aynı modelden :)

bi sıkıntısı var mı laptopun hocam? :D

@v0ld3m0rt1s dellde ekran tipi HD WLED demiş pcdepoda, ledden daha mı iyidir acaba?

bir de kamera olayını anlamadım, lenovoya 2 mp demiş, dell'e 1mp demiş ama Widescreen HD (1280 x 720) demiş, şimdi hangi kamera daha iyi?

WLED (Widescreen-LED) olarak kullanılıyor, yani ekranlar arasında fark yok. :)

Vallaha benim cihazın maşallahı var nazar değmesin sıkıntı yaşamadım ve ses falanda cihazda harika, çok şükür ısınmada yaşamadım. Hatta benden gören 3-4 arkadaşım daha bu cihazdan aldı. :) Ama Dell'in teknik servislerinden herkes çok memnun, karar senin artık... :)

Reaksiyon puanı
2,148
lenovonun bi ekran kartı daha iyi, peki 5110'a tercih edilebilecek kadar iyi mi acaba ona karar veremiyorum, iki ekran kartı arasında çok mu fark var acaba?

orh_an

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer dell alacaksanız 750 gb hhd. olanı alın derim,bugün vatandan 4 gb 1333 mhz ddr3 notebook ram'i 42 tl.ya aldım.hdd fiyatlarıda şu sıralar malum ve 6 gb ram yeterli.Ayrıca serviste önemli, herhangi bir sorunda servise gönderip 25-30 gün beklemek var.Ancak dell ücretsiz 0 800 ile başlayan numaralardan servis kaydınızı alıyor,telefonda sorununuzu anlatıp gerekirse fotoğraf çekerek verecekleri mail adresine gönderiyorsunuz ve 2 ila 5 gün arasında evinize gelerek evinizde servis hizmeti veriliyor,anakart değişim olacaksa bile evinizde değiştiriyorlar.Bende 5010 modeli var, şarj aleti bazen şarj etmiyordu ve evime kadar gelip yenisini teslim ettiler.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Eğer dell alacaksanız 750 gb hhd. olanı alın derim,bugün vatandan 4 gb 1333 mhz ddr3 notebook ram'i 42 tl.ya aldım.hdd fiyatlarıda şu sıralar malum ve 6 gb ram yeterli.Ayrıca serviste önemli, herhangi bir sorunda servise gönderip 25-30 gün beklemek var.Ancak dell ücretsiz 0 800 ile başlayan numaralardan servis kaydınızı alıyor,telefonda sorununuzu anlatıp gerekirse fotoğraf çekerek verecekleri mail adresine gönderiyorsunuz ve 2 ila 5 gün arasında evinize gelerek evinizde servis hizmeti veriliyor,anakart değişim olacaksa bile evinizde değiştiriyorlar.Bende 5010 modeli var, şarj aleti bazen şarj etmiyordu ve evime kadar gelip yenisini teslim ettiler.

İşte bu konu insanı dell'lendirir. :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41

güncel oyunları oynatır diyorsan ilerde çıkacak pes ve fifa oyunlarını da oynatır o zaman, iyi oldu bu :)

pcdepo'yu da araştırdım genelde güvenilir demişler, ama kimlik fotokopisi istedikleri için işkillenenler var.

son düşünceniz nedir ?
eğer fiyat problem değlse sizin için msi gt683 iyi bir laptop :) 2500 tl civarı
multimedya ağırlıklı birşey istiyorsan asus n53 n55 serilerinden birşey alabilrisn 1900 civarına bulabilirsin
daha ucuz bilmiyorum şuanda :D
sizin dediğiniz modellerde de harddiski büyük olan modeli seçmek bence mantıklı olucaktır çünkü 4gm ramler 45-50tl civarında ama harddiskler en az 3 katı fiyata :)

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@__kadıköyRAP__

Linkini verdiğim karşılaştırmada HD 6570 Med-High arası ağırlıklı iken GT 525 Low-Med arası ağırlıklı ayrıca 1-2 sene sonra çıkacak olan çoğu oyunu GT 525 Low da oynatır diye düşünüyorum. Ayrıca TV'ye bağlayıp Full HD oynayacaksanız GT 525 zorlanacaktır... Tabi Dell'in teknik servis artısı var dikkate alınmalı.

Aslında biraz beklerseniz fiyatlar düşecektir. Çünkü Intel Ivy Brigde'ler yani yeni nesil cihazlar gelecek 1-2 ay beklerseniz şuan ki incelediğimiz cihaz fiyatları 200-400 TL arası veya daha büyük miktarda düşecektir.

Reaksiyon puanı
2,148
lenovo alacağım sanırım, dell'in teknik servisini çok övdünüz ama lenovonun teknik servisi de çok mu kötü acaba almayayım mı?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
lenovo alacağım sanırım, dell'in teknik servisini çok övdünüz ama lenovonun teknik servisi de çok mu kötü acaba almayayım mı?

DELL'den şaşma derim ben Özelliklede teknik servis konusunda; Bütün üreticiler üç aşağı beş yukarı aynı donanımı, yazılımı kullanmak zorunda

Reaksiyon puanı
2,148
ama [MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION] ekran kartı fark atıyor yaw :D başka dell modellerine de bakayım o zaman

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
XPS serine bak 540M kullanmışlar ama DELL XPS seriside biraz daha pahalıdır

Reaksiyon puanı
2,148
ona da baktım kullandığı ekran kartı yine lenovonunkinin gerisinde hocam