Dekolte giyene tecavüz ederler!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
601444_detay.jpg

TBMM’ye sunulan ve “hadım yasası” olarak nitelendirilen “cinsel saldırı suçu ile çocuklara ve reşit olmayana tecavüzden yargılananların hadım edilmesini” öngören tasarıya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker’den tartışılacak bir yorum geldi. Her ülkede olduğu gibi Türk toplumunda da tacizcilerin olduğunu belirten ve sorunun çözümü için köküne inilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Çeker, şunları söyledi:

‘SORUNUN ODAĞI KADIN’

“Sorunun odağında kimvar? Kadın var. Kardeşimsen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikâyet etmen makul değildir. Bu konuda suçu işleyenleri savunduğum anlaşılmasın. Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyinen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Bu konuda tabii ki erkek suçludur, ama kadının da suçu göz ardı edilirse meseleyi çözümde yanlış adım atmış oluruz. Bu olayda her iki taraf da suçludur.”

Prof. Çeker, “Öncelikle belirtmeliyim ki dinimizde böyle bir ceza yok. Bu, siyasi otoritenin kararı ile uygulanan bir ceza yöntemidir” dedi.

‘DİN EĞİTİMİ ÖNERİSİ’

Konunun çözüme kavuşturulması için detaylı bir çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Çeker, şöyle devam etti:

“Başta toplumun acilen yaygın bir din eğitimine tabii tutulması gerekir. Ardından bu tür suçları özendirici yayınlara yasak getirilmelidir. Yayınlanan dizilerde tecavüz sahnesinin dakikalarca gösterildiği, toplumsal ahlakın yok edildiği durumlar var. Bu tür dizilerin asla toplumla buluşturulmaması gerekir.”

Habertürk

YÖK Başkanı'ndan inceleme isteği

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı arayarak, İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'in açıklamalarıyla ilgili olarak inceleme başlatılmasını, gerekirse soruşturma açılmasını istedi.

Alınan bilgiye göre, Çeker'in basına yansıyan ''Sorunun odağında kadın var. Sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmaz. Tahrikten sonra şikayet etmen makul değil. Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyen kadının da etkisi küçümsenemez'' yönündeki açıklamaları üzerine, Rektör Okudan'ı telefonla aradı.

''Bu açıklamaların gereğinin yapılmasını'' isteyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, inceleme başlatılması ve gerekirse soruşturma açılması talimatı verdi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, SÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'in açıklamalarının kendisini üzdüğünü belirterek, konuyla ilgili Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın kendisini arayarak üzüntülerini bildirdiğini söylemişti.

SÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'in bazı ulusal gazete ve televizyonlarda çıkan ve "Dekolte Giyen Kadın Tacize ve Tecavüze Davetiye Çıkarır" dediği iddia edildiği açıklamalarına SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'dan yanıt geldi. Bir basın toplantısında konuyla ilgili soru üzerine Rektör Okudan, "Yapılan açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Benim düşündüğüm kadar her öğretim üyesinin de bu üniversitenin saygınlığını düşünmesi ve bu üniversiteye zarar vermeyecek açıklamalar yapması gerekir. Az önce YÖK Başkanı beni aradı. Konuyla ilgili üzüntülerini bildirdi. Hatta kendisini dekan zannetmiş ve bana "Ne biçim dekanın var senin" dedi. Bu aslında doğru bir açıklama değil. Doğru bir genelleme değil. Ne gereği vardı. Ama öğretim üyesi özgürlüğü var. Neden böyle bir açıklama gereği duydu anlamıyorum. Bir üniversitenin hocaları üniversitesini ve şehrini sıkıntıya düşürecek şeyler yapmamalı. Ne gereği vardı böyle bir açıklama yapıp Konya'nın adını çıkarmaya? Ama maalesef akademisyenlerin ağzına mühür vuramıyoruz" şeklinde konuştu.

AA-Habertürk

D'Artagnan

Asistan
Reaksiyon puanı
9
yuh artık bu kadar da olmaz yaaa!!! Suçu yine tecavüze uğrayan kadınlarda buluyor zat-ı muhterem hemde profesör lakaplı. Demek ki profesör olmak iyi bir eğitim almış anlamına gelmiyormuş. Diplomalı Cahil diye buna derler...

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ortamı geriyorlar dikkat....

GENİŞ BAKIN, görürsünüz!!!

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Peki dekolte giymeyen ama tecavüze uğrayan kadınlara ne der bu adam merak ediyorum.

Daha çocuk yaşta tecavüze uğrayanlara ne demeli??? Hemde erkek çocuklara tecavüz eden canavalar var(insan diyemiyorum).

Nasreddin Hocanın dediği gibi "Hırsızın hiç mi suçu yok?"

Nasıl böyle yorum yapabiliyorlar hayret ediyorum.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
başına gelirse haberini görmek isteriz

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Kuyruk sallama diyor kısaca :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
olay dekoltede ise bayanların komple çarşaf-peçe vs giydiği gözlerin dahi görülmediği toplumlarda tecavüz olayını nasıl açıklamak gerekmekte?
giyinme konuşu tartışılabilir,ortama uygundur,değildir,aşırıdır öyle böyle diye ama tecavüze bağlanamaz...
eğer bu gün kıyafet-tecavüze bağlanıyorsa ve komple çarşaflı toplumlarda da tecavüz oluyorsa bir gün başka bir muhterem zat çıkar ve olayı bayanların nefesalıyor olmasına bağlar...:p cidden bu mantıkla nefesalmasınada bağlanır...haliyle sorun odağı kadınlar değil her şeyi yapabileceğine inanan düşünen ve yapmaya çalışan beyni gelişmemiş erkeklerdir...kıyafetide geçtim ufacık erkek-kız çocuklarınada tecavüz ediyorlar,100yaşında yaşlı kadıncazlarada vs vs vs...o da mı dekolte?

yukarıda yazdığım bir çok kişiye mantıksız gelecek ve eminim töbe töbe diyeceklerdir...hatta üstün dini bilgilerinede aykırı şeyler yazdığımı düşünmekteyim...
ama asla asla bir insanın başka bir insana açık giyiniyor diye tecavüz etmeye-öldürmeye-çalmaya-kötü davranmaya-hor görmeye hakkı yoktur...

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Tecavüzün sebebi dekoltedir demiyor. Dekollte de etkenler arasındadır diyor. Dekolte giyersen tecavüzcülerin ilgisini çekersin diyor.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Haberden bağımsız kendi yorumumu yapacağım...

Bir tecavüzcü için dekolte giyen bayan daha caziptir...

Çünkü dekolte giyinen bayanın daha kolay lokma olacağını düşünür!!!

Bu tamamen algı meselesi...

Bir bayan dekolte giyinerek dişiliğini önplana çıkarır...

Bu da her erkeğin dikkatini çektiği gibi sapık tecavüzcünün daha çok ilgisini çeker...

Bunun yanı sıra bazı algılar daha var...

İnsanların algılarını değiştiremezsiniz...

SİZİN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ DEĞİL KARŞIDAKİNİN NE DÜŞÜNDÜĞÜ ÖNEMLİ...

Dekolte giyinen bir bayan için NAMUS kavramının o kadar da önemli olmadığını düşünebilir bir tecavüzcü... Kadın Her Ne Kadar Ben Çok Namusluyum dese de!!!
Örtülü olup namussuzun önde gidenleri de var ama örtülü olmak ile olmamak karşı tarafa farklı algılar oluşmasına sebep olur... Burada karşı tarafın düşüncesi söz konusu...

Dekolteli giyinen kadın DİŞİLİĞİNİ ÖN PLANA ÇIKARIYOR
Dekolteli giyinen kadın NAMUS kavramına önem vermiyor...
Dekolteli giyinen kadın Aklında SEKS olan kadındır...

Şu halde böyle bir kadına tecavüz edildiğinde, Diğer kadına nazaran tecavüzü büyük bir olay haline getirmeyecektir...

Bunlar GERÇEKLERDİR demiyorum...
Bunlar muhtemel ALGILAR...

Tecavüzcü sizin içinizdekileri bilemez!!!
Tecavüzcü sizin görünümünüze bakarak bazı varsayımlarda bulunur!!!

Bu da kurban olarak sizi seçmesine ETKEN FAKTÖRLERDEN BİRİDİR...

Yanyana iki tane market var...
Birinde kepenkler inmiş...
Dışarıda güvenlik kameraları var...
Alarm var...

Diğerinde kepenk yok vitrin açık...
Kamera yok.
Alarm yok...

Hırsızın hedefi PARA ÇALMAKTIR...

Bu iki market içinde hangisi daha kolay hedef olur?

Ama aynı marketlerin yan yana olmadığını düşünelim

Güvenlik önlemleri alınmış olan şehrin dışında daha ıssız bir yerde
Güvenlik önlemi alınmayan ise Şehrin göbeğinde kalabalık bir yerde!!!

Bu kez hırsız her ne kadar güvenlik önlemi alınmış olursa olsun bulunduğu yer nedeniyle güvenlik önlemi alınmış olanı seçecektir...

Yani hem Kapalı hem Açık kadın Tecavüze uğrayabilir...

Ama hangisinin tecavüze uğrayacağını biraz kendileri biraz da çevre belirler...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Yapmaya ya öylemi yaparlar..

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Bu da her erkeğin dikkatini çektiği gibi sapık tecavüzcünün daha çok ilgisini çeker...

Dekolte giyinen bir bayan için NAMUS kavramının o kadar da önemli olmadığını düşünebilir bir tecavüzcü... Kadın Her Ne Kadar Ben Çok Namusluyum dese de!!!
Örtülü olup namussuzun önde gidenleri de var ama örtülü olmak ile olmamak karşı tarafa farklı algılar oluşmasına sebep olur... Burada karşı tarafın düşüncesi söz konusu...

Şu halde böyle bir kadına tecavüz edildiğinde, Diğer kadına nazaran tecavüzü büyük bir olay haline getirmeyecektir...

Alarm var...

Kamera yok.
Alarm yok...

Bu kez hırsız her ne kadar güvenlik önlemi alınmış olursa olsun bulunduğu yer nedeniyle güvenlik önlemi alınmış olanı seçecektir...

elbruz kardes yazilarin cok güzel, örneklendirmeler filan, gercekten genis bir bakis acisi....

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bende önemli bir unsurun kadınların giyim şekli olduğunu düşünüyorum.Adamın karakteri zaten sapıklığa meğillidir orası başka da , kadınların orasını burasını insanın gözüne sokması da kadının bir özgürlüğüne ya da masumluğuna verilmesini anlamıyorum.Yani kadınların hiç mi suçu yok ? Bu çağdaş toplum ayakları bana çok da masum gelmiyor.Eğer oranı buranı açarsan milletin gözüne sokarsan aga her türlü tecavüzü de sarkıntılığı da kabullenmiş sayarsın kendini aga..Şimdi çağdaş , modern arkadaşlar bu yoruma hücum ederler belki ama bu olay ne yazıkki böyle.Ben sadece dekolteli giyinen kadınlar tecavüze uğrar demiyorum ! ama insanları bu tür olaylara teşvik edenin de bu tarz giyinimler olduğunu söylüyorum.Orasını burasını gösteren bayanların da neyi ispatlamaya çalıştıklarını da anlamadım hiç zaten.Neyse hayırlısı hayırlsı..

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Alarm var...

Kamera yok.
Alarm yok...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
burada durum bir hastalıktır. tedavisi gerekir. açıl, kapan fark etmez. o testosteron kanda çılgın atmaya başladığında "damacana" bile tecavüz nesnesi olur.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

başlık konusu için ise :

iyi hoş da; 7 yaşındaki çocukta ne dekolte görüyor da tecavüz ediyor ki ? ilginç, komik bir açıklama işte. komik yazılara koyaydık :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
derdim yok evlat!

Şu özenti yaşını geç sonra muhatabım ol... :closedeyes:

iyi hoş da; 7 yaşındaki çocukta ne dekolte görüyor da tecavüz ediyor ki ? ilginç, komik bir açıklama işte. komik yazılara koyaydık :)

siz de çok komik oluyorsunuz bazen okuduklarınızı başka organlarınızla algıladığınızda...

7 yaşındaki çocuğa tecavüz eden kişi sadece bir tecavüzcü müdür?

karşı çıkacağım diye suyunu çıkarmanın anlamı yok...

Ağır ruhsal sorunları olan sapık bir hastanın yaptıkları değil konumuz...

Ben genel olarak tecavüzleri değerlendiriyorum...

Benim yazdıklarım sana komik geldi ise YEŞİLSİN

Al yazdıklarımı KOMİK YAZILAR bölümüne taşı...

SAYGI...

Özellikle RENKLİLER!!!

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bir insan kendini bilirse kontrol ederse dekolte falan hikaye tecavüz eden kişi dekolte olmasada tecavüz eder ben dekoltenin o kadar etkileyici olduğunu düşünmüyorum dişiliği ön plana çıkarıyor doğru ama bir kişi bunlardan aşırı etkileniyorsa cinsel yönleri beyninden daha ağır basıyor demektir.Mantıklı düşünemiyor yani

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
66
kuyruk sallarsa olacağı budur.

Sadece bu konu üzerine yani diğer tecavüzler değil. Kadın açık saçık giyinirse ve başkasını tahrik ederse ve tecavüzle sonuçlanırsa hatayı tek bir tarafta aramak yanlış olur!!!

tahriş-> tahrik düzeltmesi yapıldı.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Buradan Prof. Dr. Orhan Çeker'e kısacası halk ağzından cevap vermek istiyorum;!

Bunu düşünmesi için ya çevresindekiler böyledir ya da kendisi...

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Şu özenti yaşını geç sonra muhatabım ol... :closedeyes:

siz de çok komik oluyorsunuz bazen okuduklarınızı başka organlarınızla algıladığınızda...

7 yaşındaki çocuğa tecavüz eden kişi sadece bir tecavüzcü müdür?

karşı çıkacağım diye suyunu çıkarmanın anlamı yok...

Ağır ruhsal sorunları olan sapık bir hastanın yaptıkları değil konumuz...

Ben genel olarak tecavüzleri değerlendiriyorum...

Benim yazdıklarım sana komik geldi ise YEŞİLSİN

Al yazdıklarımı KOMİK YAZILAR bölümüne taşı...

SAYGI...

Özellikle RENKLİLER!!!

şimdi oldu sanırım. bir kez daha okursan benim neye komik neye yorum yaptığım düzeltildi. renk falan hikaye, burada fikrini ifade ettikten sonra siyah olsan ne yeşil olsan ne. kaldı ki ben bu fikrimi bu gün söylemiyorum. forumla tanıştığımdan beri böyle söylüyorum. ortada bir sapık var, sapık yani adamın hormonal dengesizliği fiziksel dengesizliğe neden oluyor. bunun sonucunda; yaş aralığı ve de cinsiyeti fark etmeden her türlü canlıya, morgdaki ölüye, damacana denen nesneye tecavüz ediyor.

bacağını gördü diye bir bayana iç geçiren, hırsını içinden atamayınca da tecavüz eden adam; bunu, boşluğa düştüğünde, kendisine çay uzatan elin sahibine de yapar.

karşıt her görüşü komiklik, şaklabanlık olarak değerlendirme hastalığımızdan kurtulalım. dünyaya bakarken pencerelerin çok olduğunu da unutmayalım.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Prof. müş, olaylardan çıkardığı sonuca bak.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu açıklama neden başka bir şehrin üniversitesinden gelmiyor da, konya selçuk üniversitesinden geliyor acaba?

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar uzatmaya gerek yok o önce dekoltesi olan kelini kapatsın öyle konuşsun ;)

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
66
şimdi oldu sanırım. bir kez daha okursan benim neye komik neye yorum yaptığım düzeltildi. renk falan hikaye, burada fikrini ifade ettikten sonra siyah olsan ne yeşil olsan ne. kaldı ki ben bu fikrimi bu gün söylemiyorum. forumla tanıştığımdan beri böyle söylüyorum. ortada bir sapık var, sapık yani adamın hormonal dengesizliği fiziksel dengesizliğe neden oluyor. bunun sonucunda; yaş aralığı ve de cinsiyeti fark etmeden her türlü canlıya, morgdaki ölüye, damacana denen nesneye tecavüz ediyor.

bacağını gördü diye bir bayana iç geçiren, hırsını içinden atamayınca da tecavüz eden adam; bunu, boşluğa düştüğünde, kendisine çay uzatan elin sahibine de yapar.

karşıt her görüşü komiklik, şaklabanlık olarak değerlendirme hastalığımızdan kurtulalım. dünyaya bakarken pencerelerin çok olduğunu da unutmayalım.

Evet ortada bir sapık var zaten bunu inkar eden biri yok. Bazı durumlarda suçu tek tarafta aramak yalnış olur. Bir bayan dekolte takılıyorsa zaten dişiliğini gösterir nasıl ki bir dişi köpek kokusuyla diğer erkek köpekleri peşine takıyorsa. Tacevüzcüleride öyle peşine takar. Tecavüzcü ise zaten o anki cinsel arzusu fazla ise uygun ortamı arar açık kapalı farketmez onun için o an. Ama açık bulursa ona daha uygun gelir. Gelip burda %100 tecavüzcü hatalı dersen yalnış demiş olursun. Bu durumun sonucunda kadının dekoltesinin payıda vardır...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
haddini asma elburz46 sana son sozum!