Default Ethernet ile Başlama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByAdmin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByAdmin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Pardus kurulu bilgisayaraımda 2 ethernet var.
Biri onboard domain ağına bağlı (enp3s0 olarak görünüyor), diğeri pcıe slotuna takılı modeme bağlı (enp2s0 olarak görünüyor). İkiside aynı chipsetli (Realtek)
Sorunum şu;
Bilgisayarı her kapatıp açtığımda default olarak direk modeme bağlı ağ aktif olarak geliyor. Bu sebeple domain kullanıcısı ile oturum açamıyorum. Admin hesabı ile açıp, domain ağını aktif edip sonra domain kullanıcısına geçmem gerekiyor.
Bilgisayarı her açtığımda bu sıkıntı ile karşılaşıyorum. Default olarak domain ağını aktif etmem münkünmü?

OzgunPr

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Menüden ya da komutla "Ağ Bağlantıları" aracını aç. Bununla ağ bağlantılarının/aygıtların önceliğini değiştirebilirsin. Hangisinin daha öncelikli olmasını istiyorsan, öncelik değerini artırabilir ya da diğerinin önceliğini iptal edebilirsin.

Kod:
nm-connection-editor

nm-conn.png

ByAdmin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
0 olan yerden bahsediyorsunuz sanırım. Şuan başlangıçta aktif olmasını istediğim 1 diğeri 0 ama istediğim olmuyor.

OzgunPr

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Diğer bağlantıdaki öncelik işaretini kaldırmayı dene. Değişiklik sonrası sistemi yeniden başlatmadıysan, ağ yöneticisini yeniden başlatman gerekir.

ByAdmin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Diğer bağlantıdaki öncelik işaretini kaldırmayı dene. Değişiklik sonrası sistemi yeniden başlatmadıysan, ağ yöneticisini yeniden başlatman gerekir.
Onuda denedim birçok yöntem denedim ama işe yaramadı maalesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Menüden ya da komutla "Ağ Bağlantıları" aracını aç. Bununla ağ bağlantılarının/aygıtların önceliğini değiştirebilirsin. Hangisinin daha öncelikli olmasını istiyorsan, öncelik değerini artırabilir ya da diğerinin önceliğini iptal edebilirsin.

Kod:
nm-connection-editor

Ekli dosyayı görüntüle 146503
Admin hesabı ile buradan gerekli ayarlar yapıldığında istediğim oluyor. Ancak bilgisayarı açıp dış interneti aktif ettiğimde sanki yeni bağlantı kurmuşum gibi default ayarlarda bağlantı oluşturuyor ve önceki yaptığım ayar kalıcı olmuyor. Bunu kalıcı hale getirmem gerek çözüm için.

Son düzenleme:

OzgunPr

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Kullanıcıyı netdev grubuna ekleyip yeniden başlatmayı dene.