Daha üretilmeden binlerce sipariş aldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hyundai’nin İzmit Fabrikası’nda üreteceği i20 modeli Avrupalı distribütörlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Distribütörler daha seri üretimin başlamadığı i20'den 10 bin adet sipariş verdi.

10107360.jpg

Hyundai’nin Avrupa’daki tüm distribütörleri, i20’nin pilot üretiminden ilk çıkan araçları incelemek ve tüm bilgileri almak üzere 9-11 Mart tarihleri arasında Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nı ziyaret etti.

Aralarında Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda gibi ülkelerin de bulunduğu 20 ülkeden distribütör, i20 modellerini oldukça beğenerek henüz fiyatlar belli olmadan bile üretimin başlayacağı Mayıs ayı için yaklaşık 10 bin adetlik siparişe imza attılar.

"TÜRKİYE'DE ÜRETİP AVRUPA'YA SUNACAĞIZ"

Toplantıda konuşan Hyundai Assan Başkanı ve CEO’su Kwang-Heum, İzmit fabrikasının 1997 yılından bu yana 500 bin adetten fazla araç üretttiğini ve bu rakamın yarısından çoğunu da ihraç etttiğini söyledi. Heum, şöyle devam etti:

"Edindiğimiz tecrübemiz ve sürekli olan gelişimimiz sayesinde de Hyundai fabrikaları arasında en yüksek kalitede üretim yapan fabrika olarak tescillenmiştir. 2009 yılında Türkiye Otomobil Pazarı’ndaki birinciliğimiz ve tüm bu başarılarımız sayesinde i20’nin üretimi için yeni merkez olarak İzmit Fabrikamız belirlenmiştir. Üstlendiğimiz bu misyon ile, en üstün güvenliğe ve kaliteye sahip i20 modellerini Türk işçisinin emeğiyle üretip Türkiye’ye ve tüm Avrupa’ya sunacağız. Herkes ‘Türk Malı’ etiketine sahip en üstün i20’leri kullanma ayrıcalığı yaşayacak."

75 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Hyundai’nin i30 ve i10’dan sonraki üçüncü “i” serisi otomobili olan i20, 75 milyon Amerikan Doları tutarındaki ek yatırım ile İzmit Fabrikası’nın üretim bantlarına alınıyor. Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan i20’nin beş kapılı versiyonu Türkiye’de üretilecek ve hem iç pazar hem de Avrupa pazarlarının ihtiyacını karşılayacak.

2010 yılı için 40 bin adet üretilecek olan i20’nin bir tam yıl içindeki üretim kapasitesi ise 80 bin adet olacak ve üretimin büyük bir bölümü Avrupa’ya ihraç edilecek.

10107618.jpg

Hyundai i20 ile birlikte, şu an Accent Era ve Matrix modellerinin üretimini gerçekleştiren İzmit Fabrikası’nın mevcut yıllık üretim kapasitesi de 100 bin adede ulaşacak.

Hyundai, i20 üretimi sayesinde Türkiye’ye en az 1 milyar TL tutarında ihracat geliri kazandırmayı amaçlıyor.

KAYNAK

hnl

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Birara Türkiye'de araç üretimine taş koymak isteyenler oldu ama herşeye rağmen devam.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Hayırlısı olsun.:)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Hep monte ediyoruz. Asıl önemli olan kendi markamızı ne zaman üreteceğiz !!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Gün gelir tamamiyle yerli bir üretim otomobilimiz olur inşallah.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
hayırlı olsun patenti bizim olmasada en azından iş imkanı artacaktır

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Gün gelir tamamiyle yerli bir üretim otomobilimiz olur inşallah.

Ben pek ihtimal vermiyorum... İsim vermeyeyim ama bir zamanlar İMZA markalı otomobilimiz dünya yollarında diye reklamları çıktı ama adam şey çıkınca bi halta yaramadı... YANİ BİZ TÜRKLER YAPAMAYIZ..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben pek ihtimal vermiyorum... İsim vermeyeyim ama bir zamanlar İMZA markalı otomobilimiz dünya yollarında diye reklamları çıktı ama adam şey çıkınca bi halta yaramadı... YANİ BİZ TÜRKLER YAPAMAYIZ..
Jet Fadıl. :D

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Devir çevreci otomobil üretme devri; çook geriden geliyoruz çooook...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Otomobil Sektörü Çok Büyük Ülkemizde