Bilgiler için teşekkürler. Doktora gittim ve ilaç verdi saça etkilerini merak ettiğim için sizlere sormak istedim. Doktor eksikliğin saç dökülmesine yol açmayacağını söyledi fakat sizin de yazdığınız gibi birçok sitede yol açtığı yazıyor.1-D vitamini kullanmak istiyorsanız ,bağlı olduğunuz ,aile hekimiyle (doktorla görüşün)
2-Doktor Kan değerlerinize bakıp,D vitamini ihtiyacınız varmı,yokmu bilgi verecektir.
Kafanıza göre takılmayın.
şimdi sorunuza cevap olarak
(ALINTIDIR)
D3 vitamini eksikliği
D vitamini eksikliğinde olduğu gibi kas ağrısı, kas güçsüzlüğüne bağlı yürüme zorluğu, uykusuzluk, saç dökülmesi, baş ağrısı, göz altı morlukları ve depresyon gibi belirtiler gösterir. Bunlarla birlikte aşırı terleme veya sürekli üşüme de görülebilir.
D vitamini düşüklüğünde vücut, kas ve kemik ağrıları, yorgunluk, ciltte solgunluk, saç dökülmesi, baş ağrısı, el ve ayakların ısınamaması, daha sık hastalanma ve uykusuzluk ortaya çıkan belirtilerdir. Uzun süreli ve aşırı D vitamini eksikliğinde kemik yoğunluğu kaybı, kemik erimesi ve kırık oluşumu da görülebilir
Bakın bizler doktor değiliz,internette yazılanların doğruluğuna gelirsek,o da ayrı ,ama saç dökülmesi illa vitamin eksikliği neticesinde dökülecek diye kural yok,en başta stres,farklı türde hastalıklarda olabilir.Bilgiler için teşekkürler. Doktora gittim ve ilaç verdi saça etkilerini merak ettiğim için sizlere sormak istedim. Doktor eksikliğin saç dökülmesine yol açmayacağını söyledi fakat sizin de yazdığınız gibi birçok sitede yol açtığı yazıyor.