- Reaksiyon puanı
- 2,873
Ok ?
yok anlatamıyoruz ki bi türlü,hakaret yok bişe yok adamlar operasyon var türkiyeyi içten yıpratmaya çalışıyorlar gibi laflar söylüyorlarVay arkadaş nerelere takılmışsın.
CEO isterse 1 milyon alsın. Bu o şirketin kararıdır. O şirket kâr amaçlı çalışır. Kâr edemezse şirket borca girer sonrasını siz de benim gibi iyi biliyorsunuz.
Kamu görevlisinin bu kadar yüksek maaş alması doğru değildir bana göre. Bu para senden benden kesilen vergiler ile ödenmektedir. Kamu görevlilerinin para harcarken, iş yaptırırken bu ülkede vergi verenlerin parasını harcadığını unutmaması lazım. Şunu da belirteyim, kamu görevi en basit memurundan en tepedeki Cumhurbaşkanımıza kadar aldığı maaşı haketmek için çalışmalıdır. Bunun için de kamu yararını gözetmesi olmazsa olmaz şartlardan biridir.
Kimse "Vay çok yüksek bu olmaz" demiyor, ama şu kriz sarmalı içerisinde %24'e varan genç işsizlik varken, asgari ücretliler ve bordrolu çalışanlar vergi dilimleri altında ayın sonunu nasıl geçireceğini düşünüp, büyük çoğunluğun mecburi harcamalarını kredi kartı ve KMH üzerinden yaptığı bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın "Olmaz" demesi çok daha şık olurdu diye düşünüyorum.
yok anlatamıyoruz ki bi türlü,hakaret yok bişe yok adamlar operasyon var türkiyeyi içten yıpratmaya çalışıyorlar gibi laflar söylüyorlar
bi kere konunun operasyonla alakası ne
Şimdi bilerek sustum bakalım ne olacak diye ama belli ki cevap vermek lazım.
Aşağıda yazanlar, kendi anlayış azlığınızın veya yorumlama güçlüğünüzün eseri belli ki.
Devleti şirkete benzetmedim, şirkettir demedim, RTE'ye CEO'dur da demedim. Dediğim şudur;
1- Orta ölçekli bir şirketin bile yöneticisi, ortalama 100,000 TL civarı maaş almaktadır. Bu aslında bizler için "piyasa rayici"ni göstermesi bakımından önemlidir.
2- RTE, her ne kadar Akparti destekçisi birisi olmasam da, bu ülkenin cumhurbaşkanıdır, bu maaş sadece kendi maaşı değil, kendisinden sonra gelecek cumhurbaşkanlarının da maaşı olacaktır.
3- RTE, gerçekten bu parayı gösterdiği efor ile hak ediyor mudur? Bence ediyor. Zira, en basitinden söyleyeyim, dün yüksek lisans için dersine girdiğim farklı partiden bir hoca dahi "bu adam bu kadar enerjiyi nasıl buluyor? Basitinden bir esnaf bile gün sonunda çok yorulur. Halim yok der. Ama RTE tüm dünya siyaseti ile ilgileniyor, ayrıca ülke iç sorunları ile ilgileniyor, ayrıca kanunların kendisine tahsis ettiği zorunlu işleri yetiştirmek zorunda vs." demişti.
4- Diğer ülkelerin liderleri ile maaş kıyaslaması yapmak doğru olmayacaktır, farklı ekonomik koşullarda yaşıyoruz.
5- İyisi mi şöyle düşünelim, keşke herkese bir ölçüm cihazı takılsa, herkes çalıştığı kadar maaş alsa, maaşlar yaptığı işin zorluğu ve çalışma saatine orantılı olsa...
Öyle değil mi, biz işten çıkıp eve gidiyor, televizyon başında çayımızı yudumlarken canlı yayında bu adamı izliyoruz, o hala çalışmada...
Aman dikkat usta, bulmasınlar o adamı. Yoksa onu da farklı yöntemler ile indiriverirler.Ülkenin cumhurbaşkanı alacak tabi özel sektörde 120.000 TL para alan var işe gitmeden ülke yönetiyor alsın bence sakıncası yok.
Aman dikkat usta, bulmasınlar o adamı. Yoksa onu da farklı yöntemler ile indiriverirler.![]()
O da ne demek?bunlar vergi dilimine giriyo mu acep![]()
Hmm, düşündüm de şimdi. Vergi dilimi de büyük olur o zaman onun. Olmayacağını düşünüyorum.biz çalışanların maaşına göre vergi dilimine giriyoruz ya kesinti mesinti yapıyolar hani, bunlarda var mı o![]()
74.500tl çerez parası(!) olduğu için yetmiyor adama. Adam da haklı yani(!) ?
....... Silivri Soğuktur..........1 kuruşumuda...
Sarayın günlük masrafı 3.5 Milyon TL
Garibanım esnafda sinek avlasın...100 bine düz bağlasaydı keşke az gelir padişahımı pardon cumhurbaşkanımıza
Durumuz kötü hemde çokkk...Ama böyle demeyin lüfteennn(!) değerli(!) CB’mizin bahçesi için dünyanın her bir tarafından özel çiçekler getirilmezse, 100 arabalık konvoylar olmazsa orası nasıl bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı olurr(!)
Akla mantığa sığar bir rakam değil!!!
Milyarlarca dolar boş bir şey için gitti, bi de gidip Atatürk Orman Çiftliği arazisine yaptılar...
Garibanım esnafda sinek avlasın...
Mesaj otomatik birleştirildi:
Durumuz kötü hemde çokkk...
Bu gidişle onu da yapmaya çalışırlar?Az bence herkes maşının yarısını da versin
Burada bir konu hakkında insanlara fikirleri soruluyor ama bakıyorum ki hala bazı kişi(liksizler)ler ak partinin mitinglerine gidenlerin paralar aldıklarını söylüyorlar, konu bumu , sana bumu soruluyor. Bu yönde bir kanıtın var mı ve ispatlayabilecek misin, ,ispatlamazsandemektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca şu ülkede Erdoğan kadar aldığı parayı hak eden bir lider gösteremezsiniz bana.
Sizde araştırırsanız görürsünüz üz, bu millet hizmeti hangi iktidarlar döneminde gördü diye.Araştırırsanız görürsünüz beyfendi.
Nedense bütün yıl vatandaşa yapılmayan yardımın neden seçim zamanı yapıldığına değinmediniz.
Bu gidişle onu da yapmaya çalışırlar?
jegapenin oyunları bunlar jegapeeenin jegapeninnnnnnnnnnnnnnAraştırırsanız görürsünüz beyfendi.
Nedense bütün yıl vatandaşa yapılmayan yardımın neden seçim zamanı yapıldığına değinmediniz.
Kaçak çay + BuzZz gibi Bira' da iyidir... biraz da biber salçası ohh miss bunların yanında közde biber patlıcan felan...Şalgam + Viski şaka bir yana böyle şeyler çok iğrenç oluyor denemeyin.
Niye para birimlerini çevirmeyi mi düşündün ? Sakın düşündüm deme.
En mantıklı yorumda neyse bir şey demek istemiyorumPara birimleri çevrilmez dostum, birim olarak değerlendirilir. ABD başkanı bile 33 bin birim ödenek alırken bizim ki 81 bilmem kaç bin birim hey yavrum hey.
Aslında bana göre millet vekillerine maaş değil de gönüllülük esasıyla yapılsa bakın görün nerelerden nerelere gideriz. Bu kadar net.
Ya da neden asgari ücretin 40 katı olur?Devleti yöneten adam, neden maaş alır ki??
Bunlara inanan kaldı mı hala?jegapenin oyunları bunlar jegapeeenin jegapeninnnnnnnnnnnnnn
Akp o yüzden her gündemde olan popülaritesi yüksek kişileri millet vekili olarak seçiyor. Bknz zamanında Hakan şükür, bknz Kenan Sofuoğlu.Bunlara inanan kaldı mı hala?
AKP nin şuan bile neden baksan %40 oyu var. Sence ihtiyacı var mı paralı adama?
Evet bunu yapıyor ancak mitinglere katılana da 100TL vermiyor. Göz var nizam var. Eğer gerçekten verdiğine inanan insanlar mümkünse hiçbir şey yazmasın buraya.Akp o yüzden her gündemde olan popülaritesi yüksek kişileri millet vekili olarak seçiyor. Bknz zamanında Hakan şükür, bknz Kenan Sofuoğlu.