Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Oğlu Harvarda Nasıl Girdi?

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Birçok yerde,sözlüklerlerde filan okumuştum.Aynı bu yazı gibiydi.Eğer her 800 alan girebilseydi Harvard Türklerle dolardı yazıyordu.

Zaten bende haberi duyduğum an kendi kendime şöyle demiştim;

"Onu almayacaklarda beni mi alacaklar.Adamın babası Türkiye Cumburbaşkanı"

Demek ki haklıymışım.Ayrıca bu kadar da abartılacak bir haber değilmiş.

su puanı begenmeyenlere tek sorum var.. madem o kadar kolay kacınız aldı o puanıda gıremedı Harvarda????

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sanki Cumhurbaşkanı çıktı da "benim oğlum ulaşılması zor bir rekora imza attı" dedi. Medya önce kendisi abartıyor, ondan sonra "vaay arkadaş bu abartılacak şey mi"diye bağırıyor. Birileri de çıkıp ondan sonra Cumhurbaşkanını eleştiriyor.

Ayrıca Harvard'a girmek için arkan sağlam olması gerekiyorsa adam napsın? Elinden geleni yapmış 800 almış. Girmesin mi şimdi yani, onu mu istiyorsunuz :)

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
işte olay budur arkadaş :) şimdi o çocuğa mı?? kızalım babası c.başkanı diye yoksa kendi babalarımıza mı?? kızalım niye c.başkanı olmuyorsun diye :)

işte cevap bu...
adam çalışmış kazanmış ne var yani burda. eger başka birinin çocuğu girseydi kimsenin ruhu bile duymazdı. ne yani cumhurbaşkanın çocuğu olmak demek giremeyeceği anlamına mı geliyor.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
yahu 800 puanı almış tamam babasında zengin bi cumhur başkanı imkanları doğrultusunda gerekenş yapmıış
yazıdada denildiği gibi kapılarını zengin kişilere acan bi okul
yani babası cumhur başkanı değilde zengin bi iş adamı olsaydıda giricekti ee abartıcak ne var bunda
bizim babamızda zengin olaydı bizde giderdik ne var yaniii

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9
bu yazının nesi kapak ben onu anlayamadım
bir çoğumuzun bilmediği sınav hakkında gayet açıklayıcı bilgiler vermiş ve ayrıca 800 puanı alan 10 binin arasına girmekde büyük başarı...bazıları niye her yazı üzerinden siyaset yapar anlamıyorum, madem beğenmiyosun sen başarını söyle de senide değerlendrelim

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Sayın Cumhurbaşkanı'nın TWİTTER üzerinden konuya cevabıdır... Burada sizlerle paylaşıyorum...

Sayın Cumhurbaşkanı'nın TWİTTER HESABI İÇİN TIKLAYIN

İyi akşamlar. Öncelikle benimle paylaştığınız duygu, düşünce ve önerileriniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Oğlum Mehmet'in Harvard Üniversitesi'nden kabul alması ile ilgili çok sayıda tebrik mesajı var. Mesajlar için çok teşekkür ediyorum.

Bizim konumumuzda olan insanların hayatında çoğunuzun bilmediği zorluklar var ve bunu da en çok çocuklarımız yaşıyor.

Geçen yıl Mehmet bana, "ben Türkiye'de üniversite okursam gazete ve televizyonlar her fırsatta beni gündeme taşıyabilirler...

...Bu durumda hem beni hem sizi üzebilir" diyerek yurtdışında okumak için annesi ve benden izin istedi.

Biz de ona iyi bir okul kazanması şartıyla izin verdik. Çünkü yurtdışında her okul iyi değil.

Çocukların eğitimi konusunda Hayrünnisa Hanım'ın çok emeği var. Ben yoğunluğum sebebiyle çocukların eğitimiyle çok ilgilenemedim.

Mehmet her zaman başarılı, çalışkan bir öğrenci oldu. Lise eğitimini de burslu okudu. "Ivy League"deki bütün üniversiteleden kabul aldı.

Sınavlara girerken de benim oğlum olduğunu hiçbir okul bilmiyordu.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Hala bu konun tartışılması ilginç doğrusu.İşiniz gücünüz yok mu sizin yahu ne yapacaksınız elin oğlunu.. :)