CrossFire X Hakkında Bir soru ?

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Cross Firere destekli bi anakarta crossfirex destekli

512 mb 128 bit 800 mhz bi ekran kartı taktık diyelim

sonradan cross olayı için 512 lik Aynı modelden bi ekran kartı daha taktığımızda

1gb 256 bit 1600 mhz mi oluyor ekran kartımız ?(ikisinin toplamı)

Ayrıca Stream değeri denilen şey ne işe yarıyor ?

Ayrıca Aşağıdaki Aynı marka ürün olmasına rağmen soğutucuları niye farklı Standart değil mi soğutucular ? Hangsi daha fazla soğutma sağlar

xgcdb_ati_4770.jpg

ati-radeon-4770.jpeg

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İlk başta söylediklerin olmaz,ekran kartın 512MB ise iki tane 512MB bağladığında yine 512MB olur 128bit ise iki kartta yine 128 olur.Crossfire özellikleri yükseltmek demek değildir,sadece oyunlarda tek kartla oynadığın bir oyunu iki kartla daha seri,çözünürlüğü yüksek,akıcı,performansı yüksek oyunlar oynarsın başkada bir işe yaramaz.Crossfire'da önemli olan kartların işlemcilerinin aynı olması gerekli.
Stream değeri ise akıcılık,video sıkıştırmak gibi işleri kısa sürede bitirmeye yarayan bir teknoloji daha geniş bilgiyi internette bulabilirsin.
Alttaki kart daha güzek soğutma sağlar,modelleri aynı olsa bile görüntüleri ayrı olabileceği gibi performansları ve fiyatlarıda farklı olabilir,örnek vermek gerekirse benim ekran kartım HIS HD4850 ICEQ4 ekran kartı özel öretim soğutucuya sahip ve performanslı olduğu içinde aynı model kartlardan fiyatları farklı kart alırkende bunlara dikkat etmek gerekir.Umarım seni bi nebze olsada aydınlatabilmişimdir.Ama sana tavsiyem böyle bir işe kalkışacaksan alttaki gibi iki karttan crossfire yapmanı tavsiye ederim.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Saol cevap için

yok böyle bi işe kalkışmayacam kafama takıldı sadece