[ÇÖZÜLDÜ] Galaxy S2 mi Galaxy Nexus mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HarunT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce?

• Kullanılan toplam oy
    56

HarunT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar artık bizim 5800 xpressmusic i değiştirme zamanı geldi diye düşünüyorum.Aslında geç bile kaldım :D.İnce eledim sık dokudum ve bu 2 telefon arasında kaldım.Sadece galaxy s2 yi inceleyebildim.Ama tam alacak iken bir arkadaş içime kurt düşürdü.Şimdi sizlerin tecrübesine başvuruyorum.Farkları nedir ne değildir?Özellikle kağıt üzerinde görünen farkların dışında :)

HarunT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim de gönlüm s2 den yana ama şu ekran çözünürlüğü işi beni bozuyor.Bir yanda arkadaşların gelip ''buna o kadar para verdin bak benim galaxy wonder'ım bile daha çok ppi ye sahip''(s2) demesi var birde bir dünya para bayılıp 5mp kamerası olan ve ekran kartı galaxy s ile aynı olan bir telefon(Nexus) almak var.Nevrim döndü desem yalan olmaz:)

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
valla kardeş bende S2 tavsiye ederim amcam şuan kullanıo ve ekran çözünürlüğüde gayet iyi yani kötü deil müthiş bi telefon.
Nexus a gelince düşük bi kamera ve dedğin gibi galaxy S ile ekran kartı aynı ve aynı para nerdeyse o yüzden bana göre nexus verildiği parayı haketmiyor...

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
nexus al en azından düzenli güncelleme alırsın

HarunT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S2 jelly bean'i alacak olsa o yeter de artar bile aslında :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Samsung Galaxy S II her konuda daha üstün ama tek eksiği güncellemenin ilk Nexus'a gelmesi. Galaxy S II 1.2 Ghz'lik çift çekirdekli işlemcisi var ama Nexus'un 1 Ghz'lik tek çekirdekli işlemcisi var. Yani Galaxy S II nerdeyse her konuda Nexus'dan iyi.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Nexus deneme şansım oldu , ama hiç hoşuma gitmedi

Premium1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen ppi değeri fazla dert etme s2 al, git bi teknoloji markete eline al incele hangisi daha çok hoşuna giderse onu al ama bize kalırsa s2 tabiki.

HarunT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar gelen tavsiyeler üzerine gidip iki cihazı da inceledim.Aldım yan yana koydum.
1-Görünüş;
Bu noktada galaxy nexus gerçekten kendini belli ediyor.Adeta cıvıl cıvıl,kıpır kıpır bir telefon.Ama Galaxy S2'nin gizemli bir asaleti var oda nedir anlamış değilim :D
2-Ekran;
Galaxy nexus un muhteşem çözünürlükte ve gayet büyük bir ekranı var.Galaxy s2'den daha büyük.Ayrıca nexus daha fazla ppi değerine sahip ancak ben bu iki telefonun hangisinin galip geldiğinde kararsızım.Çünkü Galaxy S2 çok parlak ve vivid(canlı) renklere sahip bir ekran barındırıyor.Ama ille de kazanan kim diyorsanız Galaxy Nexus.
3-Hız;
Galaxy s2 ile nexus menü geçişlerinde başa baş.Neredeyse hiç fark yok.Ama herhangi oyunda galaxy s2 açık ara önde.Bunun altında ekran çözünürlüğünün daha düşük olması yatabilir elbet.Ama asıl fark grafik işlemci ünitesinde ortaya çıkıyor /Mali 400 vs Sgx 540/.Burada Mali 400/S2 nin ezici üstünlüğü var.Çünkü incelemeye gittiğim yerdeki elemanın da belirttiği gibi,Galaxy Nexus adeta Nuh nebiden kalma(?) bir grafik işlemcisine sahip.Galip S2
4-Kamera;
Galaxy S2 nin gündüz çekimleri olağanüstü.Gece çekimi yapma şansım yoktu takdir edersinizki :).Ama Galaxy nexus un kamerası kötü mü? Değil, ancak bir S2 performansı beklemeyin diyorum.Burada Galaxy S2 nin ezici bir üstünlüğü var.
5-Güncellik
Galaxy Nexus yeni diyebileceğimiz bir cihaz,ayrıca arkasına katıksız(!) google olmanın avantajını da almış.Her yeni android sürümü çıktığında ilk nexus a gelecek ve getirilmeye çalışılacak her türlü.Ama S2 bu konuda gerçekten şanssız.Samsung'un bu konuda ne kadar hızlı olduğu malum.Ayrıca S2 nin jelly bean güncellemesini almayacağı söyleniyor.Tartışmasız Nexus'un bu raund.
6-Telefon üzerinde hakimiyet;
Ben önceden de söylediğim gibi 5800 kullanıcısıydım.Bu telefonu kullanıp da custom firmware,hack vb işlere girişmeyen insan varsa o kişinin önünde saygıyla eğiliyorum :D.Bu konuda Galaxy s2 büyük kullanıcı kitlesi ile nexus a göre daha elle tutulur ve çeşitli çalışmaları elinde tutacak.Benim oyum S2 ye.
7-İleriye dönük olma;
Galaxy nexus şimdilerin kızılötesi diyebileceğimiz nfc teknolojisine sahip.Bu benim çok kafamı karıştıran bir nokta oldu her zaman.Ama etrafımda,hatta yaşadığım yerde nfc teknolojisine sahip telefonların sayısı bir elin parmağını geçmez.Bu noktada yaygınlaşmasını bekleyecek olduğum nfc'ye elveda diyeceğim sanırsam.Ama Galaxy Nexus daha ileriye dönük bir telefon olduğunu ispatlıyor.Kim bilir belkide o zamana kadar S4'e geçmiş olurum çoktan :D.Ayrıca Direkt Nexus kazandı diyip geçemeyeğim çünkü S2'nin sahip olduğu micro sd slotuna Nexus sahip değil.Bu, sizi bilmiyorum ama beni çok kısıtlayıcı bir etmen.Arkadaşlarımla hızlı veri transferi yapmak isteğimde o tırnak kadar şeyi söker veririm hiç acımam :D.Ayrıca ''bu telefonun hafızası da çok doldu bu aralar gidip bir 32 gb micro sd alıyım ben'' demeyeceğimi kim bilebilir?:D.Yine mi kazananı bulamadım :).Artık kendi düşüncenizde şekillendirin buradaki kazanan kim.''Yok ben en yeni teknolojilere ilk sahip olan olmalıyım'' derseniz başka, ''yok ben biraz beklerim onun yerine takarım 8,16Gb vb micro sd mi deli gibi film izlerim.İçini de oyun ile doldururum sabahtan akşama kadar da oynarım'' diyorsanız o başka.
8-Sağlamlık;
Galaxy Nexus belirgin şekilde daha dayanıklı bir kasaya sahip.Ancak ekranı daha sağlam olan ise galaxy s2(bkz:Gorilla Glass)
Benim gibi ikide bir düşürüyorsanız sağlamlık elbette sizin için önemli bir ölçüt.Açıkcası burada galip olan yok.

Sonsöz;Burada gerçekten mükemmel olan iki telefonu birbirleri ile kendimce kıyasladım kusurlarım olduysa affola,benden eyvallah.Hangi telefonu mu almaya karar verdim?Galaxy S2 alacağım,ben bu telefonu beğendim,benim gönlümü bu çaldı.Herkes isteği telefonu alma hakkına sahip ve ben isteğimi seçtim.Burda amacım asla birini överken diğerini yermek değil.Sonuçta bunlar iki,günümüzde çok iyi sayılmasa da iyi olan telefon.Sakın benim tavsiyerimi dinleyerek gidip alayım demeyin.Sabredin ,gidin bir yerlerde bu iki telefonu yan yana getirip inceleyin.Sonuçta kendime göre söylersem, dünyanın parasını bayılıyoruz elbette inceleyeciğiz ama incelerken de ipin ucunu kaçırmadan bu işten zevk alarak.Tekrar söylüyorum hatamız olduysa affola,herkese hayırlı kandiller.

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Şimdi sen express music kullandığına göre demekki müzik dinlemeyi seven birisisin. Bu telefonların performansları rasında bir uçurum yok birbirlerine yakınlar. İki tercihte uygun olabilir. Ama dediğim gibi müzik dinlemeyi gerçekten seviyorsan batarya sürelerini baz alarak karar vermen senin için daha iyi olur.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Samsung Galaxy S2 al derim geçenlerde bi yerde de görmüştüm S2 ye jellybean i modlamışlardı ama daha aura sürümüydü resmi olarak gelmesede modcular yoluyla jelly bean gelicek S2 ye buda gösteriyor..

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
S2 al kesinlikle pişman olmazsın.

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim de gönlüm s2 den yana ama şu ekran çözünürlüğü işi beni bozuyor
dostum yüksek ekran çözünürlüğü demek işlemciye daha çok yük binmesi demek s2 ekran çözünürlüğü bence çok iyi xperia s den vazgeçtiğime hiç pişman değilimmm

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle galaxy s2 diyorum. çünkü bende 1 hafta öncesine kadar nokia 5800 telefonunu kullanıyordum. bende şimdi s3 aldım. 5800 kullandıysan ve ilk defa bir android alıcaksan senin için zaten güncellemeler önemli değildir. birde nexus'a jelly bean geldi. s2 yede jelly bean hazırlanıyor şu an. fakat ileride jelly beandan sonra bir sürüm çıkacak olursa nexus o sürümü kaldıramaya bilir. özellikleri yetmeyebilir. ama s2 jelly beandan sonra çıkacak bir işletim sistemini kesinlikle çalıştırır.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Suan herkes s2 dıyecek lakın galaxy nexusun son guncellemeden sonrakı halını bır ızle bakalım . Ne kadar akıcı. Androıd nexusun son guncellemesınde oturmus. Dıgerlerıne gelmesıne daha var. Bır ızle sırf guncelleme ıcın bıle alabılırsın. Yoksa cok oyun oynarım dersen akıcı olmasada olur dersen s2. S2 akıcı degıl demıyorum ama nexus son guncellemesınde s3ten bıle akıcı.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Nexus derim :P Güncelemeleri alan ilk telefon hep nexus s2ye bak bide :) 1 sene sonra günceleme alırmı almazmı belli bile degil :) sadece güncellemeler için nexus !

TYIGIT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 5800xm kullanıcısı idim, 6 hazirandan bu yana s2 kullanıyorum. Pil tüketimi dışında memnumum. Nexus hakkında bilgim yok. Ama S3 tavsiye ederim.

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Webkurum@Nexus son güncellemesiyle akıcı olsa bile o güncelleme sonuçta s2 yede gelicek. Ve 1 yıl sonra gelen yeni güncellemeleri nexsus özelliklerinden dolayı maalesef kaldırmamaya başlayacak. Ama s2 nin özellikleri daha iyi olacağı için s2 rahat bir şekilde kaldıracak. Nexus kaldırsa bile çok yavaş bir hale gelecek.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Webkurum@Nexus son güncellemesiyle akıcı olsa bile o güncelleme sonuçta s2 yede gelicek. Ve 1 yıl sonra gelen yeni güncellemeleri nexsus özelliklerinden dolayı maalesef kaldırmamaya başlayacak. Ama s2 nin özellikleri daha iyi olacağı için s2 rahat bir şekilde kaldıracak. Nexus kaldırsa bile çok yavaş bir hale gelecek.
Farkındayım lakin geç gelicek s2ye. Ayrıca nexus GPU Anlamda düşük S2den. Oda çok bir fark yok. Kullanım amacına göre değişir.

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar aranızda profesyonel olarak galaxy s2 bilen varmı bi kaç sorunum var da

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konu eski ama yanlış bilgilendirme yapmış arkadaşlar galaxy nexus çift çekirdekli ve 1.2ghz dır yani s2 ile aynı bir tek gpu farklıdır.