Soru Covid19 Aşısı 1 Doz Yeterli Mi

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Herkese merhabalar ?
1 doz SinoVac oldum ama beni çok etkiledi baş dönmesi, baş ağrısı günlerce sürdü.
2. Dozu vurunmaktan vazgeçtim neredeyse.
Sizce tek doz yeterli olabilir mi?
2. Dozu vurunmadığım için vücutta ters bir şey gelişir mi?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Bilimsel bir tespit var mı bilmiyorum ve kesin de konuşmak istemiyorum ama ikinci doz birinci doza kıyasla daha az yan etki yapabilir. İkinci doz kovide karşı koruma düzeyini arttıracaktır. İkinci dozu olmamanın bildiğim kadarıyla bir zararı yok ama ben olsam birinci dozu olduktan sonra ikinci dozu da olurdum. Hem hane içi bulaş azalmış olacak hem bulaş durumunda hastalığı daha hafif atlatma durumu söz konusu. Sizin tercihiniz bu tabii ki. Sağlıklı günler.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Sağlık Bakanlığı 2. Dozun olması gerektiğini belirtiyor. Eğer çok şikayetiniz oluyorsa bence doktorunuza danışıp anlatın. Burada pek sağlıklı, doğru bilgiyi alacağınızı sanmıyorum.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Annem ile Babam 2.Doz aşı oldular.İkiside 1. dozda yan etki yaşamadı.Ama Babam 2.dozda Mide bulantısı ve baş ağrısı hissetti azcık.Yani ben şuan aşı olmayı düşünmüyorum ama 2. doz'u vurulmanızı öneriririm (1.doz olduysanız).Korona yakalanmazsınız hem.Yan etki olursa daha sağlam olduğu söyleniyor.

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun ?

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
Sinovac aşısı 1. doz ile nerdeyse hiç koruma sağlamıyor. Mutlaka 2. Doz vurulun.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
İki doz Sinovac vurulsanız dahi bir toz Biontech vuruluyor şimdi. Sinovac pek koruyucu bir aşı değil. Muhakkak ikinci dozu olun derim. Güney Amerika’daki verilere göre koruyuculuk oranı yüzde 70 civarında.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
sinovac eski usul teknik ile yapılan bir aşı bundan dolayı etkisi pek uzun süreli değil bu sebeple 2 Doz olarak yapılıyor. Hatta 3.doz biontech yapılması daha iyi olur diye uzmanlar söylüyor.

Yan etki olayına gelirsek aslında sinovac yan etkisi en düşük olan aşı. Ancak sen de bu etkilerin görülmesi korkulacak birşey olmadığı gibi aksine sevinmen gerek. Çünkü bu sağlam bir savunmaya ve bağışıklık sistemine sahip olduğunu gösterir. Vücudun ölü virüse tepki verdi, tanıdı ve sana virüs bulaştığında artık ne yapacağını bilen bir bağışıklığa sahipsin demek.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
2. dozu olmadan etkisi çok ama çok düşük oluyor Sinovak ta ayrıca 3. Doz bile olmaya başladı millet Sinovakta. İlkinde kötü yaptıysa vucut alışmıştır artık 2. de sıkıntı olmaz bence :)

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
sinovac eski usul teknik ile yapılan bir aşı bundan dolayı etkisi pek uzun süreli değil bu sebeple 2 Doz olarak yapılıyor. Hatta 3.doz biontech yapılması daha iyi olur diye uzmanlar söylüyor.

Yan etki olayına gelirsek aslında sinovac yan etkisi en düşük olan aşı. Ancak sen de bu etkilerin görülmesi korkulacak birşey olmadığı gibi aksine sevinmen gerek. Çünkü bu sağlam bir savunmaya ve bağışıklık sistemine sahip olduğunu gösterir. Vücudun ölü virüse tepki verdi, tanıdı ve sana virüs bulaştığında artık ne yapacağını bilen bir bağışıklığa sahipsin demek.
Çok teşekkür ederim efendim. Aslında en çok merak ettiğim şey de buydu yan etki göstermesi mi iyi yoksa hiç bir yan etki göstermeden geçmesi mi. Bazıları hiç hissetmiyor aşı vurunduğundan haberi dahi olmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2. dozu olmadan etkisi çok ama çok düşük oluyor Sinovak ta ayrıca 3. Doz bile olmaya başladı millet Sinovakta. İlkinde kötü yaptıysa vucut alışmıştır artık 2. de sıkıntı olmaz bence :)
Teşekkür ederim sağ olun.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Sinovac için 2 doz bile yetersiz. Biontech olsan belki 1 doz yeterli olabilir, hiç yoktan iyidir en azından ama sinovac su gibi boş.