Comodo Dragon 13 Final

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
comododragonwebbrowser.png

Google Chrome‘dan vazgeçemiyor ancak güvenlik konusunda da taviz vermek istemiyorsanız; güvenlik yazılımlarıyla tanınan Comodo firmasının Chrome’a alternatif olarak geliştirdiği Comodo Dragon internet tarayıcısını denemelisiniz.
Comodo Dragon,Comodo firmasının Google Chrome alt yapısı üzerine geliştirdiği ücretsiz,hızlı ve güvenli bir web tarayıcısıdır.Tarayıcı Google Chrome’un tüm beğenilen özelliklerini içermesinin yanında Comodo firmasının güvenlik konusundaki tecrübelerinden de yararlanan bir tarayıcı.Geliştirici firma Comodo olunca güvenlik konusunun daha da bir önem kazandığı tarayıcıdaki özellikler şu şekilde sıralanabilir :
*Chromium alt yapısıyla geliştirilmiş gizlilik
*Kolay SSL Sertifika Tanımlaması
*Web sitelerine hızlı giriş
*Yüksek düzeyde kararlılık ve daha az hafıza kullanımı
*Gizli gezinme(İncognito Mode) ile çerezlere son.ALINTI
Download Comodo Dragon

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
comodo türk firmasıdır sahibi türktür destek olalım.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Özelliklere ek olarak kolay facebook paylşaımı için bir butonda var adres çubuğunun yanında...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yaklaşık 8 aydır comodo kullanıyorum. Çok da memnunum.

Edit: Tarayıcıyı da şimdi kurdum. Gerçekten hızlı çalışıyor! Biraz kullanalım bakalım :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Arkadaşlar görüşlerinizi açıkça belirtirseniz ve kolaylıklarını, ayrıcalıklarını diğer ekstra özelliklerini biz de kalıcı olarak Comodo'ya geçebiliriz.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Görünüşü biraz farklı ve daha güvenli(ymiş)

s3000

Asistan
Reaksiyon puanı
2
chrome altyapısını kullanarak yarın öbürgün devamı gelip gelmeyeceği belli olmayan yeni bir tarayıcı türetmek yerine özellikleri eklenti desteği olarak sunsalar daha iyi olurdu

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Destek gelir comodo arkasında nede olsa o yönden korkunuz olmasın tabi sürümler chrome gibi gelmiyor biraz geriden takip ediyordur hepsi. Chromeplus,srware iron,comodo hepsini denedim hiçbiri chrome kdar hızlı değil güvenliğine birşey diyemem ama ben inanmıyorum daha doğrusu chromun güvenli olduğunu düşünüyorum. Alternatiflerin içinde en çok kullandığım chromeplus olmuştu çünkü bir tek onda chromeda olmayan ekstra özellikler var gözle görülür.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Comodo internet security premium ürününü, hem işyerinde, hem evde kullanıyorum. İçerisinde antivirüs ve firewall var. Çok da memnunum. Bir çok malware i de tespit etti. Kullandığım sistemlerde 8 aydır hiç bir zararlı yazılıma rastlamadım. Tarayıcıyı da kullanıyorum şu an. Dosyaları ve önceki verilerimi de chrome dan aktardım. Ben yeni değil, stabil olanı kullanmaktan yanayım her zaman. O yüzden işyerinde Vista Business kullanıyorum örneğin. Linux olarak da Centos var. Yapılan ürünün felsefesi güvenlik olduktan sonra her zaman bende yeri var. Antivirüs ürününden memnun olduğum bir şirketin tarayıcısını da takla atarak kullanırım.
Ney?! Security essentials mi?

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Tarayıcı kurulumda ComodoDNS kullanmak istermisiniz diye soruyor ?Doğal olarak chrome eklentileriyle uyumlu.Eksiklik mi bilmem ama bazı sitelerde güvenlik uyarısı veriyor güvenli olduğunu bildiğimiz sitelerde.Ama hızlı ve kullanışlı.

HTC INCREDIBLE

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sızın o comodo dedıgınız program kendını guncelledıgınde yarıda kalıyor her nedense kac kere denedım olmuyor yalandan program herhal :D

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Madem Türk firmasısın siteni de Türkçe yapmak ne zor olsa gerek. Bizde sizin tam Türk olduğunu öğrenelim. Opera + Google Chrome birleşimi diye okudum. Doğru mu?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Comodo Türk firması diyen kim? sahibi Türk yani gurbetçi olunca Türk firması olmuyor arkadaşlar Comodo yabancı bir kuruluş. opera chrome birleşimi de değil chrome'un modlanmış versiyonu chrome neyse buda o özellik olarak.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
chrome'dan daha güvenliyim diyor program inanıp inanmamak kullanıp kullanmamak size kalmış iyi forumlar.

azarax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chrome kullananlar farkı anlamayacaklar :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Epey sürüm 11.5 'a kadar kullanıyordum en son. Sonraki güncellemelerin hiç birinde internete bağlanamıyordu. 11.5 geri yüklüyorum sorun yok güncel versiyon yüklüyorum internet yok. Bende mecburen chrome'a döndüm.
Güncellemeler geriden ve topluca gelse de başarılı.

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Burada kullanıcıların anlaması gereken;
Chromium web tarayıcı motoru Google'a ait değildir. Google, Chromium motorunu kullanarak kendi tarayıcısını yapmıştır. Üstelik logosu da Chromium'un logosudur. Kullanıcılarda google chrome takıntısı olmamalı. Her program internettten indirildiği gibi tıklanıp bilgisayara kurulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Google chrome'un boyutu ilk olarak 160-170 mb, gizliden kendini güncellendikçe de 400 mb'a kadar çıkıyor. Bunlara bir çok bilgisayarda şahit olduk. Bu bir gerçektir. Adobe flash player içinde mevcut. Peki neden? Şüphelenen yok mu? Abode ile anlaşma halindeler. Google chrome casustur. Aynı şekilde Adobe flash player ve adobe reader birer casusturlar. Adobe reader PDF okuyucu kurulduğunda 174 MB oluyor. Neden foxit PDF, sumatra PDF, doPDF gibi yazılımlarda bu kadar yüksek boyut yok? Bunu düşünen var mı aramızda? Bunu aklı kesen her kullanıcı anlayabilir. Comodo Dragon'da Chromium alt yapısını kullanıyor. Peki neden boyutu 100MB'a bile ulaşmıyor? Google'da flash bütünleşik olduğu halde, yine de Comodo dragon ile arada 70-80 MB oynama var. Flash player'in boyutu 60-70 MB olmadığına göre, burada bir çelişki var. Şimdi de yandex internet tarayıcısı geliyor. Aynı şekilde Yandex'te Chromium motorunu kullanacak. Bakalım onun boyutu ne kadar olacak? Chromium alt yapılı tarayıcı (Google chrome harici) tercih edenler için Comodo Dragon kullanmak şu an için mantıklı seçimdir. Chromium alt yapılı ilk tarayıcıyı yapan google, ikinci Comodo Dragon bilgidğimiz kadarıyla. Üçüncü Chrome Plus ve dördüncü olarak gelecek olan Yandex Tarayıcısıdır. Bilmeyenler ve bu sayfayı ziyaret edenler için belirtmek isteriz.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Burada kullanıcıların anlaması gereken;
Chromium web tarayıcı motoru Google'a ait değildir. Google, Chromium motorunu kullanarak kendi tarayıcısını yapmıştır. Üstelik logosu da Chromium'un logosudur. Kullanıcılarda google chrome takıntısı olmamalı. Her program internettten indirildiği gibi tıklanıp bilgisayara kurulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Google chrome'un boyutu ilk olarak 160-170 mb, gizliden kendini güncellendikçe de 400 mb'a kadar çıkıyor. Bunlara bir çok bilgisayarda şahit olduk. Bu bir gerçektir. Adobe flash player içinde mevcut. Peki neden? Şüphelenen yok mu? Abode ile anlaşma halindeler. Google chrome casustur. Aynı şekilde Adobe flash player ve adobe reader birer casusturlar. Adobe reader PDF okuyucu kurulduğunda 174 MB oluyor. Neden foxit PDF, sumatra PDF, doPDF gibi yazılımlarda bu kadar yüksek boyut yok? Bunu düşünen var mı aramızda? Bunu aklı kesen her kullanıcı anlayabilir. Comodo Dragon'da Chromium alt yapısını kullanıyor. Peki neden boyutu 100MB'a bile ulaşmıyor? Google'da flash bütünleşik olduğu halde, yine de Comodo dragon ile arada 70-80 MB oynama var. Flash player'in boyutu 60-70 MB olmadığına göre, burada bir çelişki var. Şimdi de yandex internet tarayıcısı geliyor. Aynı şekilde Yandex'te Chromium motorunu kullanacak. Bakalım onun boyutu ne kadar olacak? Chromium alt yapılı tarayıcı (Google chrome harici) tercih edenler için Comodo Dragon kullanmak şu an için mantıklı seçimdir. Chromium alt yapılı ilk tarayıcıyı yapan google, ikinci Comodo Dragon bilgidğimiz kadarıyla. Üçüncü Chrome Plus ve dördüncü olarak gelecek olan Yandex Tarayıcısıdır. Bilmeyenler ve bu sayfayı ziyaret edenler için belirtmek isteriz.

Doğru, işte bu yüzden her ne kadar bazen flash kaynaklı sorun çıkarsada mozilla firefox varsayılan tarayıcım. Şuan firefox 16.x ve aurora 18.x her ikiside ortalama 40mb yer kaplıyor. Ayrıca, site verilerinin de ayarlarından silinecek şekilde ayarlı olduğu ve eklenti ile flash çerezleri otomatik sildiği için sabit diski şişirmiyor.

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Gerçeği görün artık;
Chromium tabanlı tarayıcıları kullanmak tercih meselesi olabilir. Lakin gerçeği kimse inkar edemez. Comodo Dragon, Google Chrome, Yandex Browser. Bunların üçüde biriyle aynı tabana ve normal olarak aynı işi görmektedirler. Google, Chromium motorunu kullanarak kendi tarayıcısını yapmıştır. Üstelik logosu da Chromium'un logosudur. Kullanıcılarda google chrome takıntısı olmamalı. Her program internettten indirildiği gibi tıklanıp bilgisayara kurulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu belirttiğimiz tarayıcıların kurulu haldeki dosya boyutları ilk olarak 160-170 mb, sonrasında gizliden kendini güncellendikçe de 400 mb'a kadar çıkıyor. Bundan kurtulmak için, "ctrl+shift+delete" ile geçici dosyaları silmeniz gerekmetedir. Comodo Dragon'un portable versiyonu olduğu için daha avantajlıdır. Dosya klaösörünü siz belirlediğiniz için dosya boyutunu istediğiniz gibi kontrol edebiliyor, yapılandırma ayarlarınız ve yer işaretleriniz format sonrasında bozulmadan olduğu gibi kalıyor. Yani her şeyi size bırakıyor. Belirtecek olduğum risklere rağmen yine de Chromium tabancı tarayıcı kullanmakta ısrar edenlere Comodo-Dragon-Portable versiyonunu öneririr. Merak etmeyin portable versiyonunu firmanın kendisi hazırlamıştır, siz, biz gibi kullanıcılar hazırlamamıştır. Sorun çıkmaz. Artık Phorm'u bilmeyen kalmamıştır umarız. Bir siteye girerken gözümüze almıştır muhakkak. a oix net. Ttnet yabancılara satıldıktan sonra ttnet'in anlaşma yaptığı bir firmadır Phorm'cular. Bu nedenle firefox tarayıcısı ile phorm engelleyen bir çok eklentiyi kullanabilirsiniz. Her geçen gün de bu eklentilerin yenileri çıkıyor. Bunları kullanabilirsiniz. Fakat dikkatli seçim yapmalısınız, aksini uygulayan anlaşmalı eklentiler de çıkabilir. Hem Firefox eskisinden daha hızlı. Ve de boyutu çok yüksek değil. Şu bilinmelidir ki; dünyanın en profesyonel internet tarayıcısı Firefox'tur. Bunu ancak profesyonel kullanıcılar bilir. Gelelim Adobe flash player'a. Birçok firma Abode ile anlaşma halindeler. Google chrome casustur. Aynı şekilde Adobe flash player ve adobe reader'da birer casusturlar. Adobe Reader 'ın PDF okuyucusu kurulduğunda 100 mb'ın üzerinde bir yer kaplıyor ve her geçen gün boyutu artıyor! Peki neden Foxit PDF, Foxit Pahntom, SumatraPDF gibi yazılımlarda bu kadar yüksek boyut yok? Bunu düşünen var mı aramızda? Size tavsiyem, adobe reader kullanmayın. Bunların yerine; SumatraPDF, Foxit Pahntom gibi birçok diğer yazılımlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.
Son olarak, Zeistgeist serisini izleyin. 3 filmi var. Ne kadar meşhur firma medya kuruluşu varsa, insanları boş işlerle meşgul etmek ve bilgi toplamak amaçlı hizmet için çalıştıklarının farkına varın. Yukarıda bahsettiğim adobe ve google'da dahil. Neden yeni çıkan ya da yaygınlaşmış şeylere kapılıp gidiyoruz? Şu bilinmelidir ki; dünyadaki her insanın yaptığı, kapıldığı şey işin içyüzü değildir. Dünyadaki çoğu insan yanlışı normal ya da doğru olarak bilir. Az sayıda insan bilinçli ya da gerçeği bildiği halde umursamıyor. Bunu aklı kesen her kullanıcı anlayabilir.

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
google chrome'un neden hızlı açıldığını söyleyelim;
google chrome sistemin açılışıyla devreye giriyor. siz fark etmesenizde o arka planda çalışır durumda oluyor. bu aynı zamanda güvenlik riskidir. google herkesin bilgisayarını izliyor. içerik ayarlarından, flash hariç diğer chrome uzak bağlantısını ve microsoft drm vb herşeyi devredışı bırakın. bu sizi izleyemeyeceği anlamına gelmez ancak bağlantınızın yavaşlamasını bir anlamda önler. chromium tabanlı tarayıcı olarak comodo dragon'u portable olarak kurun. formattan sonra tekrar ayarlarınız bozulmaz. hemde bağımsız çalışır. tavsiye edilir. portatif tarayıcı kullanmak en iyi seçimdir. kukla durumunda kalmayın. internet için; comodo dragon-portable, firefox, palemoon ve opera'dan başka tarayıcılara güvenmek beyinleri kukla durumuna getirir. portatif kullanalım.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
yazılanlar doğrudur evet,fakat sırf Türk yazılımcılar yaptığı için comodo(anvirüdragon) yu arkadaşlara söylüyorum fakat cevap şu:Türklerin yaptığı şeyler kullanılmaz yabancılar her zaman daha iyidir diyolar ve ben deli oluyorum bu yabancı özenirliliğine

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bide araştırma yapılmış en güvenli tarayıcı ie diyorlar bende gülüyorum:D

microsoft drm nasıl devre dışı olur?

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
[MENTION=50749]tmetalkaya[/MENTION]

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
yazılanlar doğrudur evet,fakat sırf Türk yazılımcılar yaptığı için comodo(anvirüdragon) yu arkadaşlara söylüyorum fakat cevap şu:Türklerin yaptığı şeyler kullanılmaz yabancılar her zaman daha iyidir diyolar ve ben deli oluyorum bu yabancı özenirliliğine

Chromium altyapılı olarak Comodo Dragon'un tavsiye sebebi; portable olarak çalışabilir. diğerinin portable sürümleri resmi değildir. sen ben gibi adamlar hazırlamışlar. kullanmayınız. sade değillerdir. istisnalar olabilir ancak yüzde 97 oranında sakattırlar. bu nedenle chromium tabanı arayanlar için dragon-portable en doğru seçimdir. google chrome kullanmayı bıraksınlar, kukla olmasınlar. eğer bilgisayarınıza sizden başkasının girmesini istemezler değil mi? kullanmasınlar. firefox'a da çok güvenmeyin. ya da opera ya da diğerlerine. portable kullanılmalı. sistemden bağımsız çalışan bir tarayıcı seçmeli. palemoon ya da dragon portable. palemoon'da dephormation eklentisini kurun. ve üçüncü taraf çerezlerini devredışı bırakın. çıkış temizlemesi olarak ta site tercihleri hariç diğer tüm kutucuklar işaretli olmalı. çıkışta herşey kendiliğinden silinmeli.

yandex.browser, google chrome ve comodo dragon kullananlar için;
ayarlar>gelişmiş ayarlar>içerik ayarları>eklentileri ayrı ayrı devredışı bırak kısmına giriyoruz.
orada, flash haricindeki tüm ekletileri devredışı bırakıyoruz. özellikle chromoting. son olarak adobe reader'ı sakın bilgisayarınıza kurmayın casustur. uyarıdır! onun yerine Foxit Phantom'u kurun. hem daha küçük hemde daha fonksyonlu hemde sürekli güncelleştirme yapmaz ve boyutu adobe reader casusu gibi (gerektiğinden fazla ve şüpheli) 200 mb'lara kadar çıkmaz.