Çok Zayıfım

YaralıKeko

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Beyler 16 Yaşındayım 52 Kiloyum Boyumda Biraz Uzun Olunca Bayağı Zayıf Görünüyorum Kemiklerim Sayılıyor.Çokta Yemek Yerim.Sizce Nasıl Kilo Alabilirim?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Yatmadan önce bir tabak pirinç pilavı ye.

Yat uyu. 3 haftada en şişman olursun. En azından metobolik bir sıkıntın yoksa

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ekmek ye. Arasina istedigini koy ye. Hatta pizzayi bile ekmekle ye. Yine kilo almazsan sorun var.

htcgizemgenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zamann bal pekmez tereyağ sürekli bunlardan ye ekmekle beraber

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
"Günün en önemli öğünü olan kahvaltı muhakkak yapılmalıdır ve erken saatte yapılması kilo alımında çok önemlidir.

Kilo almak isteyenler kesinlikle öğün atlamamalıdır. Düzenli beslenme ve kaliteli beslenme olmazsa kilo alımı gerçekleşmez.

Kas dokusunun artırılması için protein ve karbonhidrat alımına dikkat etmek gerekir. Her öğüne muhakkak hem karbonhidratlı bir gıda hem yağlı hem de proteinli bir besin koymak gerekmektedir.

Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır.

Yemekle beraber alınan içecek hızlı doyuma sebep olur. Su tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır.

Baharatlar ve bazı soslar salçalı yemekler iştah açar. Yemekleri pişirirken hipertansiyonu olmayan kişiler rahatlıkla kullanabilirler.

Yemeklerde bazı öğünlerde salata yerine taneli meyve kompostoları tüketilebilir.

Tatlılar iştahı azaltmayacak makul miktarda tüketilmelidir. Çok fazla tatlı tüketimi ana yemeklerin alımının azalmasına ve iştahın kapanmasına sebeptir.

Çok yoğun egzersiz yapılmamalıdır. Bunun yerine yemekten 1 saat öncesi yapılacak 30 dakika hafif tempolu yürüyüş iştahı açar ve kalori alımınızı artırır.

Yemekler pişirilirken besin değeri arttırılmalıdır. Örneğin makarnalar peynirli, kıymalı olabilir. Kek ve pastalar fındık cevizli yapılabilir. Çorbalara kıyma, buğday, pirinç, patates, şehriye koyulabilir."

Belki bakmışsındır. Bunlar önemli.

haberhit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde kilo vermem gerek 1.73 boy kilo 90
ne önerirsiniz?

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
kilo vermek yada almak için en iyi yöntem kaliteli bir diyetisyeni gitmektir..

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Katılıyorum, bir dünya yemek yiyordum günde 1 -bazen 2 ekmek yediğim oluyordu boy 180 kilo 60 ı geçmedi. Şimdeide midede sıkıntı var sabahları yemek yiyemiyorum mide bulanıyor. Açım ama yiyemiyorum uzmana gitmek lazım.