Çok Silme Ve Yükleme Yapmak Ssd'ye Zararlımı

Hero 0.1

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Merhaba. Bilgisayarıma büyük boyuttaki bazı dosyaları çok silip yüklüyorum. Bir oyunu silip başkasına geçiyorum. Sonrada oyunu keşke silmeseydim diye tekrar yüklüyorum. Ruh hastasıyım işte :D. Devamlı böyle yapmak SSD'ye zarar verir mi?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Samsung donanımda süper vallahi.
Tamam kaliteli, ama bozulmayacak diye de bi şartname yok. Bendeki 250 GB evo, 7-8 ayda pert oldu,coronadan servise götürmeyi habire erteliyorum ,elimde yedek ssd de var,ama 1 ay daha beklersem,garantisi bitecek. :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ben Dosya Yükle Sil Yükle Sil Yapa Yapa Hdd'yi Bozmuştum.?
Benim elimden hiç hdd ya da ssd şuana kadar bozulmadı :)
Hatta 5 seneden fazla oluyor herhalde, bit pazarından maxtor marka bedavaya bir hdd almıştım... O bile sapasağlam çıkmıştı, eski bilgisayara takmıştım :) (hdd toz toprak içindeydi ve ıslaktı ama güneşte beklettikten sonra ve biraz da tozunu aldıktan sonra çalıştırmıştım)

emir000

Profesör
Reaksiyon puanı
910
Hatta 5 seneden fazla oluyor herhalde, bit pazarından maxtor marka bedavaya bir hdd almıştım... O bile sapasağlam çıkmıştı, eski bilgisayara takmıştım :) (hdd toz toprak içindeydi ve ıslaktı ama güneşte beklettikten sonra ve biraz da tozunu aldıktan sonra çalıştırmıştım)
Benim Sadece 1 Kez Bozuldu Hdd.

emir000

Profesör
Reaksiyon puanı
910
20 Gblik Hdd Varmıdır Bilmiyorum Ama Olsaydı Sadece Film Atardım Hddye.?

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Benim esek jameste guzel calisiyor.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Benim SSD 120GB James Donkey (halk dilinde esek James). Son bir hafta 500 kere bölümlerdirip silmisimdir.
Surekli Gnu/Linux kurup durdum hep.
Yüzlerce taşıma, kopyalama, paketleme ve çözümleme işlemi yaptim.
Son bir haftada yaptıklarım bu. Aylardır kullanıyorum boyle.

Bunlara rağmen Windows 10 hala 5 saniye de açılıyor.

emir000

Profesör
Reaksiyon puanı
910
Benim SSD 120GB James Donkey (halk dilinde esek James). Son bir hafta 500 kere bölümlerdirip silmisimdir.
Surekli Gnu/Linux kurup durdum hep.
Yüzlerce taşıma, kopyalama, paketleme ve çözümleme işlemi yaptim.

Bunlara rağmen Windows 10 hala 5 saniye de açılıyor.
Benim Sistem 40 Saniyede Açılıyor.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Benim Sistem 40 Saniyede Açılıyor.
Tabi sistemin de iyi olmasi lazim. Benim sistem DDR4.
HDD ile bile 13 saniye sürmez acilmasi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O esseogliessegin driverı yok ama ? Şimdi ölmesini bekliyorum açıkçası, hızı biraz biraz kullanıma bağlı düşüyor sanki...
Bende virüs araması yaptığımda SSD üzerinden sistem donuyor. Ama diger hic bir işlemde bir sorunla karşılaşmıyorum. Gecikmeymiş, donmaymış hic bir sey olmuyor. SSHD olan diger disk'imde de durum bu.

Reaksiyon puanı
6,396
O değil de hi level marka ne aldıysam 1 ay bile süresi dolmadan mefta oldu bende hep, özellikle marketlerde satılan microsd kartalar ve usb bellekler... :(
Hi level marka sd kart aldım 3 yıl önce note 2 de kullanıyordum şuan ise honor 8c de takılı 5 yıl oldu hala bozulmadı. :D

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Bendeki essegin kapasitesi 240gb idi ve virüs taramasında da hata yok, şükür :) JD lerde hızlı yazma için doping olan keş bellek deniliyordu sanırım, işte ondan da yok...

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Bendeki essegin kapasitesi 240gb idi ve virüs taramasında da hata yok, şükür :) JD lerde hızlı yazma için doping olan keş bellek deniliyordu sanırım, işte ondan da yok...
O olmayınca Windows 10 kac dk. da kurulur?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
O olmayınca Windows 10 kac dk. da kurulur?
Win 10 'u hızlı usb 3.1 den kurunca inanılmaz bir hızda oluyor işlem ama eğer usb 2,0 da kurarsan ve essege kurarsan hızı en az yarı yarıya düşer...
Daha önce bahsetmiştim, bende Sandiskin hız rekortmeni usbsi var, onunla pek windows kurmam ama kurduğumda 1 dk bile sürmez :)

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Win 10 'u hızlı usb 3.1 den kurunca inanılmaz bir hızda oluyor işlem ama eğer usb 2,0 da kurarsan ve essege kurarsan hızı en az yarı yarıya düşer...
Daha önce bahsetmiştim, bende Sandiskin hız rekortmeni usbsi var, onunla pek windows kurmam ama kurduğumda 1 dk bile sürmez :)
Ben hafıza kartıyla kurulum yapiyorum, tum isletim sistemlerini 5dk icinde kuruyor.
Hackintosh hariç.