Çok güzel bir sorum var.

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle herkese iyi geceler.
Arkadaşlar elimde bir LG DVDRW var bilgisayarda dvd okumuyor.Yalnızca track cd lerini okuyor.Aynı dvdrw başka bilgisayara takıyorum sorun çıkarmadan çalışıyor.Çalışmayan bilgisayara başka bir dvdrw takıyorum o sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Onunda markası LG bu nedir nedendir bir türlü işin içinden çıkamadım.Garantiye göndersem adam takıcak bilgisayarına sorunsuz çalıştığını görücek.Bilgisayarda birşeyler var desem başka dvrw çalıştırıyor.
sizlerin bu konuda bir fikri varmı acaba.:huh:

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
arkasında küçük siyah bişi var onu çıkarıp diğerlerine tak. şu iki girişli olan.

bu yazıyı kaale alma, harddisk sandım :D

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende anlık düşünmeye başladım o ne diye .:flowers:

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
ustam şimdi baktımda, benim dvd ve cd rwler dede o dediğim var.
eğer 2 sürücün varsa o dediğim şeyi farklı yerlere tak. ilki birincisinde ise diğerini ikincisine tak..

harddisk için buna benzer durum başıma geldi, o yüzden onun için öyle olabilir. denemekte fayda var. :)

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bununla ilgili konu açılmıştı, geçmişten bulabilirsin.(orda da özetle yenisini alın yazıyordu :) )

Tscheslaw

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Firmware güncellemelerini yap, bir dene diyecem ama garanti dışı kalabilir. Garanti dışı olmaması için sen en iyisi kasayla birlikte götür, yerinde deneyip görsünler...

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ustam şimdi baktımda, benim dvd ve cd rwler dede o dediğim var.
eğer 2 sürücün varsa o dediğim şeyi farklı yerlere tak. ilki birincisinde ise diğerini ikincisine tak..

harddisk için buna benzer durum başıma geldi, o yüzden onun için öyle olabilir. denemekte fayda var. :)

Farklı bilgisayarlarda takılı.Denemek için onları değiştirdim.
Ayrıca x_large bende arkadaşa buna benzer bir teklifte bulundum "benim emektar madem sende sorunsuz çalışıyor ee seninkide bende sorunsuz takas yapalım o zaman" cevap bekliyorum bende.:D

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Farklı bilgisayarlarda takılı.Denemek için onları değiştirdim.
Ayrıca x_large bende arkadaşa buna benzer bir teklifte bulundum "benim emektar madem sende sorunsuz çalışıyor ee seninkide bende sorunsuz takas yapalım o zaman" cevap bekliyorum bende.:D

kandırmaya bak (şaka tabi ki ) :)

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hakikaten teklif konusunda yazdığım espriydi.:flowers:
Ama böyle bir sorunuda anlayabilmiş değilim hiçbirşeye bozuk yada yanlış diyemiyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
BIOS Uptade Et O LG Versiyonunu Düzgün Tanımıyor Olabilir BIOS un Bu Tip Sorunlar Daha Çok Bios lardan Oluyor

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
yanlış anlamadıysam elinde lg dvd-rom var. pcye takıyorsun tracktan başka bir şey okumuyor. ama başka bir dvd takınca sorun yok.

öncelikle bağlantı şeklin ne? sanırım arkadaşlar jumper ayarından bahsetmişler. sata ise jumper olmaz gerçi. IDE olmalı. eğer durum böyleyse bence o dvd rom ile ilgili işletim sisteminin yüklemiş olduğu driverlarda bir sorun var. donanım yüklüyken kaldırıp tekrar yüklemeyi bir dene.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
2 tane optik sürücü varsa birini kaldır muhtemelen çakışıyodur. 1 tane varsa da o arkasındaki kablosunu değiştir uzantıya değilde ana 1. olana takıp öyle dene birde

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yanlış anlamadıysam elinde lg dvd-rom var. pcye takıyorsun tracktan başka bir şey okumuyor. ama başka bir dvd takınca sorun yok.

öncelikle bağlantı şeklin ne? sanırım arkadaşlar jumper ayarından bahsetmişler. sata ise jumper olmaz gerçi. IDE olmalı. eğer durum böyleyse bence o dvd rom ile ilgili işletim sisteminin yüklemiş olduğu driverlarda bir sorun var. donanım yüklüyken kaldırıp tekrar yüklemeyi bir dene.

Şimdi gıcıklık yapmak istemem cevaplarım ile :blushing:
Çünkü daha çok karışacak kafalarımız.Sistem kısaca Biostar TA780G M+2 üzerinde OCZ Hyprx 2 GB 800 Mhz ram, işlemci AMD Phenom 9500 Ghz ekrankartı yok benim eski bilgisayarım.İşletim sistemi Windows 7 ultimate kullanılıyor.Bios güncellemesini en son 2-3 ay önce yapmıştım.Kullanım konusunda sıkıntı yoktu bu dvdrw sorunsuz kullanılıyodu üzerinde ne oldu ise sonradan oldu.Hatta aynı dvdrw ile format bile atamadım ilk baştaki ülke seçim seçeneği bile çıkmıyor.Oraya gelmeden donuyor.(bilgisayar donmuyo aslında bir türlü dvd'yi okumadığından kurulum başlamıyor.)Kendi dvdrw söktüm ancak o şekilde format atabildim hani başka birşey olmuştur düşüncesi ile.
Bu arada gecenin bu saatinde cevap yazan arkadaşlar sağolun.

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar dvdrw hepsiburada'ya geri gönderdim değişim yapıldı.Yeni gelen tıkır tıkır maşallah.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Jumper ayarını yapman gerek.Master yada slave olarak.Yada jumper ı cıkarıp dene.

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sağol El Padrino sorunum kökten halledildi hepsiburada yenisi ile değişim yaptı şimdi çalışıyor yeni gelen.Teşekkürler sorunumun çözüldüğünü bildirmek istedim.