Çok dikkatsizim...

punisher_65

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bu sene öss ye gireceğim ve malum son 1 haftanın içindeyiz. sayısal öğrencisiyim. 260-270 civarı puan alıyorum(okul puanı hariç). ve bu benim istediğim yerlere yetmiyor. denemeden çıkınca yanlış yaptığım yada yapamadığım bir çok soruyu yapıyorum. çok basit hatalarla soru kaçırıyorum. örneğin soruda çapı bul diyor ben yarıçapı bulup işaretliyorum. hatta bazen 3le 5i toplayamıyorum. hayır yani soruyu hiç yapamasam üzülmeyeceğim ama yapıyorum ufak tefek şeylerden gidiyor. nerden baksan 7-8 soru rahat böyle gidiyor. buda nerden baksan 10 puan eder. buda benim için çok önemli. benim korkum bu hataları öss dede yapmak. eğer aynı şekilde soru kaçırırsam çok üzüleceğim şüphesiz.

birde açılmışken devam edelim. şimdi ders çalışmak için masaya oturuyorum. fakat neyi açsam onu iyi biliyormuşum gibi oluyor. örneğin sabah açtım integral çalışıyordum sonra bıraktım ben zaten bunları biliyorum diye. fizikten eksik konularım var. hep erteliyorum yarın çalışırım diye. bazen açıyorum gözüm korkuyor kapatıyorum. hayır sürekli soru çıkan konular bide. ayrıca hiç çalışma isteğim yok. soru çözerken bi bakıyorum hayallere dalmışım.
:mellow:

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
basit hatalar yapmanın sebebi komplike düşünmenden dolayı.Biraz daha basit yaklaşmalısın.. aslında öss kolay bir sınav, orda ölçülen bilgi değil, öğrencinin sabrı ve pratik zekasıdır.. Önerim, sınav sonunda eğer zamanın kalırsa tekrar kontrol etmen..

hayallere dalman ise gayet normal. havalar aşırı ısındı ve sen de çoooook bunaldın.Benzer şekilde benim de 2 tane final sınavım kaldı ama ben de oturup çalışamıyorum.. ama inan ki şimdi 1-2 hafta çalışman, dişini sıkman belkide senin hayatını etkileyecek.. Ama asla üzülme düşük olsa da.. çünkü başımıza gelenler, biz kabul etmesek de hakkımızda en hayırlı olan şeylerdir...

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Rahat olmak önemli bence
Çalıştıgın yeri aklından bakmadan kısa bir şekilde tekrar edebilirsin bilip bilmedigini kontrol etmek için.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
unıversıtedekı ortamı dusun. kızlar alem vs. bak nasıl motıve oluyosun

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Allah yarrdımcın olsun sınav heyecanını iyi bilirim.iki türlü kaygı vardır.birisi başarıyı getirir.

1-sınava çalışıp başarızısız olacağım kaygısı
2-sınava çalışmayıp başarısız olacağım kaygısı

1. kaygı büyük ihtimalle sınav kazandırır.
2. kaygı büyük ihtimalle sınav kaybettirir.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ben genelde "ya hep ya hiç üzerinde" yoğunlaşırım. Yani ya oturup kesin ders çalışrım yada "salla dersi" deyip keyfime bakarım. Zaten şu ölümlü dünyada ne yaşarsak kardır diyerekte kendimi motive ediyorum:D

Ama istediğin kadar uğraş Mutlaka bir yerde hata yaparsın. ne kadar profesyonel olursan ol yine bir yerde hiç bir şekilde yapılmaması gereken hatayı yapı verirsin.

Bu arada 5'le 4'ü toplamakta zorlanıyorum demişsin . bende sayılsal öğrensiciydim emin ol bende hep toplama ve çıkarmada hata yapıyorrdum. zaten 4 işlemi bilsek gerisi gelecek:D

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Bunlar psikolojide iyi Stres adı veriliyor insanı olgunlaştırıcı ve ileriye götürücü özelliği var :D ( psiko Dersi saolsun )

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Punisher öncelikle yaşadığın sorun sadece iligili bir sorun değildir.Bunu dikkatli olacam demekle de halledemezsin.Nedeni malum sınava hazırlanıyorsun,ve yıl boynca yaşadığın ruhsal yorgunluk dikkatini etkilememesi mümkün değildir.Sana tavsiyem bu son haftada zihnini dinlendirmen lazım.Açık hava yürüyüşleri,ufak piknikler,aklıma gelmiyo ama buna benzer şeyler..Bir de bunları sınava girmeyen kişilerle yapman daha iyi olur.Çünkü bir araya gelip sınavı konuşsan değişen birşey olmaz.Öss sınavında ise soruların ilk ve son kelimeleri kesinlikle çok dikkatli oku,gerekerse hecele..Aslında bu konuda çok daha önce sana yardımcı olabilecek bir uzmandan alsaydın daha iyi olurdu..
Mesela ben:)

punisher_65

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ben genelde "ya hep ya hiç üzerinde" yoğunlaşırım. Yani ya oturup kesin ders çalışrım yada "salla dersi" deyip keyfime bakarım. Zaten şu ölümlü dünyada ne yaşarsak kardır diyerekte kendimi motive ediyorum:D
ben yapamıyorum işte. tam senin gibi diyorum bırakıyorum dersi ama bir güç beni yeniden oraya çekiyor. hayır bişey yaptığımda yok orda sadece oturuyorum. mesela bugün 16:00 ile 19:30 arasında 30 mat-1 sorusu çözdüm. üstelik hiç ara vermeden (bi ara wc ye gittim onu saymıyorum).

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
unıversıtedekı ortamı dusun. kızlar alem vs. bak nasıl motıve oluyosun

onları düşünme sonra hayal kırıklığına uğrarsın :mrgreen:
ne çok stresli ol nede çok rahat..
şuan için aldığın puanlarda güzel..
sınavda başarılar :)

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bence nasıl ders çalışacağını bilmediğin için ders çalışmak istemiyorsun. Çünkü bir belirsizlik var. Yine bence :) seni zor durumlardan kurtaracak bir olgu düşünüyorsun (aile, vb bir güç, umut) bu nasılsa kurtulucam duygusu seni rehavete sokuyor ve başarman gereken önündekiler için hazırlık yapmana engel oluyor buna neden olarak çocukken her düştüğünde seni avutmaları ve de maddi ve manevi yaralarınla aşırı ilgilenmeleri olabilir.
Ailen seni çok seviyor anladığım kadarıyla çok seviyor ama aşırı dozun her türünün yan etkisi vardır ve bu karaktere yansımayla kişi farkına dahi varamadan ömrünü bu zorluklarla geçirebilir ve hayatın her aşamasında karşısına çıkacaktır. Acizane tavsiyem seni senden başka kurtaracak olmadığını bil arkadaşım dost acı söyler.

punisher_65

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bugün bir deneme daha yaptık. fem in sitesinden baktığıma göre puan 267 denemeyi şöyle bir inceledim o ufak hatalar olmasa 278 alıyorum. çok acı...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
abicim ben dün 3.5 saat tekrar yaptım terkar et yeter ki matematikte de iyi not al terkar edebilesin kağıdı 4 e katla notları yaz istediğin yere taşı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim çok aşırı dikkatsizlik problemim var mesela sorulardan hangisi yanlıştır diye soruluyor ama ben doğruyu bulup işaretliyorum :( bir çözüm önerir misiniz ? çok sorun çıkartıyor artık başıma öğretmenlerim kızmaya başladı