• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Çok bellek harcıyor ?

Valla böyle giderse o zaman 15'er 15'er 3000'e çıksınlar 100 mb bellek kullansın:DHer yükseltmede 60 mb düşerse full sürüm çıkınca herkes rahatlayacak:D5 mb bellek kullanımı boşta iken:DDüşünsenize 5 mb değilde 150 mb kullanıyor:D

Intel pentium D cpu 2.80ghz
2 gb ram

2mfepvq.jpg

bendede var win 7 :D laptopta süper ... ama normal pc de o kadar ii deil.. 2 GB rama çıkardım pc yi ama ... Driver yüklenmediği için öyle oldu sanırım.. laptopun driverleri tam yüklenmişti çünkü :D artık win7 SP1 çıkınca.. ozaman int. düşer benim driverLEr.. ! =)

1 Gb veya aşağı belleğiniz varsa XP kullanın. Dandik sistemlerinize Windows 7 veya Vista'yı kuruyorsunuz ondan sonra kasıyor diye bağırıyorsunuz. Allahım ya. 500 Mb Wİndows 7'nin standart harcadığı ram miktarı zaten.

7229'da bellek kullanımı 50 -60 mb düşmüş..:D
50-60 MB mı sadece :D

1 Gb veya aşağı belleğiniz varsa XP kullanın. Dandik sistemlerinize Windows 7 veya Vista'yı kuruyorsunuz ondan sonra kasıyor diye bağırıyorsunuz. Allahım ya. 500 Mb Wİndows 7'nin standart harcadığı ram miktarı zaten.
Yavaşş.. Vista ve Windows 7 aynı kefeye sığmaz :turned:
P4 2.0 işlemci
1 GB RAM
Nvidia FX 5500
3 ayrı HD toplam 500 GB üzeri depolama
görüntü aşağıda (dandik bilgisayarımdan görüntü :D)
..
-diğer yeni bilgisayardan resim almaya gerek duymadım..-

bfnrl2.jpg

Ekleme:
RAM i tüketenleri de teşhir edelim aynı zamanda - hepsini tanıyorsunuz zaten :D

1z1zfar.jpg

50-60 MB mı sadece

Tahmini..:D

sence ne kadar.?

Benim win7 64bit 1gb - 1,20gb arası kullanıyor boştayken. 32bit içinse durum 512mb - 850 mb arasıdır.

Şöyle de bir durum var özellikle windows 7 de raminizi 16gb a çıkarın bu sefer 2-3gb ram kullanmaya başlıyor, programlar daha hızlı çalışsın diye. Ne kadar ram yükseltirseniz, ram kullanımınıda o kadar artırıyor.

Arkadaşlar ben ilk sürümünü kullandım 3 gb bi laptop vrdı c d 2 tamammen sizin elinizde optimize edebiliyorsunuz 250-300 felam gördüm. Tam sürümde aşmış olacaklar gördüğüm kadarı ile Microsoft Tr'de çok yakın kankam var ondan bilgileri alıyorum :)

Arkadaşlar ben ilk sürümünü kullandım 3 gb bi laptop vrdı c d 2 tamammen sizin elinizde optimize edebiliyorsunuz 250-300 felam gördüm. Tam sürümde aşmış olacaklar gördüğüm kadarı ile Microsoft Tr'de çok yakın kankam var ondan bilgileri alıyorum :)

Yok daha neler..:D

XP öyle azkullanıyor işte,vista ya gelince işin seyri değişiyor.benim bilgisayarım için söylüyorum.XP kurdum bilgisayar yavaşladı.sonra tekrar Vistaya döndüm vista xp den daha hızlı bence tabi.çabuk açılıp çabuk kapanıyor benim makina.önemli bir husus daha var tabiki disk birleştirme çok önemli.Windows 7 için bence gerçek yorum yapmak için daha erken herşey yoluna girer.

Ya nasıl Yavaşlıyor anlamadım gitti ne yapıyon da yavaşlıyo

Ben XP nin yavaşladığını hiç görmedim arka planda bir sürü program çalıştırıyom

XP nin yavaşlaması söz konusu olamaz

arkadaşlar win7 rc sürümünü daha yeni kurdum ve daha sonra görev yöneticisine baktığumda bayağı bi bellek harcadığını gördüm başka programlar da açınca 700ün üstüne de çıkıyo.ayrıca pencere büyütüp kçültürken de kasmalar oluyo. neden acaba ??
ram kullanımı normal

ama pencerelerde ki takılmalar Aynı sorun bendede var
.

[/FLASH]
Arkadaşlar normal ya
vistaya kıyasla win 7 daha iyi
Bakın bende de İnteL E2140 1,6 Dual core , 1GB ram var kullanıma alttaki gibi
257hrg6.jpg

arkadaşım benimki windows 7 ultimate(vista vardı) bellek 1 gb
cpuintel celeron r 1.6 ghz
benim durumum daha kötü
çünkü ram 730