CoD Ghost harici ekran kartını kullanamıyor

PlayerGone5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar ;

Aranızda yeniyim , başka bir forumun aktif üyesiydim yavaş yavaş yayından kalkma aşamasında zaten . Şimdi size beni çıldırtan bir hatadan bahsedeceğim biraz araştırdım bu hataya 1 2 kişi rastlamış sanırım net bir çözüme ulaşan yok.

Benim bu oyunla ilgili çok garip bi sıkıntım var.

Oyunu kuruyorum açılıyor hiçbir sorun yok fakat oyun Intel HD4000 ile çalışıyor . Diğer ekran kartımla çalışması gerekirken normalde sistem bunu oto. olarak algılayıp Nvidia ile çalıştırması lazımken bütünleşik intel hd4000 ile çalıştırıyor oyun oynanmıyor 3 4 5 fps .

Sistemim MSI GE60 i7 3630QM Gtx660m 2GB GDDR5 Gpu 750HDD 8GB RAM.

gt650m le sorunsuz oynuyor arkadasım 30 35 fps ile oynuyor. Tek sıkıntım naptıysam bu oyunu GTX600m kullanarak çalıştıramadım diğer oyunlarımda bi sıkıntı yok sistem kendi geçiyor ve TURBO ledi yanmaya başlıyor zaten diğer ekran kartı devreye girdiği için codg için bu olmuyor. Kendim manuel olarak geçirmeye çalışıyorum olmuyor sağ tıklayıp yüksek performanslı nvidia işlemcisiyile çalıştır diyorum yine yok nvidianın arayuzunden programın tercih edilen gpu ayarını otomatık yerıne gtx600m seçiyorum yine hd4000 ile çalıştırıyor. Diğer oyunlarımda herhangi bir sorun yok. Üstelik oyunu kendim indirdim denedim olmamıştı. Başka bir arkadaşımın kurup oynadığı yerden indirdim kurdum yine olmadı bana yardımcı olabilirmisiniz ?

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
sağ klikten varsayılanı değiştiri denedin mi.

bendede buna benzer sıkıntı var nvidia 645m ve hd4000 var ekran kartı normalde yönetici izni alarak açılması gerekiyor oyunun hatta sağ klik özellikler den tüm kullanıcılar için izin ver diyorum yine olmuyor.neden bunu diyorum çünkü sağ klik ile yönetici izini ile açında hd4000 ile açıyor.

seninki gibi otomatik algılamıyor hd4000ile açmaya çalışıyor. bende sağ klik grafik seçeneklerinden varsayılanı 645m yapıp uygula diyorum çıkıp tekrar girince eskisi gibi görünüyor ama oyuna girince 645m ile çalıştırıyor.

hiç olmadı bios ayarlarını kurcalaman lazım.

Candy_Man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartının driver'ini kaldır tekrar yükle bence.

PlayerGone5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün ekran kartını komple kaldırdım intel hd4000 yükledim sitesinden güncelini peşine dün yayınlanmış nvidia güncel sürücü indirip kurdum gtx660m . Oyunu silmiştim tekrar yükledim crack attım , bios hariç dediklerinizi yaptım olmadı biosa bir bakayım. intel hd4000de çalıştırmaya devam ediyor.

uzcnd.gif

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada şimdi biosa da baktım gpuyla ilgili hiç bişey yok baya karıştırdım hiç bir kullanıcı ayarı yok gpuyla turbo boost ile ilgili.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Resimdeki "Genel Ayarlar" sekmesine girip oradan Nvidia'yı seçin.

PlayerGone5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genel ayarlar kısmında zaten ''Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi'' varsayılan olarak seçili. Diğer hiçbir oyunda sıkıntı yok crysis 3 assasin creed 4 gta 4 cod mw 3 hitman absolution hiçbirinde sıkıntı yok hepsinde turbo mod açılıyor gtx660m ile çalşıyor . Deli olucam.

Codg açıyorum birkaç saniyeliğine açılıyor turbo gtx660m devrede oluyor o arada açılış animasyonu falan gayet güzel sonra turbo bi sönüyo hd4000e geçiyo ve donuyo ***ıyor oyun.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
NVIDIA GeForce Experienceyi indir kur ve güncelleme olup olmadığnı bir kere de oradan kontrol edip oyunlarını da experience menüsünde taratıp, menüden oyuna girmeyi dene bakalım ne olacak.

Aynı ekran kartını kullanıyorum ve sorunsuz oynayabiliyorum. Experience programının optimize ettiği ayarlarla da 50-90 arası fps alıyorum.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Oyunun simgesine sağ tıkla uyumluluk modunu hangi işletim sistemini kullanıyorsan onu seç yönetici olarak çalıştır bi bakem.

PlayerGone5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saolun değerli yorumlarınız için. Bugün şunu farkettim bu yeni nesil oyunlarda 2 tip crack oluyo genelde biri 64 bit diğeri x86 (32bit)

32 bit versiyonları açtığım zaman turbo devreye giriyor gtx660m ile çalışıyor. Mesela NFS Rivals x86 dan açıyorum sorun yok 64 bit olan exe den açınca naparsam yapıyım gtx660m ile çalışmıyor . Battlefield4 te de aynısı oldu . 32bit crack ile turbo devreye giriyor diğerinde girmiyor.

İşin garip tarafı işletim sistemi : Windows 7 Ultimate 64 Bit.

Buna ne dersiniz sorun nerdedir acaba ?

nuSha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar. Aynı sorunla çok uzun süre uğraştım. Ve uğraşırken sizin konunuzu da okudum. Şimdi çözdüğüm için dönüp size de yardımcı olmak istedim. Ve bu yüzden üye oldum. hala çözememişseniz eğer ;

"Combofix" isimli programı kullanmışsanız yapacağınız hiç bir şey sorununuzu düzeltmiyor. Ben denedim.

Öncelikle asıl sorun INTEL HD 4000 den asıl ekran kartınıza geçiş sorunu. Bunu sağlayan Nvidia Optimus teknolojisi. Nvidia optimus test tool programını indirip oyunu açtıktan sonra programdan bakabilirsiniz ekran kartınızın devreye girip girmediğine. Combofixten sonra 32 bit uygulamalarda devreye girerken 64 bit uygulamalarda girmiyordu (NFS Rivals örneği için belirtmek istedim)

Combofix Nvidia Optimusun dosyalarını siliyor. Ve yeniden yüklemek sürücüyü kaldırmak sıfırdan sürücü kurulumu bu dosyaları geri getirmiyor getiriyorsa da sorunu çözmüyor kısacası.

Format attım ve sürücülerimi yeniden yükledim şu an HD 4000 ile geçişte problem yaşamıyorum. GT 650m ile çok rahat oynayabiliyorum normal özelliklerde. (NFS Rivals Dahil)

Eğer format atmak ile ilgili bir sıkıntınız yoksa format atıp deneyin.

Ve sorunuzun bu yolla çözülüp çözülmediğini yazarsanız diğer arkadaşlara da faydası olur. Sonuçta boş yere format atmak istemezler. Bende işe yaradı.

PlayerGone5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saolasın düşünüp çözüme katkı için üye bile olmuşsun yalnız sormak istediğim şey şu combofix'in bu duruma yol açtığına nasıl vardın combofix 2 kez kullanmıştım hatırlıyorum bunu

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Saolasın düşünüp çözüme katkı için üye bile olmuşsun yalnız sormak istediğim şey şu combofix'in bu duruma yol açtığına nasıl vardın combofix 2 kez kullanmıştım hatırlıyorum bunu

Bende de aynısı olmuştu. Hatta eski ve bilinen bir problem. Henüz çözüme ulaşmamış demek.

nuSha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

bir çok site araştırdım. yabancı siteler dahil. bu şekilde sorunlarını çözenler gördüm. ben de denedim ve işe yaradı.. formattan sonra sırf denemek için yeniden çalıştırdım combofix ve aynı hata oldu.. kendi adıma eminim combofix kaynaklı olduğuna sizin sorununuz için bilemeyeceğim..