- Reaksiyon puanı
- 2,809
2016 yılında girdim. 3 e geçtiğimde.Vay Forumda ilk kez BİLSEM'li buldum. Hangi yıl girmiştin?
2016 yılında girdim. 3 e geçtiğimde.Vay Forumda ilk kez BİLSEM'li buldum. Hangi yıl girmiştin?
Bende 2016'da girdim. Ama ben 4'e geçmiştim girdiğimde. Eğer Ankaradaysan karşılaşmış bile olabiliriz.2016 yılında girdim. 3 e geçtiğimde.
KayserideyimBende 2016'da girdim. Ama ben 4'e geçmiştim girdiğimde. Eğer Ankaradaysan karşılaşmış bile olabiliriz.
e ben yazılım okumak istiyorum kimyayı ne tarafıma sokayım matematik tamam daŞimdiki çocuklar bilgisayar ve oyun gibi şeylere kaptırıyorlar kendilerini. Bazı ailelerin de doğru düzgün umurunda değil. Sonra dersi de sınavı da unutuyorlar. Oyun eğlenceli olabilir ama okuyup daha iyi yerlere gelmek daha önemli.
bir gün 24 saat, 9 saat uyusak 15 saat kalıyor. tüm gün için 2 saati yemek yemeye ayırırsak 13 saatimiz kalıyor. 10 saat ekran başında birşey anlamadığımız ''online eğitim'' lere giriyoruz ve geri kalan 3 saatte dinlenelim mi ödev mi yapalım ders mi çalışalım çok kolaysa 9 ay boyunca aynı rutini uygulayında görelimNerede kimi görürsem göreyim, herkes başka bir şeyler peşinde.
Önce çocukken çalış. Büyüyünce iyi yerlere geldiğinde istediği kadar oynasın.Şimdiki çocuklar bilgisayar ve oyun gibi şeylere kaptırıyorlar kendilerini. Bazı ailelerin de doğru düzgün umurunda değil. Sonra dersi de sınavı da unutuyorlar. Oyun eğlenceli olabilir ama okuyup daha iyi yerlere gelmek daha önemli.
1 gün 1440 dakikadır. En sağlıklı uyku 8 saat yanı 480 dakika. Günde 8 dersin olsa 40 dakika ders + 10 dakika teneffüs 50 dakika eder bu da 400 dakikadır. Yemek ortalama bir hızla en fazla yarım saat alır yani 30 dakika. 3*30= 90 dakikada buraya gitti. Günde 3 kez tuvalete gitsen ve her birine 10 dakika desek (bol keseden sallıyorum, tuvalette bu kadar zaman harcamayın ) toplam 30 dakika harcasan, birde sabah duş alsan 45 dakika. Yani basit bir matematikle 1015 dakikamızı bunlara harcadık. Geriye ise 425 dakika kaldı. Bu da 7 saatten fazla zamana tekabül ediyor. Eğitim sistemi saçma ve ezbere dayalı evet. Ama biz şikayet edip sızlandığımız sürece gelişmeyecek. 7 saatte çok şey yapabilirsin. Günlük 2 saatin 8., 11. ve 12. sınıf dışında yeterli olduğunu düşünüyorum. Yani koskocaman 5 saatin var. Kendine bir şeyler katmaya bak.bir gün 24 saat, 9 saat uyusak 15 saat kalıyor. tüm gün için 2 saati yemek yemeye ayırırsak 13 saatimiz kalıyor. 10 saat ekran başında birşey anlamadığımız ''online eğitim'' lere giriyoruz ve geri kalan 3 saatte dinlenelim mi ödev mi yapalım ders mi çalışalım çok kolaysa 9 ay boyunca aynı rutini uygulayında görelim
Bende aynı2016 yılında girdim. 3 e geçtiğimde.
Evvet vatan kurtarrıyoook. Sen kimsin de! Pabcimize laf edersin!? Pabci evimiz, pabci babamız. Sende vadan hainisin. ?Pabci yüzünden. Nerye gidersem pabci etkinliği yapıyorlar sanki Vatanı kurtarıyorlar.
Daha yeni hız yayınlarından denklemlerde eşitliğe bitirdimZorluk, sıkıntı çekmedikleri için.
YaniDaha yeni hız yayınlarından denklemlerde eşitliğe bitirdim
Sonra ders kitabından (kitap bomboş) oran orantı bitirdik akşam din 4. Unite yapacam
Kısacası insan mecbur oldugunda oluyo
Ezberci eğitim sisteminden dolayı bence eğer Finlandiya eğitim sistemi olsaydı o zaman çocuklar güle oynaya okula giderdi. TR eğitim sistemi saçma sapan bir sınava hazırlarken Finlandiya eğitim sistemi öğrenmeyi öğretiyor. Bizim eğitim sistemindeki asıl sorun bu. Öğretmenler sürekli öğrencilere ödev dayadıkları için çocuklar da haklı olarak yapmazlar çünkü sıkıcı en acı olan da nedir bilir misin?Nerede kimi görürsem göreyim, herkes başka bir şeyler peşinde.
LGS diye saçma sınav olması.Ezberci eğitim sisteminden dolayı bence eğer Finlandiya eğitim sistemi olsaydı o zaman çocuklar güle oynaya okula giderdi. TR eğitim sistemi saçma sapan bir sınava hazırlarken Finlandiya eğitim sistemi öğrenmeyi öğretiyor. Bizim eğitim sistemindeki asıl sorun bu. Öğretmenler sürekli öğrencilere ödev dayadıkları için çocuklar da haklı olarak yapmazlar çünkü sıkıcı en acı olan da nedir bilir misin?
Eğitim sisteminin berbat olduğunu bildiğimiz halde düzeltmek için elimizden hiçbir şey gelmemesi
basit derken baya baya zorEskiden zorla çalışıyordu çocuklar. Şimdi zorlama kalkınca çalışmıyorlar. Denklem basit. Ya tekrar eğitimde baskı rejimi kurulacak. Ya da pek ihtimal vermiyorum ama çocukları teşvik edecek bir sistem oluşturulacak.
Sadece LGS değil TYT-AYT de saçma. Allah için biz gençlerin çocukların geleceğini 160 soruluk bir sınavın belirlemesi sizce saçma değil mi ?LGS diye saçma sınav olması.
ben de girdim bilsemeVay Forumda ilk kez BİLSEM'li buldum. Hangi yıl girmiştin?
Sıkıcı?Nerede kimi görürsem göreyim, herkes başka bir şeyler peşinde.