Çocuklar neden ders çalışmıyor?

benefe

Profesör
Discord Yetkilisi
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,680
1) Allah aşkına sınav olması demişsiniz allah göstermesin ama ülkede sınavsız üniversiteye veya kurumlara girmeye yarayan bir sistem gelse bu ve bunun gibi forumlarda haksızlık diye bi ton konu açarsınız
2) Finlandiya eğitim sistemi ne kadar güzel görünsede ülkemiz için pek uygun değil bizim ülkede sökmez o sistem elimize yüzümüze bulaşır
3) çocukların bu kadar ders çalışmama sebebi ilk sınıftan beri habire derse itilmeleri ailelerin tek dediği şey ders ve ders dışında cezbeden eğlenceli aktivite buluncada doğal olarak ona yöneliyorlar çocuklar spor gibi gelişsel faaliyetlere itilmesi gerek. Benim ailem küçük yaşta bir kaç sene futbola yönlendirdi gayette iyi gidiyordum sonra yine kendilerini futboldan uzaklaştırmak zorunda kaldılar okul sebebiyle halbuki okul yerine spora ağırlıklık verseydim çok yüksek ihtimal şuan daha mutluydum finlandiya eğitim sistemidr aslında bunun üzerine çocuklara tecrübe ve yetenek kazandırıp not verilmeye başlanıyor sizde ileride kendi çocuklarınıza yetenek ve tecrübe kazandırıp aynı zamanda okula da gönderebilirsiniz zor değil

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Günde 10 saat okula gittikten sonra bir iki saat de ödev yapıyoruz. 8 saat uyduğumuzu düşünürseniz 4 saat kalıyor. 1 saati yemeğe falan gitse kalan 3 saatte de ders çalışmak zorumuza gidiyor :D
Kardeş sana ve senin gibi arkadaşlara tavsiyem 8 degil 7 saat uyu ama hergün 1 saat yabancı dil çalışın. Size ileride çok işinize yarar.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Ders çalışmak sıkıcı. Ben de hiç çalışmazdım. Sınavlar yaklaşınca hariç tabi. Herkes okuldan sonra özgür olmak ister. Ve ödev vermek te bir ara yasaklanmamış mıydı?

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,658
Ders çalışmaktansa kendini farklı alanlarda geliştirmek daha mantıklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca 8 saat okuldan sonra saatlerce ödev yapmayı hiç bir çocuk istemez.

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
Ders çalışmaktansa kendini farklı alanlarda geliştirmek daha mantıklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca 8 saat okuldan sonra saatlerce ödev yapmayı hiç bir çocuk istemez.
Şimdi benim coğrafya çok iyi. Coğrafya üzerine mi yoğunlaşmalı mıyım? İleride Jeoloji mühendisi olmayı düşünüyorum.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Bro milli eğitimin verdiği kitabı okuyorsun, ezberliyorsun.
Her ders için geçerli matematik için belki değildir. Ki genelde benziyor ders kitabı sorularına.

19atakan54

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
Ders çalışmaktan başka zengin olmanın bir sürü yolu var çünkü

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Ben çalışıyorum. Ama büyük bir istekle değil.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,610
Hayatım boyu hiç ders çalışmadım soruları alayım. Sahiden niye çalışmıyorum ki? :D

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
Birçok nedeni var aslında ama en temelinde eğitim sistemindeki sorunlar yatıyor. Ben dahil, öğrenci arkadaşlar, bu sorunlarla cebelleşmek yerine kaçmayı ve farklı alanlara yönelmeyi tercih ediyorlar fakat bu sefer de bir toplum baskısı oluşuyor ve ortada kalıyorlar. Ne ders çalışıyor, ne de kendi ilgi alanlarına yönelebiliyorlar...

sfc

Asistan
Reaksiyon puanı
25
dersde eksiği varsa çalışır bildiği şeyi tekrar etmek sürekli bir işe yaramaz ve çok boş konular var full ezbere dayalı saçma olduğu için aşırı canı sıkılır can sıkıntısından ölürsün

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Bende şunu sorayım yetişkinler neden çalıştığı işten memnun değil??