Coca Cola'da alkol var!

Moon-X

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Napıyomuşuz Bim'e gidiyomuşuz 1.30 ykrş.'a 2,5 Litrelik bir Lé Porta (portakallı) alıyoruz. İçin soğuk oraletin asitlisi coca colayı unutturmazsa aha buraya yazıyom herkez okusun diye =) ciddim deneyin hem daha ucuz Cipse para kalır ehuha

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yüksek kan glukozu seviyesi ile birlikte kan beyin bariyerini rahatlıkla geçen glukoz sayesinde ki zaten beyin glukoz ile beslenir, hipofiz etkilenerek büyüme hormonunun salgısını düşürür, insülini uyarır, insülin ile büyüme hormonu zıt çalışan hormonlardır ve dolaylı olarak büyüme hormonları iki kez saldırıya uğrar.

SONUÇ:

kola içen çocuklar ilerde geri zekalı olurlar...

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bu cola nın içinde de yok yok yani :happy: fare kanı ve diğer vücut sıvıları , preslenmiş tropikal böcek , asittt , şimdi de alkol :D adamlar sağlam kokteyl yapmışlar.anlaşılan o ki coca cola aşşmııış !

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Çüş desem yeridir yani! Ne alkolü yaa! Sanırım bunu yazanlar ambalajın üzerindeki " Alkolsüz içecekler tebliğine uygundur" ibaresini görmemiş. Artık şunlardan bıktık; "kolada alkol var" "yok böcekten yapılıyo" "yok yarasa b..kundan yapılıyo" "yok yazıyı ters çevirince bilmem ne yazıyo" bu tür saçmalıkları ancak cahil insanlar söyler. Bunu savunanlara da gülüyorum sadece :D

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Fark etmez 2 yılı aşkın süredir içmiyorum :)

justnow

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
evet evet coca colada bocek fare fil geyik asit DNA'yı bozan madde eeeee yeter bence. hiçbir inandırıcılıgı kalmadı. coca colanın icinde alkol olsa alkolsuz iceceklerde degil alkollu icecekler kategorisinde yer alırdı!

hasal111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben bir müslüman olarak gelirinin %50'den fazlasını İSRAİL'e bağışlayan bir firmanın içeceğini evime sokmam...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
evet evet coca colada bocek fare fil geyik asit DNA'yı bozan madde eeeee yeter bence. hiçbir inandırıcılıgı kalmadı. coca colanın icinde alkol olsa alkolsuz iceceklerde degil alkollu icecekler kategorisinde yer alırdı!

Kardeşim, bir araştırma sonucunu yazdık. Ama çok da önemli değil. Ben bu yazıyı yazdığımda diğer kolalarda ve gazozların önemli bir kısmında alkol olduğunu bilmiyordum. O yüzden "Coca Cola'da alkol var" dedim.

Yani inanman veya inanmaman umurumda değil, ben Kimya bölümünde okuyan bir arkadaşımın araştırmasını aktardım.

Ayrıca "alkol olsaydı alkolsuz içecekler kategorisinde değil, alkollü içecekler kategorisinde yer alırdı" demişsin. Belli ki sadece başlığı okuyup yorum yapmışsın. Alkolsüz İçecekler Tebliğine de link vermiştim. Bir miktara kadar alkol koyup "alkolsüz" kategorisinde satışa sunmanın yasalara göre hiç bir engeli yok. Hatta tebliğde açıkça belirtilmiş "alkolsüz içeceğe şu kadar alkol bu kadar kafein koyulabilir" diye. Ama açıp okumamışsın tabi.

Neyse boşverin gitsin, bana neyse, alkol var veya yok. Artık karışmıyorum, hiç bir şeye.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
coca colanın veya diğerlerinin şişelere dolumu sırasında alkol kullanıldığını duymuştum geçen yıl

OLA!!!

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence tartısmaya bile gerek yok sonucta zararlı bi içecek ne bu durum anlamadım:wassat:

toxidas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alkol bitkilerin kimyasal yollarla oluşturduğu bir bileşendir herşeyde alkol vardır Evde sıkıp içtiğiniz portakal suyu, dışarıdan satın aldığınız tüm meyve sularında vardır. Örnek olarak buğday dan ekmek elde edilir ama fermente edilirse aynı buğdaydan alkol de elde edilir votka cin vs gibi içkilerin çoğu da arpa dan elde edilir. İnsan vücudunun da belirli miktarda alkole ihtiyacı vardır. Cola da sonuçta ana madde olarak meyankökü bitkisi ile harmanlanmış karamel şurubu vs ile üretilen bir içecek tabiki içerisinde alkol olacak bunda şaşkınlık yaratacak birşey yok. Cola da zararlı olan maddeler yüksek miktarda içerdiği şeker ve karbondioksit, özellikle karbondioksit'in mide yolu ile çok miktarda alınması mide işlevlerini olumsuz etkiler ve mide delinmelerine ve gastrid dediğimiz rahatsızlığa sebep olur aşırı şeker de karaciğerde rahatsızlığa sebep olur. Burada anlatmak istediğim alkol, colanın zararlı veya yararlı olması değil neyi ne kadar tükettiğimize bağlı olarak bize fayda/zarar getirmesidir.

toxidas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bir müslüman olarak gelirinin %50'den fazlasını İSRAİL'e bağışlayan bir firmanın içeceğini evime sokmam...

Güneydoğu'da verimli topraklarının %20 sini İsraillilerin işlettiği bir ülkede yaşıyorsunuz ama. Biraz daha bilinçli olun Cola ile bitmiyor bu işler.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42

Kullandığın bilgisayarın parçaları ve işletim sistemini üreten firmalar Abd'li israilliler değil mi sanıyorsun? Böyle saçma şeyler söylemeyin. Hem adamların nereye para aktardığı beni ilgilendirmez, sanki diğer tüm firmalar sütten çıkma ak kaşık! Çok saçma düşünüyorsunuz yazık valla.

toxidas arkadaşın dediği gibi içtiğiniz portakal suyunda bile belli miktar alkol var. O yüzden sırf karalamak için şeyler söylemeyin.:icon_-1:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
MegaWolt dedi ki:
Çüş desem yeridir yani! Ne alkolü yaa! Sanırım bunu yazanlar ambalajın üzerindeki " Alkolsüz içecekler tebliğine uygundur" ibaresini görmemiş.

O zaman asıl çüşü sana diyelim mi? :) Neden?

1- "Bunu yazanlar.." diyerek olayı bir zincir maile isnat etmişsin. Oysa bu yazının hiç bir yerden kopya olmadığını, bizzat kendim, birinci ağızdan yazdığımı söylemiştim.
2- Ambalajın üzerindeki "alkolsüz içecekler tebliğine uygundur" ibaresini görmediğimi söylemişsin. Yahu 3 paragrafın birini de okumadın mı? Sadece başlığa bakarak mı yorum yazıyorsunuz siz? "Görmemiş" dediğin şeyi bizzat kendim ilk mesajda zaten yazmıştım. Hatta söz konusu "alkolsüz içecekler tebliği"ne link bile verdim!!

Alkolsüz içecekler tebliğinde şöyle denilir: "5g/lt miktarında alkol konulabilir". Yani "alkolsüz içecekler tebliğine uygundur" demek, "alkolsüz" demek değildir! Hepsini yazdık, açıklama koyduk, okumak isteyenler için tebliğe link bile verdik, ama sen "ambalajda yazanı görmemiş" diyorsun..

toxidas dedi ki:
Alkol bitkilerin kimyasal yollarla oluşturduğu bir bileşendir herşeyde alkol vardır Evde sıkıp içtiğiniz portakal suyu, dışarıdan satın aldığınız tüm meyve sularında vardır.

MegaWolt dedi ki:
toxidas arkadaşın dediği gibi içtiğiniz portakal suyunda bile belli miktar alkol var. O yüzden sırf karalamak için şeyler söylemeyin.

Sizler çok mu uyanıksınız, yoksa sizden başka kimse kimyadan anlamıyor mu? Ben bu yazıyı kendim yazdım. "Kimya Öğretmenliği" bölümünde okuyan arkadaşımdan aktararak yazdım. Kendim de üniversitede Organik Kimya ve Biyokimya dersleri aldım. Yetmiyorsa şöyle diyelim;

"Alkol" dediğimiz zaman herhalde siz Hababam Sınıfındaki "alkollere iyi örnek Yeni Rakı olabilir" şeklinde yorumlandığını düşündünüz. Elbette herşeyin içinde "alkol" var. Biz burada Kimyasal olarak alkol sınıflarından bahsetmiyoruz; spesifik olarak alkollü içki üretmek için kullanılan bir maddeden bahsediyoruz. Yoksa alkoller sınıfındaki bileşiklerin sayısı yok ki! Binlerce çeşit alkol üretebilirsiniz, bunları herhalde "Yeni Rakı" ile aynı şey zannetmiyorsunuz?? Çünkü binlerce çeşit alkol vardır ama aralarından sadece bir kaç tanesi "içki" amacıyla kullanılır. Diğerlerini zaten içemezsiniz bile, kısa süre içinde öldürür.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki, "dini" açıdan yukarıda bir arkadaşın link verdiği açıklama yeterli. Kolanın içindeki alkol onu "günah-haram" vs yapmıyor. Benim bu yazıyı yazmamdaki amaç, içinde yok dedikleri şeyin aslında var olmasıydı. Örneğini daha önce de verdim ama görmezlikten gelmişsiniz; restoranda et yemeği söylediniz, dana eti diye bir şey getirdiler, siz de yediniz, sonra da o etin aslında dana değil eşek eti olduğunu öğrendiniz. Buna kızmaz mısınız? Elbette kızarsınız. Ben de buna kızıyorum işte!

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
yav ne alakası var dana eti-eşek etiyle felan...nası bağlantı kuruyorsun böyle örneklerle anlamıyorum. 5g/lt demişin işte o kadardan birşey olmaz, hem kullandığımız kolonyalarda alkol ona kalırsa. ufacık şeylere takılmayın yaa. Sen haberimin olmadığı şeyi içirmişler ona kızıyorum diyorsun, belki yediğin ama içinde ne olduğunu bilmediğin şeyler var. Neyse lafın kısası içmek istemeyen içmesin, sadece 5g/lt alkol var diye içmiyosanız veya buna takıldıysanız birşey diyemem. Ben kola içipte kafayı bulanını görmedim, gören varsa söylesin. Sadece çok miktarda alınınca kandaki oksijeni azalttığını biliyorum. Tabii günde 7-8 litre içmezseniz.!

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
MegaWolt dedi ki:
yav ne alakası var dana eti-eşek etiyle felan

Alkolsüz diyorlar ama alkollü.
Dana eti diyorlar, ama eşek eti.

Örneği gerçekten anlamadın mı?

MegaWolt dedi ki:
5g/lt demişin işte o kadardan birşey olmaz

Döktürmüşsün. :) Sen kola içen herkesin adına mı karar veriyorsun o kadardan bir şey olmaz diye? Ayrıca benim eleştirdiğim şeyi tekrar ediyorum; içinde alkol olmasını değil, alkol olduğu halde alkolsüz denilmesini eleştiriyorum.

MegaWolt dedi ki:
hem kullandığımız kolonyalarda alkol ona kalırsa

Açıklamamı okumadın mı? :) Kullandığın kolonyadaki alkol ile koladaki alkol aynı mı sanıyorsun? :) Binlerce alkol çeşidi vardır, bunlardan çok azı içilebilir, kolonya bunlardan biri değildir! Ama koladaki, aynı yeni rakıdaki, tekirdağ rakısındaki gibi bir alkoldür. Hem kimya bilmiyorsunuz, hem de kimyasal racon kesiyorsunuz. :)

MegaWolt dedi ki:
belki yediğin ama içinde ne olduğunu bilmediğin şeyler var

Tabi ki var. Ama "nasılsa yediğim şeyleri de bilmiyorum" diyerek her türlü şeyi yeyip içelim mi? Bazı yediklerimizin içinde neler var bilmiyoruz; ama sırf bazılarını bilmiyoruz diye, içinde ne olduğunu bildiklerimizi de mi yiyelim?

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çoğu haram olan şeyin, azı da haramdır.

Bu hadisi salla diyosan doğrudur megawolt.

Kur'an da geçen haram denilen alkol HAMR kelimesiyle vahiy edilmiştir. yani arapçada içilebilir alkol gibi birşey karşılığı. Senin bahsettiğin kolanyada etil alkol bulunur. bu da içilemez zaten istesen de. sarhoş eder mi eder kolanya ama yanında kör de eder. o yüzden kimse gidip kolanya içmez. (tabi ben ispirto içeni de kolanya içeni de gördüm orası ayrı)

İçen içer içmeyen içmez. Burda amaç tebliğdir. uyup uymamakta herhangi biz zorunluluk koymamış Elmacık. İsyan etmek istediğiniz kişi de o olmasın. Kuralları kim koymuşsa ona isyan edebilirsiniz.

İyi Günler..

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
içinde alkol olan okadar çok gıda varki..
mayayla üretilen herşeyde alkol var ama etikete yazılmıyor..
etiketlerin , içeriğin kontrolü yapılıyormu?
hayır..
sadece alkol demiyorum
yediğimiz içtiğimiz gıdalarda daha başka neler var içinde bilmiyoruz ..

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ya arkadaşım gerçekten çok saçma düşünüyorsun. Biliyoruz herhalde alkolun tek çeşit olmadığını. O kadar alkol sorun çıkarsa sanırım Sağlık Bakanlığı müsaade etmezdi değil mi? Eğer içmek istemiyorsan içmezsin herkes özgürdür, ama havadan nem kapıp ondan bişeyler çıkarmak çok anlamsız bence.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bu hadisi salla diyosan doğrudur megawolt.

Kur'an da geçen haram denilen alkol HARM kelimesiyle vahiy edilmiştir. yani arapçada içilebilir alkol gibi birşey karşılığı. Senin bahsettiğin kolanyada etil alkol bulunur. bu da içilemez zaten istesen de. sarhoş eder mi eder kolanya ama yanında kör de eder. o yüzden kimse gidip kolanya içmez. (tabi ben ispirto içeni de kolanya içeni de gördüm orası ayrı)

İçen içer içmeyen içmez. Burda amaç tebliğdir. uyup uymamakta herhangi biz zorunluluk koymamış Elmacık. İsyan etmek istediğiniz kişi de o olmasın. Kuralları kim koymuşsa ona isyan edebilirsiniz.

İyi Günler..

ya ne alakası var hadisi sallamamak felan... Ben alkol kullanmam ama ben üzerindeki etikete güvenerek içiyorum. Beni yanıltan varsa da günahı onların boynuna artık.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
eray045 dedi ki:
içinde alkol olan okadar çok gıda varki..

İşte bir kimya dahisi daha. :) Kusura bakma biz onu fark etmemişiz.

Moderatör arkadaşlar, gönülleri arzu ederse konuyu silebilirler; eskiden açtığım bu konuyu şimdi olsa asla açmazdım. Çünkü artık boşa kürek çektiğimi eskiden sadece bilirken, şimdi ayan-beyan görüyorum. Bana ne ki, zaten içene içmeyene karışmıyordum, bilene bilmeyene de karışmam olur biter..

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
kimya dahisi diyorsunda
mayalanmadan alkol açığa çıkar :)

hem alkol yasaklandığında etil alkol haram , isopropil mekruh , metil alkol caiz diye bi ayrım mı yapıldı
yada biliniyomuydu...

sarhoşluk hissi veren alkol haram..
herşeyi derinlemesine araştırısan helalmi diye aç kalırsın :D

ama ben bunu boşa yazdım sen yine lafı çevirip çevirip durcan , onun için başka birşey yazmıyacağım bu başlığa

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
İşte bir kimya dahisi daha. :) Kusura bakma biz onu fark etmemişiz.

Moderatör arkadaşlar, gönülleri arzu ederse konuyu silebilirler; eskiden açtığım bu konuyu şimdi olsa asla açmazdım. Çünkü artık boşa kürek çektiğimi eskiden sadece bilirken, şimdi ayan-beyan görüyorum. Bana ne ki, zaten içene içmeyene karışmıyordum, bilene bilmeyene de karışmam olur biter..

Sana hiçbir şey demiyorum artık. Sanki herşeyi bilen sensin sadece....Bence sen rumuzunu " Herşeyi bilen insan" olarak değiştir.:excl:

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sanki herşeyi bilen sensin sadece....B
Bu konuda senin üstüne yoktur mega spor bölümünden biliyorum:D:D

Ayrıca Sigara kullanmam , alkolde kullanmam kullandığım tek zararlı şey var oda coca cola ondada alkol varmış şimdi ben kimi kandırıyorum kendimi mi?